AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nije žurba šta se toga tiće ... a kao i broadwell dolaze i 300 serija od AMDa ... a jedino da je još pričekat pa onda gledat ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD FX Club

Broadwell ce bit beznacajno brzi, Skylake bi vec mogao biti druga prica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Neznam jeste'l spremni vidjet ovo... viewers discretion is advised. Cringe

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club
D3lBoy kaže...

Neznam jeste'l spremni vidjet ovo... viewers discretion is advised. Cringe

Ok razumijem da su se cooler i proc sljepili zajedno jer se to zna desit od stare ili loše paste ali...termalna pasta na socketu i pinovima???

Nekim ljudskim bićima treba zabranit da uopće gledaju hardware kamoli da diraju il nedaj bože popravljaju.

11 godina
neaktivan

Vjerojatno kad je skinuo vidio proc zaljepljen na hladnjak i onda "ha pa di cu dalje stavit ?"

15 godina
odjavljen

D3lBoy vjerojatno si u pravu :D.

17 godina
D3lBoy kaže...

Vjerojatno kad je skinuo vidio proc zaljepljen na hladnjak i onda "ha pa di cu dalje stavit ?"

A možeš li objasniti fenomenn pravilnog okruglog oblika?

17 godina

dupli..

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 14:29 (toxic).
11 godina
neaktivan

Hahah kako je stiso rasirilo se vjerojatno, al i ovi savinuti pinovi, bilo je tu borbe... Sto je najgore vjerojatno je neki FX jer vidim am3+ maticna

13 godina
AMD FX Club

Pozdrav!

Samo da vas pitam, dali bi bilo bottlenecka kad bih upario dvije HD7850 s FX 6300?

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...
D3lBoy kaže...

A možeš li objasniti fenomenn pravilnog okruglog oblika?

Lako je. To je kapljica koja se tako siri na povrsini. :)

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
D3lBoy kaže...

Hahah kako je stiso rasirilo se vjerojatno, al i ovi savinuti pinovi, bilo je tu borbe... Sto je najgore vjerojatno je neki FX jer vidim am3+ maticna

Da se dogodi ovaj pravilan krug moro ga je pošteno stegnut

Drugo je kada imas dvije ravne plohe kao sto je to slucaj cpu baze i cpu coolera no ovdje je frajer kapljicu paste stavio na sredinu pinova :):):):):) i to bogami jebeno stegnu i pritom ostetio hrpu pinova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 15:52 (toxic).
12 godina
subi91 kaže...

Pozdrav!

Samo da vas pitam, dali bi bilo bottlenecka kad bih upario dvije HD7850 s FX 6300?

Vjerojatno nikakvog znacajnog bez oca grafi koje su skupa na stocku cca kao jedna 7970 koju bi ocani FX 6300 trebao ok vozati. Pozz

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
AMD FX Club

Gledam sliku i nikako mi ne ide u glavu kako netko može bit toliko drven.....

Zmaj od Bosne
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Uglavnom...kako vidim uzas kombinacija FX 8350 i Asrock 990FX Extreme3.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/70049736/clock.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/.../volatages.png

Nije ploca ni tako stara (a ni jeftina), međutim nisam imao namjeru mijenjati CPU (Athlon II X4 635). 900kn za smeće (kad je u pitanju FX jel).

Jel moze neka up to date preporuka ploce, nista OC, znaci rad bez trotlanja. Ovu prodam i eventualno sitno nadoplatim... Nadam se da do zamijene nece biti dima iz kucista :( Ili da bolje privremeno se vratim na stari CPU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sa kojim cooler-om kolega hladiš FX 8320 i jel ti je uključen HPC mod?

12 godina
neaktivan

Contac 30, za HPC trebam pogledat u biosu

13 godina
protjeran
tomi_hr kaže...

Ta ploca i nije bas bajna za FX proceve (videno na par primjera), a opet nebi trebala biti ni totalni srot...Sto se mene tice ja svoj FX na tu plocu nikad nebi stavio, a jos manje jace clockao jer ipak se radi o slaboj faznoj regulaciji i nesto slabijem hladenju na svim dijelovima ploce jer ti hladnjaci nisu bas cemu...Sto se tice bolje ploce moja preporuka je  gigica 990FXA UD3 sto novije revizije, nesto jeftinija asusica M5A97-ica takoder sto novije revizije ili skuplja ASUS M5A99X EVO ako se nema za asus SABERTOOTH...

Ne smije se dimit  tj. nebi trebalo tako da ostavi taj procesor, pregledaj malo postavke biosa i vidi da li nesto drugo ne stima a da nije ploca...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
16 godina
AMD FX Club

990FXA UD3 se cini ok :)

Jel zna tko gdje imaju reviziju 4.1?

Links je 4.0

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2015 14:26 (tomi_hr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

ima ko kakvu preporuku za hladnjak za fx-a? uvjet je samo da mi stanu visoki rami ispod njega. cjenovna granica 400-500kn. naso sam nedavno neko cm seidon vodeno, jel valja to kaj? 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

ima ko kakvu preporuku za hladnjak za fx-a? uvjet je samo da mi stanu visoki rami ispod njega. cjenovna granica 400-500kn. naso sam nedavno neko cm seidon vodeno, jel valja to kaj? 

Ima dosta preporuka ali za niskoprofilni ram, za visokoprofilni ram bi se moralo izdvojit par visokih coolera...To vodeno nije lose ali i kao svako vodeno razina buke je veca nego kod zracnih hladnjaka...Ako ne smeta malo veca buka a zelis malo bolje hladenje slobodno ga kupis...

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav,

S kojom matičnom pločom bi bilo korektno uparit Procesor AMD FX-Series X8 8370 4.0GHz,16MB,125W,AM3+

Grafulja R9 280x, napajanje xfx 650w ako će pomoći pri odabiru...

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hitin kaže...

Evo pavidi sto ti najbolje odgovara cijenom i specifikacijama (cross fire/sli, boja, digitalna ili rucna fazna regulacija, bolje hladenje, bolje clockanje i ostalo)...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+m5a97+evo

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=990fxa-ud3

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=M5A99X+EVO+R2.0

ili ova ako se ima za nju s tim da ce i ove 3 prije linkane odradit sav posao koji stavis pred njih

http://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-sabertooth-990fx-socket-am3-socket-am3-atx__1687011

13 godina
neaktivan

Za oc, ta gigabyte je bolja pogotovo sto se tice fazne regulacije 8+2, dok tu asus daje 4+2/6+2, jedino kod najjaceg modela ROG i sabertooth imas 8+2.

Mada nista to ne znaci hoce li se moci tvoj CPU nesto clockati kako treba ili ne, ali ili tu sabertooth ili 990 fxa ud3 ili 990 xa ud3, jer su iste :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Za oc, ta gigabyte je bolja pogotovo sto se tice fazne regulacije 8+2, dok tu asus daje 4+2/6+2, jedino kod najjaceg modela ROG i sabertooth imas 8+2.

Mada nista to ne znaci hoce li se moci tvoj CPU nesto clockati kako treba ili ne, ali ili tu sabertooth ili 990 fxa ud3 ili 990 xa ud3, jer su iste :)

Ne baljezgaj, imao obe ploce i gigica uopce nije bolja kao sto ti to pricas jer u ovom slucaju se radi o 8+2 RUCNOJ faznoj regulaciji, dok je to kod M5A99X evo 6+2 DIGITALNA i u nekim slucajevima je bolja a u nekim losija...Opet ovo zadnje sto si napisao, nisu, na sabertooth se dostizu veci clockovi, stabilniji clockovi, ploca je hladnija, bolji support i opcije i naravno regulacija koja je kao 8+2 RUCNA najbolje sredena na njoj dok na 990fxa ud3 i ne bas...

Kroz ruke su mi prosle do sada 4 ploce od 700+ kn za FX proceve i 3 FX-a i znam tocno kako koja barata s fx-ovima i phenomom X2 i to  960T (1060T) kojeg sam imao prije...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 14:50 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ne bas.

Imas fino sve opisano ovdje:

http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

Digitalna 8+2 je bolja od 4+2 "rucne", pa i od 6+2 u neku ruku.
Za srednji OC, te ploce navedene su iste realno, ali ako hoce nesto kvalitetnije 990 chipset mora ici pa sad...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ne bas.

Imas fino sve opisano ovdje:

http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

Digitalna 8+2 je bolja od 4+2 "rucne", pa i od 6+2 u neku ruku.
Za srednji OC, te ploce navedene su iste realno, ali ako hoce nesto kvalitetnije 990 chipset mora ici pa sad...

Opet ti ponavljam, ne baljezgaj, ne baziraj mi pricu na temelju stranih foruma nego mi to potkrijepi nekim svojim dokazima...Ovo sto si linkao nema veze s ovim sto ti ja pricam + neke stvari si krivo napisao...Ja sam ti rekao da sam imao i gigicu prije ove ploce u kombinaciji sa FX 8350 (tko je gledao moj pc zna da sam to imao a i imas cinebench sa FX 8350 na 4.7 ghz na ud3 pa pogledaj) i sada imam asusicu M5A99 evo i gigica uopce nije bila bolja, a znam zasto nije bolja jer sam isprobao sve i svasta na njoj, a probao sam obe i sa FX 8350 i sa phenomom, sa FX 8320 nisam posto sam njega nabavio poslije kada sam prodao FX 8350 i fxa ud3...

Zapravo hoces reci da je tvoja ploca pod tvoj pc bolja od moje pod moj pc? Donesi svoju plocu i svog FX-a p cemo iskombinirat moju plocu sa tvojim procom, ja svoj proc sa tvojom plocom pa da se skupa uvjerimo koja je bolja, nije problem...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 15:02 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja sam dosao do 4.9 na ovoj ploci isto tako, bez problema i pregrijavanja ali sam imao vodeno hladjenje.

Strani forum overclockers.net?

Decko ti si lud.

prekidam svu mogucu raspravu, konverzacija nemogucna 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Do 4.9 i sto onda? Imas kakav rezultat u cinebenchu ili nesto? Jesi stavljao malo prst na chispet i faznu regulaciju pa da osjetis nesto? Vidim da nisi...

Pa svaka prica i dokazivanje krece od nekih stranih foruma i citanja "materijala i testiranja" tamo pa se te informacije donose ovdje i "skrabaju" kao da je ista situacija i tamo i ovdje, a zapravo nije niti moze biti ista jer uvjeti, primjerak, ploca i ostalo sigurno nisu isti...Ili je overclockers.net forum pisan na nasem jeziku mozda pa nije "strani"? Eng. jezik koliko ja znam nije nas domaci jezik pa ne moze ni bit domaci forum nikako...

Napisao si totalno krive stvari na pocetku kada si navodio kakvu faznu regulaciju ima koja ploca, onda pricas neke price u prazno i na kraju prozivas mene da sam lud...Smijesno...

Jos jednom ti ponavljam, donesi tu svoju gigicu i taj svoj FX pa cemo istestirat sve moguce kombinacije...Imam 2 odlicna zracna hladnjaka pa cemo i to usput obradit...Vidim da volis dokazivanje pa ti eto prilike...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 0:29 (Tomo53nja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice