AMD vs. Intel - gaming performanse

poruka: 139
|
čitano: 25.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Znam samo da je moj sad zasluženo umirovljen XP 2600+ sa Barton jezgrom overclockan na 2,1 MHz bez dizanja voltaže i bez ekstra perverznog hlađenja radio uredno i pouzdano 5,5 godina...

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Athlon 64 -> revolucija

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mene moj P4 služi nskon 8,5 godina... Mislo sam uzeti athlona xp 1800+ ali ga nije bilo tada a meni se žurilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: AMD vs. Intel - gaming performanse
lebo1 kaže...

Mene moj P4 služi nskon 8,5 godina... Mislo sam uzeti athlona xp 1800+ ali ga nije bilo tada a meni se žurilo.

Nisi pogriješio.. Meni je Palmino 1800+ bio koma... 133 sabirnica.. Pffff....

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
protjeran

ja sam imao taj 1800 i grijo mi se prejako svako malo bi se znao zamrznut komp 

to mi je bio najgori pocesor koji sam imao

http://companyofheroesonline.tumblr.com/ / http://theguildcommics.weebly.com/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislio sam da je za igranje bio bolji, a sreća je bila što su izašle ploče za P4 sa ddr memorijom jer tada je bio zloglasni i skupi rambus ... Na jesen kontam uzeti nešto pa ću vas pitat za koji savjet oko konfiguracije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

Može biti, ali znam da kad si stavio semprona 2500+ na S462 ploču nF2U chipseta, dvokanalni rad nije radio,

zbog samog dizajna procesora.

Dok je sa bartonom i T-Birdom radilo normalno, pa čak i Thortonom, koji je bio Barton sa manje chasha, kao T-Bird.

PS - Evo baš čitam, kontroler je bio u chipsetu, ali je ovisilo o procesoru dali ga može izvoditi, tj komunicirati.

Prvi on die kontroler iz AMD-a je bio 754.

Čak i u to doba se cache i multiplier otključavao kao lud, bilo kuda AMD freebies svuda :)

Mala ispravka, pričaš o T-Bredu i sve je ovisilo o chipsetu, ništa o procesoru, i porast performansi sa dual channelom je bio ravan nuli... :)

AMD / ATI all the way
15 godina
Don Kihoty kaže...
win32 kaže

Ako mozes nabaviti koji P4 3.0 GHz ili na vise.....mozda neki EE.....molim te javi mi posto ce mi on biti obavezno u serveru.

Vidjet ću ako išta uleti...

Zadnji 478 koji sam imao u rukama, a da je nešto vrijedio je bio P4 3.6GHz mislim Pres. jezgre.

Većinom dolaze Celeroni 1.8, 2.0, 2.2 na servis...

Tko je u ono vrijeme kupio pravi procesor, razumije se u hardware, pa ni ne dolazi na servis, jer je uglavnom takav PC odavno riješio.

Ajde molim te pa ako dode koji Northwood od 3.0 Ghz pa na dalje......ili slucajno neki EE (makar to je egzotika i sumnjam...no nikada ne znas) obavezno mi javi i kupujem!

Ma i na Prescott pristajem, ali samo da je 478......i jos ako bude Asus P4C 800 Deluxe....nitko sretniji od mene.

Samo sibni PM.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
protjeran

No prob Win86. ;)

@ Cele - Nema porasta performansi u igrama, bar ne fizički vidljivih, ali loading time se smanjuje drastično.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina

Ti kao da pričaš o soc 939, a ne o soc A?

Ako se sjećaš to je tada bio odličan marketinški trik nvidie (gle čuda) da digne prodaju svojem nforce2 chipsetu u vrijeme kada Via sa KT333 i KT400 nije imala podršku za dual channel...

I svi su tada brijali na AIDA32, današnji Everest jer se jedino tamo moglo sintetikom doći do 5% boljih rezultata u dual channelu, u stvarnosti, barem na AMD-u DC nije funkcionirao...

Zašto? Čisto teoretski, ako si uzeo najbolji procesor tada, recimo Barton 3200+ kojem je FSB bio 400mhz efektivno, i stavio si mu memoriju 2x 512mb ddr 400mhz, znači sabirnica propušta 3200 mb/s a prima 6400 mb/s, i tu u praksi pošto je to maksimalna peak propusnost si mogao vidit od 0-5% bolju učinkovitost DC, znači 0 bodova...

Tek kasnije dolaskom Athlona 64 i integriranjem kontrolera u procesor te sa HT 1.0 dolazi ogromna propusnost, i danas je sa HT 3.0 veća nego što je potrebno

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 19:43 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo kad se vec koljete... jedan clanak kojemu malo vise vjerujem od one 3 slicice u prvom postu.

http://www.tomshardware.co.uk/core-i3-gaming,review-31852.html

Pa si malo pogledaje... i vec jednom zauvjek skuzite da sve iznad 1024x768 nema veze sa procesorom... dobro, mozda ima razlike +/- 10 FPS, ali sa frejmrejtom preko 50+ stvarno mi je svejedno. A kako stvari stoje u većini igara je frejmrate i 90+.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo jedan test , KLIK

Izgleda da igre vise vole takt nego jezgre

Ist , pit , Hajduk Split ! GORI SVE 1950 ! Sta pijan kazes, trizan mislis

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

No prob Win86. ;)

@ Cele - Nema porasta performansi u igrama, bar ne fizički vidljivih, ali loading time se smanjuje drastično.

loading time ponajvise ovisi o kolicini rama kojeg imas i brzini hard diska.. nemate pojma ocem pricate..

15 godina
protjeran

Oceš se kladiti da moj Barton 2500+ i 3x 1GB 400MHz RAM-a

sporije loada Witchera nego recimo moj 555BE sa 1GB DDR3?

Nije bitna samo količina, nego i propusnost...

Šta ti vrijedi imati bačvu od 200l kad ti slavina pušta kap po kap...

Prije napuniš kantu od 20l koju puniš čašu po čašu (1dl).

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 14:52 (Don Kihoty).
17 godina

Kolika je razlika između i3 530 i najjačeg četverojezgrenog Intela ili AMD u 10- tak najpopularnijih igara i da li to opravdava razliku u cijeni skupljih procesora? Ako su npr. duplo skuplji dali su duplo bolji i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

Ne bi se slozio da je pri loadanju igre propusnost memorije tolko bitna, ta slavina koja pusta kap po kap je hard disk a ne sporija memorija.

17 godina
ansha kaže...

Ne bi se slozio da je pri loadanju igre propusnost memorije tolko bitna, ta slavina koja pusta kap po kap je hard disk a ne sporija memorija.

Ja kad sam prešao na 1066MHz DDR2 i na wd6400AAKS, primjetio sam brže loadanje igara i instaliranje svega te brži rad u desktopu i prenošenje iz particije u particiju.

I ja mislim da je disk najvažniji pri loadanju,ali jedan manji dio odlazi i na memoriju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 15:25 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Kolika je razlika između i3 530 i najjačeg četverojezgrenog Intela ili AMD u 10- tak najpopularnijih igara i da li to opravdava razliku u cijeni skupljih procesora? Ako su npr. duplo skuplji dali su duplo bolji i sl.

Trenutno ne, može se s njim igrati bez osjetne razlike, ali kada budeš kasnije mijenjao grafu bit će razlike. Ipak, po meni je definitivno bolje kasnije opet kupiti neki novi best buy proc nego sada ulupati pare u nešto nerealne cijene.
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
17 godina
ansha kaže...
Don Kihoty kaže...

Obican mehanicki disk je daleko najsporija komponenta normalno kaj drugo. Da ti neko posudi na 10 dana samo najbrzi SSD koji postoji danas, odma bi svako osjetil veliki udarac u performansama na svakom polju u windowsima.CoolNevinašce

17 godina
neaktivan

http://www.anandtech.com/bench/Product/81?vs=143

Evo dobra stranica glede moguće komparacije procesora Intel vs AMD kako u igrama tako i raznim benchmarcima i rezultati su jako zanimljivi pogotovo u igramaOsmijeh i kad usporediš mogučnosti usporedi i cijene

navedenih kombinacija vidjet ćeš realniju sliku mogučnosti istih ali po nerealnoj cijeni glede usporedbe AMD vs Intel odnosno omjer uloženo/dobiveno.

Semprom140 stiže bolji 555BE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E da su trgovci mudri, onda bi svakom pri kupnji high end grafe posudili na par dana SSD i u dosta bi ga slučajeva ljudi i kupili kad bi skužili koja je to brzina. Jedno BLITZ PITANJE... Koliko je prosječni SSD brži od SATA3 diska kao što je npr. WD Caviar Black 1 TB u SATA3 verziji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Man kaže...
E da su trgovci mudri, onda bi svakom pri kupnji high end grafe posudili na par dana SSD i u dosta bi ga slučajeva ljudi i kupili kad bi skužili koja je to brzina. Jedno BLITZ PITANJE... Koliko je prosječni SSD brži od SATA3 diska kao što je npr. WD Caviar Black 1 TB u SATA3 verziji?

U zadnjem BUG-u su uspoređivali mehaničke diskove između ostalih WD CB od 2 TB i u RAID-u, čak i u RAID 0 uspoređivati ih sa SSD je besmisleno (nema podlogu u zdravom razumu zlokobno komentiraju između ostalih komentara), stim da su SSD bili jeftiniji modeli (mislim ssd-a) kao G. Skil Falcon II 64 GB i Kingston SSDNow V+ 64 GB.

16 godina
neaktivan
Nisam još stigao prelistati novi Bug, samo sam pročitao od Olega kolumnu. Baš ga budem danas pogledao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

Evo jedne zanimljivosti koju sam jako dugo pratio a na vama je da to isprobate...

Loading igre ovisi striknto o grafickoj kartici - nemojte se smijat... ovo je hebena istina...

Tak sam se ja smijo liku koji mi je to reko. a ja sta cu njemu rec nego daj jbte nemoj me zajebavat nema to veze sa vezom...

Vec 1 godinu isprobavam to i stvarno je tako...

cisto za primjer.. sa hd4890 u cfu, sa gtx295 karticom komp mi je ulazio u windowse 2 gladne godine. sa tim kombinacijama sam probo brzi hard disk, pa ih prebacio u raid 0.. klokanje procesora, klokanje rama nis nije pomoglo..

no kada sam preso na hd5870 sve je to postalo malo brze, a sa hd5970 meni u windowse ude za 15 sec max.. a recimo igru mi loada jako brzo...

dok u onim gore slucaja imo sam muke i to dobre muke..... pogotov sta se tice loadanja widnowsa i to nisam znao kako rijesiti i di je problem..

pa onak - recite mi zasto je to tako?' ja  to nemogu objasnit.. ali cinjenica da graficka utjece na loading mapa, loading windowsa...

isto tako ja sam se itekako cudio kada je moj buraz sa starim e2xxx procesoram ddr2 na 667mhz i hd3850 , brze podizo sistem, brze ulazio u igre nego ja sa gtx295, 3 x 9800gtx i 2 x 4890 u cfu sta nije slucaj sa 5xxx serijom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 16:37 (toxic).
15 godina
protjeran
toxic kaže...
Don Kihoty kaže...

Evo jedne zanimljivosti koju sam jako dugo pratio a na vama je da to isprobate...

Loading igre ovisi striknto o grafickoj kartici - nemojte se smijat... ovo je hebena istina...

Tak sam se ja smijo liku koji mi je to reko. a ja sta cu njemu rec nego daj jbte nemoj me zajebavat nema to veze sa vezom...

Vec 1 godinu isprobavam to i stvarno je tako...

cisto za primjer.. sa hd4890 u cfu, sa gtx295 karticom komp mi je ulazio u windowse 2 gladne godine. sa tim kombinacijama sam probo brzi hard disk, pa ih prebacio u raid 0.. klokanje procesora, klokanje rama nis nije pomoglo..

no kada sam preso na hd5870 sve je to postalo malo brze, a sa hd5970 meni u windowse ude za 15 sec max.. a recimo igru mi loada jako brzo...

dok u onim gore slucaja imo sam muke i to dobre muke..... pogotov sta se tice loadanja widnowsa i to nisam znao kako rijesiti i di je problem..

pa onak - recite mi zasto je to tako?' ja  to nemogu objasnit.. ali cinjenica da graficka utjece na loading mapa, loading windowsa...

isto tako ja sam se itekako cudio kada je moj buraz sa starim e2xxx procesoram ddr2 na 667mhz i hd3850 , brze podizo sistem, brze ulazio u igre nego ja sa gtx295, 3 x 9800gtx i 2 x 4890 u cfu sta nije slucaj sa 5xxx serijom..

Iskreno, zvuci mi suludo. Mislim da si izvukao krivi zakljucak, jer sve da je u tvom slucaju i bilo tako iz nekog cudnog razloga, to SIGURNO nije pravilo. 

Meni su loading timeovi s istim diskom a razlicitim karticama bili isti, dok mi je promjena diska ali uz istu graficku donijela znatno ubrzanje.

16 godina
neaktivan
Prvi put da to čujem. Šta se podataci od igrica ne učitavaju prvo u RAMče i onda iz njega, te kako onda Corsair ima one demonstracije na svom sajtu koliko se šta brže učitava uz 2 vs 4 vs 8 gigi RAMbo memorije, ako je stvar u grafi?
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 16:47 (The Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Iskreno, zvuci mi suludo. Mislim da si izvukao krivi zakljucak, jer sve da je u tvom slucaju i bilo tako iz nekog cudnog razloga, to SIGURNO nije pravilo. 

Meni su loading timeovi s istim diskom a razlicitim karticama bili isti, dok mi je promjena diska ali uz istu graficku donijela znatno ubrzanje.

Pa i meni tako zvuci suludo ali ocito nije, ja sam stvarno svasta probavo i to je jedini zakljucak....

Do drivera nije nikako, procesora takoder a niti rama i hard diskova, a niti do maticne...

Kao sta sam reko probavo sam svasta na raznim sistemima...

I trenutno mi ovaj sistem koji imam pruza najbolje od bilo kojeg sta sam imo prije.. Bez obzira na igre zanemarimo to... imam daleko brzi loading u svemu.. jednostavno komp radi ko beba.. ko svicarski sat. nikad mi tako nije nesto odlicno radilo i brzo..

Jedan i7 920 u kombinaciji sa gtx295 i 2 x 4890 je jednostavno podizo windowse sporije i ulazijo sporije u mape nego recimo i5 750.

Ali prava razlika se vidi u dalje navedenom primjeru a to  je upravo izmedu i7 920 i phenoma 955 jer tu sam promjenio sistem osto sam na 2 x 4890 i u principu razlike nije bilo apsolutno nikakve...

kada sam na phenomu prvi puta usteko hd 5870 dobio sam boost sta se tice bilo kakvog loadinga igara i windowsa..

kada sam kupio i5 750 i tamo usteko hd5870 razlike nije bilo..

kada sam kupio hd5970 opet sam dobio boost ali ne tolko veliki kao iz prelaska na hd5870

meni takoder to zvuci blesava al je to tako..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 16:52 (toxic).
16 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Bome i mene služi čitav niz godina besprijekorno (komp u potpisu). Iako je već dio povijesti, ni ne pomišljam da promijenim komp. Gušt mi je sjesti za tu relikviju i zaigrati Battlefield 2.

16 godina
neaktivan
Kristijan-Kiko kaže...

Evo jedan test , KLIK

Izgleda da igre vise vole takt nego jezgre

Ima ga u prvom, mom postu. Zato sam i otvorio temu.

15 godina
herrklisch kaže...
lebo1 kaže...

Bome i mene služi čitav niz godina besprijekorno (komp u potpisu). Iako je već dio povijesti, ni ne pomišljam da promijenim komp. Gušt mi je sjesti za tu relikviju i zaigrati Battlefield 2.

Javi mi se kada budes mjenjao CPU i neke sitnice....

LP

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice