Troši li 4G više?

poruka: 13
|
čitano: 13.849
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Troši li 4G više?

Pošto nisam našao ovu temu na forumu, pokrečem ju sam. Dakle bio sam danas u VIP-u jer si želim uzet njihove mobilne usluge. E sada, problem nastaje kada sam pitao čovjeka koji radi tamo kako se računa potrošnja mobilnog interneta kod vip-a. Pričali smo o tome i došli do toga da mi je rekao da pri korištenju mobilnog interneta isključim 4G na mobitelu jer navodno da više troši mb, što po meni nema smisla. Ja znam da je 4G brži od 3g i tako ostalih i da če mi brže otvorit stranicu, al ovo da če brže potrošit mobilni internet koji imam u tarifi nema mi smisla. Recite mi jel on to nezna i priča bezveze ili sam ja propustio neku važnu informaciju da 4g brze troži internet?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Troši li 4G više?

Pa ako je 4g brzi protokol naravno da ces brze i vise stvari napraviti u kracem roku, dakle imat ces vise vremena da "skines" vise sadrzaja sto u konacnici dodes do toga da ces skinuti tj potrositi vise mb(htio-nehtio:)?

Dakle da bi smanjio nepotrebno prekoracenje svakako na pocetku pripaziti i obavezno staviti na mobitelu ogranicenja i upozorenja o potrosnji ako nisi do sad koristio 4g jer su projecne brzine skidanja i 5x brze nego sto prosjecni Hrvat ima doma na racunalu! Ja recimo visim sitno nesto na fejsu, vise na netu, youtubeu i najvise po Bug forumu i mjesecno potrosim bez problema 2+gb(imam 3g limit) pa bi si ti s vremenom kad vidis koliko trosis trebao odabrati i odgovarajucu "tarifu"!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Troši li 4G više?
Ma kuzim da cu potrosit vise ako vise surfam to je jasno ko dan, nego lik mi je rekao da cu vise potrosit sa 4g iako otvrama sve isto ko prije sto po meni nema smisla. Trosim onoliko kolik9 otvaram stranica i videa neovisno jel 3g ili 4g sta ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NistaNeznam kaže...
Ma kuzim da cu potrosit vise ako vise surfam to je jasno ko dan, nego lik mi je rekao da cu vise potrosit sa 4g iako otvrama sve isto ko prije sto po meni nema smisla. Trosim onoliko kolik9 otvaram stranica i videa neovisno jel 3g ili 4g sta ne?

U pravilu da, ali ako otvoris nesto sto ne zelis otvorit, npr. slucajno kliknes na neku reklamu, dok ti stignes reagirat i zatvorit stranicu 4G ce ti loadat/potrosit vise nego sto bi 3G.

Ili ako krenes gledat neki video koj ne planiras pogledat do kraja, 4G ce brze loadat ostatak videa koj ti nikad neces pogledat.  Valjda je na to mislio, ispravite me ako grijesim.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
11 godina
neaktivan
Dobro uglavnom zakljucak je isto trosi samo brze otvara osim ako slucajno poklikam nes drugo itd?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NistaNeznam kaže...
Dobro uglavnom zakljucak je isto trosi samo brze otvara osim ako slucajno poklikam nes drugo itd?

Jedno i drugo.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
11 godina
Stjepanj kaže...

Pa ako je 4g brzi protokol naravno da ces brze i vise stvari napraviti u kracem roku, dakle imat ces vise vremena da "skines" vise sadrzaja sto u konacnici dodes do toga da ces skinuti tj potrositi vise mb(htio-nehtio:)?

Dakle da bi smanjio nepotrebno prekoracenje svakako na pocetku pripaziti i obavezno staviti na mobitelu ogranicenja i upozorenja o potrosnji ako nisi do sad koristio 4g jer su projecne brzine skidanja i 5x brze nego sto prosjecni Hrvat ima doma na racunalu! Ja recimo visim sitno nesto na fejsu, vise na netu, youtubeu i najvise po Bug forumu i mjesecno potrosim bez problema 2+gb(imam 3g limit) pa bi si ti s vremenom kad vidis koliko trosis trebao odabrati i odgovarajucu "tarifu"!lp

Evo test nabrzinu u Omišu s LG G3 LTE i 3G+(predpostavljam da je HSPA+) . I nema bas smisla to usporedivat s fiksnom di se brzina nadoplaćuje. Btw. teoretski limit i HSPA+ je 168 Mbit/s realno 21 Mbit/s šta je cca 4x brže u odnosu na cca 5 i nešto(ako se dobro sićan koliko je Akamai prije godinu dana izbacio za RH. Btw. ovaj LTE nije 4G mreža(ni blizu 100 Mbit/s). 

14 godina
neaktivan
om-prat kaže...
Stjepanj kaže...

Evo test nabrzinu u Omišu s LG G3 LTE i 3G+(predpostavljam da je HSPA+) . I nema bas smisla to usporedivat s fiksnom di se brzina nadoplaćuje. Btw. teoretski limit i HSPA+ je 168 Mbit/s realno 21 Mbit/s šta je cca 4x brže u odnosu na cca 5 i nešto(ako se dobro sićan koliko je Akamai prije godinu dana izbacio za RH. Btw. ovaj LTE nije 4G mreža(ni blizu 100 Mbit/s). 

Jesi li korisnik bonova ili pretplate? Ako si korisnik bonova, logično je da nećeš imati maksimalnu 4G brzinu jer je svi operateri ograničavaju za bonaše. Ako si pak korisnik pretplate i u tarifi se navodi puna brzina, javi se službi za korisnike.

15 godina
neaktivan
om-prat kaže...

Ide 3G i do 40 Mbps, vidio ga ja na svoje oči. Glupi Speedtest app ne pamti vrstu mreže na koju je bio spojen tako da nemerem staviti rezultat, jbg.

11 godina
Marko :D kaže...
om-prat kaže...
Stjepanj kaže...

Jesi li korisnik bonova ili pretplate? Ako si korisnik bonova, logično je da nećeš imati maksimalnu 4G brzinu jer je svi operateri ograničavaju za bonaše. Ako si pak korisnik pretplate i u tarifi se navodi puna brzina, javi se službi za korisnike.

Pretplata. Ne bi hvala, to vrime provedeno na telefonu da ga jebeš ne mogu nadoknadit malo većom brzinom mobilnog neta. Moja cila poanta je ako je ograničiš ispod 100 Mbit/s to nije 4G.

Ionako sam većinom na GPRS zbog baterije(GPS bez GSM modula i CROPOS), a za tu namjenu mi ne triba brze od 2G ,a sinkroniziram se kad se vratim u "civilizaciju". 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 11:30 (om-prat).
16 godina
Troši li 4G više?

Otvoriš youtube koji skuži 4G konekciju i automatski loada 1080p vide. Ode cijela tarifa od 6GB u 1h ili kraće :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci

Da....živa istina i samim time je i istina da je 4g brži i stabilniji ali isto takotroši više prometa. 

6 godina

Mislim da je poslije 8 godina vjerovatno nasao odgovor... ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice