Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.198.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Nisam znao da je glavna zadaca cpu-a gaming.

13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
red_bull kaže...

Ware frende šta ti kažeš o novom spectrum bugu i to? ima li AMD tih problema? posto se ti kuzis i nisi fanboy() pa ocekujem realan odgovor... Hvala..

Evo "frende" ista kvalitetna stranica sa dosljednim nacinom testiranja test iz 15.10.2017., pa test iz 21.04.2018. nakon kojekakvih s&m-ova. Na 8700k skok u FPS-u u Watch Dogs 2 za 18%, u Project Cars 2 za 20%, u AOTS-u 26% I GTA 5 ostao isti, sto se mene tice sto vise ovakvih bugova. 

Iako dovoljno je pogledati bilo koji noviji test i deranje guzova je preocito.

Udar su osjetili serveri, ne znam kakvo je stanje sad tamo jer me ne zanima, ali bilo bi mi drago da AMD sad otkine malo veci dio kolaca na tom podrucju. Potrebni su nam zivi kako bi fanbojcici i neinformirani tutleki padali na jeftini marketing o "moar cores" i kupovali procesore pa da Intel bude prisiljen sniziti cijene i nama svoje gaming institucije prodavati po pristupacnijim cijenama. 

15 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Sad znas 

14 godina
ivanzu kaže...

Pa za sve ostale potrebe postoji druga platforma, sve ima svoju namjenu samo su u AMDu malo zabrijali previše.

ansha kaže...

Sad znas 

Bravo, to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2018 10:10 (Valentin17).
16 godina
war3_tft kaže...
red_bull kaže...

Ware frende šta ti kažeš o novom spectrum bugu i to? ima li AMD tih problema? posto se ti kuzis i nisi fanboy() pa ocekujem realan odgovor... Hvala..

Evo "frende" ista kvalitetna stranica sa dosljednim nacinom testiranja test iz 15.10.2017., pa test iz 21.04.2018. nakon kojekakvih s&m-ova. Na 8700k skok u FPS-u u Watch Dogs 2 za 18%, u Project Cars 2 za 20%, u AOTS-u 26% I GTA 5 ostao isti, sto se mene tice sto vise ovakvih bugova. 

Udar su osjetili serveri, ne znam kakvo je stanje sad tamo jer me ne zanima, ali bilo bi mi drago da AMD sad otkine malo veci dio kolaca na tom podrucju. Potrebni su nam zivi kako bi fanbojcici i neinformirani tutleki padali na jeftini marketing o "moar cores" i kupovali procesore pa da Intel bude prisiljen sniziti cijene i nama svoje gaming institucije prodavati po pristupacnijim cijenama. 

sam neznam tko je tutlek jer to kaj si dobio sa 8700 intel nudi vec 3 generacije i fino vam naplacuje jedno te isto sranje sa malo vecim klokom. neka nama fanboya bar se imamo kome rugati.. 

Inace kupujem intel proc pa ak ima koji entuzijast da prodaje javiti na pm. Mozda Lav?  

(G)jokaCRO ingame
8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
red_bull kaže...

jači smo od sudbine, nijedna zakrpa nam ništa ne može 

8 godina
protjeran
red_bull kaže...
war3_tft kaže...
red_bull kaže...

sam neznam tko je tutlek jer to kaj si dobio sa 8700 intel nudi vec 3 generacije i fino vam naplacuje jedno te isto sranje sa malo vecim klokom. neka nama fanboya bar se imamo kome rugati.. 

Inace kupujem intel proc pa ak ima koji entuzijast da prodaje javiti na pm. Mozda Lav?  

jbt što je intel kriv što su 10ak godina imali totalni monopol tj. imali su totalno superioran proizvod u odnosu na konkurenciju...to je kao ideš kenjati po farmaceutskoj kompaniji koja jedina ima patent za neki lijek, pa njurgaš jer ga ne prodaju po cijeni nekog magnezij sranja iz lidla....

ajde da čujemo napokon jednu pametnu od tebe, vezano za kupnju

nakon tih drloga prenaglo bi ti bilo uzeti 8700k, a privjesak sam odavno riješio....

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2018 10:31 (lav1000).
13 godina
protjeran
red_bull kaže...

Znaci kad Intel nabaci vise jezgara sa jos vecim klokom to nije napredak, al kad AMD nabaci hrpetinu sporih jezgara to je? Ako kazes da kod Intela nije bilo napredka u 3 god to bi znacilo da tri godine stari cpu drzi lekcije jednom 2700x. 

Licemjerje i fanbojizam na najjace, to se boris za neku visu poziciju u armadi? Tolko o ruganju.

13 godina
protjeran
Prodajem 8600k, delidan "metalom", zaljepljen najboljom toplinskom brtvom, 5.7ghz najveci takt, 1.28v@5ghz, hladan ko santa leda koja je potopila Titanik, 2000kn sve ostalo na pm.😎💶lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran

Na kaj prelazis?

16 godina

nemoj bit uvrijeđen odma kaj si takav.

Svaka ti čast lave oprosti ak sam te uvrijedio. Inace mislim da si jedan od najvecih entuzijasta na forumu i imas sigurno drugi najjači komp u ovoj temi...

(moram si bit s ovim dobar mozda mi jeftino proda proc cim intel izda novi)

(G)jokaCRO ingame
13 godina
protjeran
Kupit cu i7 8086 i zamjenit za TR-a😂😂😂lp
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Prodajem 8600k, delidan "metalom", zaljepljen najboljom toplinskom brtvom, 5.7ghz najveci takt, 1.28v@5ghz, hladan ko santa leda koja je potopila Titanik, 2000kn sve ostalo na pm.😎💶lp

Stjepanovi biseri 

17 godina
Stjepanj kaže...
Kupit cu i7 8086 i zamjenit za TR-a😂😂😂lp

još da si Amer :)

uglavnom ponuda vrijedi samo za njih...

13 godina
protjeran
Jebes onog tko nema tetku iz amerike..😁
13 godina
protjeran

To on uzima TR da istovremeno na tri bf1 profila moze biti los pri 30 fps-a. 

13 godina
protjeran
A cuj 3 komada bf1 pokrenuto istodobno intel bi explodirao..😎lo
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
A cuj 3 komada bf1 pokrenuto istodobno intel bi explodirao..😎lo

Kazes taj "metal" koji bi obuzdao tolike temp jos nije otkriven. Uz to bi imao stutter koji je bi po "gaming ugodaju" bio priblizno los kao Casperov monitor. 

17 godina

Komentari?

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Komentari?

Stvar je da OBS rasporeduje kolko cpu radi za streamera, a kolko za stream, objasnio je to covjek u Gamers Nexusu. Kod Intela je potrebno postelati te postavke da dobijes omjer streamer/stream koji ti pase. Znaci namjestis da za stream izbacujes 60 fps kolko maksimalno twitch i youtube prenose, a ostatak da cpu radi za tebe kao streamera.

Ono sto je meni cudno kod ovog njegovog testa je sto 2600x negdje ima jednake pa cak i bolje rezultate od 2700x sto bas i nema logike, ocito se i tu treba poigrati postavkama pa bi 2700x trebao davati vise.

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Komentari?

Stvar je da OBS rasporeduje kolko cpu radi za streamera, a kolko za stream, objasnio je to covjek u Gamers Nexusu. Kod Intela je potrebno postelati te postavke da dobijes omjer streamer/stream koji ti pase. Znaci namjestis da za stream izbacujes 60 fps kolko maksimalno twitch i youtube prenose, a ostatak da cpu radi za tebe kao streamera.

Ono sto je meni cudno kod ovog njegovog testa je sto 2600x negdje ima jednake pa cak i bolje rezultate od 2700x sto bas i nema logike, ocito se i tu treba poigrati postavkama pa bi 2700x trebao davati vise.

fuckas sam fps..

nego komentar je da na intelu bez obzira na broj slicica pojedine igre ne rade fluidno..

pogledaj po netu..

13 godina
protjeran
toxic kaže...

fuckas sam fps..

nego komentar je da na intelu bez obzira na broj slicica pojedine igre ne rade fluidno..

pogledaj po netu..

Ajd da vidim to sta si gledao po netu? Il se referiras na one truljave bf1 snimke? Eto ti ansha testirao bf1 ista mapa, isto sve, od partije do partije nebo i zemlja u minimumima, cisto zbog razloga sto je to online igra u kojoj sami server moze utjecati na fps... Osim toga Intel gdje god pogledas ima bolji 1% low fps, evo cak i ovdje kad se streama, a ti dropovi su direktni pokazatelj fluidnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2018 12:31 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

fuckas sam fps..

pogledaj po netu..

Ajd da vidim to sta si gledao po netu? Il se referiras na one truljave bf1 snimke? Eto ti ansha testirao bf1 ista mapa, isto sve, od partije do partije nebo i zemlja u minimumima, cisto zbog razloga sto je to online igra u kojoj sami server moze utjecati na fps... Osim toga Intel gdje god pogledas ima bolji 1% low fps, evo cak i ovdje kad se streama, a ti dropovi su direktni pokazatelj fluidnosti.

nisam nist gledao, samo ovaj video gdje cak ima i isjecak..

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Ovdje mozes na 4:50 min vidjeti da cak niti 7600k nema stuttera u jednom AC Originsu koji zdere cpu 

Jedan 8600k nema nikakvih problema sto covjek ponovno pojasnjava, a kamo li jedan 8700k... Sa jednim 8600k gpu usage padne do 97% dok sa jednim 1600x gpu usage pada i do 50%. Napomena: Covjek na 5:58 objasnjava kako mu je GPU usage dolje izmedu cpu4 i cpu5 (uokvireno je crveno).

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Ovdje mozes na 4:50 min vidjeti da cak niti 7600k nema stuttera u jednom AC Originsu koji zdere cpu 

Jedan 8600k nema nikakvih problema sto covjek ponovno pojasnjava, a kamo li jedan 8700k... Sa jednim 8600k gpu usage padne do 97% dok sa jednim 1600x gpu usage pada i do 50%. Napomena: Covjek na 5:58 objasnjava kako mu je GPU usage dolje izmedu cpu4 i cpu5 (uokvireno je crveno).

ja o jabukama ti o kruskama..

Komentiram isključivo temu gaming + streaming + na to da na i7 8700k performanse nisu nista bolje od 2700/2600x + na to da je izjavio na videou da je imao problema s Intelom kod gta 5-ice.

Ali ne, ti opet po svome.

Čist da malo samo malo s razumijevanjem pogledaš taj video i onda na tom kanalu link i koliko si je tip dao truda u samom testiranju, da su izraženi i avg i min i max frejmovi.

Poslušaj kako je testirano...jel to teško? Ili čim se spomene da je Ryzen u necem podjednak ili bolji pale se sve crvene lampice i udara u zid?

13 godina
protjeran
toxic kaže...

Komentiram isključivo temu gaming + streaming + na to da na i7 8700k performanse nisu nista bolje od 2700/2600x + na to da je izjavio na videou da je imao problema s Intelom kod gta 5-ice.

Čist da malo samo malo s razumijevanjem pogledaš taj video i onda na tom kanalu link i koliko si je tip dao truda u samom testiranju, da su izraženi i avg i min i max frejmovi.

Poslušaj kako je testirano...jel to teško? Ili čim se spomene da je Ryzen u necem podjednak ili bolji pale se sve crvene lampice i udara u zid?

Sori proletio sam kroz taj video i krivo shvatio dio gdje konkretno samo mislis na stream, moj bed.

Objasnio sam ti onaj dio sa OBS-om, Intel daje veci FPS streameru nego streamu po defaultu, kad se to ustima dobijes opet istu stvar kao sa Ryzenom ili bolju posto nema smisla da jedan 8700k koji ima nesto bolji IPC, pun k vece klokove i brzu komunikaciju medu jezgrama iz nekog razloga samo u streamingu daje lose rezultate od 2600x dok u gamingu i svim zivim sintetikama i aplikacijama daje bolje rezultate.

Isto tako oglusio si se na to da u njegovom testu ryzen 2600x negdje ima bolje rezultate nego 2700x sto nikako ne moze imati smisla, dovoljno govori o njegovom "testu"...

17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Sori proletio sam kroz taj video i krivo shvatio dio gdje konkretno samo mislis na stream, moj bed.

Objasnio sam ti onaj dio sa OBS-om, Intel daje veci FPS streameru nego streamu po defaultu, kad se to ustima dobijes opet istu stvar kao sa Ryzenom ili bolju posto nema smisla da jedan 8700k koji ima nesto bolji IPC, pun k vece klokove i brzu komunikaciju medu jezgrama iz nekog razloga samo u streamingu daje lose rezultate od 2600x dok u gamingu i svim zivim sintetikama i aplikacijama daje bolje rezultate.

Isto tako oglusio si se na to da u njegovom testu ryzen 2600x negdje ima bolje rezultate nego 2700x sto nikako ne moze imati smisla, dovoljno govori o njegovom "testu"...

Nisam se oglusio na nista, no odgovor ti je u videu kojeg opet nisi pogledao.

Sta da ti ja kazem na ovo tvoje boldano? Osim sto imas navedeno kako je sve poriktao da bude fer.

Nadalje lik u komentarima odgovara na upite pa pogledaj i to.. S obzirom da nisi pogledao video radi se o isteveremnom snimanju sadrzaja na lokalni disk itd.. opet preporucam da pogledas sve... ovaj put jos jednom i pazljivo..

btw, nemoj mi stavljati "test" jer je testirano onako treba biti testirano, netko ga je prozvao da je gamer nexus to obavio bolje na sto ga je ovaj pitao po cemu, nikada nije dobio odgovor...

Ovo što je on napravio je realtime scenario, gledao sam i gamernexus-a i ovo.. dva razlicita scenarija i testa..nemaju bas neke veze s vezom "hint" - grafička kartica također..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2018 13:54 (toxic).
12 godina

A kad čete vi prestat gledat kako drugi igraju i nešto odigrat. Isti ste ka moj mlađi mladunac, ja mu još lani kupio GTA V a on umisto da igra uvik visi na YouTube i gleda druge kako igraju .

MISCREATED
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Nisam se oglusio na nista, no odgovor ti je u videu kojeg opet nisi pogledao.

Sta da ti ja kazem na ovo tvoje boldano? Osim sto imas navedeno kako je sve poriktao da bude fer.

Nadalje lik u komentarima odgovara na upite pa pogledaj i to.. S obzirom da nisi pogledao video radi se o isteveremnom snimanju sadrzaja na lokalni disk itd.. opet preporucam da pogledas sve... ovaj put jos jednom i pazljivo..

btw, nemoj mi stavljati "test" jer je testirano onako treba biti testirano, netko ga je prozvao da je gamer nexus to obavio bolje na sto ga je ovaj pitao po cemu, nikada nije dobio odgovor...

Ovo što je on napravio je realtime scenario, gledao sam i gamernexus-a i ovo.. dva razlicita scenarija i testa..nemaju bas neke veze s vezom "hint" - grafička kartica također..

Evo pogledao sam video i ovo zbilja je "test" jer covjek je lupio x264 encoder za stream i za drugu kopiju za lokalni disk i tako napravio svojevrsni "stres test" kako i sam kaze... Tako da ono no šit da ce procesor sa 4 threada vise tu biti bolji...

I to je zapravo to sto je on napravio, nikakvo riktanje OBS-a niti nista da bi bilo fer, jbt mogao je barem reci na kojem overkloku su mu procesori. Zato je Gamers Nexus taj dio pojasnio da ljudi ne bi padali na ovakve fore. 

Gledam mu bas test za Fortnite, znaci ovaj skroz lijevi graf cisti gaming bez streama, 2600x mu je jednak sa 8700k, a ovdje npr 2600 u savrsenim uvjetima na 4.2ghz i nafriziranom memorijom jedva sustigao 8400...

Komentare videa mi se stvarno ne da citati, al ak ima nes pametno slobodno kopiraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2018 14:36 (war3_tft).
15 godina

najbolje da vas dvojica napravite po video pa mi svi skupa da to gledamo jer vise ni youtubu se nemoze vjerovati a pogotov kad se tice informacija koji klok se koristi na jednoj i drugoj platforim malo vise detalja ovako mozemo samo ici do beskraja.

AMD AntiBoy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice