AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
eywa33 kaže...

Pozdrav, imam neke čudne razlike u temperaturi sa ovim 8320 procom. Inače, držim ga na 4.6ghz i radi jako dobro čak i na ovim temperaturama sa 212evom. Bio se nešto pregrijavao i lako odlazio na 60C+ dok nisam shvatio da mi je fan krivulja jako nisko postavljena. Nakon što sam to nafrljio, temp se smanjile i jedva dolaze na 60C. Međutim, maloprije nešto kemijam i spustim mu takt u biosu na 3.7ghz sa turbom (išao sam probat kako taj turbo radi po prvi put :), i upalim ja bf4, da bi mi nakon 15ak minuta temp došla na 60ak C?! Doduše nisam ga undervoltao kad sam mu spustio takt. Al svejedno, na 4.6 mi jedva dosiže 60C, a sa 3.7 nakon 15ak min. Reko idem ga vratit na 4.6 i opet upalim bf4, i ono, temp na 50-58 nakon pola sata{#}. Imal netko razumsko objašnjenje za ovu anomaliju? Ako je slijedit ovu logiku, onda idem nafrljit 6ghz, možda mu temp dođe na 20ak C {#}

btw, nicky, jel klokaš sinovima tog 8350? Kako su mu temp?

Ako si ostavio isti napon onda može biti zbog promjene sobne temperature. Sad par dana je bilo +30 , pa onda oko 20-23 (kod mene).

Tak da ti je to vjerojatno uzrok većih temp. {#}

----------Jesse,we need to cook 8)
12 godina
odjavljen
BobbyZ kaže...
eywa33 kaže...

Pozdrav, imam neke čudne razlike u temperaturi sa ovim 8320 procom. Inače, držim ga na 4.6ghz i radi jako dobro čak i na ovim temperaturama sa 212evom. Bio se nešto pregrijavao i lako odlazio na 60C+ dok nisam shvatio da mi je fan krivulja jako nisko postavljena. Nakon što sam to nafrljio, temp se smanjile i jedva dolaze na 60C. Međutim, maloprije nešto kemijam i spustim mu takt u biosu na 3.7ghz sa turbom (išao sam probat kako taj turbo radi po prvi put :), i upalim ja bf4, da bi mi nakon 15ak minuta temp došla na 60ak C?! Doduše nisam ga undervoltao kad sam mu spustio takt. Al svejedno, na 4.6 mi jedva dosiže 60C, a sa 3.7 nakon 15ak min. Reko idem ga vratit na 4.6 i opet upalim bf4, i ono, temp na 50-58 nakon pola sata{#}. Imal netko razumsko objašnjenje za ovu anomaliju? Ako je slijedit ovu logiku, onda idem nafrljit 6ghz, možda mu temp dođe na 20ak C {#}

btw, nicky, jel klokaš sinovima tog 8350? Kako su mu temp?

Ako si ostavio isti napon onda može biti zbog promjene sobne temperature. Sad par dana je bilo +30 , pa onda oko 20-23 (kod mene).

Tak da ti je to vjerojatno uzrok većih temp. {#}

Ipak sam otkrio uzrok, nije bila razlika u sobnoj temperaturi kako govoriš. Riječ je o tome da kad enableam turbo boost onda matična dodatno diže napon prilikom boosta. Tako da je napon išao na 1.45v, a inače je na 1.38. To je bio uzrok temperature 60+. Bilo je prečudno, znao sam da nešto nije kako treba nego se nisam sjetio pogledat voltažu jer sam je ostavio kako je bila. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
odjavljen
XXX kaže...
FTWTitanium kaže...
ivo0 kaže...

Aha,sad imam jos jedno (glupo) pitanje.

Da li se vise isplati uzeti fx 6300 i da li je on 

true 6 core?

Pogledaj performanse Intelovog 6-core procesora (i7-4930K) pa zaključi sam, dali je pravi. {#}

Evo gledam?

Zašto nije multiplayer probao, tek bi tad vidio razliku. SP nije previše cpu intezivan. MP jednostavno ubija amdove procesore. Ovaj moj drži dvi 770ke, no guši ih solidno na 64p mapama. Fps ne bi smio padat ispod 100 kao što je slučaj u kampanji, no na mp pada. Iskreno, za gejmanje na 60fps/hz monitoru, fx će radit posao jako dobro. No primjerice ići na 120/144hz bez intela je pucanj u prazno. tužno ali istinito.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...
FTWTitanium kaže...
ivo0 kaže...

Aha,sad imam jos jedno (glupo) pitanje.

Da li se vise isplati uzeti fx 6300 i da li je on 

true 6 core?

Pogledaj performanse Intelovog 6-core procesora (i7-4930K) pa zaključi sam, dali je pravi. {#}

Evo gledam?

Zašto nije multiplayer probao, tek bi tad vidio razliku. SP nije previše cpu intezivan. MP jednostavno ubija amdove procesore. Ovaj moj drži dvi 770ke, no guši ih solidno na 64p mapama. Fps ne bi smio padat ispod 100 kao što je slučaj u kampanji, no na mp pada. Iskreno, za gejmanje na 60fps/hz monitoru, fx će radit posao jako dobro. No primjerice ići na 120/144hz bez intela je pucanj u prazno. tužno ali istinito.

Još jedan mit {#}

Svakao pogledati likani video do kraja {#}

13 godina

Još jedan mit {#}

{#} Pa na početku videa vidiš da on nema 120fps već 84, to je velika razlika. 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ima debelo preko 60 pa opet nitko ne vidi razliko, ali ok znaš kak se kaže, svaka budala ima svoje veselje {#}

Moj PC  
4 1 hvala 2
13 godina
XXX kaže...

Ima debelo preko 60 pa opet nitko ne vidi razliko, ali ok znaš kak se kaže, svaka budala ima svoje veselje {#}

20 preko je "debelo preko" tj 80tak (što je 40 manje od 120) a niko ko ne vidi razliku je 1 osoba. Mi kao vieweri ne možemo naravno vidjet razliku jer je youtube video 30fps. Jedan igrač iz mog bivšeg tima u CoD4 je imao 120Hza monitor i rekao je da se "preporodio" sa 120Hza i da je igra dosta fluidnija naspram igranju na 60Hz-i.

EDIT: Ovo mi liči na 30 vs 60 fps rasprave

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 19:25 (kenan.M).
13 godina
neaktivan
kenan.M kaže...
 Jedan igrač iz mog bivšeg tima u CoD4 je imao 120Hza monitor i rekao je da se "preporodio" sa 120Hza i da je igra dosta fluidnija naspram igranju na 60Hz-i.

{#}

Imao sam priliku da zaigram na 144mhz monitoru i sve sto cu reci je  BOLE OCI {#}

fps igre bolje izgledaju, pogotovo novije ali se ne isplati koliko to opterecuje oci  

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
odjavljen
{#}

Još jedan mit {#}

A jesi gledao follow up? Linus je pogodio svaki put jel 60 il 120hz. Toliko o mitovima. A sto se tice fx-a, stojim iza napisanog. Iman proc i znam sta moze i sta ne. Ja sam vrhunski zadovoljan s njim s obzirom da me dosao tisucu i kusur, ne zalim ni trenutka i volia bi da se jos vise priblize intelu u buducim serijama, no budimo realni, intel je gigant i mirakul je sta amd uopce moze ostat na trzistu poted takve firme.

Ps. xxx, ne mazi sebi i drugima oci i odradi domaci sto se tice 60 i 120/144 hz monitora. Ljudi koji imaju nesto gejmerskog staza ce bez problema vidit razliku. Ima ljudi i ode na forumu koji ce potvrdit i volia bi da se jave. No svejedno, pogledaj nastavak onog videa gdje linus pogađa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 21:01 (eywa33).
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nisam gledao onaj video od par postova prije gdje se vjerojatno uspoređuje FX 8350 i neki Intelov (npr. i7 3770K, s obzirom da testira na BF3), ali to je najveća moguća glupost, uspoređivati takve procesore u gamingu, FX će isto odraditi posao ili čak bolje (!), zato je on vrhunski izbor za gaming, ali i7 (pogotovo ovi 6 jezgreni) imaju svoje posebno mjesto, koje nije gaming, a gdje debelo out-performaju bilo kojeg FXa, ali u gamingu je FX još uvijek 'bang for the buck'. 

8 4 hvala 1
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

ja imam fx 6100, i na igrama kao planet side 2, americas army proving ground nije se pokazao, sljedeći će bome biti intel!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 0:01 (baranjac987).

5 10 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ako se ne varam i PS2 i AA su single threaded, tako da je to normalno da će Intel debelo outperformat AMD (onaj novi Pentium G3258 bez problema outperforma i najjačeg AMDa u single threaded igrama). Razlog tome je što Intelovi procesori imaju znatno jače jezgre (AMDovi procesori imaju 2 FPU instrukcije po jezgri, pa ih zato neki ne nazivaju 8 core procesori bla bla). 

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Za pocetak isto instalirajte win 8.1 koji je dosta bolji upgrade za FX seriju, gdje se jezgre procesora dosta bolje koriste ;)

A ta prica da 6100 fx ne radi kako treba u tim igrama je prica za malu djecu, dajte molim vas {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

A tek clockovan FX 6300 na 4.7ghz

CPU PassMark Benchmark

mirzet1976 - FX-6300, 4690MHz  8766

ili 5.1ghz

CPU PassMark Benchmark

mirzet1976 - FX6300  5117MHz  - 9265

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 11:15 (mirzet1976).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Uskoro uzimam FX procesor,ali sada neznam dali ce biti 6xxx ili 8xxx vidjet cemo pa me zanima koju maticnu bi bilo najbolje uzet za nju? Preporucate neku koja se odlicno ponasa sa njim u kompletu ?  Na to bi isla R9 GPU 99%.. Imate neku preporuku? 600-800kn rabljena ili nova,a ako ima neka nesto skuplja protegnut cu se.. Zanima me istotako ova Asrock 990fx opravdava tu cijenu tj dali se je isplati uzimat? 

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Živjeli.

Imam pitanjce.

Gigabyte GA-970A-UD3

AMD fx-8150 (trenutno na 4.0 GHz)

Zanima me koja od ovih temperatura je socket od procesora?

Pretpostavljam da je TMPIN2, jer je stalno nekih 10-11°C iznad temperature jezgara.

Prva slika je 100% load nekih 3 min, a druga je idle.

100% load 100% load
idle idle
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 14:49 (Markus Dignus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club
Gledaj si samo jezgre, znaći CPU pod 100% loadom bi (trebao) biti 52-53C, a u IDLE 20C. AMDovi senzori su bože sačuvaj pa, IDLE je 100% netočan, vjerojatno je oko 30 i nešto sitno, a ako nemaš klimu i vruće je u sobi onda je daleko više, logično lol. Load isto nije točan, pogotovo ako imaš stock cooler, onda je preko 60C.

0 1 hvala 0
14 godina
Kupi FX6300 (700kn) trenutni best buy procesor,ako želiš nešto snažniji procesor onda kupi npr: FX8320 (1000kn),u igrama FX8xxx ima blagu prednost isključivo zbog dvije jezgre više pa presudi dali se isplati ga kupiti,naprimjer za cijenu jednog FX8xxx koji košta cca: 1000+kn možeš kupiti FX6300 i dobar zračni hladnjak s kojim imaš hladan rad,niže temperature i mogučnost višeg OC.Ako nemisliš OC uzmi FX8320 pa u startu imaš vrlo snažan proc.Što se tiče ploča gledaj kupiti:Asus M5A97 EVO/PRO R2.0/GIGABYTE 990FXA UD3.
AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina
neaktivan

Mislio sam i ja sam uzet FX6300 i cooler neki i gledao sam tu 990FXA maticnu.. 

13 godina
neaktivan
Bash kaže...

Uskoro uzimam FX procesor,ali sada neznam dali ce biti 6xxx ili 8xxx vidjet cemo pa me zanima koju maticnu bi bilo najbolje uzet za nju? Preporucate neku koja se odlicno ponasa sa njim u kompletu ?  Na to bi isla R9 GPU 99%.. Imate neku preporuku? 600-800kn rabljena ili nova,a ako ima neka nesto skuplja protegnut cu se.. Zanima me istotako ova Asrock 990fx opravdava tu cijenu tj dali se je isplati uzimat? 

Da i ja dodam kako sam zadovoljan sa svojom gigabyte GA-970A-UD3.

Deawood kaže...
Gledaj si samo jezgre, znaći CPU pod 100% loadom bi (trebao) biti 52-53C, a u IDLE 20C. AMDovi senzori su bože sačuvaj pa, IDLE je 100% netočan, vjerojatno je oko 30 i nešto sitno, a ako nemaš klimu i vruće je u sobi onda je daleko više, logično lol. Load isto nije točan, pogotovo ako imaš stock cooler, onda je preko 60C.

Da, čitao sam da je idle kod AMD-a netočan, nije mi to ni bitno, al dodah reda radi.

Dakle, nekih 52-23 je ok za jezgre? Problem je što mi zna skočit na max 56°C dok igram Watch Dogs jer mi grafička grije ko mlazni motor (a isto tako i buči hh).

Svejedno, zanima me koja je od onih temperatura socket, ako ništa drugo, čisto informativno.

U svakom slučaju, izgleda da će mi dobro doći HAF XB kućište.

edit: imam CM hyper 612 cooler

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 15:15 (Markus Dignus).
14 godina
Zapravo koliko namjeravaš dati novca za proc+mbo...možda možemo složiti i bolje od FX6xxx?
AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina
neaktivan
Bash kaže...

Ja imam od gigabyte maticnu 990xa ud3, clocknuo sam proc na 4.6 bez problema, a sigurno mogu i dalje ali zaista nema potrebe (bar za moje potrebe)

Drzim ga na 4.0 ghz i radi super! Temperatura skoro ista kao stock vrijednosti

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 15:40 (chaselol).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Bash kaže...

Ja imam od gigabyte maticnu 990xa ud3, clocknuo sam proc na 4.6 bez problema, a sigurno mogu i dalje ali zaista nema potrebe (bar za moje potrebe)

Drzim ga na 4.0 ghz i radi super! Temperatura skoro ista kao stock vrijednosti

Cime ga hladis ? Kada je bio na 4.6 kako su se kretale temperature?

13 godina
neaktivan
Bash kaže...

Cime ga hladis ? Kada je bio na 4.6 kako su se kretale temperature?

Raijintek themis, tim ga hladim a na 4.6 su bile velike temp, samo sam gledao koliko moze ici a bilo je prostora i za vise od toga.

cca 70*C je bilo (ipak je to vent od ~30 evra)

Ali za 4.2ghz drzi ga do 50 najvise

12 godina

Koliko ti je tražio napona za 4.6 GHz? 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

1.35 mozda malo iznad nisam siguran dizao sam za 0.025 ali oko te voltaze

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

To je super {#} Mojem 8320 za 4.5 GHz treba 1.46V. Imamo iste matične {#}.

Temperature pod primom su mi bile 40 stupnjeva nakon 10 minuta, sa tim da mi je u sobi bilo 25-26 stupnja. Držao sam ga 10 minuta, zato što ga nisam više volio patit.

16 godina
neaktivan
Gearbox kaže...

Temperature pod primom su mi bile 40 stupnjeva nakon 10 minuta, sa tim da mi je u sobi bilo 25-26 stupnja. Držao sam ga 10 minuta, zato što ga nisam više volio patit.

Uf jadan, čak 40 stupnjeva, izgorit ce.

13 godina
neaktivan
Gearbox kaže...

Da, iznenadjen sam sto sam dobio zaista fenomenalan primjerak CPU-a.

A zanimljivo da dok sam imao asus plocu sa istim chipsetom nisam mogao iznad 4.4ghz ici, pa kad je vrisnula sacekao sam malo i uzeo ovu na garanciji i ova se dosta bolje clocka Oo

I da kod mene je trash hladjenje od 25 evra, zaista ne namjeravam clockati iznad 4.2ghz 24/7 da mi radi, ma i 4ghz mi je dosta, sve iznad je nepotrebno za moje potrebe trenutno! 

12 godina
dedaa kaže...
Gearbox kaže...

Uf jadan, čak 40 stupnjeva, izgorit ce.

Da jadan je i pod primom mu je zima {#}

Evo CPU-Z .

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice