T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.086.772
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Ziga kaže...
Light_Legend kaže...

hebes T-com kradu i varaju di stignu :l

Objasni mi patnju naroda?

Svi seru da T-com krade, ovo, ono, da su najskuplji pa svejedno koriste istu tu uslugu već godinama?

U čemu je problem? ako koriste nek šute...... ako im idu na k...c onda nek odjave uslugu i posvete se bitnijim stvarima u životu

neki nemaju mogucnost prijeci na neki drugi ISP, primjerice iskon, optima, bnet, niti jedno od toga nije dostupno u mojem gradu

Gle ko je iza tebe!
14 godina
protjeran
KoZiga kaže...
Light_Legend kaže...

Svi seru da T-com krade, ovo, ono, da su najskuplji pa svejedno koriste istu tu uslugu već godinama?

U čemu je problem? ako koriste nek šute...... ako im idu na k...c onda nek odjave uslugu i posvete se bitnijim stvarima u životu

Koriste tu uslugu radi toga sto neki nemaju mogucnosti preci na nesto bolje. Drugi razlog je sto "laicima" mazu ocu kojekavim TV-ovima, HDD-ovima i glupostima pa ljudi potpisuju ugovore.

15 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

neki nemaju mogucnost prijeci na neki drugi ISP, primjerice iskon, optima, bnet, niti jedno od toga nije dostupno u mojem gradu

A Iskon ti u biti samo preprodaje T-Comovu uslugu. Optima, ako nisu provukli optiku do tebe, takoder ide preko T-Comove infrastruktrure (tak da je i cijena dosta slicna). Jedino bnet, ali za njih moras imati kablovsku...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
minikdo5 kaže...

A Iskon ti u biti samo preprodaje T-Comovu uslugu. Optima, ako nisu provukli optiku do tebe, takoder ide preko T-Comove infrastruktrure (tak da je i cijena dosta slicna). Jedino bnet, ali za njih moras imati kablovsku...

znam sve to, na kraju je bnet najbolji al je dostupan u 5 gradova

Gle ko je iza tebe!
17 godina
minikdo5 kaže...

Bio bi najbolji kad nebi morali plaćati najam modema i kad nebi morali uzeti HBO da bi dobili receiver...

Ja se selim na Maksimir, neslužbeno sam već i tamo

1. AMIS = dostupan (Ne nudi mi ništa, il hrpu kanala i net za hrpu novca, ili nešto jadno s jadnijom brzinom neta)

2. T-COM = dostupan (nudi Nitendo Wii ako se uzme HBO..s obzirom na cijenu...hvala lijepo)

3. ISKON = dostupan (Imam 30% popusta kao invalid na Trio paket i to ću uzeti, 30% je velika lova)

4. OPTIMA = dostupna (ne nude TV)

5. H1 = dostupan (ne nude TV)

6. BNET = Nedostupan  zbog tehničkih nemogućnosti provlačenja kablova jer je ulica stara i nema kanale za telekomunikacije

sve u svemu da se mene pita Bnet bi uzeo da je ikako moguće. U pionirskim danima 64/64kbps prve kablovske veze

u Hrvatskoj, plaćao sam flat 99 Kn mjesečno. Mjesec dana prije T-com račun za net mi je bio oko 500kn.... sada 8Mbit plaćaš oko 160kn

i to je najjeftiniji net u državi.

14 godina
protjeran
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Sta je onda najbolje uzet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Crypto kaže...

Sta je onda najbolje uzet?

Pitanje je dostupnosti koje imaš i onoga što staviš na papir, u mom slučaju s obzirom da nema bneta..

Iskon: do 5Mbit Flat, ~1500min razgovora unutar mreže, 5 međunarodnih friends brojeva, IPTV s 50 kanala, snimalica, HBO gratis 1mj = 279,89 - 30% = 195,99 Kn mjesečno.

Za te novce bolje ne postoji u mom slučaju jer:

AMIS za 299kn nudi 70 kanala i do 24Mbps flat (prosjek 14-15Mbps)..a 70 kanala mi uopće ne treba, niti toliko brz net (na 24mj je to 7176kn)

AMIS za 199Kn nudi 30 običnih analognih kanala i net do 3Mbps flat. (za 3Kn više dobijem 50 digitalnih kanala i 2Mbit brži net (na 24mj je to 4776kn)

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...
minikdo5 kaže...

Bio bi najbolji kad nebi morali plaćati najam modema i kad nebi morali uzeti HBO da bi dobili receiver...

Ja se selim na Maksimir, neslužbeno sam već i tamo

1. AMIS = dostupan (Ne nudi mi ništa, il hrpu kanala i net za hrpu novca, ili nešto jadno s jadnijom brzinom neta)

2. T-COM = dostupan (nudi Nitendo Wii ako se uzme HBO..s obzirom na cijenu...hvala lijepo)

3. ISKON = dostupan (Imam 30% popusta kao invalid na Trio paket i to ću uzeti, 30% je velika lova)

4. OPTIMA = dostupna (ne nude TV)

5. H1 = dostupan (ne nude TV)

6. BNET = Nedostupan  zbog tehničkih nemogućnosti provlačenja kablova jer je ulica stara i nema kanale za telekomunikacije

sve u svemu da se mene pita Bnet bi uzeo da je ikako moguće. U pionirskim danima 64/64kbps prve kablovske veze

u Hrvatskoj, plaćao sam flat 99 Kn mjesečno. Mjesec dana prije T-com račun za net mi je bio oko 500kn.... sada 8Mbit plaćaš oko 160kn

i to je najjeftiniji net u državi.

tko ima 8 mbit net za 160 kn?

Gle ko je iza tebe!
14 godina
protjeran

ja imam 10mb za 260kn

Would you kindly STFU?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Domi Zagreb kaže...

ja imam 10mb za 260kn

tcom?

Gle ko je iza tebe!
14 godina
protjeran
minikdo5 kaže...
Domi Zagreb kaže...

ja imam 10mb za 260kn

tcom?

da

Would you kindly STFU?
17 godina
minikdo5 kaže...

Bnet čitaj gore

8 Mbit flat = 146,19 Kn + najam modema 14,11 Kn =  160,30Kn

14 godina
protjeran
Ziga kaže...
minikdo5 kaže...

Bnet čitaj gore

8 Mbit flat = 146,19 Kn + najam modema 14,11 Kn =  160,30Kn

kaj na bnetu morate iznajmit ruter lol

Would you kindly STFU?
17 godina
Domi Zagreb kaže...

kaj na bnetu morate iznajmit ruter lol

Što je smiješno? Dok ti je god ruter u najmu ti imaš "doživotnu" garanciju na njega, ako hoćeš možeš ga kupiti jednokratko po "simboličnim" cijenama. Nakon 3 godine ukidaju ti najam modema. Osim toga ti kabelski WLAN modemi s routerom nisu nimalo jeftini.

Da ne bude tragično, i u Iskonu u Trio paketu imaš isto najam modema, ali je uračunat u cijenu usluge pa to druge ne dira?

15 godina
Domi Zagreb kaže...

ja imam 10mb za 260kn

Ja imam 10mb+flat+telefon sa 100 min fixnih razgovora za malo manje od 248kn. Meni odlično nakon t-coma.

14 godina
neaktivan

e sad sam se sjetio nesto.

svaki dan, uglavnom navecer mi ode cijeli net, sva konekcija, disconnetca me sa svih servera, xfirea, skypea i svega sto postoji. i opet dobim konekciju kroz 1-2 minute.

ne bih se toliko bunio da se ne razgovaram skroz na skypeu, ovako mi barem jednom na dan prekine razgovor.

evo npr danas me disconnectalo tocno 3 puta, to dosta pocinje zivcirati.

ima tu kakve veze ruter ili jednostavno tcom? ruter je onaj thomson

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

e sad sam se sjetio nesto.

svaki dan, uglavnom navecer mi ode cijeli net, sva konekcija, disconnetca me sa svih servera, xfirea, skypea i svega sto postoji. i opet dobim konekciju kroz 1-2 minute.

ne bih se toliko bunio da se ne razgovaram skroz na skypeu, ovako mi barem jednom na dan prekine razgovor.

evo npr danas me disconnectalo tocno 3 puta, to dosta pocinje zivcirati.

ima tu kakve veze ruter ili jednostavno tcom? ruter je onaj thomson

Veza ti najdulje moze trajati 24 sata, nakon toga se prekida i uspostavlja se nova. Kod tebe ocito to nije problem nego losi kablovi tj linija ima velik sum.

Tocno trajanje konekcija mozes vidjeti na T-com korisnickim stranicama...

https://user.t-com.hr/

Kada se ulogiras (sa svojim maxadsl korisnickim imenom i passwordom) na lijevoj strani odaberi MAXadsl Ispis spajanja. Ako ti veze traju krace od 24 sata (a modem ti je podesen da bude stalno spojen) onda imas problem...

Iduci korak je provjeriti sum na liniji koji ti modem prijavljuje, provjeriti splitter i apsolutno sve kablove kod sebe te onda zvati T-Com i zaliti se da ti je veza nestabilna...

15 godina

mozete mi objasniti ove pikove DL-a? dakle gledao sam prijenos kvalifikacija f1 na bbc i pretrazivao razne forume i kad sam naisao na jedan topic sa brdo slika, dok mi to sve loadiralo mi je DL skocio kao sta vidite na slici, i tako je stajao dosta vremena i vise puta se ponavljao...

edit: ne kuzi se sa slike, ali pik je bio 1,06 MB/s i radio je preko 900 kb/s jedno 20tak sekundi i vise...NIKAD u zivotu nije mi program pokazivao preko ~550 kb/s...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 13:44 (RuskeGTT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Ping, ping od cega do cega? Ne mozes generalno lupiti da je na optici ping 6-20 ms. Odavde do Tokija sigurno nije toliki. Ping mjeri vrijeme u milisekundama potrebno da signal prijede odredeni put i vrati se natrag. Kasnjenje signala ovisi o fizickoj udaljenosti, brzini putovanja signala kroz vodic, kao i broju routera koji ce prijeci na svom putu. Svaki od tih routera dodaje znacajan lag na signal. Tako da u konacnici brzina signala kroz vodic nema nekog velikog znacaja buduci da ima puno znacajnijih cimbenika (broj skokova preko routera, i gubitak paketa u ekstremnim slucajevima)

ne bih rekao !

meni je od mog servera isti ping na T-comu i do Banja Luke i do Tokia, odn uvijek je relativno visok oko 50-60 i nikad mi nije bio niži ni viši.

15 godina
neaktivan
Razborit kaže...

ne bih rekao !

meni je od mog servera isti ping na T-comu i do Banja Luke i do Tokia, odn uvijek je relativno visok oko 50-60 i nikad mi nije bio niži ni viši.

Ovo sto sam ja napisao su cinjenice rada racunalnih mreza plus osnovna pravila fizike. Objasni kako ti moze biti isti ping do Banja Luke i do Tokija?

Tokio:
ping 173.199.82.30

Njemacka:
ping 194.116.187.163

Isti ping?

Btw ako ti je ping od 50-60 visok, onda ti nisi vidio visok ping...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 14:05 (rustweaver).
14 godina
protjeran

dobro brate što se uzbuđuješ, pogriješio sam, vruće je. do Tokia mi je 385, al mi opet nije jasno kako mi je od Zagreba do Zenice 57 a do Beograda 32.
trebao bi biti manji ping do Zenice, jel ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razborit kaže...

dobro brate što se uzbuđuješ, pogriješio sam, vruće je. do Tokia mi je 385, al mi opet nije jasno kako mi je od Zagreba do Zenice 57 a do Beograda 32.
trebao bi biti manji ping do Zenice, jel ?

Pitanje je kojim putem ide taj signal do Zenice, a kojim putem do Beograda. I opcenito koliko je kvalitetna infrastruktura prema Zenici, a koliko prema Beogradu. Probaj traceroute lupiti pa vidi gdje zapinje.

Inace da, logicno bi bilo da je manji do Zenice (ako ti je Zenica geografski blize).

15 godina
RuskeGTT kaže...

mozete mi objasniti ove pikove DL-a? dakle gledao sam prijenos kvalifikacija f1 na bbc i pretrazivao razne forume i kad sam naisao na jedan topic sa brdo slika, dok mi to sve loadiralo mi je DL skocio kao sta vidite na slici, i tako je stajao dosta vremena i vise puta se ponavljao...

edit: ne kuzi se sa slike, ali pik je bio 1,06 MB/s i radio je preko 900 kb/s jedno 20tak sekundi i vise...NIKAD u zivotu nije mi program pokazivao preko ~550 kb/s...

To je normalno, razne kompresije podataka, i slične stvari, događa se ponekad. Meni tu i tamo zna sa npr torrenta skidat po par minuta sa 7-8 megabajta po sek, ali jako rijetko, što je apsolutno nemoguće, jer veza mi je 1,25 megabajta po sek.

Iliti 10megabita.

15 godina

ja to nisam nikad primjetio...uvijek je do 550 kb/s...

neznam vidjet cu jos dal ima, ili cu to vidati samo kad gledam bbc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
ja ga placam vec skoro 6god a nisam dvaput digo slusalicu..ok, jasno je da nisam prvi koji je postavio to pitanje..ali ono pravo i koje mene zanima je dali netko mozda zna ili ima naznaka da ce ukinut tu 'obaveznu' fiksnu pretplatu?

Ne placas ti telefon, vec najam parice. Procitaj sto pise na T-Com racunu. Ne pise mjesecna telefonska pretplata nego pise "Mjesecna naknada". Ja placam Optimi telefonski racun (ne pitaj zasto, netko se u kuci isao praviti pametan), a T-Comu naknadu za koristenje parice i MaxADSL. Kada bi ta naknada o kojoj pricas doista bikla telefonska pretplata onda bi to takoder islo Optima telekomu umjesto T-Com-u.

Taj netko vam je smanjio tel račune ako koristite telefon.

15 godina
protjeran
minikdo5 kaže...
Joco55 kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...

Slažem se. Upload je očajno spor. Nije mi jasno kakva je to naopaka tehnologija primjenjena kod tog ADSL-a. Npr. ako imaš bandwidth od 4Mbps zbog čega taj cijeli opseg ne možes sam odlučiti koliki da ti je download odnosno upload, odnosno da se može dinamički podešavati zavisno od potrebe. Zar nije isto sa stanovišta internet providera kada se gleda promet.

http://hr.wikipedia.org/wiki/ADSL

ovaj prije 2007. standard mi se cini boljim, barem je veci upload, ovak je koma. hocu uploadat nesto na rapidshare frendovima ili screenshot na xfire koji ugl nemaju preko 2 mb i ode mi cijeli net, nista ne mogu radit dok se ne uploada. a kad pokusavam uploadat 2 screenshota odjednom cijeli net mi se srusi. disconnecta me sa svih programa, svigdje sam offline i trebam cekat 5 min da se sredi. grozno.

jedno pitanje. ako sam potpisao ugovor na 2 godine s njima, mogu onda taj ugovor raskinut bez nekih velikih troskova? jer znam da kad sam probao raskinut onaj bezicni tele2 net koji je isto na 2 godine nisu mi dali. rekli su mi da moram sve mjesecne rate onda isplatit a to je bilo preko 2000 kn.

Ako ti usluga ne radi dobro i ne može se popraviti, kod svakog operatora u RH imaš pravo raskinuti ugovor na njihovu štetu, ali prije toga moraš dobiti zeleno svjetlo od njihovih tehničara nakon x poziva...

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
Sale_ds kaže...
ja ga placam vec skoro 6god a nisam dvaput digo slusalicu..ok, jasno je da nisam prvi koji je postavio to pitanje..ali ono pravo i koje mene zanima je dali netko mozda zna ili ima naznaka da ce ukinut tu 'obaveznu' fiksnu pretplatu?

Ne placas ti telefon, vec najam parice. Procitaj sto pise na T-Com racunu. Ne pise mjesecna telefonska pretplata nego pise "Mjesecna naknada". Ja placam Optimi telefonski racun (ne pitaj zasto, netko se u kuci isao praviti pametan), a T-Comu naknadu za koristenje parice i MaxADSL. Kada bi ta naknada o kojoj pricas doista bikla telefonska pretplata onda bi to takoder islo Optima telekomu umjesto T-Com-u.

hahahahahahah da da samnjio... de ne lupajj ja sam imo 6 mjeseci tako i račun za telefon i sve je iznoslo puuno više nego sad kad sam na t-comu i koristim super pakete... puuno manje dobijem  za platit a sve isto koristim tako da...

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
protjeran
minikdo5 kaže...
Ziga kaže...
Light_Legend kaže...

Dostupan ti je Iskon!

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...
RaNzO kaže...
Sale_ds kaže...

hahahahahahah da da samnjio... de ne lupajj ja sam imo 6 mjeseci tako i račun za telefon i sve je iznoslo puuno više nego sad kad sam na t-comu i koristim super pakete... puuno manje dobijem  za platit a sve isto koristim tako da...

Kakve super pakete koristiš?

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

Dude, valjda ja placam racune i kada izjavim nesto takvo postoje veoma dobri razlozi za to. Od nas dvojice, ti si taj koji ne raspolaze informacijama bitnim za stavljanje te izjave u pravi kontekst ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 13:33 (rustweaver).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice