Iskustva s "kržljavcima"

poruka: 7
|
čitano: 1.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Iskustva s "kržljavcima"
pitanje

Imam pitanje za sve znalce (uključujući i one koji misle da znaju)! Da li je trenutno za poslovnu potrebu i malu osobnu razonodu (obrada teksta, mail, surf, tab. kalkulator, poslušati mjuzu, vidjeti film i dr. jednostavno) koristan i UPOTREBLJIV mali kržljavac? Svima su nam pomalo dosadile torbe i 3 i više kila tereta. Da li je došlo vrijeme da se prebacimo na manje?
Dat ću neke primjere:
Acer - Aspire One Netbook with Intel® Atom™ Processor N270
Lenovo IdeaPad S10-1211 - ovaj mi se čini najbolji i na njega pucam
Asus - Eee PC Netbook with Intel® Atom™ Processor N270 i drugi.
Naravno da se ne zavaravamo ne pitam bez razloga, imam mogućnost nabavke jednoga preko bare, pa ako imate i tu iskustva (struja i druga kompatibilnost) slobodno izrecite. Siguran sam da nisam jedini kojega ovakve stvari zanimaju, jer kriza je pred nama!!
Naravno može i prijedlog kupovine i dosadašnja iskustva s "kržljavcima" hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Iskustva s "kržljavcima"

Poslovna upotreba na rezoluciji 1024x600?

LOL

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iskustva s "kržljavcima"

Nikako.

Ekran 13" minimalno

Po performansama zadovoljavaju ali kao što ej već napisano rezolucija je mala,a bome i ekran

Iako bi moglo ispod 13" ako neko ima dobar vid nikako ispod 11" i 1280x1024

Sve u gore napisanom tekstu je zaštićeno autorskim pravima. 92% tinejđera su gay. Ako si ti među onih 8% koji su jos uvijek hetero kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskustva s "kržljavcima"

Mali Atom će to sve vrtit što si naveo bez imalo problema, ali problem je ekran koji te koči u ozbiljnijem radu.

Q6600, 4gb 1066Mhz Corsair,HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano,Logitech Wave + MX 518, Z-4 Mala zvijer : MSI Wind
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Iskustva s "kržljavcima"
autorov komentar

Ok, kužim ekran bi trebo biti problem za ozbiljniji rad, međutim da li je "ozbiljniji rad" obrada teksta, excel ili pogledati film, internet i preslušati neki album, pohraniti slike i druge osnovne operacije. Kada sam razmišljao o malom kržljavcu jedna od veći prepreka mi je bila ekran. U razgovoru s ljudima koji imaju prve kržljavce od 9'' govore da nema većih problema s osnovnim radom, pa čak niti s tipkovnicom. Ono ozbiljnije, ripanje videa, obrada cad programa, obrada fotografija ili sastavljanje video naslova, slažem se ekran je mal. Ali za takve stvari imamo svoje stolne pile, zar ne?

17 godina
Iskustva s "kržljavcima"

Spusti si rezoluciju na svom sadasnjem monitoru na 1024x768, naravno uz iskljucen scaling... (To mozes recimo podesiti u Nvidija control panelu, ako imas nvidia karticu). Tako ces najbolje vidjeti da li ti rezolucija odgovara...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskustva s "kržljavcima"
autorov komentar

Evo da se pohvalim. Upravo tipkam po svom "kržljavcu" i vidim samo jednu manu - tipkovnica koja ima amerikanski raspored, ostalo čista petica. Vrti sve, ekran odličan, a mobilnost vrhunska. Moram samo još nabaviti energetski kabl za 220V. Pa da se konačno i predstavimo: Lenovo S10, ekran 10,2", 160 harda, giga rama, wireless, 2 usb, vga, čitač kartica, aton n270, windows home, rescue sistem, mogućnost zakjljučavanja, kamerica, tvrdi net i dr. Ne znam više niti sam. Uglavnom vrijeme i mobilnost kod mene dobilo je novu dimenziju. I još samo ovo, zvao sam Lenovo Hrvatska i kada se bude počeo prodavati kod nas vrijedi i garancija. Super! pozdravOsmijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice