Pregrijavanje laptopa

poruka: 28
|
čitano: 11.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Imam laptop HP compaq 6720s, citao sa po forumima da mnogi imaju problema sa tim pregrijavanje i da je najcesci uzrok zacepljenost prasinom.

Gdje se ta prasina koja uzrokuje pregrijavanje moze nakupit, samo na ventilatoru?

I dali je sigurno ici to samostalno cistit posto mi je lap star kojih 2god pa nije pod garancijom.

Htio bih ga sam ocisti pa ako moze pomoc oko toga za ovaj moj model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 17:46 (barilla).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Pregrijavanje laptopa
barilla kaže...

Imam laptop HP compaq 6720s, citao sa po forumima da mnogi imaju problema sa tim pregrijavanje i da je najcesci uzrok zacepljenost prasinom.

Gdje se ta prasina koja uzrokuje pregrijavanje moze nakupit, samo na ventilatoru?

I dali je sigurno ici to samostalno cistit posto mi je lap star kojih 2god pa nije pod garancijom.

Htio bih ga sam ocisti pa ako moze pomoc oko toga za ovaj moj model.

Nemaoj sam čistit nešto ćeš zeznut rađe odnesi na servis da ti očiste tako je sigurnije.

Živjeti za BUG i umrijeti za BUG
13 godina
neaktivan

oko kolko bi to kostalo?

15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Koje su normalne temperature pri radu u idleu i loadu za prijenosna računala?

Od grafičke i matične?

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

i da, kod mene maticna na power saveru je oko  50 C, CPU 62 C..a kad koristim high performance zna skocit CPU i do 100 ugl na tome ga nemogu drzat ni pola sata vec dolazi do velike temp pa moram smanjivat kvalitetu na power save..

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 19:18 (barilla).
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Koliko se razumijes u kompove (laptope u ovom slucaju)? Ja sam bez ikakvog iskustva otvorio laptop davno prije i nije bilo problema, kasnije sam to jos i ponavljao zbog prasine koja se stalno vracala. Ako sumnjas u sebe nemoj ni pokusavat (biti ces pod stresom, a onda ti se i ruke tresu pa mozes lakse zeznut), a ako ipak mislis da to mozes gledaj tutorial na youtbeu kako otvorit taj lap. Obavezno zamijeni pastu na procu/grafi.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

pa znam osnove,par puta sam mjenjo hard, i rame na PC, al nikad nisam otvarao lap.Gledao sam video kako rasklapaju taj moj komp, al nikako da skuzim dije hladenje:S

0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa

pokazi temperature kao ovaj forumas. mozda je sve u granici normale.  kakvo je to koristenje u kojem se za 2 godine sve zacepi?  ja jednog hp-a nisam otvarao 4 godine i temperature su iste kao prvi dan.

postavi speccy pa da vidimo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U dosta slučajeva nije potrebno rastavljati laptop da bi ga očistio.

Podigni ekran laptopa i sa kompresorom upuši zrak kroz ventilator.

Onda malo između tipki i još ponegdje gdje ima makar i rupica.

Gotovo za 30 sekundi.

Primijetit ćeš odmah da je tiši ventilator, a i razliku u temperaturi.

(Ako imaš u blizini nekakvu radionicu pitaj kompresor :) .)

Pozdrav!

13 godina
neaktivan

probat cu s tim, sta nece ta prasina i dalje ostat unutra,mislim vratit se ili opet negdje zaglavit,jer meni se grije skoro cijela strana laptopa(dije ventilator)?

16 godina
Pregrijavanje laptopa

Bez otvaranja ništa. I bilo bi dobro ukoliko ga već otvaraš, onda promijeni i pastu na procesoru.

Kod mojeg HP-a temperature su znale ići do 60 - 70 °C, a sada nakon čišćenja i stavljanja nove paste su na 35 - 40 °C

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 21:47 (Ivan M.).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kak se zove ta pasta?

16 godina
Pregrijavanje laptopa

Termalna pasta

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

nevidi se hard oko 42 je..sad je temp ugl manja zna doc i do 100, ocito je to do coolera kojeg sam koristio al sad sam ga iskljucio da se vidi koliko je bez njega.(nije moj)

http://imageshack.us/photo/my-images/600/unledqxu.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 23:02 (barilla).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

ako nevidite procitat pise: 82

63

42

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Samo ti to prijatelju lijepo otvori, pažljivo sa šrafićima da se ne izližu i polako s plastikom kad budeš skidao, obično se neće sama od sebe skinuti nakon što odvrneš šrafiće, nego je treba malo podbosti šarafcigerom da izađe iz tog svog žlijeba. Ako se nakupilo prašine vidjet ćeš je odmah na ispušnom dijelu ventilatora u obliku gustog "tepiha" kojeg možeš izvaditi u komadu i onda očistiš još malo okolo, dobro ispušeš i vratiš sve na mjesto.

Čistio sam par puta curin laptop, prvi put isto nisam imao pojma što radim, ali vjeruj mi nije ništa komplicirano, jer da je komplicirano nebi se laptopi sastavljali u Kini, već u Njemačkoj {#}

13 godina
neaktivan
Jaje kaže...

Samo ti to prijatelju lijepo otvori, pažljivo sa šrafićima da se ne izližu i polako s plastikom kad budeš skidao, obično se neće sama od sebe skinuti nakon što odvrneš šrafiće, nego je treba malo podbosti šarafcigerom da izađe iz tog svog žlijeba. Ako se nakupilo prašine vidjet ćeš je odmah na ispušnom dijelu ventilatora u obliku gustog "tepiha" kojeg možeš izvaditi u komadu i onda očistiš još malo okolo, dobro ispušeš i vratiš sve na mjesto.

Čistio sam par puta curin laptop, prvi put isto nisam imao pojma što radim, ali vjeruj mi nije ništa komplicirano, jer da je komplicirano nebi se laptopi sastavljali u Kini, već u Njemačkoj {#}

to i namjeravam, ima video na youtubeu bas za moj model cjelog ga je otvorio..znaci kad dodem do ventilatora mogu ga malo s kompresorom ispuhat, jel terba jos neke djelove?

13 godina
protjeran

U svakom slučaju ćeš vidjeti gdje ima prašine kad ga otvoriš, najvećim djelom na tom ispuhu s lijeve strane, a ostalo ako ima one fine sitne prašine, dobro ispušeš i to je to.

E mene sad zanima postoji li kakvo preventivno rješenje za tu prašinu? Imao sam antecovo kućište s filtrima i funkcionirali su prva liga, svakih 10tak dana bi propuhao tu mrežicu, a kućište sam otvarao i čistio jednom godišnje i to je bilo previše.

13 godina
neaktivan
Jaje kaže...

U svakom slučaju ćeš vidjeti gdje ima prašine kad ga otvoriš, najvećim djelom na tom ispuhu s lijeve strane, a ostalo ako ima one fine sitne prašine, dobro ispušeš i to je to.

E mene sad zanima postoji li kakvo preventivno rješenje za tu prašinu? Imao sam antecovo kućište s filtrima i funkcionirali su prva liga, svakih 10tak dana bi propuhao tu mrežicu, a kućište sam otvarao i čistio jednom godišnje i to je bilo previše.

hvala ti, sutra cu to probat raskopat, pa javim.

14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora na 7530g

Ljudi pomagajte ako boga znate...ovako imam taj laptop kojemu se pregrijava procesor to jest temp varira zna biti 50c i odjednom se krene dizat do neki 70c pa onda opet padne pa se digne do 90c i tako dok se ne pregrije i ne ugasi...rastavio sam ga ama bas cijelog i očistio promjenio pastu i opet isto radi se o procesoru Mobile DualCore AMD Turion X2 RM-75, 2200 MHz molim bilo kaku pomoć

Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

da ne otvaram novu temu,,,pokusavam instalirat win 7 i nikako neide, na bootu sam namjestio da ocitava cd rom, i pokrenem ga stisnem F9 i pita prek ceka da ga otviri stisnem preko cd-a i nista samo nastavi dalje dizat ovaj stari win.

U cemi je problem?

0 0 hvala 0
15 godina
barilla kaže...

da ne otvaram novu temu,,,pokusavam instalirat win 7 i nikako neide, na bootu sam namjestio da ocitava cd rom, i pokrenem ga stisnem F9 i pita prek ceka da ga otviri stisnem preko cd-a i nista samo nastavi dalje dizat ovaj stari win.

U cemi je problem?

ja preko boota se nikada ne zezam,nego pri paljenju lupim ESC koji ti otvori meni gdje biras s cega zelis bootati,najjednostavnije

eplati.com
15 godina
neaktivan
barilla kaže...

U cemi je problem?

A da li je dvd sedmice bootable??

13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

nisam mogao nikako mogao bootat, instalirao sam ga preko desktopa(valjda znate na sto mislim) i radi sve, jel valjda tak?

i koja je uopce razlika izmedu botanja i tak " prek  desktopa"

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Imam HP Pavilion G7, i imam stalan problem sa pregrijavanjem, je li i to problem sa prasinom ili je nesto drugo? Razmisljam da ga ponesem na servis, jer nisam siguran da nesto ne pokvarim ako budem sam otvarao i provjeravao. To mi se pocelo desavati od kad su pocele viskoe temperature, odnsosno ljeto!

Luka R.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kalumne998 kaže...

Imam HP Pavilion G7, i imam stalan problem sa pregrijavanjem, je li i to problem sa prasinom ili je nesto drugo? Razmisljam da ga ponesem na servis, jer nisam siguran da nesto ne pokvarim ako budem sam otvarao i provjeravao. To mi se pocelo desavati od kad su pocele viskoe temperature, odnsosno ljeto!

Odnesi ga na servis, neka ti očiste prašinu i zamjene termalnu pastu.

Valentin
14 godina
neaktivan

kupi nekakav stolni cooler + nemoj koristiti bateriju (drzi ga ustekanog u struju)

14 godina
t0xaris kaže...

kupi nekakav stolni cooler + nemoj koristiti bateriju (drzi ga ustekanog u struju)

To ne vrijedi puno, unutar laptopa ne smije biti prašine i gotovo, možeš stavit kaj hoćeš ako unutar kućišta ima prašine i termalna pasta se skorila i ne obavlja svoju funkciju.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice