eto,neznam vise sta da radim...stalno imam framedropove!flash biosa,disejblanje core parkinga,reinstaliranje OS-a(win 7 i 8),svakakvi fixevi itd. nisu pomogli...istu stvar sam imao i sa phenomom x4 nema veze kaj je maticna 95w,a proc 125w?
To je pre slaba ploča za taj procesor.Tako je,ploča ti podržava procesore do 95W TDP
znaci,nova maticna bi trebala rijesiti sve moje zivotne probleme?
Ovako na pamet, ja bi posumnjao da ti matična ploča jednostavno nije dorasla zadatku i počinje "throttlati" CPU... spušta ga na neke male frekvencije i u tim trenutcima je moguće da imaš velike štekove i framedropove.
Na sreću to je lako za utvrditi. Skini neki program za praćenje CPU brzine. Moja preporuka je ARGUS MONITOR jer ima dobro sučelje sa preglednim grafovima.
Upali Argus i kreni igrati igru... kada dobiješ te frame dropove, stisni "ALT+TAB" i prebaci se na ARGUS i pogledaj CPU SPEED. Lako moguće da ćeš u tim trenutcima vidjeti da ti CPU pada na 1.4GHz ili nešto slično.
Eto, to je moj savjet ovako "na blef". :)
da,to sam i ja mislio,osim toga kad pokrenem prime95 zauzece proca pada svako malo
UPDATE:probao sam opet,sad je stalno na 100%,a bojim se odvrtit cmark da ne skurim maticnu
btw kad ugasim prime,ekran se zacrni i nista ne reagira,samo ga mogu na napajanju ugasit,ali ok,iovako mi je komp samo za gejmanje :D,glavno da se onda to ne događa