Thomson ST780 Port Forwnarding zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.453
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Thomson ST780 Port Forwnarding

e ovako....

tebam otvoriti  portove na ruteru poput (80, 3443, 8085) ali kad ih unesem i potvrdim, na stranici canyouseeme.org ne vidi mi niti jedan port vec samo dojavljiva Connection time out.

Firewall na ruteru je iskljucen. U windozama sam i ukljucio i iskljucio ali nema pomoci.

pokusao sam disable-irati i NOD ali uzaludno. kaj god napravim ne vidi mi portove koje sam otvoril.

u cemu je problem.... hebem se vec danima oko ovoga i stvarno sam isprobao sve moguce.

dali T-com blokira adrese ili kaj?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Thomson ST780 Port Forwnarding

-u čemu je problem? - u neznanju i ISPu.

-nabavi (pravi) router. ISPov uređaj je ograničen potrebnim opcijama. Pošto je neki iz kategorije firewalova vjerojatno preskup, ipak pogledaj opis-mogućnosti, tek da dobiješ ideju. Može čak isti takav model (ali tvornički nije ISPov.. razlika je upravo software-frimware koji omogućuje potrebne opcije, tj ISP ih izbaci, nemaš admin pristup itd.). Ovisno o firmwareu ISPa, na nekima se može to podesiti, koji portovi, čini mi se da je samo jedno računalo moguće otvoriti prema van, pod game settings...(vidjet ćeš i popis portova, popularnih aplikacija kao VNC, igre..) ako ima. Nekima se može zamjeniti soft npr DD-WRT.

-windowsi, PC, NOD... nemaju nikakve veze s modemom-internetom. Oni samo koriste ono što im router dozvoljava.

-ISP ne smije blokirati, u tom slučaju nebi firme mogle tako poslovati i sl. Ili misliš da baš tebi namjerno blokiraju? (ima slučajeva.. npr mobil-telekom firme na flat tarifama blokiraju skype i sl.. za sad je otvoreno).

-ako imaš odgovarajući router, možeš tražiti od ISPa prebacivanje u bridge mod (to obavlja operater, oni imaju konstantan pristup tvom uređaju i što god da promjeniš, resetiranjem će se povuči njihove postavke), tad modem samo osigurava liniju, sve ostalo radi tvoj (pravi router, DMZ, DHCP..) uređaj.

primjer.. samo što to par godina ne radišt ti, nego operater.

btw, svi oni se štite ili imaju neke razloge, npr IPTV zašto nešto ograničavaju... ako nešto promjeniš možeš ostati bez MaxTVa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Thomson ST780 Port Forwnarding
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice