T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.096.570
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com Internet
k1klop kaže...

Evo da se pohvalim, dok svi uzimaju vdsl bezicni 4g od 150 mbita, meni prije koji dan tcom ljepo preoplovio brzinu na 700kbps zovem ih i kazu mi da u ugovoru oni mogu to dostavit kao minimalnu i mogu se jebat, a buraz prije koji mjesec uzeo 2g ugovora...

to ti je zgodno, daju max a kad istekne rok za žalbu magično brzina ode u k...rac. te zatim tvrde da nikada niti nije bila moguća (pričam o bakru), kao što se bunim.

nedavno sam imao isto iskustvo i još se dopisujem sa njima, na svu sreću našao SS speed testa sa brzinama od prije.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina
T-Com Internet

Pozdrav,

Vjerojatno sam jedan od prvih na forumu koji ima Hybrid acess uslugu tj "opcija Turbo Mix".

Nekoliko karakteristika:

Ponuda je dostupna isključivo za postojeće korisnike koji nemaju tehničke mogučnosti za VDSL,FTTH uslugom.

Korisnici dobivaju novi IAD Huawei HA35-11 koji ima mogućnost priključivanja 2 vanjske antene.

Kod mene je brzina  sa HA uslugom 36mbps up,7,1mbps down.(ping 11ms)

100Gb je ograničenje prometa na mobilnoj mreži dok na adslu ostaje flat.(100gb=up+down)

Cijena usluge je 10kn za privatne a 25kn za poslovne korisnike,te što je najbitnije opcija ne produljuje ugovor.

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
Moj PC  
1 0 hvala 2
8 godina
To ogranicenje od 100gb je lose, da su bar dali 300gb il 400gb, jer danas 100gb je mizerija, jedan film u 4k pogledas preko netflixa i dijete par dana crtici preko yt i gotovo, tih 100gb potrosim do 8. ili 9. u mjesecu... i jos plati 10kn a kolege koji imaju dostupnu optiku imaju za istu cijenu koju i ja placam 200 mbita brzinu
8 godina
To ogranicenje od 100gb je lose, da su bar dali 300gb il 400gb, jer danas 100gb je mizerija, jedan film u 4k pogledas preko netflixa i dijete par dana crtici preko yt i gotovo, tih 100gb potrosim do 8. ili 9. u mjesecu... i jos plati 10kn a kolege koji imaju dostupnu optiku imaju za istu cijenu koju i ja placam 200 mbita brzinu
12 godina
T-Com Internet

http://beta.speedtest.net/result/6733313484.png

200/100 paket isporucena brzina

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Decki prodajte nekretnine i selite u zagreb. Malesnica spansko precko su skoro svi pokriveni optikom ;) jer ako cete cekat u vukojebinama neki pomak to tek za 2 zivota bude doslo a i onda bude u gradu naprednije sve bilo za tri koplja..

I sam sam zivio u vukojebini 28god pa zato pisem. Sad sam na optici a u rodnom kraju imam max 18 do 20 mbita t com

16 godina
roby27 kaže...

Decki prodajte nekretnine i selite u zagreb. Malesnica spansko precko su skoro svi pokriveni optikom ;) jer ako cete cekat u vukojebinama neki pomak to tek za 2 zivota bude doslo a i onda bude u gradu naprednije sve bilo za tri koplja..

I sam sam zivio u vukojebini 28god pa zato pisem. Sad sam na optici a u rodnom kraju imam max 18 do 20 mbita t com

To bi bio stvarno mudar potez, sve prodat, ostavit posao zbog veće brzine interneta :D

12 godina

Pa dobro kad tako kazes onda ne. Tko ima mogucnost i uvjete.

15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav,

Vjerojatno sam jedan od prvih na forumu koji ima Hybrid acess uslugu tj "opcija Turbo Mix".

Nekoliko karakteristika:

Ponuda je dostupna isključivo za postojeće korisnike koji nemaju tehničke mogučnosti za VDSL,FTTH uslugom.

Korisnici dobivaju novi IAD Huawei HA35-11 koji ima mogućnost priključivanja 2 vanjske antene.

Kod mene je brzina  sa HA uslugom 36mbps up,7,1mbps down.(ping 11ms)

100Gb je ograničenje prometa na mobilnoj mreži dok na adslu ostaje flat.(100gb=up+down)

Cijena usluge je 10kn za privatne a 25kn za poslovne korisnike,te što je najbitnije opcija ne produljuje ugovor.

Kako se to aktivira, jel se dobije još jedan ruter ili ti zamjene stari?

Znači kad potrošiš tih 100gb pada ti brzina po adsl-u koliko imaš?

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Dobra neka vukojebina sa 18-20 Mbita... 

Why so serious?
10 godina
Clarkec kaže...

Sad si poceo komplicirati. Dok ne dođe kod nas nećemo znati ni ti ni ja tko je u pravu, ali pusti teoretske stvari, pročitaj malo, pogledaj video... 

Nemoj govorit ljudima tko ima 30 da će imati 40 kad je to glupost! Imat će barem 60-70 bez jebemti... I meni su te teoretske brzine govorile da necu moci imati ni turbo 40 jer sam oko 400 metara od centrale pa mi je opet max attainable preko 80 uz dobre margine. 

Nista ja iskomplicirao nisam, samo sam rasclanio sto si sve napisao, al kako ti stvari nisu jasne izgleda ti komplicirano. Posto si pionir interneta s 30 godina iskustva, ocekivao sam da ce ti ovo biti lagano stivo. Jedno je ne znati, drugo je ne znati i bahato se ponasati kad te se ispravi. Nikakve teoretske stvari nemam sto pustati, praksa je bazirana na teoriji. Ili mislis da oni tamo sto projektiraju routere i vectoring to rade onak, "od oka" pa sto bude bude. Vrlo je jasno kako ce se stvari ponasati ako poznajes teoriju. Ja sam otvoren za ispravak, al baziran na nekakvim znanstvenim podatcima. Pionir interneta s 30 godina iskustva ce ovako nesto lako podastrijet. Ja ljudima govorim kako ce biti, ti bubas brojke kao baba vanga prorocanstva. Tebi su teoretske brzine govorile nesto jer ne razumijes sto ti govore ne je su ti krivo govorile.

Kao sto sam prvi put naveo, vjerojatno si zanemario hrpu drugih podataka i isao izvlaciti zakljucke ne znajuci sto pricas, sto je iz ovog odgovora jasno jer si zanemario sve sto si napisao u proslom postu i linkao jos irelevantniji video u ovom novom. Sve gluposti kojih sam se ikad naslusao su pocele s "pusti teoriju".

Kresimir4 kaže...

1km= 25mb

manje od 550m= preko 100mb

manje od 200m= preko 200mb

evo i linka https://www.assia-inc.com/vectored-vdsl2-vectoring/

samo je potrebno u google upisat  dsl vectoring

Osim sto je graf los. 25mbita na 1km? S cime, kako? Potrazi u temi koliko je tu ljudi oko 1km a ima 30mbita. Ovakvi grafovi su neprecizni i samo okvirno prikazuju tezu i nisu namjenjeni "izbacivanju" brojki jer to nije ni bila namjena grafa. Stavio si link, procitaj temu i vidi koja je poanta teme. To nije graf s detaljnim prikazom brzina. Samim time, kao takav se ne moze koristit vec samo okvirno pokazuje teze iz clanka. Svejedno, i dalje ne podupire clarkecove brojke.

Kresimir4 kaže...

Meni ide na qurac sto oni ne davaju kvalitetnije rutere, imas qos u ruteru koji ne radi, sa qosom se sve lijepo namjesti da nitko nikome ne smeta i veza je kvalitetnija

Jebodiah kaže...
smatram, da bi bilo fer da nam telekomi ipak ponude kvalitetnije rutere

Neznam, smatrate da bi to bilo fer kao da je telekom tu da bude fer i korektan i pomaze opcem dobru. Ili da sebi podeblja marze?

Opcija 1. Dati svima uber duper routere gdje 80% korisnika uopce nece trebati takav router te na to potrositi 20 puta vise nego na neki srot

Opcija 2. Dati svima srot router koji si dobio za 1$ po vagonu koji obavlja osnovne funkcije sasvim ok i samim time je dovoljno dobar za 80% korisnika, pri tome ostvariti samo na ustedi routera profit od 20 puta. Imati 20% ostatka "nezadovoljnih" (ne mogu radi tog raskinuti ugovor) korisnika ali im ponuditi aftermarket routere i/ili "plus" podrsku te jos dodatno zaraditi (brojke sam bubao naravno, da je 1% profita vise isplati se)

Bas se pitam da ste vi sef ovakve tvrtke bi li odabrali opciju 1 ili 2 :)

Ja cu biti iskren i reci da bi sigurno odabrao opciju 2 bez ikakve griznje savjesti, a siguran sam i svi ostali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 2:13 (sandokan111).
12 godina
Cesc kaže...

Elita 15km od zagreba ;)

8 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

Osim sto je graf los. 25mbita na 1km? S cime, kako?

Koristio sam i ja razne kalkulatore i proučavao grafove dok sam imao ADSL 4/0.5. Sada imam VDSL 30/5 i to je maksimum koji mogu imati, a udaljenost od centrale je otprilike 1 km. Tako da se može, ali ovisi o kvaliteti infrastrukture. Od optike neće biti ništa još dugo.

14 godina
Kresimir4 kaže...

Meni ide na qurac sto oni ne davaju kvalitetnije rutere, imas qos u ruteru koji ne radi, sa qosom se sve lijepo namjesti da nitko nikome ne smeta i veza je kvalitetnija

Jebodiah kaže...

Neznam, smatrate da bi to bilo fer kao da je telekom tu da bude fer i korektan i pomaze opcem dobru. Ili da sebi podeblja marze?

Opcija 1. Dati svima uber duper routere gdje 80% korisnika uopce nece trebati takav router te na to potrositi 20 puta vise nego na neki srot

Opcija 2. Dati svima srot router koji si dobio za 1$ po vagonu koji obavlja osnovne funkcije sasvim ok i samim time je dovoljno dobar za 80% korisnika, pri tome ostvariti samo na ustedi routera profit od 20 puta. Imati 20% ostatka "nezadovoljnih" (ne mogu radi tog raskinuti ugovor) korisnika ali im ponuditi aftermarket routere i/ili "plus" podrsku te jos dodatno zaraditi (brojke sam bubao naravno, da je 1% profita vise isplati se)

Ja cu biti iskren i reci da bi sigurno odabrao opciju 2 bez ikakve griznje savjesti, a siguran sam i svi ostali.

Opcija 3. Dodatno naplatit "duper" router, a shrot davat kao osnovni.

Win win 

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Cesc kaže...

Elita 15km od zagreba ;)

Daleko od toga da ti želim pametovati, valjda znaš kako i koliko ti se isplati živjeti u Zagrebu zbog brže internetske brzine :)

Why so serious?
10 godina
ridealong kaže...
Sada imam VDSL 30/5 i to je maksimum koji mogu imati, a udaljenost od centrale je otprilike 1 km. Tako da se može, ali ovisi o kvaliteti infrastrukture.

Normalno da se moze, zato je i onaj graf los. Pa vidis da sam napisao da se moze...

GeneralPag1997 kaže...

Opcija 3. Dodatno naplatit "duper" router, a shrot davat kao osnovni.

Pa to je opcija 2 u biti :)

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

mogu samo ovo  reci,  sto se tice mene, znanja i teme.

Bolje sutjeti i biti smatran glupanom, nego govoriti i ubiti svaku sumnju da sam glup-

u svakom slucaju ste u pravu.

Ovdje ima jako puno strucnijih osoba ove tematile koji se razumiju .

svako dobro.... i dalje pratim i potrudit shvatiti problematiku.

Dodatak: U vezi jednog forumasa, koji je kazao da ima bolje neg sto je ugovorom zajamceno.

Kratka pricica

Nebom leti vrapcic i cvrkuce. Naleti u hladnu frontu zraka presta cvrkutati, pada na zemlju i smrzne se. Nailazi krava koja pase i posrala se na smrznutog vrapcica i ugrije se. Vrapcic pocne opet veselo cvrkutati sto je toplo, ali ubrzo ga macak nade i pojede

Poanta ove price onom forumasu. dok ti je dobro, ne galami .

Tako protumacim njegovo javljanje. Nadam se da macak nije vidio to X)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 2:24 (Jebodiah).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Jebodiah kaže...

mogu samo ovo  reci,  sto se tice mene, znanja i teme.

Bolje sutjeti i biti smatran glupanom, nego govoriti i ubiti svaku sumnju da sam glup-

u svakom slucaju ste u pravu.

Ovdje ima jako puno strucnijih osoba ove tematile koji se razumiju .

Svatko želi imati što više nečega (proizvoda ili usluge) za što manje novca. Nekima to i uspije jer ulete u neku promociju i jer su u povoljnoj poziciji u odnosu na centralu, dok drugi o tome mogu samo sanjati.

Forumi su prokleta stvar, jer netko uvijek krene lijepiti etikete. Što znači biti stručnija osoba? Ako je centrala daleko, ako je infrastruktura loša, što se tu može napraviti osim čekati da se infastruktura poboljša?

Kod mene u kvartu su "skraćivali petlju", ali s pogrešne strane, tako da mene to nije zahvatilo ali će nekome sigurno pomoći u dobivanju bolje usluge telefona, interneta i televizije. I to je jedini način. Nikakvi grafovi, nikakve tablice i nikakvo bajanje i bunika to neće promijeniti.

17 godina
neaktivan
ridealong kaže...
Jebodiah kaže...

Svatko želi imati što više nečega (proizvoda ili usluge) za što manje novca. Nekima to i uspije jer ulete u neku promociju i jer su u povoljnoj poziciji u odnosu na centralu, dok drugi o tome mogu samo sanjati.

Forumi su prokleta stvar, jer netko uvijek krene lijepiti etikete. Što znači biti stručnija osoba? Ako je centrala daleko, ako je infrastruktura loša, što se tu može napraviti osim čekati da se infastruktura poboljša?

Kod mene u kvartu su "skraćivali petlju", ali s pogrešne strane, tako da mene to nije zahvatilo ali će nekome sigurno pomoći u dobivanju bolje usluge telefona, interneta i televizije. I to je jedini način. Nikakvi grafovi, nikakve tablice i nikakvo bajanje i bunika to neće promijeniti.

tvoj odgovor na moj post, moj post se odnosi na mene da bolje sutim itd...

slazem se s tobom, cijena/dobiveno nam je prioritet. I avjestan sam, o sreci ili nedostatku srece. Nisam stvarno kivanna te stvari u zivotu  pa ni ovdke ko sto i koliko ima i kako je to dobio.

i ja sam svjestan svoje kvalitete infrastrukture, moze se to srediti ali je dugorocno. osim ako nismo u TCom jer nam moze prebaciti na sto blize TK centralu pa umjesto 2.7km mozda bi bio stavljen na 400m ali to je teorija.

Ipak sam miran,,, jer mi je FTTH dovucen do kuce. a to sto ja to godinama nisam znao... to me zdere ...sto nisam malo virnuo u te male ormarice u zidu.... ali eto..... zadnja godina i eto poboljsanja.

Ko ceka. doceka

17 godina
roby27 kaže...

Da baš su pokriveni ..preselio se iz Španskog na Malešnicu, ni 500m udaljenosti i evo danas mi spojili internet brzina 4mbita, a u Španskom imao optiku.. e da radilo se o preseljenju cijele usluge a zahtjev sam predao 8.6. niti pet jebenih mjeseci nisam čekao da mi spoje ovaj jad...

12 godina

Hmm bas u zgradi ili govoris o kuci?

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

Sad si poceo komplicirati. Dok ne dođe kod nas nećemo znati ni ti ni ja tko je u pravu, ali pusti teoretske stvari, pročitaj malo, pogledaj video... 

Nemoj govorit ljudima tko ima 30 da će imati 40 kad je to glupost! Imat će barem 60-70 bez jebemti... I meni su te teoretske brzine govorile da necu moci imati ni turbo 40 jer sam oko 400 metara od centrale pa mi je opet max attainable preko 80 uz dobre margine. 

Nista ja iskomplicirao nisam, samo sam rasclanio sto si sve napisao, al kako ti stvari nisu jasne izgleda ti komplicirano. Posto si pionir interneta s 30 godina iskustva, ocekivao sam da ce ti ovo biti lagano stivo. Jedno je ne znati, drugo je ne znati i bahato se ponasati kad te se ispravi. Nikakve teoretske stvari nemam sto pustati, praksa je bazirana na teoriji. Ili mislis da oni tamo sto projektiraju routere i vectoring to rade onak, "od oka" pa sto bude bude. Vrlo je jasno kako ce se stvari ponasati ako poznajes teoriju. Ja sam otvoren za ispravak, al baziran na nekakvim znanstvenim podatcima. Pionir interneta s 30 godina iskustva ce ovako nesto lako podastrijet. Ja ljudima govorim kako ce biti, ti bubas brojke kao baba vanga prorocanstva. Tebi su teoretske brzine govorile nesto jer ne razumijes sto ti govore ne je su ti krivo govorile.

Kao sto sam prvi put naveo, vjerojatno si zanemario hrpu drugih podataka i isao izvlaciti zakljucke ne znajuci sto pricas, sto je iz ovog odgovora jasno jer si zanemario sve sto si napisao u proslom postu i linkao jos irelevantniji video u ovom novom. Sve gluposti kojih sam se ikad naslusao su pocele s "pusti teoriju".

Kresimir4 kaže...

1km= 25mb

manje od 550m= preko 100mb

manje od 200m= preko 200mb

evo i linka https://www.assia-inc.com/vectored-vdsl2-vectoring/

samo je potrebno u google upisat  dsl vectoring

Osim sto je graf los. 25mbita na 1km? S cime, kako? Potrazi u temi koliko je tu ljudi oko 1km a ima 30mbita. Ovakvi grafovi su neprecizni i samo okvirno prikazuju tezu i nisu namjenjeni "izbacivanju" brojki jer to nije ni bila namjena grafa. Stavio si link, procitaj temu i vidi koja je poanta teme. To nije graf s detaljnim prikazom brzina. Samim time, kao takav se ne moze koristit vec samo okvirno pokazuje teze iz clanka. Svejedno, i dalje ne podupire clarkecove brojke.

Kresimir4 kaže...

Jebodiah kaže...

Ja bubam brojke? Najprije govoris da sa vectoringom netko tko je imao 30 moze imati najvise 40 na cca 600 metara. Onda tvrdis da naravno da mozes bez vectoringa imati 30 na 1 km. Najprije jedno pricas a onda drugo. Znaci, na kraju se slazes sa mojom tvrdnjom da ako si imao 30 bez vectoringa, mozes imati cca 50-60 sa... A kroz 5 postova si to prvotno pobijao i sad si me zbunio. AL nema veze. AK netko bez vectoringa na 1 km moze imati 30 onda s vectoringom ide 2x toliko :)

Naravno da taj graf valja i naravno da on ne govori tocno u 1 Mbit koliko netko moze imati. Trebalo bi 20 krivulja za to. Taj graf okvirno govori. Netko ce imati 10 Mbita vise ili manje. I nije 30 na 1 km nego 43 prema grafu. Pogledaj opet.. 

Sve u svemu, drago mi je da si se slozio s mojim tvrdnjama i da ne tvrdis vise da na 600 metara s vectoringom ne ide vise od 40 :) Ide i de :) I sve 5! 

10 godina
Clarkec kaže...

Najprije govoris da sa vectoringom netko tko je imao 30 moze imati najvise 40 na cca 600 metara.

Hahaha :) Gdje sam to napisao moze neki citat. Mislim to ne bi trebalo bit tesko, odes natrag nadjes moje postove pa ovako nesto citiras. Toliko nista ne razumijes da ti je "onaj ko ima 20 sada nece imat 50" isto ko i da ce netko na 600m imat max 40 :)))))) Ovo je komedija za nekog tko je pionir interneta.

Clarkec kaže...

Znaci, na kraju se slazes sa mojom tvrdnjom da ako si imao 30 bez vectoringa, mozes imati cca 50-60 sa...

Niti si ti to rekao, niti se ja igdje slazem s tobom. Sto je najgore, ni ti se sam s sobom ne slazes jer ni neznas sto sve pises.

Clarkec kaže...

AK netko bez vectoringa na 1 km moze imati 30 onda s vectoringom ide 2x toliko :)

Jos jedan dokaz da opce ne razumijes kako i sto vectoring radi.

Clarkec kaže...
Trebalo bi 20 krivulja za to. Taj graf okvirno govori. Netko ce imati 10 Mbita vise ili manje. I nije 30 na 1 km nego 43 prema grafu. Pogledaj opet.. 

Sve u svemu, drago mi je da si se slozio s mojim tvrdnjama i da ne tvrdis vise da na 600 metara s vectoringom ne ide vise od 40 :) Ide i de :) I sve 5! 

Fino si nadrobio hrpu gluposti. Ajde sad pronadji mi negdje gdje sam napisao da "na 600m s vectoringom ne ide vise od 40". Kakvih 20 krivulja :)))) Daj se prvo sam sa sobom dogovori sto pokusavas opisat. Jer ono sto prije pricas i sad nema veze jedno s drugim.

I ponovno, nigdje se ja s tobom nisam slozio koliko god ti to ponavljao, al za ovo treba neko osnovno razumjevanje.

7 godina
neaktivan
T-Com Internet

Bok svima.

Prije nego što krenem dalje, samo sam htio istražiti opciju.

Režemo neke kućne troškove, tako da ćemo vjerovatno skroz odjaviti kućni telefon, a samim time i internet.

Zanima me; prije nego što totalno krenem u istraživanje tele2 pokućnoz.

Ima tko tcom internet preko struje? Znam da postoji ta opcija. Ali baš preko struje.

Kako ste zadovoljni? Vrijedno gledanja, ili da idem na tele2?

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Uzmi Max2 za 149kn, 20mbps net+ neograničen telefon bez uspostave (uzmi preko prodajnih predstavnika), cijena ista kao pokućni a ima i tel.

HT nudi električnu energiju (kao HEP), 285kn bonusa +12kn svaki mjesec.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
7 godina
neaktivan
T-Com Internet

Znači skupo ko sam vrag preko struje. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Nije "preko struje" već HT nudi da njima plaćaš jeftiniju struju, kao HEP, RWE i GEN-i. Potpuno odvojeno od telefona, interneta itd

https://www.hrvatskitelekom.hr/energija/struja

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Bok, trenutačno imam MAX 2 (flat telefon prema fiksnom+1000 min prema mobilnom i flat internet osnovna brzina 4) za 189 kuna + hibridni za 10 kuna. Još uvijek sam pod ugovornom obvezom. Da li mogu dobiti kakvu korekciju cijene ili moram čekati istek ugovorne obveze. Svaki odgovor je dobrodošao. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja sam ugovorio za 169 kuna sve to isto. s tim da nisam uključio turbo opciju. Tj. trentno je turbo 20. a sve iznad turbo 20 se plača 10 kuna.

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
honor8 kaže...

Uglavnom bio sam u pravu i ugrubo sam mu dobro objasnio da to što su mu skratili petlju nema veze sa vectoringom. ?

Hoće se morat mijenjat ruteri kad se i ako se bude prelazilo na vectoring ?

Kad se to uopće može očekivat ? Godinu-dvije, pet, deset ?

Pa da, njemu je skracena petlja zato povecanje. Vremenske okvire neznam, to valjda samo uprava zna. Ovaj speedport moze podrzavat vectoring. Dal im i firmware trenutni podrzava nisam siguran, al ako nije to se lako updatea. Ovi ostali mislim da ne podrzavaju vectoring.

Clarkec kaže...
Citao sam dosta o tome. Vectoring ce svakako popraviti sve smetnje koje imamo na vdsl2 tehnologiji i svakako ce brzina biti veca. Nikako nece ostati ista. Ja imam 50 bez problema i nadam se 100/40 ali pitanje je kad.... A tko ima 20 Mbit sigurno ce moci imati vise od 50! EDIT: Ja sam siguran da necemo morati cekati ni godinu dana.

To da ce 20 imat 50 je malo puno nategnuto. Vjerojatnije je da ce ovi s 20 imat 30ak. Pitanje je udaljenosti ne brzine, a po brzini je teze procjenit udaljenost jer imas, bas tu oko 20 skoro 600/700m razlike u razdaljini koja se moze dogodit. Recimo ovi s 31 attainable imaju pusten profil od 20 jer im 30 nece radit (ili im barem ne pustaju jer se boje da nece radit), a na vectoringu ce furat 30 bez problema.

Kad si tako bezobrazan idem trosit svoje vrijeme na tebe, iako mozda ne bih trebao jer sto god sam ja napisao ti si poceo napadati i vrijeđati kao da su te zlostavljali cijelo tvoje djetinjstvo. No, dobro, evo, tu si lijepo napisao da sa 20 max mozes imati 30 (pricamo o udaljenosti 550-600 metara koje je kolega s foruma spominjao i oko cega je pocela rasprava, a tjedan dana poslije napises da ide 30 na 1 km bez vectoringa. To ti ne moram citirati, jer je to jedan od zadnjih postova. 

U ovom citatu se lijepo vidi da sam napisao da sa 20 ide preko 50 sto si ti rekao da izmisljam. E, pa, citaj malo, necu ti ja jos crtati. Meni se cini da si me htio provocirati jer to radis zadnje dvije godine. Sad cu ti dati ostatak i onda vise necu trositi vrijeme na tebe jer uporno vrijedjas i lazes!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 12:20 (Clarkec).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice