Cijena shippinga iz SAD-a

poruka: 11
|
čitano: 6.017
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav. Razmišljam o naručivanju laptopa direktno iz Amerike, preko MyUS te da mi se roba isporuči preko neke od kurirskih službi tipa DHL, UPS, FedEx, etc. Zanima me kakva su vaša iskustva s tim i koliko su okvirne cijene shipping troškova za jedan 17 inčni laptop, težine otprilike 5 kila. Jer kad bi shipping bio čak i 250 dolara, plus PDV 25% na sve to, neke stvari mi se čine svejedno debelo jeftinije izvana.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kurirske službe su ti smrtna presuda. Nikako fedex ili ups jer oni namjerno šalju na carinu i špediciju tih 250 dolara pretvorit će ti se u 1000 dolara. Namjerno će ti zaračunat skladištenje i usluge špedicije i njihovog  carinjenja. Pogledaj po forumima horor priče u vezi fedex-a. Nikako ti se ne isplati kupovati laoptop u americi. Ako baš moraš za dostavu koristi Američku Poštu USPS (united states postal service) i uzmi express international.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cijena shippinga iz SAD-a
Ne shvaćam baš ovo "namjeeno šalju" i gdje si vidio takve troškove.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Ne shvaćam baš ovo "namjeeno šalju" i gdje si vidio takve troškove.

Pročitaj iskustva ljudi po forumima od hrvatske bosne i srbije. Firme koje zastupaju fedex , ups namjerno zaračunaju njihovu špediciju i skladištenje i namjerno šalju na carinu da zarade. Obične tenisice od 50$ se pretvore u trošak od 300$. Nemoj fedex ako imaš imalo pameti. Obična američka pošta je najbolja.

17 godina
Oni moraju slati na carinu i napraviti cijeli postupak uvoza te uz to sve to naplatiti. Ne vidim baš problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako si toliko uporan neka onda plati 250$ shipping fedexom pa će vidjet kad potone u birokracijsku noćnu moru. Nije mi jasno kako možeš podržavat tu bagru. Fedex je možda dobar za slanje nekih osjetljivih dokumenata kad sve treba biti ultra brzo i gdje nemogu naplatit dodatne troškove.

17 godina
Oni rade standardan kurirski posao. Na stranu što u zadnjih prwko 20 godina nisam vidio cifre o kojima govoriš ni službeno ni privatno.
Njihov posao jest sve to odraditi (carina, uvozni postupci), bez obzira o čemu se radi.

0 0 hvala 0
10 godina

Kad platiš sve troškove kao PDV, carinu i sl. cijena će ti ispasti ista kao da si kupio u EU

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Kad platiš sve troškove kao PDV, carinu i sl. cijena će ti ispasti ista kao da si kupio u EU

Koliko sam upoznat racunala i laptopi nisu roba na koju se placa carina, samo PDV.

Radi se o Omen X laptopima gdje jedan Omen sa 32 GB RAM, 512 GB SSD i 1 TB HDD, GTX 1080 dodje 2150 dolara kod njih. Pa sad cak i sa svakojakim porezima mi ispada jeftinije nego koliku bi astronomsku cifru dao za to u nasim ducanima. U nasim ducanima em sto uopce niti nema tih laptopa trenutno, em sto sam dobio informaciju da model sa GTX 1070, 16GB RAM, 256 GB SSD + 1TB HDD ce kostat otprilike 21400 kuna. No comment.

16 godina
neaktivan

Ako imaš tu opciju uzmi USPS express mail international. To je obična američka poša i postiji 50% šanse da prođe carinu bez pregleda i otvaranja.

10 godina
neaktivan

Naruci i to je to. 

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice