Jamstvo u ADM-u

poruka: 12
|
čitano: 6.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Jamstvo u ADM-u

Koliko je jamstvo na ovaj laptop u ADM-u?

Ima li negdje review ovog laptopa?

Ako spojim ovaj laptop na FullHD monitor hocu li moci igrati novije igre na medium postavkama?

Dali bi se isplatilo nadograđivati rame na 6/8 GB?

Ako ima neki bolji laptop do 6500kn pa mi preporučite. Bilo bi dobro da ima barem 2 godine garancije. Koristio bi ga vecinom za faks, gledanje filmova i povremeno igranje.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Jamstvo u ADM-u

- za takva pitanja treba nazvati i dobiješ najtočnije odgovore.

- za HP je moguće dokupiti produljenje 1-2-3 godine ovisno o modelu (kod skupljih je već uračunato).

- garancija nema nikakve veze s ADMom ili drugim trgovcima, samo je manje realno očekivati da u konzumu možeš dokupiti ili reklamirati...

-količina RAMa, ako ti neznaš dali ti je isplativo kako bi to netko drugi znao? Dali je potrebno? - nije. (jer među ostalim, dolazi s 2x2GB, ako želiš možeš kupiti 2x4GB ali ne primaju nazad jer je takav tvornički stigao k njima).

-nikakve veze nema monitor, fullHD i pitanje s najnovijim igrama, tj. samo baba Vanga može dati odgovor. Vjerojatno da može, ali notebook nije nikad u rangu desktopa, pogotovo VGA. btw, možeš podesiti bilo koju drugu rezoluciju, jednako kao na monitoru... npr 1024, pa bi moralo trebalo zadovoljavajuće raditi, ali to ne znači da neka igra kao recimo GTA na radeonki radi OK bez obzira na snagu računala i VGA...

- popularne marke su HP, Lenovo, Toshiba (akcija no mather=2god), jeftinije alternative su Asus (često garancija 2god), MSI, ... svaki veći trgovac ima neke akcije, model koji je isplatljiviji... to moraš potražiti. Njušako i nabava su dobra mjesta. Svakako je pametno dokupiti produljenje s 1-na-3 godine, kao što je dobro uzeti s legalnim OSom. To su važnije stvari nego torba, miš ili više (od 4) RAMa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Jamstvo u ADM-u

ihush, daj reci kaj mislis o ovom laptopu , nije mi jasno zakaj je, recimo to tak, dosta jeftiniji naspram ostalih u tom rangu... Ja mislim da se to definitivno isplati kupiti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

I sam razmišljam kupiti taj laptop, ovaj model ima 750Gb disk brzine 5400rpm i 2Gb GDDR5, imaš za ~500kn manje model s 500Gb diskom na 7200rpm, ali s grafičkom od 1Gb GDDR5. Gledao sam testove na netu da ova kartica teško može iskoristiti više od 750mb, tako da je ovo s 2Gb čisto marketinško preseravanje. Uglavnom, čisto da znaš da imaš 500 kn jeftiniju alternativu s bržim diskom nešto manjeg kapaciteta. 

16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

ihush, daj reci kaj mislis o ovom laptopu , nije mi jasno zakaj je, recimo to tak, dosta jeftiniji naspram ostalih u tom rangu... Ja mislim da se to definitivno isplati kupiti...

GeForce GT 525M i free dos je razlog zašto je jeftiniji... Ako ćeš se igrat na njemu treba ti bolja grafička.

16 godina
neaktivan
Jaje kaže...

I sam razmišljam kupiti taj laptop, ovaj model ima 750Gb disk brzine 5400rpm i 2Gb GDDR5, imaš za ~500kn manje model s 500Gb diskom na 7200rpm, ali s grafičkom od 1Gb GDDR5. Gledao sam testove na netu da ova kartica teško može iskoristiti više od 750mb, tako da je ovo s 2Gb čisto marketinško preseravanje. Uglavnom, čisto da znaš da imaš 500 kn jeftiniju alternativu s bržim diskom nešto manjeg kapaciteta. 

Slažem se grafička je odlična za cijenu, procesor netreba bolji za "gejm"... Stavi link sa tom jeftinijom opcijom.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6770M.43955.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 14:28 (flapo).
16 godina

-laptop ko laptop.. -ali neznam zašto misliš da je jeftiniji? HP je s OSom uz to da je malo skuplji brand, ... cijene padaju, usporedi cjenik vani pa ćeš vidjeti naše cijene za mjesec-dva.

-prije cca 2 mjeseca je kupljena Toshiba takvih karakteristika s OSom za 4.800 (online aktivacija garancije no mather what za 2.god) jer je bila neka akcija (ali neznam u kojem dućanu, možda Micronis?). Prije mjesec dana uzet ovakav HP dv6 (možda baš iz linka) za 5+PDV.. ali bez OSa, tako da ove cijene mogu bez problema biti drugačije za cca 10-20% ovisno o trgovini i trenutnoj akciji. I cijene stalno padaju, trgovci moraju naraviti mjesta za novu robu... zato treba potražiti.

Svi notebookovi su manje-više isti, ja samo preferiram intel (ne gledam druge modele) dok mi VGA nije važna, često je ATI, radije nVidia ali može i integruša. Tako da moji kriteriji nisu za ostale (prije bi uzeo bateriju 8-9cell). Iz više kategorije su obično i tajniji, ali gledajući zastarjevanje danas ni to nije bitan kriterij. Problem je samo što osim HPa (i Lenova) nema opcije za produljenje garancije. (izuzetak Asus koji je iz Msana=HP i Toshiba koju garantira proizvođač, ne trgovac). Pošto ne kupujem notebook za osobne potrebe, ni ciejna, OS i sl. mi nisu bitni kriteriji. (moj notebook Elite-WS košta kao 3 navedena HPa).

Dell je (u vrijeme Vemila) imao široku ponudu boja-design, to je nekima bilo važnije.. nikakav drugi Za-ili-Protiv nemam. (ipak bi uzeo HP ili Lenovo, ali naravno cijene+akcija bi me odvukli na Asus-MSI).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Jamstvo u ADM-u

6770M na 1366x768 garantira još dugi niz godina igranja na max detaljima (prvo s filterima pa kasnije bez, pa mal osmanjenje detalja, ...).

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
flapo kaže...
Jaje kaže...

Slažem se grafička je odlična za cijenu, procesor netreba bolji za "gejm"... Stavi link sa tom jeftinijom opcijom.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6770M.43955.0.html

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0363044

A garancija je svuda na ove modele 1 god.

16 godina
Jamstvo u ADM-u

ima netko taj hp, pa da zna kak se ponaša? dali je bućan i tak neke stvari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

6770M na 1366x768 garantira još dugi niz godina igranja na max detaljima (prvo s filterima pa kasnije bez, pa mal osmanjenje detalja, ...).

a koja je nvidina grafa u rangu ove ati-jeve? 

14 godina
protjeran
Blade18 kaže...
191x7 kaže...

a koja je nvidina grafa u rangu ove ati-jeve? 

GeForce GT555m 

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice