AMD vs. Intel - gaming performanse

poruka: 139
|
čitano: 25.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: AMD vs. Intel - gaming performanse
Don Kihoty kaže...

Ne slažem se... Svaki C3 ide 4+ GHz bez beda...

Recimo 555BE tko ima sreće i otključa, potegne 4.2+GHz @X4.

A to je uz jednu N68C-S UCC best buy...

Kak mogu znat ak imam C3 Sramim se?

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Evo vidi SS...ovo gdje ti revision piše...

RB-C2 ili C3

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Uzmimo u obzir da AMD trenutno na tržištu ima pregršt procesora nižeg segmenta, koji se daju dobro clockati na solidnih 3.4GHz pa do 3,6GHz. Sada navedeno kažem za nove AMDove Athlonce i Phenome dok Intel nema toliko procesora kojima bi mogao konkurirati AMDu u nižem segmentu jer svaki Intelov "noviji" procesor nije ispod 1000kn.

To je sasvim dovoljan razlog za zaključiti da su AMDovi procesori koji prilično mnogo za svoju cijenu daju, jako isplativi dok je Intelova ponuda tog segmenta jako slaba.

Ne da nema toliko procesora za niži segment, nego uopće nema takve procesore...amd bar ima solidne procesore za med/high segment tako da ipak se ne može baš točno shvatiti tvoja ljestvica.

Ako ćemo iskreno, u low segmentu AMD dere Intela apsolutno...

16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Ti imaš C2, jel tako?

Vidim da si kupovao negdje u 6. mjesecu, tad nije bilo C3 Phenoma 955..

17 godina
Weky kaže...

Al đžaba sve to kada Amer dođe ui trgovinu i rekne daj mi najbrži procesor trenutno, a to je Intel. Hrvatska je toliko malo tržište da je Intelu nebitno šta će hrvat reć na njegov procesor.

Po tvome postu vidim da cesto kupujes u americi?

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
doctor_crash kaže...

Ti imaš C2, jel tako?

Vidim da si kupovao negdje u 6. mjesecu, tad nije bilo C3 Phenoma 955..

Da tako je,C2 imamznači s njim se teško dođe do 4.0Ghz?

Šteta,baš sam mislio uzimat Noctua NH-DH14 za takav clockPlač

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Gledam ovaj članak i kažem si kada si budem uzimo (uskoro) novi pc neče iči nikakav AMD nego INTEL I5 ili I7 jer ipak sam njegov FAN tako da me nezanima AMD koliko god bio bolji on me NEZANIMA!

Jabucni sindrom (Apple sindrom) :-)))

Ne. To je sindrom STARCI PLAĆAJU, A JA SAM NEOZBILJAN, MLAD I NAIVAN. Namigiva

Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
15 godina
odjavljen
Kant kaže...
Weky kaže...

Al đžaba sve to kada Amer dođe ui trgovinu i rekne daj mi najbrži procesor trenutno, a to je Intel. Hrvatska je toliko malo tržište da je Intelu nebitno šta će hrvat reć na njegov procesor.

Po tvome postu vidim da cesto kupujes u americi?

Da, kupio sam svoj E8400 u americi prije godinu i pol. Imam tamo jako dobrog prijatelja koji dolazi za blagdane ovamo, pa onda mi ponese.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 13:43 (Weky).
16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Da tako je,C2 imamznači s njim se teško dođe do 4.0Ghz?

Šteta,baš sam mislio uzimat Noctua NH-DH14 za takav clockPlač

A možda i hoće, tko zna...hladnjak je odličan, sad samo ostaje viditi koliko je procesor clockabilan.

17 godina
Weky kaže...

Pravi Amer se zgrozi kad čuje riječ PC i procesor :D Oni uđu u trgovinu i pitaju koji je iMac najbrži trenutno :D I onda dobiju Intela u svakom slučaju :D

AMD / ATI all the way
15 godina
neaktivan

Mislim ko hoće poletit u svemir nek si izabere "najjači" procesor!

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Vidim po vašim porukama da 'svaki cigo svoga konja hvali'. hehehe Mislim ako kupuješ jeftiniju konfiguraciju da se nećeš zeznuti ni sa AMD niti Intelom, ako uzmeš proc. sa dvije jezgre npr AMD Phenom x2 555 i intel i3 530 gdje je intel skuplji 120 kn, mislim da su sličnih perfomansi, tako i kod procesora srednjeg cjenovnog ranga phenoma 965 i intela i5 750 gdje su tu negdje s cijenom isto se nećeš prevariti, u testu na pcekspertu su mogli staviti i7 975 ili šestojezgreni i napisati da je amd jeftiniji 6-7 tisuća kuna a sporiji u nekim igrama 2-3 sličice i da su u intelu lopovi i sl. Po meni ako kupuješ komp za igranje i imaš cca 5-6 tisuća kuna možeš uzeti i intel i amd podjednaki perfomansi, a procesori lga 1366 njihova je primarna namjena nešto drugo a ne igranje...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mtopol kaže...
godo kaže...

Phenom ostaje bolji za igrice. Jeftiniji su (u odnosu na Intel), a i kod gaminga je ipak naglasak na grafici, tako da razlika između i5 ili i7 i Phenom može ići za grafičku. Intelove procesore bih ipak ostavio za druge stvari kod kojih je važniji procesor od grafičke kartice. Za gaming je ipak grafika primarna, a što se tiče procesora Phenom dobro obavlja posao.

To kazu oni koji nemaju para da si priušte Intel... Cool

Ja si mogu priuštiti pa ga svejedno nisam kupio.

Kad sam bio mlad, jednom sam kupio Asus deluxe ploču od 3500kn.

Imala je WiFi, dual GLan, SLI, ma sve što ti srce poželi.

Na nju P4EE 3.4GHz.

Još 2x 512 GEIL Gold memorije.

Bez grafulje, diska, i ostale periferije sam samo to platio oko 9 keka.

A nisam dobio ništa. prodao sam sve to u pola cijene, uzeo bartona 2500+ i Abit ploču za 700kn

i dobio tri puta bolje performanse u igrama.

Jednostavno se ne isplati. Sad kad sam stariji to shvaćam... Da recimo živim od video obrade, pa da mi treba biti renderiranje brže gotovo

da posao brže napreduje, onda ok. A ovako je AMD zakon.

Usput, na poslu sam imao Semprona 140, a doma imam i E5300, pogodi koji mi bolje vrti robota u Mafiji?

Pogađaj ponovno, intel nemože disati, dok ga mali amd razvali...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

Ma ja bas zato i volim AMD, gdje god gotova konfiguracija, INTEL, eto spomenuti iMac, INTEL.

Nekako mi je zao AMDovaca, ne znam zasto!

Intelova bolesna politika mi ide na zivce.

A ionako Mac mi je bez veze, PC Rulaaa!Cool

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad se sjetim  vremena gdje je Athlon prasio Pentiuma... Atlon na 1.8 Ghz, ovaj bogcek na 2.6 i nikud nikam... Imao sam Delux-icu za s939. Bomba opremljena ploca, skupa ko vrazja mast i kihnula je prije pola godine. Hebiga...:( Sad da kupujem proc, mislim da bi riskirao s Phenom-om 555 i s njim na novu verziju UD5. Sve si kombiniram da tako i napravim....

2 0 hvala 0
16 godina

Intel sucksViče

Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne možeš tako reći...

da sucks, nebi 80% procesora bilo njihovih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Kad se sjetim  vremena gdje je Athlon prasio Pentiuma... Atlon na 1.8 Ghz, ovaj bogcek na 2.6 i nikud nikam... Imao sam Delux-icu za s939. Bomba opremljena ploca, skupa ko vrazja mast i kihnula je prije pola godine. Hebiga...:( Sad da kupujem proc, mislim da bi riskirao s Phenom-om 555 i s njim na novu verziju UD5. Sve si kombiniram da tako i napravim....

Pričekaj još malo ako misliš na 790FXTA-UD5, ploča ima još bugovit bios, tek je drugi izašao a Gigabyte je poznat po tome da tek od prosječno petog biosa stvari funkcioniraju, a i nažalost, brzina prema AMD socketima im nije vrlina, kad su Intelovi socketi u pitanju onda mogu izbacit šest biosa u mjesec dana kao u slučaju X58A-UD7 :(

Spominjući AthloneXP i Athlone64, dobri stari dani :) Da nije bilo AMD-a Intel bi dan danas ostao na NetBurst arhitekturi i skupo prodavao muda pod bubrege u obliku Pentiuma 12 na 10ghz koji bi i dalje bili sporiji od Athlona64 na 2-3ghz :D

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 19:01 (Cele303).
15 godina
protjeran

A 64 bita nebi vidjeli do 2012, kad bu smak svijeta. :P

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina

Možemo to i s druge strane gledati, šta bi bilo da nema intela... To se zove pozitivna konkurencija, ništa novo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lebo1 kaže...

Možemo to i s druge strane gledati, šta bi bilo da nema intela... To se zove pozitivna konkurencija, ništa novo.

Bilo bi i dalje Texas Instrumentsa... ;)

15 godina
mtopol kaže...

To kazu oni koji nemaju para da si priušte Intel... Cool

Koristio sam Intel procesore dok ti jos vjerojatno nisi ni znao sta je to komp i igrao se na nekoj konzolici...ako si i to.

Zasto sada koristim AMD...makar imam love za neki Intel CPU!? Zato sto dobijem najbolje za ulozeno/dobiveno...a ne da popusim kao npr, dok sam kupio P4 3.0 GHz Northwod za cca 2300 kn (ili vise) + Asus P4C800 Deluxe (cca 1700 kn) i ekipa se bolje igrala na duplo jeftinijim AMD procesorima. Evo razlog zasto i danas kupujem AMD....a ne zato sto nemam love.....mislim da ostatak konfe sve govori....bez uvrede.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
Već jedno duže vrijeme pratim i Intel i AMD, koliko sam dosad primjetio AMD se performansama gotovo izjednačio sa Intelom, ali uz puuuno niže cijene. Moj stari komp imo je intela, a novi će bit na AMD-u.
Tomislav Sarić
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Hehe, meni to vrijeme jos nije proslo (nikako skupit para za novi pc) i nisam pozalio sto sam uzeo athlona, a ne p4. Mali prasi starije igre ko lud  Cool

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
Promatrač kaže...

Intel sucksViče

Lol koji sramotni komentar, moj 3god stari q6600 uz malo OC-a owna pola AMD-a ili je u istom rangu sa njima.

http://www.hr-invites.com (chiteri, trejderi i bezobraznici nisu dobrodošli) ; last.fm: BORG_CRO
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 20:24 (BORG).
15 godina
mata_87 kaže...
Batista kaže...

Hehe, meni to vrijeme jos nije proslo (nikako skupit para za novi pc) i nisam pozalio sto sam uzeo athlona, a ne p4. Mali prasi starije igre ko lud Cool

Nije bas Athlon "prasio" P4...bar ne moga 3.0 Northwood-a......samo Intel se nije isplatilo kupovat jer si slicne performanse mogao dobiti za dosta manje love....slicna situacija kao i danas, samo sto danas je puno veci izbor procesora.

Ne kazem ja da mi je moj P4 3.0 Ghz bio los...vec da sam za maje love mogao dobiti slican CPU.....no onda su se ganjale brzine tj. Intel je dosegao "magicnih" 3 Ghz bez OC i to ih je "dizalo" u nebesa.....no onda su shvatili da nije sve u tih 3 GHz.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
BORG kaže...
Promatrač kaže...

Intel sucksViče

Lol koji sramotni komentar, moj 3god stari q6600 uz malo OC-a owna pola AMD-a ili je u istom rangu sa njima.

Vidi ga, okorjeli Intel-ovac. Belji se Naravnom, ne mislim ozbilno... :) Danas onaj koji stvarno gleda na best buy - svi procovi do 1200 kn su AMD-ovi.

U ponedjeljak sam naletio na jedan IT ducan i trazio sam X2 250 i veli mi lik: "Mmm, ne prodajemo uopce AMD procesore..." Onak, ostao sam sokiran vec tako 3 puta. Vele da nikad nisu imali problema s Intelom... Sad si ja mislim kakvi su to ljudi koji prodaje Intelove procove iz low segmenta, a AMD ih rastura na tom segmentu. Reko sam liku neka im je sretno daljnje poslovanje i otisao...

@win32, nisam rekao za taj tvoj 3.0 model...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 20:37 (Batista).
15 godina
neaktivan

mene zanima koji je bolji al mi se baš ne da čitat pa bi molia nekoga da mi objasni, tj. neka rankira slijedeće procesore po performansama u igrama. Naći phenom, i5, i7, athlon, c2d, c2q i dual core

pa ako nekome nie problem bia bi zahvalan....

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 20:55 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dr. zlo kaže...

mene zanima koji je bolji al mi se baš ne da čitat pa bi molia nekoga da mi objasni, tj. neka rankira slijedeće procesore po performansama u igrama. Naći phenom, i5, i7, athlon, c2d, c2q i dual core

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
15 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
dr. zlo kaže...

hvala, al reka san da mi se neda čitat :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 21:15 (dr. zlo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice