Tati stize jedan:
ali s mojim potpisom
LP
Pa bolji je onaj tvoj oguljeni 5.0ghz na 1.28v.Nego vidim ja ti nemožeš prodat onaj oguljeni pa javi mi cijenu u private poruku pa se možda dogovorimo.I potpiši se na proc.
Tati stize jedan:
ali s mojim potpisom
LP
Pa bolji je onaj tvoj oguljeni 5.0ghz na 1.28v.Nego vidim ja ti nemožeš prodat onaj oguljeni pa javi mi cijenu u private poruku pa se možda dogovorimo.I potpiši se na proc.
B360, ako ima sve potrebne ulaze i izlaze, a neces kasnije ici na neki K procesor.
Ma ako ne kloka ova je bolja najnoviji chipset.
Hvala svima na savjetima. Ne mislim ništa naknadno dirat...taj pc bi do smrti ostao sastavljen sa ovim i3 8100.
Znači odlučili smo B360 .
Uzeo bi što jeftiniju grafiku...al neka ide i ovako nešto.
(slažem se ,links nije uvjet)
https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gt-1050-oc-low-profile-2gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-051800390
Meni ne treba niskoprofilna...no jeli ovo stvarno na slici niski profil ili treba bit plića sa jednim coolerom.
Eto pristojan mali pc...imam i3 8100, 8 gb 2400mhz, samsung ssd 250gb, wd blue 4tb...i sad ću oplest ovu b360 ploču uz vjerojatnu ovu karticu.
Tonu
Ajde Paolo sve ok, stisni gumbic, stisni td, necemo se ljutiti sve OK pusa
Evo TU. Zadnji put ste cvilili jako. Pusa
Da..to sam popratio za 1050ti. Nemoj me krivo shvatit, da se radi o nekom zaljubljeniku u brojanje frejmova i da ja svako malo nešto mijenjam...a bome i da se malo više igram, povirio bi njuškalo. Ovako ti je to meni previše i nisam nikada sticao naviku kupnje neček polovnog...premda je to pametnije za novčanik.
Hvala tebi i ostalima na savjetima. U konačnici sam to nekako zaokružio.
Svakako. On mi je nekako ostao godinama dosta pregledan za pretraživanje pa ga često koristim
Tati stize jedan:
ali s mojim potpisom
LP
5.1@1.35V? Jedva prosjecan primjerak. To njihovo prodavanje binanih je teska prevara jer ispodprosjecne primjerke prodaju po cijeni visoj od novog random 8700K...
Pa i nije bas prosjecan, svaki 8700k koji ide 5.0ghz ispod 1.3v je zapravo odlican primjerak.
Tati stize jedan:
ali s mojim potpisom
LP
5.1@1.35V? Jedva prosjecan primjerak. To njihovo prodavanje binanih je teska prevara jer ispodprosjecne primjerke prodaju po cijeni visoj od novog random 8700K...
a od kud tebi uopce taj prosjek? ispada da oni neznaju a ti znas...
a od kud tebi uopce taj prosjek? ispada da oni neznaju a ti znas...
Imas faking internet i nisi u stanju okvirno saznat kako se prosjecno clocka najpopularniji cpu na svijetu?
Zasto me to ne cudi....
Zasto mene ne cudi da ces ti samo kenjati a nista pametno napisati, umjesto da si ovo tipkanje potrosio na odgovor meni i drugima po obicaju napisao si proljev od odgovora...
Pa i nije bas prosjecan, svaki 8700k koji ide 5.0ghz ispod 1.3v je zapravo odlican primjerak.
Dobro mozda je malko nadprosjecan, al ima i puno boljih...
Ima naravno, al ne bi nis prodali da biraju samo te najbolje.
Jesi im gledao cijene na casekingu? To je prevara teska, novi zapakirani 8700K je 350€, a binani najgori drlog od 4.8ghz je 490€
Jesi im gledao cijene na casekingu? To je prevara teska, novi zapakirani 8700K je 350€, a binani najgori drlog od 4.8ghz je 490€
A gledao sam nes malo i ne vjerujem da ljudi to kupuju... Jesi pogledao stranicu "siliconlottery"? Pogledaj kolko je cipova kod njih vec rasprodano, cak i 4.9ghz 8700k. Ako ima ekipe kaj to kupuje onda mi je tesko povjerovati kako je postotak onih koji oc-aju svoj procesor toliko malen kako ljudi ovdje po forumu pricaju.
Stjepkov 8600k deklariran na 5.7Ghz i 10 godišnjim jamstvom vrijedi minimalno 1000 eura
A gledao sam nes malo i ne vjerujem da ljudi to kupuju... Jesi pogledao stranicu "siliconlottery"? Pogledaj kolko je cipova kod njih vec rasprodano, cak i 4.9ghz 8700k. Ako ima ekipe kaj to kupuje onda mi je tesko povjerovati kako je postotak onih koji oc-aju svoj procesor toliko malen kako ljudi ovdje po forumu pricaju.
OC-aju zapravo svi jer sve Z370 ploce same vec clockaju 8700K.
Ove 4.9ghz kupuju oni sta zele delidan procesor a nije im bitno 100-200mhz.
Sillicon lottery ima normalnije cijene, a Caseking je nista drugo nego prevara naivnog, napacenog naroda..
Negoooo, el vi to oćete men reć da san spor?
Sillicon lottery ima normalnije cijene, a Caseking je nista drugo nego prevara naivnog, napacenog naroda..
Taj enhanced turbo kaj dize all core na turbo frekvenciju su po defaultu imale ukljucene ASUS ploce i jos neke ne sjecam se sad tocno koje, sa novijim biosima ASUS je namjestio da po defaultu turbo radi kao po Intelovim specifikacijama, ali se naravno enhanced turbo i dalje moze rucno ukljuciti.
pa rađe bi skinuo IHS i išao našarafit hladnjak direkt na die, pa jbg ako kvrcne kupio novog, nego ovim lopužama davao 750+ eura za garantiranih 5.1Ghz, rađe bi onda Stjepku dao 1000eura za garantiranih 5.7Ghz
Taj enhanced turbo kaj dize all core na turbo frekvenciju su po defaultu imale ukljucene ASUS ploce i jos neke ne sjecam se sad tocno koje, sa novijim biosima ASUS je namjestio da po defaultu turbo radi kao po Intelovim specifikacijama, ali se naravno enhanced turbo i dalje moze rucno ukljuciti.
na ovim krait se mora ručno uključiti, radi super, ako ostaviš sve na auto diže napon na 1.35V
cijeli HW svijet je prepoznao Stjepana kao vrhunskog overklokera, i odmah ti ploče rade lagano kondicioniranje procesora na +1,35V da mu ne bude šok 2V za validaciju
Mislim da kod asusa cim ukljucis XMP bios postavi i enhanced turbo. Kod mene je i bez XMP-a po defaultu procesor stalno na 4.2ghz tj. ukljucen je enhanced turbo.
U asus-ovom AI Suite-u 3 me ugodno iznenadilo automatsko clockanje, traje valjda 7-8 minuta i vise puta restarta, uzima u obzir temperaturu i dodje vrlo blizu maksimumu procesora ako hladjenje nije problem. Meni je postavilo 5175mhz sa 1.37V, vrlo blizu "rucnom" maksimumu od ~5260mhz.Jedino sta uncore ostavi na stocku pa ga treba rucno dignut...
Zamijenio sam Kryonauta sa MX4, dok mi je na GPU-u Kryonaut drasticno smanjio temperature, kod CPU-a je MX4 sad par stupanja bolji. Znao sam da nisam idealno razmazao Kryonauta pa reko idem usporedit, MX4 je u svakom slucaju puuuno laksa za idealno postavit...
Pljuvao sam po MSI-ju da je kicast, al ova Krait ploca mi se bas svida, doduse ne toliko izgledom koliko opcijama i kvalitetom. Auto LLC tj lvl 4 ako se rucno ide namjestati drzi napon skoro identican kako se ukuca u biosu, na 1.4v nema throttlinga nikakve vrste, a svida mi se i ova "Memory Try it" opcija, takoder neke sitnice oko postelavanja fan krivulja su skroz prakticne.
Al badava to sve kad te zapadne govno primjerak kao mene.