zanimljivo, a ja dobio crveni na doticnoj zbog navodnog trolanja...
Rekao sam blagog trollanja, ti si previse hardkor i za ovu temu.
zanimljivo, a ja dobio crveni na doticnoj zbog navodnog trolanja...
Rekao sam blagog trollanja, ti si previse hardkor i za ovu temu.
bitno da sam ja najveći toksičar na forumu, a to što ekipa uguza vrijedno prijavljuje trolanje proizašlo iz njihovog priglupog podjebavanja je za svaku pohvalu, nemjerljiv doprinos forumskoj zajednici
https://www.bug.hr/forum/topic/prodaja-racunala/prodaja-intel-i5-8600k/259702.aspx?page=0&jumpto=5698754&sort=asc&view=flat
bitno da sam ja najveći toksičar na forumu, a to što ekipa uguza vrijedno prijavljuje trolanje proizašlo iz njihovog priglupog podjebavanja je za svaku pohvalu, nemjerljiv doprinos forumskoj zajednici
ako ovo mene ide, nisam prijavio ni tebe, ni anshu ni mrsmitha, za slucaj da netko to misli...postavio sam normalno pitanje i dobio dva govnjarska responda zauzvrat....valjda netko odozgo ima da je normalan?
Ne ide tebe.
https://www.bug.hr/forum/topic/prodaja-racunala/prodaja-intel-i5-8600k/259702.aspx?page=0&jumpto=5698754&sort=asc&view=flat
ako ovo mene ide, nisam prijavio ni tebe, ni anshu ni mrsmitha, za slucaj da netko to misli...postavio sam normalno pitanje i dobio dva govnjarska responda zauzvrat....gadi mi se moderatura ovdje...
nema veze s tobom ovo što sam postao...
ako ovo mene ide, nisam prijavio ni tebe, ni anshu ni mrsmitha, za slucaj da netko to misli...postavio sam normalno pitanje i dobio dva govnjarska responda zauzvrat....valjda netko odozgo ima da je normalan?
Moj prvi respond je skroz ozbiljan, to sta je stvarnost nekad gadna zajebancija je druga stvar...
Istina ali da kupujem Ryzen 2700X sigurno ga nebi klokao, vjerojatno bi koristio stock hladnjak, koristio bi prosjećnu skupu memoriju i stavio bi prstu u uho sljedečih 3-4 godine.
i7 8700k je bolji i možeš to isto ali sva ta klokanja su zanimljiva uskoj skupini ljudi. Ima hrpa naslova zaključanih na 60 fpsa i ne igraju svi B1/BV po cijele dane na 144 fpsa.
Previše je tu varijacija da bi bilo univerzalno mjerilo.
U videu je cijena jednaka i to nije zlatni primjerak, jer koliko pratim 80% ih ide na 4,2. Možda da je koristio XFR koji maksimalno busta jednu jezgu i više od 4,3 bi bili bolji rezultati za AMD. No odlična recenzija s odličnim zaključkom.
Čovjek napravi gaming testove dva procesora i da zaključak, gotovo, nema rasprave.
Budimo realni ni ryzen 2700x nije cvijece po pitanju temp na tim 4.2-4.3ghz klokovima, manje vise sve recenzije prijavljuju 80+°C temp i to sa finim komadima AIO
Istina ali da kupujem Ryzen 2700X sigurno ga nebi klokao, vjerojatno bi koristio stock hladnjak, koristio bi prosjećnu skupu memoriju i stavio bi prstu u uho sljedečih 3-4 godine.
i7 8700k je bolji i možeš to isto ali sva ta klokanja su zanimljiva uskoj skupini ljudi. Ima hrpa naslova zaključanih na 60 fpsa i ne igraju svi B1/BV po cijele dane na 144 fpsa.
Opet ti o nekakvih 60 fpsa, ne klokanju itd. Ja se slazem da vecina koristi 60hz monitore i ne upusta se u OC, ali to sad trenutno nije tema, ovdje se usporeduju najjaci mainstream procesori za high end konfe pa se zato i gledaju kartice i frekvencije dostojne takvih procesora tj kako se koji ponasa u tim uvjetima.
Ako pricamo o tih 60fps i sam znas da je dovoljan nekakav zakljucani cetverojezgreni procesor kao tvoj, prst u uho i samo mijenjas kartice i monitore po potrebi.
Prica o fpsima ihz isto ne drzi vodu.
Tko meni brani i zasto misli da je glupo na Ryzena staviti 144hz monitor? Zato jer daje 10% manje frejmova od Intela istog cijenovnog razreda?
Samo da ponovim
niti jedan trenutni procesor s trenutnom najmocnijom grafom nece moci veliku vecinu naslova drzati na 144lock, taj fps varira dakle automatski je glupo i za Intel imati 144hz monitor..
Druga stvar je Gsync/Freesync koji su tu da varira fps..
Istina je Intel ce bit blize 144hz ali opet wtf??
ono sto na intelu bude radilo na 144fpsa ovdje ce raditi na 110-130 i sta sad? Ogranicite se na 60hz monitor zato jer imas AMD proc? = totalna glupost..
Dakle bez obzira sto AMD daje manje frejmova je super uzeti HRR monitor a ko misli drugacije je tukac samo takav...
Razlike su vece od 10%, negdje idu i do 30%, a kod ovih igara sto presisaju 144fps opet su minimumi koji su jednako bitni puno bolji kod Intela. Pricali smo vec o adaptive syncovima pa mi se ne da opet o tome, dovoljno je reci da oni rjesavaju tearing i stuttering, al manjak fps-a ne mogu nadoknaditi isto kao sto to slabija kartica ne moze nadoknaditi za nekom jacom.
Nitko ne kaze da se Ryzen ne moze uzeti za high rr gaming, al steta je stvarati si bn kad se monitor i kartica vec masno plate, druga stvar je tvoj slucaj sa 100hz monitorom.
Razlike su vece od 10%, negdje idu i do 30%, a kod ovih igara sto presisaju 144fps opet su minimumi koji su jednako bitni puno bolji kod Intela. Pricali smo vec o adaptive syncovima pa mi se ne da opet o tome, dovoljno je reci da oni rjesavaju tearing i stuttering, al manjak fps-a ne mogu nadoknaditi isto kao sto to slabija kartica ne moze nadoknaditi za nekom jacom.
Nitko ne kaze da se Ryzen ne moze uzeti za high rr gaming, al steta je stvarati si bn kad se monitor i kartica vec masno plate, druga stvar je tvoj slucaj sa 100hz monitorom.
Ne doticem se svog slucaje vec je uvijek i u svakom slucaju imati bolje vise hz-a jer je i sam rad ugodniji.. ti 144hz monitor mozes limitirati na 100 fpsa po potebi.
nego kupio sam si ovo cudo:
http://www.enmotus.com/amd#FuzeDrive
javim dojmove.
ja ne znam što se vas dva uskodakali oko ryzen + hrr 144+hz monitora...
kupiš ryzen, kupiš takav monitor, ostaviš na njemu naljepnice i problem riješen
to smo već apsolvirali
Opet ti o nekakvih 60 fpsa, ne klokanju itd. Ja se slazem da vecina koristi 60hz monitore i ne upusta se u OC, ali to sad trenutno nije tema, ovdje se usporeduju najjaci mainstream procesori za high end konfe pa se zato i gledaju kartice i frekvencije dostojne takvih procesora tj kako se koji ponasa u tim uvjetima.
Ako pricamo o tih 60fps i sam znas da je dovoljan nekakav zakljucani cetverojezgreni procesor kao tvoj, prst u uho i samo mijenjas kartice i monitore po potrebi.
Uzmi u obzir da postoje korisnici koji jednostavno vole imati što više jezgri i više ih veseli 8/16 proc nego 6/12 i ne zanima ih više od 60 fpsa.
Zašto stalno želiš prokazati kako je Intel bolji za gaming? Svi znamo da je bolji. Svi znamo da je bolji,. Svi znamo da je bolji.
Bez obzira na to ni 2700X nije loš za gamimng, a nudi 2/2 više za istu lovu, ili čak manju ako koristiš stock hladnjak. Slavi tu razliku! Ili nemoj, pa završi kao nvidija fanboj...da barem. Meni bi to osbno bila velika želja, da se AMD kompletno povuče sa PC tržita i kad su CPU-ui u pitanju.
Tak ste konstantno kenjali (ne mislim na nikoga osobno, pa ni na tebe) protiv AMD/ATI grafa, te ne valjaju driveri, griju se i sto sranja, a nitko nije slavio razlike (freesync, često manja cijena) pa sad imate pirovu pobjedu.
Daj Bože da ista stvar bude i CPU odjelom, da bar AMD crkne totalno, i da imate samo Intel brend pa da ga slavite do beskraja Fino keširate omiljenim firmama i svi zadovoljni, uključujući i mene
KATASTROFA!
Dobro dajte više s tim jezgrama pa kome trebaju te silne jezgretine koje su mlohave i prosječnom korisniku ne znače ništa. Kako u gamingu tako i u svakodnevnom radu. Kaj fora je upalit task menađeer pa se qurčit s brojem mlohavih?
Uzmite si gtx 1060 rx570 s nekim cpu-om od 1000kn i bok kaj više filozofirate kad znamo da niti na gtx 1080ti nejde sve baš glatko i na max. Isto ćeš se naigrat ako se voliš igrat s tom 1080ti i gtx1060 a za detalje me boli racku kao i za herce i megaherce. S kompom od 5000kn igraš šta hoćeš a ako i zahtjeva igra više od toga ili je smeće ili je nitko ne igra. Ovo kaj valja od igara radi perfektno na rx570 i gtx 1060 a recite da nije tako pa lažite sami sebe. Pa ta gtx 1080ti košta kao pošten gaming komp a kakti za 4k i nije baš nekaj sramota.
čitajući po internetima vidim da nije nimalo jednostavno ići na 4000+ u DC na z370, vidim i puno jače ploče imaju probleme s tim, APEXica sa 2 dimm slota je kao najsigurniji odabir
Kod mene je sulud cpu, nimalo ne voli visoke SA i IO napone, sad su mi i jedan i drugi na 1.195V i to je 100% stabilno sa 4133 cl17.
Preko 4300mhz nisam uspio, 4295mhz mi je max u DC-u, dalje ga cpu koci. SC jos nisam probao.
Jesi probavao ekstremne napone i tajminge? Mislim se loadat preset u bios-u, 4000 cl12 sa 1.95V
čitajući po internetima vidim da nije nimalo jednostavno ići na 4000+ u DC na z370, vidim i puno jače ploče imaju probleme s tim, APEXica sa 2 dimm slota je kao najsigurniji odabir
Kod mene je sulud cpu, nimalo ne voli visoke SA i IO napone, sad su mi i jedan i drugi na 1.195V i to je 100% stabilno sa 4133 cl17.
Preko 4300mhz nisam uspio, 4295mhz mi je max u DC-u, dalje ga cpu koci. SC jos nisam probao.
Jesi probavao ekstremne napone i tajminge? Mislim se loadat preset u bios-u, 4000 cl12 sa 1.95V
ma nisam probavao takve ludorije, ali sam skuzio da na x chipsetima nije rijetkost 4000+ sa cl12 i malim latencijama
evo javim dojmove..
fulao sam u postupku nariktavnja ovog i spusio sam 1.8tb podataka na disku, zanimljivo ssd je ostao netaknut tek nako toga sam poriktao to sve u jedan disk i sad to sljaka + sam dedicirao dodatnih 2gb ram memorije za navedeno.
E sad nigdje osim windowsa ovo nisam stigao testirati i mogu reci da je svako pokretanje sve brze...
HDD vise nije HDD vec SSD dakle sada imam SSD od 2.120gb ali sistem ocito nest uzme pa to ispadne 1.92tb
HDD vise nije HDD vec SSD dakle sada imam SSD od 2.120gb
Imas, imas, ma naravno...
ok, jel si vidio kak to radi?
Radi kao sshd sa puno vecim bufferom, nije to lose al nije ni 2 terabajtni ssd...
Radi kao sshd sa puno vecim bufferom, nije to lose al nije ni 2 terabajtni ssd...
iskreno nisam uocio da je sporije od ssd-a ne u ucitavanju igri.
npr na ssd-u mi je instaliran wot i ne cini mi se da mi se sad sporije loada igru.
opet sam jedan od prvih koji se spawna na mapi tak da...
Koristi se i RAM memorije, rekao bih da sshd nema dediciranu ram memoriju za ucitavanje neceg, ovdje bas mozes odabrat 2 ili 4gb rama bas dedicirana za navedeno..