Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.199.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...
mislioc kaže...

Ansha daj nam reci kako se ponaša gtx 1080 u kombinaciji sa i5 u BF i dali je može iskoristit 90% većinu vremena

Na 1080p ni blizu, na 1440p moze taman 90% recimo, tu mislim na 64p multiplayer, sve ispod toga ce ju uglavnom gurat na 100%.

Zemi si 3440x1440 monitor i igraj se ko covek.

17 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Više od godinu dana pričam kako sam se preporodio sa dva keksa rama vs jedan, na istome procu. Visoka frekvencija rama sigurno dodatno pomaže ali to je kamilica u odnosu na 2/1.

17 godina
XXX kaže...

Više od godinu dana pričam kako sam se preporodio sa dva keksa rama vs jedan, na istome procu. Visoka frekvencija rama sigurno dodatno pomaže ali to je kamilica u odnosu na 2/1.

Pa naravno.

i ja sam bio na 1 keksu dugo vs 2 keksa je nebo i zemlja.

Je dobio je on sigurno i 2666vs 4133 ali niti blizu koliko 1 vs 2 keksa.

17 godina
odjavljen

Hebiga bitno da ljudi skuže, nikada nije kasno

12 godina
toxic kaže...

onda ja sa 4x4 ne moram nit procesor mijenjat, mogu na ovom prastarom hasi još bar pet godina 

13 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

onda ja sa 4x4 ne moram nit procesor mijenjat, mogu na ovom prastarom hasi još bar pet godina 

Nisi ti niti daleko od istine. Neda se Haso ma koliko se mi trudili dokazat suprotno

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2018 17:56 (mislioc).
12 godina
protjeran
mislioc kaže...

Nisi ti niti daleko od istine. Neda se Haso ma koliko se mi trudili dokazat suprotno

Kad se vratimo par godina unazad kad je bilo biraj između FX-a i i5 4460, a cijena im bila u 100-150kn u korist FX-a kad se uzme cpu+mbo u kombinaciji, a danas FX zrel za kontejnera dok i5 i dalje odrađuje poso ko car.

Zanimljivo je i to da se FX preporučivao kao bolji zalog za budućnost zbog više jezgara (kad igre budu iskoristile sve jezgre FX-a pomest će pod i5 haha) a što je vrijeme odmicalo razlika je bila sve veća u korist i5, kakvo je to samo lutanje procjenama bilo, ljudi nisu bili svjesni svoje nesvijesti. 

13 godina
Silent horror1992 kaže...

Kad se vratimo par godina unazad kad je bilo biraj između FX-a i i5 4460, a cijena im bila u 100-150kn u korist FX-a kad se uzme cpu+mbo u kombinaciji, a danas FX zrel za kontejnera dok i5 i dalje odrađuje poso ko car.

Zanimljivo je i to da se FX preporučivao kao bolji zalog za budućnost zbog više jezgara (kad igre budu iskoristile sve jezgre FX-a pomest će pod i5 haha) a što je vrijeme odmicalo razlika je bila sve veća u korist i5, kakvo je to samo lutanje procjenama bilo, ljudi nisu bili svjesni svoje nesvijesti. 

O da Silent dobro zboriš. Da kad se vratimo kratko u prošlost tek sad vidimo kakve su nebuloze neki sipali.

12 godina
Silent horror1992 kaže...

Što je najjače kada malo bolje razmisliš i nije bilabaš neka razlika u cijeni.

i5 4460 je bio 1.500kn, mogao je praktički ići na najjeftiniju ploču od 300kn i bilo koji DDR3 RAM od 300kn, dakle sve skupa oko 2.100kn

FX8300 je koštao 1.000kn, imao je smeće od stock coolera + trebao je OC da bi uopće prismrdio Intel performansama dakle to ej još 200kn za cooler, zatim ploča od barem 550kn da bi se dao kloknut i ram od barem 300kn to je oko 2.050kn

12 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Što je najjače kada malo bolje razmisliš i nije bilabaš neka razlika u cijeni.

i5 4460 je bio 1.500kn, mogao je praktički ići na najjeftiniju ploču od 300kn i bilo koji DDR3 RAM od 300kn, dakle sve skupa oko 2.100kn

FX8300 je koštao 1.000kn, imao je smeće od stock coolera + trebao je OC da bi uopće prismrdio Intel performansama dakle to ej još 200kn za cooler, zatim ploča od barem 550kn da bi se dao kloknut i ram od barem 300kn to je oko 2.050kn

O tome ti i govorim heh.

Bilo je ovako.

i5 4460+h81m+8gb rama 

FX 8300+LC-CC 120+GA-970A-DS3P+8gb rama

Bilo je jedno vrijeme 200kn razlika na stranu FX-a, zatim je to jedno vrijeme bilo gotovo identično.

Uglavnom između toga se moglo birat u budget opcijama.

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Stavit jedan keks nije ni za diskutirat, to ne postoji..

15 godina
protjeran

Nastavlja se prica s clockanja ovog rama, sad smo na 4283mhz cl17. Strasno tesko je, naponom se nista ne rijesava za razliku od procesora...

13 godina
neaktivan

Jel koristiš auto timinge za sve osim primarnih latencija ili neki preset? Memoriju treba optimizirat, ne samo nabit frekvenciju. I da staviš 4600mhz, imat ćeš lošije performanse od nekog sa dobro postavljenim latencijama.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Jel koristiš auto timinge za sve osim primarnih latencija ili neki preset? Memoriju treba optimizirat, ne samo nabit frekvenciju. I da staviš 4600mhz, imat ćeš lošije performanse od nekog sa dobro postavljenim latencijama.

Nista nema auto tajminge, sve je optimalno. Ako neko na forumu misli da ima bolje performanse meme nek se slobodno javi 

Sa loose tajminzima ne mogu dobit visi takt, vjerojatno zato sta je imc od procesora ogranicavajuci faktor.

15 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nista nema auto tajminge, sve je optimalno. Ako neko na forumu misli da ima bolje performanse meme nek se slobodno javi 

Sa loose tajminzima ne mogu dobit visi takt, vjerojatno zato sta je imc od procesora ogranicavajuci faktor.

Jel ovo bolje?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina

jest taj thredriper los hahah pa imam bolje rezultate sa aktivnim vps-om i jos xy dodatnih masternodova 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2018 16:18 (dreadmoore).
15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

jest taj thredriper los hahah pa imam bolje rezultate sa aktivnim vps-om i jos xy dodatnih masternodova 

LOL, ne kužim šta je na tvojoj slici bolje, a i kakve veze ima TR s time, to su performanse memorije koje bi bile bolje da imam skuplju memoriju kao npr ansha...

13 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

kaj je to kod tebe bolje?, jbte za 2x losije od jakovp-a, potrgani ste na sastavne djelove...nebi vam pomoglo ni 6ghz@cl2

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
odjavljen

Mislim istina je da je kod mene quad channel, ali nitko nije rekao ima li netko bolji dual channel  Za to ipak treba samsung b die...

13 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Mislim istina je da je kod mene quad channel, ali nitko nije rekao ima li netko bolji dual channel  Za to ipak treba samsung b die...

boli te tuki, pokopani su svi od reda... ansha mislio glumiti baju s skupom memorijom..lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2018 16:49 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
delidator od 3000 kn.
13 godina
Ansha bome te Jakša prepilio s ramom.
15 godina
Stjepanj kaže...
dreadmoore kaže...

kaj je to kod tebe bolje?, jbte za 2x losije od jakovp-a, potrgani ste na sastavne djelove...nebi vam pomoglo ni 6ghz@cl2

letancije ako nista drugo hahhaa 

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen
Kaj bu sad Intel kad AMD izbaci 32/64 proc po diskontnoj cijeni 🤣
17 godina
odjavljen

Sad bu delidator i7 8700k novi i3 ha ha, privjesak 🤣

17 godina
odjavljen

Štef skužio pa se rješava delidatora dok još nekaj vrijedi 🤣

15 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Ako cemo tehnicki tocno, sama memorija je bitno sporija kod tebe, visa propusnost je posljedica nacina na koji cpu pristupa memoriji a ne brzine same memorije.

Dakle Stjepko, i dalje sam baja za tebe 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2018 21:58 (ansha).
13 godina
protjeran

Dakle hoces reci da je tvoj/intelov pristup totalno u banani? ono lol 1000mhz manji takt negdje su brojke cak i 4x vece i to za taj tvoj ram na 3200mhz vs 4200 eto vam sad ta Ryzenova drvena memorija pokopajte se svi od reda!

Bravo Jakovp, Ansha nadam se da tu memoriju nisi platio vise od 300kn za 8gb s obzirom da ju vrtis na tom pentiumu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2018 0:46 (Stjepanj).
15 godina
XXX kaže...

svejedno opet ce jedan tonci kupiti intela nego ryzena a nonstop ga hvali 

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
XXX kaže...

svejedno opet ce jedan tonci kupiti intela nego ryzena a nonstop ga hvali 

To je drugi problem...ostaje činjenica da je Intel paničari i pokušava uhvatiti AMD. Čak mu je Samsung ogromna konkurencija koji preuzumi mobilno CPU trežište, razvija sve niži proizvodni proces, na konzolama ih ni nema...

Intel kopni

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice