AMD vs. Intel - gaming performanse

poruka: 139
|
čitano: 25.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD vs. Intel - gaming performanse
dokly kaže...

loading time ponajvise ovisi o kolicini rama kojeg imas i brzini hard diska.. nemate pojma ocem pricate..

Ti si samo jedan u nizu koji je popušio priču da je recimo bolje da grafička ima 2 gige rama nego gigu, a to što ima malu propusnost sabirnice i sporu memoriju to nije bitno... Tipične marketinške fore koje prodaju loše kartice...

Da bi količina memorije bila u potpunosti iskoristiva potrebna joj je adekvatna propusnost, da bi dobili adekvatnu propusnost potrebna je adekvatna širina sabirnice i adekvatna frekvencija memorije, odnosno

širina sabirnice puta frekvencija memorije = propusnost

veća propusnost = veća iskoristivost količine memorije

veća iskoristivost količine memorije = veća efikasnost loada textura, aa, af itd

Dakle sve kreće od širine sabirnice...

Kad je u pitanju sistemska memorija, princip je isti...

AMD / ATI all the way
17 godina

Imam jedno noob pitanje ali moram pitat jer neznam 100% tocan odgovor..

Da li za sve 1156 procesora vrijedi ona ako je graficka u cf ili sliju da je propusnot 8x??

npr konkretno me zanima prelazak iz i5 750 na i7 860 ili 870 pa mi treba odgovor..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na p55 chipsetu, bez obzira na ploču i procesor, imat ćeš 2x8 brzinu pci-e slota ako su ti piknute dvije grafe ;)

everybody lies

0 0 hvala 0
17 godina
Core2Duo2 kaže...

Na p55 chipsetu, bez obzira na ploču i procesor, imat ćeš 2x8 brzinu pci-e slota ako su ti piknute dvije grafe ;)

to sam i mislio..

mislim ubost neki sli ili cf, a prodat cu u subotu hd5970 pa me zanima kak bi to igralo ulogu i kakvu..

znam prije sam imo 2x hd4890 na phenomu pa na i5 ne sjecam se vise u quarz, al ugl nije bilo neke posebne razlike izmedu tih procesora..

sad bi si mozda uzo ovaj mjesec npr gtx470 ili hd5870 opet koju sam i imo a slijdeci bih piknuo jos jednu...

jel ima igdje kakvo skaliranje grafa kod i5 750 nasprem ostalih kada se radi o cfu/sliju?

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

jel ima igdje kakvo skaliranje grafa kod i5 750 nasprem ostalih kada se radi o cfu/sliju?

možeš ovdje pogledat...

A eto, neznam, ja bi uzeo gtx-icu kad već imaš priliku, ako ništa da vidimo jel valja, ipak ju nitko nema :))

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:03 (Core2Duo2).
15 godina
neaktivan

Mene bi više u tom slučaju zanimala razlika između 2x8 do 2x16, navodno u najboljim slučajevima svega par FPSa, ako je to istina ja se onda ne bih oko toga previše brinuo. Također smijem li pitati zašto (možda) prelaziš na CF? Mislim SLI 470-tki bi mi bio logičan jer navodno rastura 5970 ali čemu sa 5970 na 2x5870?

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 16:06 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Core2Duo2 kaže...
toxic kaže...

možeš ovdje pogledat...

A eto, neznam, ja bi uzeo gtx-icu kad već imaš priliku, ako ništa da vidimo jel valja, ipak ju nitko nema :))

to je neprimjetno moj i5 je ionak na 4.0ghz ak treba i vise ce tak da cu ipak ubost sli/cf

Minoza kaže...

Mene bi više u tom slučaju zanimala razlika između 2x8 do 2x16, navodno u najboljim slučajevima svega par FPSa, ako je to istina ja se onda ne bih oko toga previše brinuo. Također smijem li pitati zašto (možda) prelaziš na CF? Mislim SLI 470-tki bi mi bio logičan jer navodno rastura 5970 ali čemu sa 5970 na 2x5870?

Pa gore ti je ta razlika..

A sta se tice mene, neznam gledam taj jedan jedini review malo mutno al nvm..

Osobno nemam ti ja neke logike, jednostavno mi dosadilo. a i trenutno mi vise netreba hd5970, zadovoljit cu se sa jednom nekom single pa kad cu imat prilke cisto da vidim kak stvar funkcionira piknut cu jos jednu... i to je to..

17 godina

Ima na guru3d test x4 vs x8, vs x16.

Nekad čak fps ide u prilog pci-e x8.

Par fps-a razlika između x8 i x16 haha, mora da se šališ ne? Razlika je unutar pogreške tj +-1fps barem prema testu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sve jednojezgerne bez problema iskorištavaju 8x, 16x gotovo nepotrebam,

osim kod 5870 i GTX480, te dvoglavih zvijeri.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ima na guru3d test x4 vs x8, vs x16.

Nekad čak fps ide u prilog pci-e x8.

Par fps-a razlika između x8 i x16 haha, mora da se šališ ne? Razlika je unutar pogreške tj +-1fps barem prema testu.

Nisam informiran, zapravo trebao sam formulirati u oblik pitanja Smijeh

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina

A sta sa forom o hd5970 npr.. takoder to nije single gpu nego dvoglavi

ali p55 onda ne kuzi da su tu u principu 2 gpua ili sta??

posto mi ta graficka radi na pce x16

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Mislim SLI 470-tki bi mi bio logičan jer navodno rastura 5970 ali čemu sa 5970 na 2x5870?

2xHD5870 je jace od HD5970 a covjek zeli jos jaceCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Minoza kaže...

Mislim SLI 470-tki bi mi bio logičan jer navodno rastura 5970 ali čemu sa 5970 na 2x5870?

Heh, ovo i je i nije točno. 5970 je zapravo 2x5870 ali downclockano pa 2x5870 djeluje jače dok je 2x470 stvarno poprilično jače zbog dobrog skaliranja (navodno).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:52 (Minoza).
17 godina
AA-d00d kaže...
Minoza kaže...

pa ne bas...

psoto cu biti 1 mjesec osakacen velikih performansa hd5970 ako ne i 2 mjeseca..

bit cu na nekoj slabijoj single grafi.. sam je pitanje koja ce to biti dal ce to biti gtx470, hd5870 ili neka treca neznam...

da uspijem upiknut recimo polovnu hd5870 i ustetjed jos neke pare..

a posto mi sad treba jedna veca kesovina novaca, jedino cega se mogu odrec je hd5970..

17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Heh, ovo i je i nije točno. 5970 je zapravo 2x5870 ali downclockano pa 2x5870 djeluje jače dok je 2x470 stvarno poprilično jače (navodno).

nebre biti tocno i netocno :P

preciznije mislio sam na jace od trenutnog sto ima (HD5970) ;)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina

Bas malo gledam i primjetim da je ovo sad offtopic jer Intel "nema" grafickih kartica... :D

1 0 hvala 0
17 godina

ali ko ga hebe dug je jos dan mozda se i predomislim na kraju krajeva radim nepotrebnu stvar..

a sa druge stane htio bi nest drugo sta nema veze sa informatikom niti tehnikom pa mozda i to moze pricekat mjesec dana..

eto vidite da nisam ja svemoguc i da nemam para na bacanje...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Sorry što ja sad upadam ko padobranac. Ali mislim da nije tako sa svim P55 pločama. Već sam jednom dao primjer u nekoj temi. Malo sam švrljao po internetu i mislim da ova ploča ima mogučnost uparit dvije grafe u x16. Možda se varam ali evo ploče pa sami prosudite. Svugdje je navedeno da dvije upari u x16. Ako se varam, moje isprike unaprijed. Asus Maximus III Extreme

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

Sorry što ja sad upadam ko padobranac. Ali mislim da nije tako sa svim P55 pločama. Već sam jednom dao primjer u nekoj temi. Malo sam švrljao po internetu i mislim da ova ploča ima mogučnost uparit dvije grafe u x16. Možda se varam ali evo ploče pa sami prosudite. Svugdje je navedeno da dvije upari u x16. Ako se varam, moje isprike unaprijed. Asus Maximus III Extreme

oho cini mi se da imas pravo bas gledam speficikacije ploce

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=0JWHwAqPs2cnormm

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice