AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
Zujko008 kaže...

Nisam se ni pridruzio vec problemi.

Igram bf4 dva sata idem pogledat temperature i core temp pokazuje max 69℃ !!!!

Odem u bios voltaze sve na auto...

Jedino sto cooler nisam ja postavljao pa mozda to ali cu tek za vikend moc pogledat

Ugasi turbo!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hvala, voltaza pala sa 1.488 na 1.388 i zasad mi se sve cini ok jos cu sutra vidjet u bf.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Spustaj voltažu jer stock ti moze raditi na dosta nizim voltazama, vecina 8320 radi na 4ghz oko 1.3v ili nize. Auto voltaže su ti hell jer automatski overvolta cpu za bezveze sto i rezultira vecim temperaturama. I po vec 5000ti put nemorate se tolko znojit oko socket temperature iako je 69c i za socket previse ako si samo bf igrao a ne stress testao

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dali mi se isplati uzimati fx 8350 umjesto 8320?

For The Horde
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Farming simulator 2015 xD kaže...

Ne. Svaki 8320 s jednim klikom radi na frekvenciji od 8350.

A za razliku kupis jos bolji hladnjak od planiranog, pa mozda ide jos vise nego bi isao 8350.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina

Ne, uzmi FX8320E ili 8370E rade na manjem naponu

http://valid.canardpc.com/hwx19k
12 godina
neaktivan

Napon mi uopce nije bitan

For The Horde
12 godina
neaktivan

Onda znaci fx 8320 i vodeno hladjenje

For The Horde
12 godina

Kako nije bitan pa manje se grije CPU i naponska na ploči VRM, na manjem naponu sustižu u OC-u ove stare modele .

15 godina
protjeran

Znaci ne mislis clockat, sta ce ti onda vodeno?

17 godina
mirzet1976 kaže...

Ne, uzmi FX8320E ili 8370E rade na manjem naponu

Zar nije fora sa E procesorima da imaju interno ograničenu potrošnju i da se throttluju kad se ona premaši, što ih čini hladnijima, ali i sporijima nego što su "normalni" 8320 i 8370?

12 godina
AMD FX Club

Neznam jel tako moguće, ja na ovim naponima ispod sa svojim FX-8320 to nemogu odraditi.

FX-8370E

4012mhz na 1.188-1.200 IBT AVX na High 10 krugova
4960mhz na 1.428-1.440 odradit Frybench

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 14:37 (mirzet1976).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

To za takt i napon je sasvim moguće do konkretnih primeraka.

Ono na šta ja mislim se vidi ovde: Link - Poslednji grafik, Cinebench R15:

8370E@3.3GHz - 526 poena

8370E@4.6GHz - 640 poena

9590@4.7GHz - 710 poena

Drugi i treći rezultat bi trebalo da budu gotovo identični, a razlika je značajna. Pri tom, mada je to manje bitno, taj rezultat za 9590 je par procenata slabiji nego što sam viđao (npr Anandtech).

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 14:56 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Hmm ja sa 4.4ghz imam 691 bod !? Veca slika

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 17:06 (D3lBoy).
12 godina
Ivan(4) kaže...

To za takt i napon je sasvim moguće do konkretnih primeraka.

Ono na šta ja mislim se vidi ovde: Link - Poslednji grafik, Cinebench R15:

8370E@3.3GHz - 526 poena

8370E@4.6GHz - 640 poena

9590@4.7GHz - 710 poena

Drugi i treći rezultat bi trebalo da budu gotovo identični, a razlika je značajna. Pri tom, mada je to manje bitno, taj rezultat za 9590 je par procenata slabiji nego što sam viđao (npr Anandtech).

Ma da to ti je sve do chipa kakav je evo ja sa svojim FX8320 predjem tog FX9590 na tih 4.7GHz

17 godina
AMD FX Club

Zato i kažem da je tih 710 malo i da je to iz nekog razloga buo malo slabiji prolaz, tvoji rezultati su u rangu onih na c4dcafe.

Ali utoliko pre je onih 640 na 4.6GHz baš, baš slabo, i pokazuje da E varijante nisu dobar izbor za OC jer zbog ograničenja potrošnje sami sebe "koče".

EDIT: @Delboy: nisam primetio tvoj post. To je ok, ti sa 8320 na 4.4 imaš osetno više nego oni sa 8370E na 4.6. Ako taj rezultat proporcionalno povećamo, na 4.6GHz bi dobio oko 722 boda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:27 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD FX Club

Ma kakvo ogranicenje potrosnje u novim visherama?? To su gluposti, potkrijepi linkom...

Nove vishere u pravilu rade na manjem naponu pri istom taktu tako da su bolji procevi od starih 83xx. Losi score-ovi su sasvim sigurno zbog throttlanja proca tj. krivih postavki u bios-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 10:05 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav clockao sam proc FX 8350 na 4.614 sa dizanjem voltaze na 1.44 , maticna je Asus crosshair v formula z, dali je to uredu voltaza ili je mozda previsoka, dali je mozda treba spustiti ili da ostavim, hladnje na zraku sa phanteksom 14cm, temperature oko 15-21 u mirovanju, dok su u loadu oko 40 mozda vise manje far cry  4 radi besprijekorno, na assassins creed-u Unity isto sve ok oko35-40 fps sa grafickom xfx R9 280x DD Be

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Spustaj voltazu dokle moze, malo spustis testiras i ides dalje. Nema pravila.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mislis recimo na 1.43 ili odma na 1.4 recimo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mislim da bi ti u ovom slucaju bilo dobro spustat u malo vecim koracima dok ne padne test pa kad padne skroz pomalo dizat dok opet ne prođe, to je da si ustedis malo vremena, inace bi trebao spustat malo po malo dok ne padne test i onda stavit zadnju voltazu na kojoj je proso i nju onda malo vise stress testat.

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Pozz...

Ne znam dali sam u dobroj temi . 

Imam FX 6300 kupio sam u linksu kao " box " i stavio sam u biosu da mi CPU fan target bude na 50 C i da dode na " lvl 9 " kad dostigne tu temp. I problem je u tome sta kad upalim PC on radi glasno kao na tih " lvl 9 "  I onda moram sa postavkama od maticne napraviti da bude na lvl 1 ... I super onda fino radi , tiho... I nakon par sec se pocne pojacavati na " lvl 9 " I ako nije dostigao temp. od 50 C ... I kad pokusam ponovo vratiit dobijem zujanje , ili vise kao pistanje na CPU ,  kad zaustavim Cooler prestane zujanje naci do njega je 100 % I nekad mi se samo od sebe zna pojacati i onda smanjiti ventilator . " lvl 1 - lvl 9 " A kad je na lvl 1 pistanje skroz jako

I dali moze neka preporuka za cooler do 150 kn ? 

Hvala !

Finger Up :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 20:43 (razermario).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Razmisljao sam o kupnji jedne od ovih bebica

no, posto amd nije bas 'hot topic' sto se tice vise mainstream medija, nisam bas pratio 

pa, moze li mi tko reci,

ima li kakav best buy ? je li bolje uzet neki APU trenutno? 

kakvi su rezultati sa obzirom na novije verzije, tj je li uopce relevantno uzimat nove modele?

ima li kakav rumor, tj hoce li amd uskoro izbacit nesto novo, pa isplati li se pricekat ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ouchh kaže...

Razmisljao sam o kupnji jedne od ovih bebica

no, posto amd nije bas 'hot topic' sto se tice vise mainstream medija, nisam bas pratio 

pa, moze li mi tko reci,

ima li kakav best buy ? je li bolje uzet neki APU trenutno? 

kakvi su rezultati sa obzirom na novije verzije, tj je li uopce relevantno uzimat nove modele?

ima li kakav rumor, tj hoce li amd uskoro izbacit nesto novo, pa isplati li se pricekat ?

I dalje se FX isplati, pogotovo koliko hvale ovaj dx12, fx nece u penziju bar 4-5 godina... :) a i bez toga se odlicno drzi!

Za sta ti treba komp? Best buy je fx 6300

14 godina
neaktivan

imam phenom 955be

igram pretezito dotu i cs go tako da za igrice bas nece previse pomoc

no probao sam streamat, iako ne budem to radio kao stalnu stvar,

jako me pika to sto mi stekaju igrice ako imam i stream ukljucen :D

ali sam se htio igrat sa serverima i virtualnim masinama u slucaju da kupim jedan od ovih

i, naravno, ta zelja da imas vise od 4cores je u svima nama, zar ne :)

17 godina

ja sam napravil swap s phenoma 955 be na fx8320. taj procesor je skoro pa nemoguce zagutit programima. redom imam upaljeno x programa i igram se tu i tam. i fakat nisam fulal kaj sam uzel fx-a. jedino trebam jos vise rama 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

A sto se tice dote i streaminga i 6300 je i vise nego dovoljan, ja sam s njim stream par puta doto 

Mislim da sve iznad fx4xxx serije je odlicno za multi task, ne znam za 4xxx seriju nisam se raspitivao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

FX-6300 se trenutno pokazuje dovoljan za sve, i s te strane je best buy. Ako budžet dozvoljava, ovde je FX-8300 svega oko 15€ skuplji, za 33% više jezgara, tako da bih se ja protegnuo za taj.

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo pozz ljudi , ukratko evo novi sam na BUG forumu , i to sve kako ide već , nego moje glavno pitanje :

Isplati li se rađe ići sa FX-8350 ili i5-4690k , većinom za igre ali i streamanje , i video editing .

Sada da skratim priću jer se već dugo vremen mučim oko ovog pitanja , jer neželim napravit sr*** pa ću kasnije žali bože baćenih para .

Uglavnom , raspitiva sam se na raznim mistima i 80% ljudi kažu Intel . Idi intel . I po svemu sudeći , intel i je u 80%+ slučajeva brži u igiricama , a s obzirom da ću većinom igrat tipa BF4 , Dota 2 , Lol i slićno , jednostavno neznam šta bi mi bolje bilo .

Za sada je 90% da ću ići Intel ( 4690k ) , ali nešto mi govori da i ako uzmem , uz svu uživanciju i "bolji" FPS , kada izađe Dx12 onda će FXovi doći na nivo intela ... bar kako govore da će puno ravnomjernije rasporedit opterećenje po jezgrama stoga efikasniji rad procesora ...

Build bi bar trebao ići ovako ... još ima varijabli jer ubrzo dolaze i 300 serija od AMDa , pa če još pasti cijene 290x i to ...

Uglavnom :

FX-8350 / i5-4690k

Crosshair V Formula Z / Z97 ASrock Killer

PCS+ 290x 4GB GDDR ( Powercolor )

16 GB 2133Mhz Patriot Viper

120GB SSS ( OS ) + 2x 1TB HDD u RAID 0 za igre

850-1050W XFX Pro Fully Modular / <750W XFX  Pro Fully Modular

Kućište još uptino al to je još najmanji problem . Sada , na linus tech tips forumu sam isto pitao , i opet isto intel , pa je jedan od iskusniijih tehničara tamo poslao PM meni , i kao , ako si još neodlučen evo zašto bi ti intel bolje pasao ... i sve su točne i poznate činjenice ... manje troše , manje trzavanja , bolje rade u starim igrama , etc ...

Sad po tome bacam više na intel , ali kao što sam spomenio , ako kupim FX onda iman mrcinu s kojim radim što hoću i u svemu e bit dobar ... u streamanju mu nedođe ništa osim jačih i7ca blizu , makar u igrama i nije bajno ... Kupim tipa i5 i ako budem više treba radit rendering i to onda i5 neće bit dovoljno brz ... i7 ne dolazi u obzir , i5 bi mi već bio na max cjenovnom pragu ..

Pa tako .... koliko vidim ljudi su ovdje većinom zadovoljni ali i ima pritužbi trokavanja i slićno ...

Eto to bi bilo to , .. bolje pitat unaprid nego bacit pare ... nije teško pitat iskusnije šta se toga tiče

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A kad ti to kaniš kupovat ?? Ako možeš pričekat još 2 -3 mjeseca onda će već izaći Broadwell koji će sigurno biti  brži od Haswell-a tako da će biti i bolja kupnja. Ako ideš na sa i5 onda ti je dosta kvalitetno napajanje od 550W a ako ideš sa FX-om onda ti je dosta 650W kvalitetno napajanje. Isto tako mislim da ti je čisti overkill ići sa tako skupom pločom ako ideš s FX-om jer ćeš dat 1500 kn a nikakve osjetljive koristi u praksi nećeš imati u usporedbi s nekom dobrom pločom od 800 - 900 kn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice