Da li je ovo best buy - Lenovo vs. Dell?

poruka: 9
|
čitano: 4.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok!

Konačno sam izabrao nekoliko laptopa (u obzir su dolazili samo Lenovo, Dell i Toshiba) koje bih uzeo te bih vas molio za vaše cijenjeno mišljenje.

http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-G560A--59-054068--Intel-Pentium-DC-P6100-2-0GHz--3GB--500GB--15-6--1366x768--nVidia-GF-310M-512MB--WLAN--bt--e/p/193762260.aspx

NB Lenovo G560A, 59-054068, Intel Pentium DC P6100 2.0GHz, 3GB, 500GB, 15.6" 1366x768, nVidia GF 310M 512MB, WLAN, bt, eSATA, Webkam, Win 7 HP 64b
Cijena: 3.868,35

Glavni argumenti ZA:
1.Lenovo kvaliteta,
2. 2.0GHz intel proc (minimum za mnoge igre)
3. nVidia GF 310M 512MB (kako sam shvatio, puno bolja integrirana grafulja od intelove GMA HD) i
4. Win 7 HP 64b.
5. cijena 3.868 kn

U početku sam mislio kupiti skuplji laptop, s mobilnom grafuljom, ali ovo mi se čini kao dovoljno dobro i apsolutni best buy. Da li ću s ovim moći igrati manje zahtjevne igrice i, što je važnije, gledati HD video na 23" monitoru ili velikom TV-u?

Također, zbog integrirane grafičke očekujem veću autonomiju, trajanje baterije i dugovječnost laptopa.

Ako je odgovor pozitivan, onda definitvno idem na ovo. Ako ne, ovo su moji izbori:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=010.600.423

DELL Inspiron N5010 / DualCore P6100, DVDRW, 4GB, 320GB, Radeon HD 5470, DOS
Cijena: 4.799,00 kn

Ovome je glavni adut odlična grafička, ali nema windowse i puno je skuplji. Ne znam da li se isplati plaćati toliku razliku u cijeni.

ili možda ovo:

http://www.hgspot.hr/55136/prijenosno-racunalo-lenovo-z560a-59042248-

Lenovo Z560A (59042248)Intel Core i3 350M 2.26 GHz, RAM 3 GB DDR3, HDD 320 GB, VGA nVidia GeForce GT 3xx series, Windows 7 Home Premium 64
Cijena: 5.650,00 kn

Ovaj ima windowse, ali naravno nisam siguran za karticu. I skuplji je

Ne želim potrošiti 1000 kn više za nešto što mi neće biti potrebno, ali također ne želim za 1 godinu kupovati novi laptop ako ne budem u stanju gledati HD video na velikom TV-u i sl.

Hvala na savjetu!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Da li je ovo best buy - Lenovo vs. Dell?

ovaj prvi ti je dobar.. imas hdmi za filmove, igra ces moci pokrenut, ne i nekim super detaljima, al redit ce.. ako to trebas mislim da ti ne treba vise para za ostalo:-)

17 godina

Definitivno Lenovo. Dat ces 1000 kn vise ali ces tih 1000 kn utrosit u puno bolji HW.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Definitivno Lenovo. Dat ces 1000 kn vise ali ces tih 1000 kn utrosit u puno bolji HW.

Da li misliš na onaj drugi Lenovo? Ako da, što bi to bilo HW?

Možeš li malo obrazložiti svoju sugestiju?

Hvala.

17 godina

hw = hardver

da, drugi, skuplji sa i3 procesorima koji su masu brzi od dual core i c2d procesora.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 1
17 godina
tnakir kaže...

Skoro pa 2000kn, kolko ja znam, prvi laptop mu je prvi izbor. Mislim da se nećeš baš naigrati na njemu, ali za neku kućnu uporabu jako dobar. Ima HDMI i HD će lijepo raditi. Ako se misliš igrati više, onda odi na svoje skuplje alternative (iako i onaj u sredini nije tako loš).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan
potisni vektor kaže...
tnakir kaže...

Hvala.

Ako već gledas taj drugi Lenovo, uzmi i ovaj u obzir

Lenovo Y560 u ADM-u 

15.6" TN+Film (1366x768) TFT, Core i3 Mobile 330M DDR3 SDRAM 3GB, DVD±RW, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB,LAN,Bluetooth,Wi-Fi, 320GB x 1,, , Web Cam, HDMI, 6 cells,

Nema Windowse ali ima bolju grafiku na kojoj Crysis ide na oko 30fps-a.

Osobno ga imam i jako sam zadovoljan

Anarchists of the world, unite!
14 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
tnakir kaže...

Skoro pa 2000kn, kolko ja znam, prvi laptop mu je prvi izbor. Mislim da se nećeš baš naigrati na njemu, ali za neku kućnu uporabu jako dobar. Ima HDMI i HD će lijepo raditi. Ako se misliš igrati više, onda odi na svoje skuplje alternative (iako i onaj u sredini nije tako loš).

Ma ne mislim se igrati, osim možda ponekad. Sad sam provjerio na notebookcheck kakva je RADEON 5470 i izgleda da je puno lošija nego što sam mislio. Ta grafulja je u rangu nVidije GF 310M što niža klasa. Tako da taj model definitivno otpada.

14 godina
neaktivan
wyks kaže...
potisni vektor kaže...
tnakir kaže...

Hvala.

Ako već gledas taj drugi Lenovo, uzmi i ovaj u obzir

Lenovo Y560 u ADM-u 

15.6" TN+Film (1366x768) TFT, Core i3 Mobile 330M DDR3 SDRAM 3GB, DVD±RW, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB,LAN,Bluetooth,Wi-Fi, 320GB x 1,, , Web Cam, HDMI, 6 cells,

Nema Windowse ali ima bolju grafiku na kojoj Crysis ide na oko 30fps-a.

Osobno ga imam i jako sam zadovoljan

Apsolutno si u pravu. Tvoj daje puno više od onog što sam ja predložio, a za malo više novca.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice