T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.093.716
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Re: T-Com Internet
GeneralPag1997 kaže...

Imali tko kakav info kad i ako uopce T-com misli ponudit vece brzine od 50 preko bakra za nas peasante koji nemamo optiku ponudenu?

Nikad.

10 godina
neaktivan

Ja vjerujem uskoro.  Koliko vidim taj vectoring je sljedeci korak. Znaci do 140/40 je neki max koji oni blizu centrale mogu postici. vecina ce nas imati upola toliko no dovoljan je to skok u odnosu na dosadašnje stanje. 

9 godina
protjeran

A u nekoj budućnosti doglednoj šta ja znam za neke 2-3 godine moglo bi doći i do super vectoringa (Vplus) preko 35b profila. Na parici bi tad brzine ovi bliže centrali mogli imat i do 340/100 Mbps a ovi malo dalje ovih 140/40 Mbps al otom potom al šanse postoje možda više i prije nego što počnu uvodit ovaj G fast. Samo šta mene brine kvaliteta toga našeg bakra i tih naših linija u kakvu je to stanju.

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 21:47 (Seki001).
10 godina
protjeran

Ajde, ja neznam tko je lud ovdje, jeli ovo vama stabilna 6mb upload brzina? https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/22537988_1354322991346811_1399489981_n.jpg?oh=136ba4be7dce41804cffe545134721d2&oe=59E55075

Meni studenti rade neke resete, preporucuju virtualnog tehnicara itd. Ovakvi speed testovi su sranje zesce ako ti imas 100mb upload brzine, a cijelo vrijeme ti je na 0.1mb i skoci na pola sekunde na 100mb i tebi na kraju rece da imas 6mb uploada, wtf?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 22:24 (Kresimir4).
14 godina
T-Com Internet

Bas mi je danas starom palo na pamet kako su zvali iz T-coma prije koji dan i ponudili povecanje brzine,veca od 50, za istu cijenu koju i sad placam, ali ako potpisem na 24 mjeseca. Nesica se koja je bila brzina u pitanju. Bio je zaokupljen prituzbama na stabilnost neta i opreme... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2017 22:54 (GeneralPag1997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ljudi još uvijek imam 4/0.5 brzine (cca 140-150kn samo net tj. brzina + flat), bez ugovora (davnih godina istekao). To je dovoljno za moje potrebe, ali čuo sam da su zakonom određeni neki novi minimumi i da mogu tražiti da mi se ova osnovna brzina digne pa što nebih pitao. Dali je to istina? Naime osnovni uvjet je da ne ide na ugovor tj. da sam slobodan kao ptica, te da se ne diže cijena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 8:10 (klapna).

0 0 hvala 0
12 godina
klapna kaže...

Ljudi još uvijek imam 4/0.5 brzine (cca 140-150kn samo net tj. brzina + flat), bez ugovora (davnih godina istekao). To je dovoljno za moje potrebe, ali čuo sam da su zakonom određeni neki novi minimumi i da mogu tražiti da mi se ova osnovna brzina digne pa što nebih pitao. Dali je to istina? Naime osnovni uvjet je da ne ide na ugovor tj. da sam slobodan kao ptica, te da se ne diže cijena.

samo ih ti lijepo nazovi i spomeni da ti je ugovor istekao i da razmisljas o prelasku na bnet, optimu ili nekog od konkurenata te koja je najbolja ponuda koju ti t-com moze dati 

zatim im reci da ces razmisliti i poklopi

trebali bi te nazvati u roku od par dana sa ponudama i onda ispregovaraj sto vise toga 

bar sam ja tako (doduse ja nisam bio t-comov postojeci korisnik vec sam prelazio sa bneta)

prijavi se i za ovo

https://www.hrvatskitelekom.hr/predstavnici

ti prodajni predstavnici daju bolje ponude neko studenti preko telefona

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 9:00 (Fanu).
7 godina
protjeran
Clarkec kaže...

Ja vjerujem uskoro.  Koliko vidim taj vectoring je sljedeci korak. Znaci do 140/40 je neki max koji oni blizu centrale mogu postici. vecina ce nas imati upola toliko no dovoljan je to skok u odnosu na dosadašnje stanje. 

Samo sanjaj.

Od vectoringa će imat koristi samo oni koji već sad imaju mogućnost za 50+ Mbit/s, a mi koji sad jedva imamo 20/30 Mbit/s ćemo imat novi kurac u guzicu od operatera i samo će se stvorit još veće razlie između korisnika sa normalnim brzinama i paćenicima koji su do 20/30 Mbit/s.

11 godina

Prije spajanja na vectoring imao sam 18 Mbit/s, sada imam 79 Mbit/s, parica podrzava 99 Mbit/s, razlika je ostavljena za MaxTV, prijasnja udaljenost do centrale je bila 1.3 km, sada sam na 400 m do ormarica tako da ne siri dezinformacije

7 godina
protjeran
jaZey kaže...

Prije spajanja na vectoring imao sam 18 Mbit/s, sada imam 79 Mbit/s, parica podrzava 99 Mbit/s, razlika je ostavljena za MaxTV, prijasnja udaljenost do centrale je bila 1.3 km, sada sam na 400 m do ormarica tako da ne siri dezinformacije

Jesi siguran da nije niknuo neki ormarić blizu tebe ?

To što si ti sad napisao je u teoriji nemoguće.

Nek objasne dežurni profesionalci u ovoj temi kojima je to struka i time se bave :)

11 godina

pa je, fttc ormarić, to i je vectoring 

7 godina
protjeran
jaZey kaže...

Pa bokte onda više nisi na 1.3 km udaljenosti.

To što je izrađen fttc ormarić nema veze sa vectoringom, to nije vectoring, u tvom slušaju je samo petlja skraćena.

Ako sam u krivu nek neko objasni detaljno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 10:11 (honor8).
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Da li je tko ugovorio hibridni internet. Imam osnovnu brzinu i namjeravam uzeti taj hibridni. Zanimaju me iskustva, kako funkcionira u praksi i da li se isplati uzeti. 

0 0 hvala 0
11 godina
honor8 kaže...
jaZey kaže...

Pa bokte onda više nisi na 1.3 km udaljenosti.

To što je izrađen fttc ormarić nema veze sa vectoringom, to nije vectoring, u tvom slušaju je samo petlja skraćena.

Ako sam u krivu nek neko objasni detaljno.

Pa nisam, napisao sam ti tamo da sam sad na 400m, ako se nesto nije promijenilo od kada su me spojili jer vise ne pratim o tome, vectoring ide iskljucivo na FTTC pa sam brijo da se prepucavate o svojim brzinama na FTTCu.

Ako sada moze vectoring bez FTTCa pardoniram se i zaboravi kaj sam napisao

13 godina
neaktivan
Fanu kaže...
klapna kaže...

samo ih ti lijepo nazovi i spomeni da ti je ugovor istekao i da razmisljas o prelasku na bnet, optimu ili nekog od konkurenata te koja je najbolja ponuda koju ti t-com moze dati 

zatim im reci da ces razmisliti i poklopi

trebali bi te nazvati u roku od par dana sa ponudama i onda ispregovaraj sto vise toga 

bar sam ja tako (doduse ja nisam bio t-comov postojeci korisnik vec sam prelazio sa bneta)

prijavi se i za ovo

https://www.hrvatskitelekom.hr/predstavnici

ti prodajni predstavnici daju bolje ponude neko studenti preko telefona

Šema je što i njihova priča odmah prestane (kad me zovu) kad kažem da ne želim na ugovor. Odmah bude "ok hvala". Oni traže sigurna primanja 2 god., a boli ih neka stvar hoće li ti  dati ovu ili onu brzinu, 10kn gore ili dolje (zato se to i može ispregovarat). Inače živim u pripizdini i t-com uglavnom najbolja opcija i skoro jedina (sa iskonom imao problema) 

Inače ugovor ne želim zbog potencijalne selidbe van hr, a i volim biti slobnih ruku

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 10:33 (klapna).
10 godina
klapna kaže...

Šema je što i njihova priča odmah prestane (kad me zovu) kad kažem da ne želim na ugovor. Odmah bude "ok hvala". Oni traže sigurna primanja 2 god., a boli ih neka stvar hoće li ti  dati ovu ili onu brzinu, 10kn gore ili dolje (zato se to i može ispregovarat). Inače živim u pripizdini i t-com uglavnom najbolja opcija i skoro jedina (sa iskonom imao problema) 

Inače ugovor ne želim zbog potencijalne selidbe van hr, a i volim biti slobnih ruku

Živim u Novom Zagrebu gdje ima hrpa optike i ispalo je da je T-Com najpovoljniji i najpouzdaniji, uzeo sam UltraMAX 2 paket na 24 mjeseca, za 159 kn imam 100/20 Mbps, flat telefon prema fiksnim mrežama i 1.000 minuta prema mobilnim u domaćem prometu. Ostali su svi daleko od toga, jedino Bnet ima bolju cijenu ali bi mi veza do stana bila preko koaksijalnog kabela. Tako da računaj da T-Com nije bauk i 24 mjeseca ugovorne obveze brzo prođe. Moj kum se 2 godine samo premišljao kojeg providera da uzme pa računaj da vrijeme leti...

8 godina
neaktivan

zvao sam ih u par navrata za taj hibridni i vele mi da jos nista od toga, tj da trenutno ne ispunjavam uvjete mada sam bio na 4/05.

onda sam trazio da mi povecaju brzinu na 10 sto nisam mogao dobiti prije radi prevelike udaljenosti, iz istog razloga odjavio sam maxtv posto mi je trzala slika jer sam udaljen od centrale nekih 1600 metara. kad su odvukli maxtv i dalje sam ih gnjavio pa su mi nedugo digli brzinu na oko 7, cesto ispod toga i svako malo puca mi net, tako da se i dalje borim sa njima. ne znam ni sam sta i kako dalje vezan sam ugovorom jos nekih godinu dana

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 13:33 (Stuleni).
7 godina
protjeran
jaZey kaže...

Pa nisam, napisao sam ti tamo da sam sad na 400m, ako se nesto nije promijenilo od kada su me spojili jer vise ne pratim o tome, vectoring ide iskljucivo na FTTC pa sam brijo da se prepucavate o svojim brzinama na FTTCu.

Ako sada moze vectoring bez FTTCa pardoniram se i zaboravi kaj sam napisao

Pa vectoring je tehnologija koja može biti primjenjena bez obzira na dužinu petlje, samo što to kod nas nema smisla, jer oni koji su na usranim brzinama i daleko od centrale ne budu vidili pomak u brzinama, ili pomaci budu mali u odnosu na one koji su unutar cca 500 metara.

Mislim da čak za vectoring trebaju drugi ruteri, to jest da ovi što sad imamo za vdsl nisu adekvatni, nisam za to siguran.

Kad bi svi dobili nove ormariće kao u tvom slučaju onda ne bi ni pričali o vectoringu, jer o vectoringu se razmatra iz baš tog razloga što je jeftinije nego radit nove ormariće.

Nisam 100% siguran u ono što pišem al mislim da sam dobro skužio koliko sam upratio priču.

10 godina
honor8 kaže...
Samo sanjaj.

Od vectoringa će imat koristi samo oni koji već sad imaju mogućnost za 50+ Mbit/s, a mi koji sad jedva imamo 20/30 Mbit/s ćemo imat novi kurac u guzicu od operatera i samo će se stvorit još veće razlie između korisnika sa normalnim brzinama i paćenicima koji su do 20/30 Mbit/s.

Tehnicki, od vectoringa ce svi imat koristi, nebitno je kolika ti je petlja. Normalno sto je kraca petlja da ce bit vise koristi, ali i ovima malo dalje ce to koristit. Sad je samo stvar isplativosti i plana sirenja, jer im je negdje mozda lakse dovest optiku nego skracivat petlju, al opet, meni je recimo petlja jako kratka (<300m) i nedavno su optiku uveli kod mene i sve okolne zgrade iako s vectoringom bi svi mogli imat po 100 mbita bez problema a pitanje je hoce li uopce nudit te brzine. Naravno, sirenje optike na tako kratkoj petlji im je takodjer jednostavno ako imaju kompleks zgrada oko centrale. Tako da je to sve pitanje isplativosti i kakav im je plan.

Ovo ostalo stoji.

7 godina
protjeran

Uglavnom bio sam u pravu i ugrubo sam mu dobro objasnio da to što su mu skratili petlju nema veze sa vectoringom. ?

Hoće se morat mijenjat ruteri kad se i ako se bude prelazilo na vectoring ?

Kad se to uopće može očekivat ? Godinu-dvije, pet, deset ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 14:46 (honor8).
10 godina
neaktivan
honor8 kaže...
Clarkec kaže...

Samo sanjaj.

Citao sam dosta o tome. Vectoring ce svakako popraviti sve smetnje koje imamo na vdsl2 tehnologiji i svakako ce brzina biti veca. Nikako nece ostati ista. Ja imam 50 bez problema i nadam se 100/40 ali pitanje je kad.... A tko ima 20 Mbit sigurno ce moci imati vise od 50! EDIT: Ja sam siguran da necemo morati cekati ni godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 18:13 (Clarkec).
10 godina
protjeran

Koji hibridi internet? Ja to nigdje nemogu naci.

13 godina
neaktivan
Thinker kaže...
klapna kaže...

Živim u Novom Zagrebu gdje ima hrpa optike i ispalo je da je T-Com najpovoljniji i najpouzdaniji, uzeo sam UltraMAX 2 paket na 24 mjeseca, za 159 kn imam 100/20 Mbps, flat telefon prema fiksnim mrežama i 1.000 minuta prema mobilnim u domaćem prometu. Ostali su svi daleko od toga, jedino Bnet ima bolju cijenu ali bi mi veza do stana bila preko koaksijalnog kabela. Tako da računaj da T-Com nije bauk i 24 mjeseca ugovorne obveze brzo prođe. Moj kum se 2 godine samo premišljao kojeg providera da uzme pa računaj da vrijeme leti...

Sve 5, samo ja o optici mogu samo čitati (nit mi treba), a što se tiče ugovora i 12mjeseci mi je previše. Zato i pitam dali je tko od "starih" 4/05 korisnika izmajmunisao nove "zakonom zajamčene minimume" bez sklapanja ikakvog ugovora i bez povećanje cijene...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 19:43 (klapna).
10 godina
honor8 kaže...

Uglavnom bio sam u pravu i ugrubo sam mu dobro objasnio da to što su mu skratili petlju nema veze sa vectoringom. ?

Hoće se morat mijenjat ruteri kad se i ako se bude prelazilo na vectoring ?

Kad se to uopće može očekivat ? Godinu-dvije, pet, deset ?

Pa da, njemu je skracena petlja zato povecanje. Vremenske okvire neznam, to valjda samo uprava zna. Ovaj speedport moze podrzavat vectoring. Dal im i firmware trenutni podrzava nisam siguran, al ako nije to se lako updatea. Ovi ostali mislim da ne podrzavaju vectoring.

Clarkec kaže...
Citao sam dosta o tome. Vectoring ce svakako popraviti sve smetnje koje imamo na vdsl2 tehnologiji i svakako ce brzina biti veca. Nikako nece ostati ista. Ja imam 50 bez problema i nadam se 100/40 ali pitanje je kad.... A tko ima 20 Mbit sigurno ce moci imati vise od 50! EDIT: Ja sam siguran da necemo morati cekati ni godinu dana.

To da ce 20 imat 50 je malo puno nategnuto. Vjerojatnije je da ce ovi s 20 imat 30ak. Pitanje je udaljenosti ne brzine, a po brzini je teze procjenit udaljenost jer imas, bas tu oko 20 skoro 600/700m razlike u razdaljini koja se moze dogodit. Recimo ovi s 31 attainable imaju pusten profil od 20 jer im 30 nece radit (ili im barem ne pustaju jer se boje da nece radit), a na vectoringu ce furat 30 bez problema.

14 godina
T-Com Internet

Toplo se nadam da ce neki bolji router pocet ubrzo jer taj speedport ima katastrofa wireless signal. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ako imas 20-30 onda ces s vectoringom imat 30? Svi clanci i tablice govore da ide preko 50. I ide bez ikakvih problema. Kao sto cu ja s 50 moci imati barem 120. Niie to gfast da radi efikasno do 200 metara. Do 800m su drasticna povecanja.

10 godina
klapna kaže...

Sve 5, samo ja o optici mogu samo čitati (nit mi treba), a što se tiče ugovora i 12mjeseci mi je previše. Zato i pitam dali je tko od "starih" 4/05 korisnika izmajmunisao nove "zakonom zajamčene minimume" bez sklapanja ikakvog ugovora i bez povećanje cijene...

Koliko znam Bnet je nudio priključak bez ugovorne obveze, probaj vidjeti s njima što ti oni mogu ponuditi.

17 godina
neaktivan
Clarkec kaže...
Ako imas 20-30 onda ces s vectoringom imat 30? Svi clanci i tablice govore da ide preko 50. I ide bez ikakvih problema. Kao sto cu ja s 50 moci imati barem 120. Niie to gfast da radi efikasno do 200 metara. Do 800m su drasticna povecanja.

Iz tvojih ustiju u Božje uši. Samo da je to već dočekati. Za nas kojima se optika najavljuje u narednom životu ove bi brzine bile OK.

Plehani vikleri
10 godina
Clarkec kaže...

Moze neki od tih clanaka?

Prilicno sam siguran da si zanemario hrpu drugih podataka kao sto sam naveo u primjeru gore.

15 godina
T-Com Internet

Posto sam laik u mrezi,sto je to tocno vectoring? Vidim da je povecanje brzine preko bakra,al sto,kako? Na netu nisam nasao neku informaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice