AMD vs. Intel - gaming performanse

poruka: 139
|
čitano: 25.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD vs. Intel - gaming performanse
BORG kaže...
Promatrač kaže...

Intel sucksViče

Lol koji sramotni komentar, moj 3god stari q6600 uz malo OC-a owna pola AMD-a ili je u istom rangu sa njima.

To je sve istina da samo si zaboravil spomenut da ti je novcanik iznenada umro drugi dan kad si kupil taj proc koji sad imaš.SmijehCool

16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

hvala, al reka san da mi se neda čitat :D

Onda ćeš sigurno naučiti...

15 godina
dr. zlo kaže...

mene zanima koji je bolji al mi se baš ne da čitat pa bi molia nekoga da mi objasni, tj. neka rankira slijedeće procesore po performansama u igrama. Naći phenom, i5, i7, athlon, c2d, c2q i dual core

pa ako nekome nie problem bia bi zahvalan....

I mislis da se nekome da to radit, a tebi se ne da malo citat....ne mogu vjerovat da sam ovakvu glupost uopce procitao!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Imaš programa koji ''čitaju'' umjesto tebe, ali vjerojatno ti ih se neda instalirat...Osmijeh

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
rambox kaže...
BORG kaže...
Promatrač kaže...

Intel sucksViče

Lol koji sramotni komentar, moj 3god stari q6600 uz malo OC-a owna pola AMD-a ili je u istom rangu sa njima.

To je sve istina da samo si zaboravil spomenut da ti je novcanik iznenada umro drugi dan kad si kupil taj proc koji sad imaš.SmijehCool

1200kn proc + cooler 350kn ali taj proc cu imati najmanje 4-5god pa ce se sigurno isplatiti :)

http://www.hr-invites.com (chiteri, trejderi i bezobraznici nisu dobrodošli) ; last.fm: BORG_CRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 22:45 (BORG).
16 godina
Malo sam se našalio ,intel je odličan proc. Ali mi se ne sviđa njihova politika prema nama potrošačima. Uglavnom ako nekom treba stroj za igranje ,surfanje,download,AMD rules. Intel malo pretjeruje s novim socketima
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Promatrač kaže...
Malo sam se našalio ,intel je odličan proc. Ali mi se ne sviđa njihova politika prema nama potrošačima. Uglavnom ako nekom treba stroj za igranje ,surfanje,download,AMD rules. Intel malo pretjeruje s novim socketima

Slazem se potpuno, ova muljaža sa socketima je glupost totalna, da budemo jasni ja nisam niti AMD niti Intel fan, kada sam kupovao apsolutni best buy je bio Intel sada je već situacija potpuno drukcija - AMD ima izvrsnih procesora za malu cijenu i nemuljaju sa socketima što je veliki plus za buduće nadogradnje.

http://www.hr-invites.com (chiteri, trejderi i bezobraznici nisu dobrodošli) ; last.fm: BORG_CRO
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
dr. zlo kaže...

Imaš programa koji ''čitaju'' umjesto tebe, ali vjerojatno ti ih se neda instalirat...Osmijeh

da se meni instalirat nego samo mrzin čitanje, jedna od mojih najvećih mana

15 godina
dr. zlo kaže...
Šef kaže...
dr. zlo kaže...

Hehehe...frendos moj ako je uistinu tako, neces bas daleko dogurat u zivotu. Uhvati se knjige....i biti ces zahvalan na ovome savjetu za 10-ak god.

"Um caruje, snaga klade valja"....vidjeti ces da je to u 99% slucajeva tocno, a tesko da ces bas ti biti jedan od onih 1% koji ne moraju u zivotu nista radit. Ako nista drugo, znas sta ces postati bez knjige i bez "citanja"!? Mislim da znas. Namigiva

Izvinjavam se na OT.

P.S.

Nije zlonamjeran post...da ne bi mislio da te vrijedam ili bilo sta slicno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
mata_87 kaže...
Batista kaže...

Kad se sjetim  vremena gdje je Athlon prasio Pentiuma... Atlon na 1.8 Ghz, ovaj bogcek na 2.6 i nikud nikam... Imao sam Delux-icu za s939. Bomba opremljena ploca, skupa ko vrazja mast i kihnula je prije pola godine. Hebiga...:( Sad da kupujem proc, mislim da bi riskirao s Phenom-om 555 i s njim na novu verziju UD5. Sve si kombiniram da tako i napravim....

Hehe, meni to vrijeme jos nije proslo (nikako skupit para za novi pc) i nisam pozalio sto sam uzeo athlona, a ne p4. Mali prasi starije igre ko lud  Cool

Nije bas Athlon "prasio" P4...bar ne moga 3.0 Northwood-a......samo Intel se nije isplatilo kupovat jer si slicne performanse mogao dobiti za dosta manje love....slicna situacija kao i danas, samo sto danas je puno veci izbor procesora.

Ne kazem ja da mi je moj P4 3.0 Ghz bio los...vec da sam za maje love mogao dobiti slican CPU.....no onda su se ganjale brzine tj. Intel je dosegao "magicnih" 3 Ghz bez OC i to ih je "dizalo" u nebesa.....no onda su shvatili da nije sve u tih 3 GHz.

Niti nekazem nista protiv p4, oba su odlicna za stare igre, ali ove nove bas i neidu  Cool.   P4 je inace dosta dobar proc imo, samo ga je cjena malo mucila

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
protjeran
dr. zlo kaže...
Šef kaže...
dr. zlo kaže...

Čudno da si na forumu, gdje je čitanje osnova.

PS - Na temu Northwooda. Bio je smeće. Moj P4EE 3.2GHz je bio sporiji od Bartona 2500+.

S tim da je barton bez problema mijenjao identitet u 3200+, i bio i brži i hladniji od grijalice Northwooda...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
Don Kihoty kaže...

PS - Na temu Northwooda. Bio je smeće. Moj P4EE 3.2GHz je bio sporiji od Bartona 2500+.

S tim da je barton bez problema mijenjao identitet u 3200+, i bio i brži i hladniji od grijalice Northwooda...

Bas da je Northwood bio smece...nije. Imao sam ga u kombinaciji sa Asus P4C800 Deluxe i odlicno je radilo.....a pogotovo se nije grijao kao sto se npr. grijao Prescott.

Cijena Notrhwooda i Prescotta je bila identicna.....te je Intel odmah povukao iz proizvodnje Northwood posto se i dalje prodavao bolje nego Prescott...te je Prescott taj koji se grijao kao blesav, a ne Northwood (jer ako si ga imao onda se vjerojatno sjecas i "nadimka" Preshoot). Tako da ako se tvoj "grijao" onda moguce da je bio Prescott....Northwood je bio "hladan".

Dali je bio "sporiji" od Bartona 2500+!? Nije.....ovo su vec gluposti....IMHO. Usporedivati P4EE i Bartona 2500+ je malo neozbiljno jer govorimo o EE verziji P4.

Ako si ga imao kada je izasao...mozes mi reci koja je bila cijena....jer ako si ga kupio u trgovini onda se sigurno sijecas i te cijene. Namigiva

16 godina
neaktivan

Dobro je BORG napisao, Intelova muljaza sa socketima je bez veze, dok će oni sa AM3 moći nadograditi, zato sam se ipak odlučio staviti AMD u ovu konfu:

CM HAF922

ADM Phenom II 965BE

Gigabyte 890GPA-UD3H

Corsair 2x2GB 1600MHz Domintator

Sapphire Radeon HD5870

Ugl. ja sam svoje na početku rekao, igranje AMD, dok je Intel više za pro app rad.

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 12:50 (4ucker).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lijepa konfa...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Lijepa konfa...

Investiranje u buducnost, sa LGA1156 mislim da ne bih za npr. 2 godine mogao nadograditi dok cu moci npr. Thuban staviti npr.

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
stipica_zd kaže...

Lijepa konfa...

Investiranje u buducnost, sa LGA1156 mislim da ne bih za npr. 2 godine mogao nadograditi dok cu moci npr. Thuban staviti npr.

Intel je još odavno obećao da će mainstream procesori (Core i5 i neki Core i7) ići na Socket 1156, dok će high end ići na 1366. Sada samo sljedi izdavanje novih modela Core i5 i Core i7 procesora u 32nm, a svi će oni ić u postojeće sockete, samo sa nadogradnjom BIOS-a.

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

CM HAF922

ADM Phenom II 965BE

Gigabyte 890GPA-UD3H

Sapphire Radeon HD5870

A napajanje?

Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
4ucker kaže...

CM HAF922

ADM Phenom II 965BE

Gigabyte 890GPA-UD3H

Sapphire Radeon HD5870

A napajanje?

Corsair VX550

@Weky, da znam, ali moći ću neki slabi procesor na 1156 staviti, a ne neki X6 poput AMDa

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 14:50 (4ucker).
15 godina
protjeran
win32 kaže...
Don Kihoty kaže...

Bas da je Northwood bio smece...nije. Imao sam ga u kombinaciji sa Asus P4C800 Deluxe i odlicno je radilo.....a pogotovo se nije grijao kao sto se npr. grijao Prescott.

Cijena Notrhwooda i Prescotta je bila identicna.....te je Intel odmah povukao iz proizvodnje Northwood posto se i dalje prodavao bolje nego Prescott...te je Prescott taj koji se grijao kao blesav, a ne Northwood (jer ako si ga imao onda se vjerojatno sjecas i "nadimka" Preshoot). Tako da ako se tvoj "grijao" onda moguce da je bio Prescott....Northwood je bio "hladan".

Dali je bio "sporiji" od Bartona 2500+!? Nije.....ovo su vec gluposti....IMHO. Usporedivati P4EE i Bartona 2500+ je malo neozbiljno jer govorimo o EE verziji P4.

Ako si ga imao kada je izasao...mozes mi reci koja je bila cijena....jer ako si ga kupio u trgovini onda se sigurno sijecas i te cijene. Namigiva

Za mene je bio samo kad sam platio porez, bez marže, 2800kn.

Sa maržom je bio minimum 3500-3600kn.

Ali da je u igrama bio brži, nije. Bartonček ga je derao, i zato sam ga i zamijenio.

Dobio dobre pare nazad i to je to.

PS - Kupovao sam vani i vraćao si porez, a pošto je tada tetkov frend vodio Media Martk u Innsbrucku, dobio

sam po nabavnoj cijeni (ulaz + merve, tj porez).

Uzeo potvrdu da CPU ide van, platio naš PDV i vratio si Austrijski slijedeći put.

Al prodao sam ga za cca 3200kn, tako da sam imao zaradu. ;)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ali da je u igrama bio brži, nije. Bartonček ga je derao, i zato sam ga i zamijenio.

Dobio dobre pare nazad i to je to.

Hmm.....a recimo moj Northwood na 3.0 Ghz je placen cca 2300 kn i bio je bolji od AMD-a u igrama...zanimljivo. Pitam sve to jer sam imao slicnu konfiguraciju tj. procesore.....i znam da mi je Intel bio bolji no nije opravdavao cijenu.

Isto tako me cudi kako si tako jeftino platio taj EE kada mu je cijena kod nas bilo doslovce duplo veca......mogu cak naci BUG sa recenzijom bas toga procesora (mislim da je bas taj bio......no nekako me taj tvoj EE "vuce" i na Prescott....nikako na Northwood....no nije vazno).

Po testovima Intel je onda "derao" AMD u skoro svim segmentima, pogotovo kod obrade videa i sl. stvari.....no kazem, nije opravdavao cijenu ni pod razno.

Na kojoj ploci si drzao taj CPU i na koliko si ga OC? Posto je EE verzija onda se morao moci jako dobro OC za razliku od moga Northwooda koji unatoc tome sto je bio na odlicnoj ploci nije bas isao nesto gore....ne znam dali je tako bilo sa svime ili sam ja potrefio losi primjerak procesora.

No uistinu ne mozes usporedivat P4EE 3.2 GHz i igrackicu Bartona...jer Barton pored toga Intela je definitivno bio igracka...ipak pricamo o EE procesoru.

15 godina
protjeran

Ma EE stoji za "Extream Ebigaskupsamivruć".

Vjerovatno je moj bio Prescott jer je bio vruć i nije se dao preko 3.4 nikako sa zalmanom CNPS7000C-Cu.

Jeftino se dobije vani, bez 12-13-14% marže i kad ti se vrati PDV, to je to.

Makar kažem ti, bartonček 2500+@3200+ je bio bolji u igrama.

Osobito u Unread Turnament 2003, gdje je P4 gubio dah.

A testirano sa istim ramom i 9800Pro.

Bartonček je imao integriran memorijski kontroler i to ga je izvačilo.

Zato danas i7 rastura u mem testovima.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1490&page=7

http://www.hexus.net/content/item.php?item=722&page=8

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1068&page=7

Velika razlika u cijeni, a u performansama gotovo nikakva...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 18:37 (Don Kihoty).
15 godina
4ucker kaže...

Dobro je BORG napisao, Intelova muljaza sa socketima je bez veze, dok će oni sa AM3 moći nadograditi, zato sam se ipak odlučio staviti AMD u ovu konfu:

CM HAF922

ADM Phenom II 965BE

Gigabyte 890GPA-UD3H

Sapphire Radeon HD5870

Ugl. ja sam svoje na početku rekao, igranje AMD, dok je Intel više za pro app rad.

E bok samo mala opaska upisao si pod my pc  da je phenom II 965 na 2.4 umjsto 3.4 Mhz, znam da je slučajno

pozz

BE HAPPY xD : )
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ma EE stoji za "Extream Ebigaskupsamivruć".

Vjerovatno je moj bio Prescott jer je bio vruć i nije se dao preko 3.4 nikako sa zalmanom CNPS7000C-Cu.

Jeftino se dobije vani, bez 12-13-14% marže i kad ti se vrati PDV, to je to.

Makar kažem ti, bartonček 2500+@3200+ je bio bolji u igrama.

Osobito u Unread Turnament 2003, gdje je P4 gubio dah.

A testirano sa istim ramom i 9800Pro.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1490&page=7

http://www.hexus.net/content/item.php?item=722&page=8

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1068&page=7

Velika razlika u cijeni, a u performansama gotovo nikakva...

Definitivno je bio Prescott jer se northwood nije grijao te su ga svi uzimali i nakon sto je izasao Prescott.

U to vrijeme sam imao slicnu grafu kao ti  tj. ATI 9800XT (uzeta na kredu...hehehe...) i 2 x 512 MB Kingmax Hardcore ddr500 (a i za ovo je bilo "pljunuto" skoro 2 k kn) i Intel mi je bio bolji od toga AMD-a......znam jer sam ga imao.

Uz to nije mi jasna ona tablica koju si postao posto znam da je moj P4 3.0 GHz bio daleko skuplji od navedenoga AMD-a.....i to dosta skuplji....

Nakon toga sam imao bas taj 3200+ u kombinaciji sa DFI Lan Party NF4 i znam da sam bio zadovoljniji sa Intelom......no to je samo moje misljenje.... No mogu reci da sam dugo vremena imao taj 3200+ i navedenu MBO i bila je ok

kombinacija, samo sam garficke mjenjao.

No Prescott je bio veliki promasaj.....toliki da su odmah povukli Northwood-e iz prodaje posto su bili isti sa cijenom kao Prescott, a nisu se grijali kao manijaci kao ti Preshooti.....

No to je bilo nekada...danas je situacija sasvim drugacija...

Danas svako malo moras cijelu konfiguraciju mjenjat ako hoces posteno igrat......koma.

Da, i7  danas rastura...no iskreno ni ne gledam te procesore. Vise mi ne pada na pamet davati toliko love za neke stvari...jer sam se bas na procesorima najvise "opekao" i izgubio love.....a i ne treba mi takav CPU.

Od kako sam imao taj 3200+, od onda se drzim AMD-a....nekako su mi "uletili" i imaju pristupacne cijene sto je veliki plus.....a i ok su za moje potrebe.

Ako mozes nabaviti koji P4 3.0 GHz ili na vise.....mozda neki EE.....molim te javi mi posto ce mi on biti obavezno u serveru.

16 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...
4ucker kaže...

CM HAF922

ADM Phenom II 965BE

Gigabyte 890GPA-UD3H

Sapphire Radeon HD5870

E bok samo mala opaska upisao si pod my pc  da je phenom II 965 na 2.4 umjsto 3.4 Mhz, znam da je slučajno

pozz

Ispravljeno!

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
protjeran
win32 kaže

Ako mozes nabaviti koji P4 3.0 GHz ili na vise.....mozda neki EE.....molim te javi mi posto ce mi on biti obavezno u serveru.

Vidjet ću ako išta uleti...

Zadnji 478 koji sam imao u rukama, a da je nešto vrijedio je bio P4 3.6GHz mislim Pres. jezgre.

Većinom dolaze Celeroni 1.8, 2.0, 2.2 na servis...

Tko je u ono vrijeme kupio pravi procesor, razumije se u hardware, pa ni ne dolazi na servis, jer je uglavnom takav PC odavno riješio.

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Nije li Athlon 64 bio prvi proc sa integriranim memorijskim kontrolerom? Imao sam XP2600+ sa Barton jezgrom i znam da je memorijski kontroler bio u chipsetu...

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
15 godina
Belji seThe Man kaže...
MorciTheCroat kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Gledam ovaj članak i kažem si kada si budem uzimo (uskoro) novi pc neče iči nikakav AMD nego INTEL I5 ili I7 jer ipak sam njegov FAN tako da me nezanima AMD koliko god bio bolji on me NEZANIMA!

Jabucni sindrom (Apple sindrom) :-)))

Ne. To je sindrom STARCI PLAĆAJU, A JA SAM NEOZBILJAN, MLAD I NAIVAN. Namigiva

ili sindrom krize srednjih godina xD ,pa covjek umijesto auta uzme proc od par somova

intel je po meni dobar proc....ali,prije sam imao p4 presscott na 3.0 sa HT-om,preteča dualkora.u to vrijeme je dosao 1400 kn. bucan vent koji ga vise grije nego hladi Viče,na idleu mi se vrtio na oko 55 celzija,a ako je bilo ljeto da i ne pricam,a na load je znao bit do 70 C,katastrofa,ali ajd,sluzio me 5+ godina,to mu priznajem.i sad je kod bratica na posudbi.

sad sam uzeo athlona 2 x3 435 i mogu reci da je prezakon,otkljucao ga u x4 moze se ocat do 3.5 ghz bez dizanja voltaze a hladaan(al ok sad imam katanu 3 tak da ono.. ),ali ne volim ga mucit,ipak je to moj macak Poljubac,pa ga drzim na 3.3 ghz

i to sve samo za 560 kn!!!kad sam ga otkljucao i ocao i vidio njegovu snagu,hihotao sam se ko mala djevojcicaSramim seBelji se

i sad imam planove za jedno 2 godine,kad se skupi para ic na jos jedan komp isto AMD,a mozda i ovo jednostavno prodam i samo nadoplatim i MIR BOZJI slijedecih par godina,jedino kaj cu ranije ic prodavat je grafa da ne izgubi previse na vrijednosti i isto samo nadoplatit i uzet neku drugu (al ne brinite necu je ic prodavat za pola god,nego tamo negdje za godinu dana-godinu i pol....ima vremenaSmijeh)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 22:02 (lollik91).
15 godina
protjeran

Koliko me sjećanje služi, bartoni su imali integrirano kontroler za dual chanel.

Dok recimo semproni za 462 i 754 su imali samo jednokanalni kontroler u procesoru. Dakle iz toga izlazi da su bartončeki

imali kontroler u sebi.

15 godina
odjavljen

Kontroler je bio u chipsetu

Look for the latest NVIDIA nForce2 Ultra 400 platform processors powering the ultimate gaming platforms. Incorporating dual 400 MHz DDR memory controllers, a 128-bit architecture, and 400MHz frontside bus (FSB) support, the NVIDIA nForce2 Ultra 400 eliminates system bottlenecks and speeds up applications so you can play harder and faster.

• Unmatched system performance: NVIDIA nForce2 delivers blistering platform performance through patent-pending system technologies, a revolutionary memory architecture--including DualDDR memory controllers--and high-bandwidth connectivity solutions. With the NVIDIA System Utility users can easily overclock and tweak their systems without accessing the BIOS
The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Može biti, ali znam da kad si stavio semprona 2500+ na S462 ploču nF2U chipseta, dvokanalni rad nije radio,

zbog samog dizajna procesora.

Dok je sa bartonom i T-Birdom radilo normalno, pa čak i Thortonom, koji je bio Barton sa manje chasha, kao T-Bird.

PS - Evo baš čitam, kontroler je bio u chipsetu, ali je ovisilo o procesoru dali ga može izvoditi, tj komunicirati.

Prvi on die kontroler iz AMD-a je bio 754.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 22:22 (Don Kihoty).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice