T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.947
|
čitano: 7.059.894
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
PsyTrance kaže...

Ja T-Comu svaki mjesec placam 300 kuna (tel i net)

Telefon apsolutno ne koristim, uveo sam ga samo zbog interneta.

Internet imam FLAT 4/256

Maxtv nemam... (još da me i za to oderu)

Previše!

mene su zvali iz t-coma i kažu da sam ja podnio nekakav zahtjev za max tv??? da nebi!!!;jedino šta sam gledao je li mi dostupan maxtv ali uopće ne želim maxtv niti sam podnio zahtjev,a i za liniju je pisalo da ne podržava maxtv

17 godina
neaktivan
M4X kaže...
PsyTrance kaže...

Ja T-Comu svaki mjesec placam 300 kuna (tel i net)

Telefon apsolutno ne koristim, uveo sam ga samo zbog interneta.

Internet imam FLAT 4/256

Maxtv nemam... (još da me i za to oderu)

Previše!

mene su zvali iz t-coma i kažu da sam ja podnio nekakav zahtjev za max tv??? da nebi!!!;jedino šta sam gledao je li mi dostupan maxtv ali uopće ne želim maxtv niti sam podnio zahtjev,a i za liniju je pisalo da ne podržava maxtv

A mozda si stavio da ti jave ako postane dostupan na tvom podrucju, znam da imaju tu opciju.

16 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

od prije 2 dana znaju brzine downloada biti do 400kb/s neko vrijeme i onda se spuste na nekih 100 kb/s i ne ide iznad dok ne promjenim(dolje pise sto)

jel ima mozda smanjenje brzine veze s fair use pravilom njihovim da je fer potrosit 500-600 GB jer do sada sam napravio 550 GB a vidio sam da su nekima zbog tog smanjivali brzinu a nekima koji su napravili i vise nisu

a kad tak padne brzina, upload limitiram na 1kb/s i onda se digne i kad opet ppadne stavim na unlimited i tako u krug i zbog toga mi se ne isplati ostavljat sad preko noci kompjuter upaljen

jel zna netko jel to nesto do mene il oni to meni snizavaju brzinu

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 20:07 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
spaws kaže...

od prije 2 dana znaju brzine downloada biti do 400kb/s neko vrijeme i onda se spuste na nekih 100 kb/s i ne ide iznad dok ne promjenim(dolje pise sto)

jel ima mozda smanjenje brzine veze s fair use pravilom njihovim da je fer potrosit 500-600 GB jer do sada sam napravio 550 GB a vidio sam da su nekima zbog tog smanjivali brzinu a nekima koji su napravili i vise nisu

a kad tak padne brzina, upload limitiram na 1kb/s i onda se digne i kad opet ppadne stavim na unlimited i tako u krug i zbog toga mi se ne isplati ostavljat sad preko noci kompjuter upaljen

jel zna netko jel to nesto do mene il oni to meni snizavaju brzinu

to su oni nesto srali po centrali, nema ti kod njih fair use. Ja vec 3-4 godine nisam imao promet ispod 100GB mjesecno, pa nikakvih problema.

Vjerovatno mjenjaju opremu ili tako nesto

17 godina
spaws kaže...

...

fair use je samo na papiru, na nekih 150GB prometa ti šalju obavijest o prometu blablabla, ali NIKAD ti neće nikakve sankcije stavit

17 godina
protjeran
al zagorec kaže...

4096 kbps ili 4Mbit ti je download 500kb/s,a 2Mbit 246kb/s uostalom evo vam kalkulator.

http://www.testmy.net/tools/convert.php

kbps je sito kao kb/s

kilobit se označava sa kb/s ili Kb/s, a kilobyte sa KB/s ili kB/s.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
al zagorec kaže...

4096 kbps ili 4Mbit ti je download 500kb/s,a 2Mbit 246kb/s uostalom evo vam kalkulator.

kbps je sito kao kb/s

Varaš se. 1kbps=0.12 kb/s.Nije isto.To bi ti značilo da na 4Mbit imaš download 4MB!

16 godina
al zagorec kaže...
pinkskin kaže...
al zagorec kaže...

kbps je sito kao kb/s

Varaš se. 1kbps=0.12 kb/s.Nije isto.To bi ti značilo da na 4Mbit imaš download 4MB!

Misliš 1kbps = 1kb/s = 0,12 kB/s, s obzirom da je jedan Byte sastavljen od osam bitova, tj. 1 Byte = 8 bit

16 godina
odjavljen
papuk kaže...

Kabel je u cijeloj zgradi po zidu u zatvorenoj letvici, probušili su štok vrata i isto tako u letvici do tamo gdje sam im rekao da ću postaviti na zidu kutiju veličine rutera koja mora biti spojena na kućnu struju. Do te kutije dolazi optički kabel, a iz nje do routera ide novi UTP kabel. Dali su mi i novi router Thomson speedtouch (žično-bežični), koji za sada ne spajaju bežično. Inač taj optički kabel je debljine 3 mm - s tim da je sama optička nit tanja od 1 mm. I kroz nju lansira se svjetlost (da li laser) koja ja opasna po zdravlje. Telefon i dalje ide kroz zid (bakar). Kažu da to tako ostaje "do daljnjega". Nije teško zaključiti da im je cilj uvaliti brzinu za 331,69 kn + max tv + internet promet + telefon. I pređe pola soma na gomilu kapitala T-coma.

Ovo boldano - WTF??

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
papuk kaže...

Kabel je u cijeloj zgradi po zidu u zatvorenoj letvici, probušili su štok vrata i isto tako u letvici do tamo gdje sam im rekao da ću postaviti na zidu kutiju veličine rutera koja mora biti spojena na kućnu struju. Do te kutije dolazi optički kabel, a iz nje do routera ide novi UTP kabel. Dali su mi i novi router Thomson speedtouch (žično-bežični), koji za sada ne spajaju bežično. Inač taj optički kabel je debljine 3 mm - s tim da je sama optička nit tanja od 1 mm. I kroz nju lansira se svjetlost (da li laser) koja ja opasna po zdravlje. Telefon i dalje ide kroz zid (bakar). Kažu da to tako ostaje "do daljnjega". Nije teško zaključiti da im je cilj uvaliti brzinu za 331,69 kn + max tv + internet promet + telefon. I pređe pola soma na gomilu kapitala T-coma.

Ovo boldano - WTF??

zato se i zove svjetlovodni kabel

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
16 godina
odjavljen
viper kaže...

zato se i zove svjetlovodni kabel

Jasno je meni za svjetlost al da je opasan po zdravlje?? Kakve su to gluposti?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

evo ja danas dobio max adsl i download brzina mi neide preko 200 kb/s sto nije dobro nego treba biti 400 kb/s. Nazvao ih i rekli da ce me sutra netko iz tehnicke podrske kontaktirat. Gluposti

17 godina
protjeran
al zagorec kaže...
pinkskin kaže...
al zagorec kaže...

kbps je sito kao kb/s

LOL, ajd malo odi naučit mjerne jednice pa se javi.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 21:16 (pinkskin).
17 godina
al zagorec kaže...
pinkskin kaže...
al zagorec kaže...

kbps je sito kao kb/s

kbps i kb/s je potpuno ista stvar.. dakle, kB i kb već nije ;)

17 godina
neaktivan

A valjda je toliki fenomen otkriti da ono p u kbps stoji za  per, ili u prevodu po (kilobits per second, kilobita po sekundi) a gle čuda i kb/s se isto tako čita.

Samo je valjda ovako amerima lakše, kad su glupi. Ista stvar je i sa MPH (miljama po satu) ili FPS (sličicama u/po sekundi)

Inače, ja se nadam da će dići brzinu (recimo s 4/256 na 8/512, poduplat jelte) ali šanse su male. No, i manja cijena ne bi bila tako loša. 

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

A valjda je toliki fenomen otkriti da ono p u kbps stoji za  per, ili u prevodu po (kilobits per second, kilobita po sekundi) a gle čuda i kb/s se isto tako čita.

Samo je valjda ovako amerima lakše, kad su glupi. Ista stvar je i sa MPH (miljama po satu) ili FPS (sličicama u/po sekundi)

Inače, ja se nadam da će dići brzinu (recimo s 4/256 na 8/512, poduplat jelte) ali šanse su male. No, i manja cijena ne bi bila tako loša. 

Ma i ovako su preopteretili vodove, kad bi poduplali brzine izgubili bi pol korisnika zbog pucanja veze.

Koliko pratim ovu temu vidim da se skoro pola ljudi zali da im nisu omogucili stabilnu vezu ni na 4Mbit-a.

Meni osobno SNR Margin  je pao s 25-26 na 14, prepolovio se u zadnjih 2-3 mjeseca.

No bar se Line Attenuation drzi oko 12-13.

17 godina
Dr.Malenica kaže...

Ma i ovako su preopteretili vodove, kad bi poduplali brzine izgubili bi pol korisnika zbog pucanja veze.

Koliko pratim ovu temu vidim da se skoro pola ljudi zali da im nisu omogucili stabilnu vezu ni na 4Mbit-a.

Ima lijeka za to, finog lijeka - financije!

Nek spuste cijene!

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina

Neće snižavati cijene, ubacivati će nove usluge da bi mogli podići cijenu. Infrastruktura im je loša. Dok ne uvedu svima optiku, teško da će ikome povećavati brzinu.

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
FlyBoy kaže...

ja se nadam da će dić barem upload, pa da mogu surfat ko čovjek dok skidam "nešto". Cool

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
16 godina
neaktivan

Tako je.I ja uvijek čeznem da surfam kao covijek dok mi se nesto skida sa torrenta!

15 godina
neaktivan

Nisu to gluposti da je svjetlovodni kabel štetan za zdravlje. Nakon što su mi u stan instalirali kabel na kraju istog bila je plastična kapica. Kad su došli tehničari iz T-coma da spoje optiku pitao sam ih zašto kabel ima na kraju kapicu? "Zato što se u taj kabel ne smije gledati - može oštetiti vid. Iz istog razloga ima i deblji plastični omotač." - dobio sam odgovor. Dakle nisam ja izvalio glupost da bih tebe opteretio već sam samo prenio informaciju da bih i druge upoznao s tim.

17 godina
neaktivan

pomocu laserske diode se emitira svjetlost u optickim kabelima.a svi znamo da su laseri stetni za oci ...

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan
divines kaže...

evo ja danas dobio max adsl i download brzina mi neide preko 200 kb/s sto nije dobro nego treba biti 400 kb/s. Nazvao ih i rekli da ce me sutra netko iz tehnicke podrske kontaktirat. Gluposti

Ako si dobio brzinu od 4Mbps onda ti efektivna brzina skidanja mora biti 500Kb/s, a ne 400...

17 godina
neaktivan

dajte vise prestanite spamat ovu temu -s glupostima tipa nemam 4 mbit nemam 10mbit nemam ping 20 ms nemam ovo nemam ono ,tema se zove nove brzine i cijene    !!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 0:12 (viper).
17 godina
odjavljen
Mike Litoris kaže...
divines kaže...

Ako si dobio brzinu od 4Mbps onda ti efektivna brzina skidanja mora biti 500Kb/s, a ne 400...

zavisi otkuda skida,da li sa torenta i nečeg drugog?

16 godina
neaktivan
viper kaže...

dajte vise prestanite spamat ovu temu -s glupostima tipa nemam 4 mbit nemam 10mbit nemam ping 20 ms nemam ovo nemam ono ,tema se zove nove brzine i cijene    !!

Slazem se. Tema ide pod kljuc. Kad T-Com misli uvest nesto novo tema ce se otkljucat.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
17 godina

Napokon, tu su nove cijene:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp

20kn niže cijene uz ugovornu obvezu na 12mj.

Hvala Andi_zg - u na prvoj obavijesti

EDIT: Čini se da je povećan i onaj drugi paket, sa 10 na 15GB

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 10:47 (Armor).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Armor kaže...

Napokon, tu su nove cijene:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/int_adsl.asp

20kn niže cijene uz ugovornu obvezu na 12mj.

Hvala Andi_zg - u na prvoj obavijesti

EDIT: Čini se da je povećan i onaj drugi paket, sa 10 na 15GB

jesu te nove cijene (20kn manje) samo za nove korisnike koji sad potpišu ugovor ili i za postojeće,jer ja sam nešto prije nove godine potpisao ugovor na 2 god.

15 godina
neaktivan

i za postojeće ako sam dobro shvatila ako ćeš koristiti isti paket godinu dana.a 10gb su promijenili u 15

16 godina
neaktivan

znaci ako uzmem flat na 12mjeseci placat cu ga samo 130kn?

edit:nisam dobro racunao XD brzina 80kn i flat 60kn=160kn ja racuno bez pdva

mp14
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 11:55 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice