Problem duple grafike

poruka: 6
|
čitano: 2.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem duple grafike

Imam laptop sa i5 procesorom i Intelovu HD grafiku.Uz to je i NVIDIA Geforce 7200.Problem je šta sam primjetio da laptop koristi samo Intelovu grafiku u svim slučajevima.Instalirao sam nove Nvidine drivere i sve je prošlo ok(to mi govori da je grafička fizički tu),ali sve šta se radi ide preko Intelove.Zadnje sam spoji laptop i tv preko HDMI i opet u postavkama samo opcija za Intelovu HD grafiku. U BIOSU nema ništa za podesit.Ima li kakav naćin za natjerati laptop da koristi NVIDIU?I u Hardwer monitoru nema uopće očitanja o NVIDII.Vidi je ali nema nikakvog korištenja.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem duple grafike
stipest kaže...

Imam laptop sa i5 procesorom i Intelovu HD grafiku.Uz to je i NVIDIA Geforce 7200.Problem je šta sam primjetio da laptop koristi samo Intelovu grafiku u svim slučajevima.Instalirao sam nove Nvidine drivere i sve je prošlo ok(to mi govori da je grafička fizički tu),ali sve šta se radi ide preko Intelove.Zadnje sam spoji laptop i tv preko HDMI i opet u postavkama samo opcija za Intelovu HD grafiku. U BIOSU nema ništa za podesit.Ima li kakav naćin za natjerati laptop da koristi NVIDIU?I u Hardwer monitoru nema uopće očitanja o NVIDII.Vidi je ali nema nikakvog korištenja.

Hvala

From NVIDIA Control Panel
3D Settings->Manage 3D Settings
Tab "Global setttings"
Preferred Graphics Processor 
Select : High performance NVIDIA rocessor

15 godina
Problem duple grafike

Zahvaljujem na odgovoru.Sad su se u Hardwer monitoru pojavili podaci,što znači da koristi karticu,ali kad odem u screen resolution i advance setings opet imam samo Intel HD grafics(slika).Inaće 1600x900 je max rezolucija monitora.Kad spojim tv i izaberem da slika ide samo na tv daje mi mogučnost 1920x1080,ali opet samo preko Intela.Sve radi,ali me buni čemu služi kartica?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stipest kaže...

Zahvaljujem na odgovoru.Sad su se u Hardwer monitoru pojavili podaci,što znači da koristi karticu,ali kad odem u screen resolution i advance setings opet imam samo Intel HD grafics(slika).Inaće 1600x900 je max rezolucija monitora.Kad spojim tv i izaberem da slika ide samo na tv daje mi mogučnost 1920x1080,ali opet samo preko Intela.Sve radi,ali me buni čemu služi kartica?

Intelova integruša ti pokriva sve nezahtjevne radnje - surfanje, gledanje filmova, rad u officu. Zašto? Slabija je i troši manje struje, puno manje, a za rad u windowsima nisu potrebne neke bjesne performanse. nVidiju koristiš dok ideš igrat neke igre ili nešto što treba ozbiljnije 3d performanse.

Ako hoćeš koristiti isključivo nVidiju i dok surfaš - što smatram da je bedasto, jer rezultat je veće grijanje i kraće trajanje baterije. Možeš u biosu ugasiti optimus ili kako je kolega gore napisau u nVidia control panelu pod global preferences staviti da je prefered graphics adapter nVidia.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 22:49 (darkydark).
15 godina
Problem duple grafike

Zahvaljujem na odgovoru.U BIOSU imam dvije opcije.Optimus i UMA-ONLY.Kad uključim UMA-ONLY izgubi se NVIDIA control panel,pa ispada da onda radi samo na Itelovoj grafici.Tek kad vratim Otimus pojavi se i mogu u njoj birati.Vratio sam sve kako je bilo,ali me zanima bili taj problem sa grafikom mogao uzrokovati povremeni beep iz samog laptopa koji se čuje?kao da laptop nešto chekira i ne nađe, pa napravi zvuk upozorenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stipest kaže...

Zahvaljujem na odgovoru.U BIOSU imam dvije opcije.Optimus i UMA-ONLY.Kad uključim UMA-ONLY izgubi se NVIDIA control panel,pa ispada da onda radi samo na Itelovoj grafici.Tek kad vratim Otimus pojavi se i mogu u njoj birati.Vratio sam sve kako je bilo,ali me zanima bili taj problem sa grafikom mogao uzrokovati povremeni beep iz samog laptopa koji se čuje?kao da laptop nešto chekira i ne nađe, pa napravi zvuk upozorenja.

Sasvim normalno da na UMA only ostavi smao intelovu i kompletno ugasi nVidiu. Probaj pokrenuti neku igru i vidjet preko gpuz grafa da li se koristi nVidia. Temperature mozes pratiti i u Hardware monitoru i u gpuz pod tabom senzors. S obzirom da iz svih doasadasnjih postova ovako izgleda da radi sve najnormalnije mislim da nemas razloga za brigu.

Ovo za beep napamet nemogu nista pametno komentirat.

Dell Precision M6600
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice