AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 866.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
Bladepu kaže...
kurt kaže...
ford eleanor kaže...
kurt kaže...

eto,neznam vise sta da radim...stalno imam framedropove!flash biosa,disejblanje core parkinga,reinstaliranje OS-a(win 7 i 8),svakakvi fixevi itd. nisu pomogli...istu stvar sam imao i sa phenomom x4 {#} nema veze kaj je maticna 95w,a proc 125w?

To je pre slaba ploča za taj procesor.Tako je,ploča ti podržava procesore do 95W TDP

znaci,nova maticna bi trebala rijesiti sve moje zivotne probleme?{#}

Ovako na pamet, ja bi posumnjao da ti matična ploča jednostavno nije dorasla zadatku i počinje "throttlati" CPU... spušta ga na neke male frekvencije i u tim trenutcima je moguće da imaš velike štekove i framedropove. 

Na sreću to je lako za utvrditi. Skini neki program za praćenje CPU brzine. Moja preporuka je ARGUS MONITOR jer ima dobro sučelje sa preglednim grafovima. 

Upali Argus i kreni igrati igru... kada dobiješ te frame dropove, stisni "ALT+TAB" i prebaci se na ARGUS i pogledaj CPU SPEED. Lako moguće da ćeš u tim trenutcima vidjeti da ti CPU pada na 1.4GHz ili nešto slično.

Eto, to je moj savjet ovako "na blef". :)

da,to sam i ja mislio,osim toga kad pokrenem prime95 zauzece proca pada svako malo

UPDATE:probao sam opet,sad je stalno na 100%,a bojim se odvrtit cmark da ne skurim maticnu

btw kad ugasim prime,ekran se zacrni i nista ne reagira,samo ga mogu na napajanju ugasit,ali ok,iovako mi je komp samo za gejmanje :D,glavno da se onda to ne događa

battlelog:KICKASS_HR
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 14:33 (kurt).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koju bi mi ploču preporučili pošto planiram kupit 8320. Mislim stavit isto tako ati 7870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Koliko je ta ploča dobra za kakav OC?

Sa normalnim voltažama i zračnim hlađenjem.

Another Day My Dreams Fade Away, Another Day Wasted From My Real Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ford eleanor kaže...
kruno_vk kaže...

Koju bi mi ploču preporučili pošto planiram kupit 8320. Mislim stavit isto tako ati 7870.

Giga

Rađe za te pare uz malu nadoplatu ovo. Odlična za OC.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 11:07 (ramzocro-HCR).

1 0 hvala 1
16 godina
ramzocro-HCR kaže...
ford eleanor kaže...
kruno_vk kaže...

Giga

Rađe za te pare uz malu nadoplatu ovo ili ovo(za istu cijenu). Obadvije su odlične za OC.

Gigabyte 990FX-UD3 je dosta solidna ploča i pošto ima "8+2" napajanje procesora vjerojatno bi mogla dosta dobro poslužiti za OC procesora.

No, sljedeća predložena 990FX-D3 nije ni blizu tako dobra. Ona ima "4+1" napajanje procesora i čak niti nema hlađenje mosfeta. Što znači da ta ploča nije ni slučajno pogodna za OC procesora ranga FX 8XXX. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
14 godina
AMD FX Club

Frend mi zabunom kupio krivu matičnu.. Kupio je Gigabyte GA-990FXA-D3.. To sam skužio tek kad  sam stavio matičnu u kučište..Nisam gledao šta piše na kutiji jer sam bio uvjeren da je kupio baš onu koju sam trazio...ali nije.. od toga je prošlo već mjesec dana i pošto vraćanje natrag u Links nebi bilo moguće jer sam matičnu izvadil iz kutije i montirao u kučište pa smatram da mi nebi uvažili vraćanje ploče i zamjena za drugu iako matična nije niti korištena pa me zanima dali mogu staviti na tu ploču AMD FX 8320 ili 8350?

Dali bi to šljakalo normalno s obzirom da ima samo 4+2 faznu regulaciju ili da ju prodam i kupim neku drugu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koliko jedno slovo znači u životu...

Zato preferiram brojčane oznake. Izneđu broja 3, 4, 6 i 9 nema zabune.

Vjerujem da ti Links neće prihvatiti ploču nazad. Možeš ju ili koristiti, radit će ti normalno, ali za žešći OC zaboravi.

Ili ju možeš prodati pod polovnu pa kupiti drugu.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
Don Kihoty kaže...

Koliko jedno slovo znači u životu...

Zato preferiram brojčane oznake. Izneđu broja 3, 4, 6 i 9 nema zabune.

Vjerujem da ti Links neće prihvatiti ploču nazad. Možeš ju ili koristiti, radit će ti normalno, ali za žešći OC zaboravi.

Ili ju možeš prodati pod polovnu pa kupiti drugu.

ma frend je krivo zapisao model matične..umjesto UD3 napisao je D3..jooj

Šta je, tu je.. znači radilo bi normalno ali u nekoj budućnosti što se OC tiče mogu zaboraviti..

A koliko bi vrijedila matična s obzirom da je stara mjesec dana i nekorištena, stajala u kučištu?

Platio sam ju 829 kn.. u oglas sam stavio cijenu 750 kn, dali je to OK cijena ili..?

15 godina
protjeran

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=990FX-D3

Pa sada je skuplja nego što si je ti platio. 750kn je super cjena, i trebala bi brzo otići.

14 godina

Otići će za 750 kn jedino ako naletiš na potpunu neznalicu, pogotovo ovih dana kada se jako loše sve prodaje. Taj model ploče nema smisla uopće, neznam zašto je prodaju uopće.

15 godina
protjeran

Zašto ne? Nekome treba nova ploča solidne vrijednosti za nekakvog FX-6xxx ili slabijeg za CF ili SLI ispod tržišne cjene - zašto ne?

13 godina
protjeran
AMD FX Club

Nek ti prijatelj nit ne prodaje tu D3 ploča je sasvim dostatna za do nekakvih 4.7Ghz

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
E to vezano za D3, nisam vidio da je D3, ak si skuzio editirao sam post kad sam zapravo skuzio da sam D3 stavio.
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Svejedno i D3 je dobra OCerka .. ima frend jednu i 8150 te na 4.6Ghz sa Mugenom bez beda a i više ide

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Zanima me jel se Trinityi, konkretno Athloni 7xx overclockaju jednako dobro kao FX procesori (znači 4.6-4.7GHz na 1.5-1.55v), i jel mi se isplati davat 100kn više za 750K nad 740 jel ionak mogu prek FSB-a overclockirat?

Mislim koristit ECS F285-A matičnu sa 4+1 VRMom, ili ako netko ima preporuku FM2 matične sa 8x/8x Crossfireom za manje novca.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 14:34 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koliko sam ja vidio po recenzijama, Trinity se nešto slabije clocka. K model ti je bolji samo radi jednostavnjieg clockanja a ništa bolje se neclocka jel su to identični procesori. Kad clockaš preko FSB-a onda imaš više faktora i još je važnije imati bolju ploču i RAM-e nego kad clockaš samo preko množitelja.

15 godina
itomic009 kaže...

Koliko sam ja vidio po recenzijama, Trinity se nešto slabije clocka. K model ti je bolji samo radi jednostavnjieg clockanja a ništa bolje se neclocka jel su to identični procesori. Kad clockaš preko FSB-a onda imaš više faktora i još je važnije imati bolju ploču i RAM-e nego kad clockaš samo preko množitelja.

Mogu očekivat 4.5GHz stabilno na zraku?

I jel mi se isplati prodavat mojeg Athlona 450 za 250-300kn da si kupim neku bolju matičnu tipa MSI A85XA-G65?

14 godina

4.5Ghz je objektivno očekivati. Pa ako možeš, prodaj. Isplativost bolje ploče je nikakva ali to kad radiš iz hobija ili zabave onda nije kategorija. Ja sam kupio duplo bolju ploču od UD-3 i opet ništa bolje mi se CPU ne clocka ( takav chip me zadesio da se baš i ne clocka na kakvu god ploču ga nasadio ).

P.S Hejteri i njihov TD su aktivni {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 18:41 (itomic009).
16 godina
AMD FX Club

Kad mijenjate onu temperaturu za cpu fan i  level pod kojim se okreće fan,šta stavite pod target temperature a šta pod target level?

Ja sam odabrao target temp 50 C a target level sta vio 2,ali kako god moj stock fan ide na 5500 rpm što mislim da je jako puno.A mislim da kad je bilo postavljeno na opciju full ON da je bila manja brzina.

Mislim na kom principu ta opcija u BIOS-u radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Evo neka hejteri sa svojim "pilama" pate,malo je stariji video ali je objektivan i realan.

.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
17 godina

Video viđen več par puta i ne kužim kako je objektivan i realan a drugi videi nisu?? 

Evo samo 1 

Ali normalno svatko svoga konja hvali i onda počinje rasprava po 100 put i napucavanje td koji je procesor bolji i zašto. Je.ali vas više procesori i te rasprave ima ih več sigurno 10 tema otvorenih na tu temu i bolje da se tamo te rasprave prebace a ovdje da bude AMD FX CLUB

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Patrick_cro kaže...

Ali normalno svatko svoga konja hvali i onda počinje rasprava po 100 put i napucavanje td koji je procesor bolji i zašto. Je.ali vas više procesori i te rasprave ima ih več sigurno 10 tema otvorenih na tu temu i bolje da se tamo te rasprave prebace a ovdje da bude AMD FX CLUB

Ja nijednog konja ne hvalim a kamoli svojega,samo dokazujem da FX-evi su vrlo dobri procevi unatoč tome što svi živi seru po njima i to me boli.I video sam postavio u AMD FX club da korisnici dotičnih proceva vide da nemaju,"shitfail" proceve od "patetične" kompanije,nego da posjeduju jako podcjenjene procesore.Velika isprika za offtopic.

Evo jedne prigodne slikice

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 12:43 (Zizo).
14 godina
neaktivan
Zizo kaže...
itomic009 kaže...

Evo neka hejteri sa svojim "pilama" pate,malo je stariji video ali je objektivan i realan.

.

Ovaj lik je rofl masovni.

Test je smijesan, frajer opalio random brojeve.

P.S. ovo nije nikakav hejt, ne komentarisem procesore, nego lika.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 15:12 (Leopard_st).
14 godina
Leopard_st kaže...
Zizo kaže...
itomic009 kaže...

.

Ovaj lik je rofl masovni.

Test je smijesan, frajer opalio random brojeve.

P.S. ovo nije nikakav hejt, ne komentarisem procesore, nego lika.

Ti si smiješan, i kada češ znati o tehnologiji kao Logan, slobodno se javi... Tip je među najboljim recenzentima hardvera, a ti mali picek mu se smiješ... Žalosno..

15 godina
Patrick_cro kaže...

Video viđen več par puta i ne kužim kako je objektivan i realan a drugi videi nisu?? 

Evo samo 1 

Linus je sponsored by Intel.

Kao i Toms.

I Anandtech.

...

17 godina
8ax kaže...
Patrick_cro kaže...

Evo samo 1 

Linus je sponsored by Intel.

Kao i Toms.

I Anandtech.

...

Čudim se kako se nitko nije zapitao na kojim frekvencijama je Logan vrtio 8350?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
TibzzX kaže...
Leopard_st kaže...

Ti si smiješan, i kada češ znati o tehnologiji kao Logan, slobodno se javi... Tip je među najboljim recenzentima hardvera, a ti mali picek mu se smiješ... Žalosno..

Muhahahahahahahahahahahahahahahahah, nisam rekao da ne zna frajer, svidjelo mi se kada je prezentovao pricu o Apple vs Samsung, ali ovo sa procesorima je smijesno.

Koliko ja znam ne treba ni pamet, ni intelekt, ni znanje o tehnologiji da bi se uradila recenzija procesora. 

I kakav picek, malo kulture ne bi bilo odmet, i odakle ti znas kakvo je moje znanje?

Promjenio sam ja dovoljno hardwera da znam sta i kako hoda u pc svijetu, ostale grane IT-a ne mogu da komentarisem jer im nisam posvetio dovoljnu paznju.

Ne treba meni neko 10 minuta da melje sta je proc, to i sam znam, izabrao je set igara za testiranje procesora koje nitko ne bira, crysis 2 koji ima isti performans i sa quadom iz 2007 i sa quadom iz 2012, metro 2033 koji je gpu bound, crysis warhead koji koristi samo jednu jezgru, i slag na tortu portal 2 koji ima preko 100 fps i na single core procesoru, ma rofl teskog kalibra.

Gdje je power draw test, temp test, oc test, gdje su cinema i ostali cpu only benchovi, nista.

Hejtas jer sam ovo spomenuo u tvojoj temi, a jos sam naglasio da nisam komentirao performans doticnih procesora.

Zna se ko su najbolji recenzenti hardwera, sami korisnici na forumima, 95% ostalih fancy stranica i likova je podkupljivo, ili kao doticni Mr. Logan snime video da bi nakupili pregleda, a o samoj materiji pricaju 5% videa.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 0:54 (Leopard_st).
14 godina
AMD FX Club

Evo mene opet ovdje sa jednim pitanjem za one koji znaju..

htio sam kupiti amd fx 8320 od jednog dečka ovdje sa foruma i problem je u tome što neznam dali će taj proc škaljati odmah bez flashanja biosa.. kao što sam napisao neki dan u ovoj temi, imam matičnu Gigabyte GA-990FXA-D3 kupljenu prije cca mjesec dana ali neznam koji je bios na njoj.. mislim da sam pročitoa kad sam ju isprobavao dali radi da je pisalo f8 verzija biosa ali nisam ziher.tada sam imao Phenom II x4 955BE ali sam ga odmah prodao...

Dali će taj fx 8320 raditi odmah bez flashanja biosa??

Ono, nebih htio kupit procesor pa da ga poslije moram slati natrag ako neće raditi..Da ne dovedem sebe ili prodavača u neugodnu situaciju..

ima li netko kakvu ideju ili savjet..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mora raditi jel je BIOS izašao još jesenas za Vishere. To nemožeš znati napamet nego treba upaliti komp i vidjeti koji je BIOS. Pogledaj na netu od kojeg BIOS-a ti ploča podržava Visheru.

13 godina
protjeran
AMD FX Club

ako ploča podržava bulldozera onda podržava i visheru.. isprobao već

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice