Spajanje na net preko VMWare-a

poruka: 4
|
čitano: 2.983
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje na net preko VMWare-a

Dakle, instalirao sam VMWare i preko istog sliku XP-a. Kad sam prvi put pokrenuo image XP-a sasvim sam se normalno spojio na net, a sada nikako ne mogu. Isto i sa Ubuntom.

Probao sam sve opcije pod settings (Bridge, NAT itd)

U Network Connections u CP-u su se pojavile dvije nove veze: VMware Network adapter VMnet1 i VMnet8. Ne znam čemu služe. U propertisima istih ima kućica VMware Bridge control ali nema kvačice.

Trebam li možda podesiti sharing na glavnoj vezi preko koje se spajam na net?

PS Imam Win7 i Bnet.

Thanks

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje na net preko VMWare-a
berofx kaže...

Dakle, instalirao sam VMWare i preko istog sliku XP-a. Kad sam prvi put pokrenuo image XP-a sasvim sam se normalno spojio na net, a sada nikako ne mogu. Isto i sa Ubuntom.

Probao sam sve opcije pod settings (Bridge, NAT itd)

Ako ti treba samo net onda za virtualku koristis NAT, a mrežu tj. konekciju moraš postaviti također na virtualki,

tako da pogledaj kako su ti postavljenje opcije mreže, da li je dobar IP,GATEWAY,DNS itd. , ali probaj najprije

samo onaj automatski repair veze jer će ti osvježiti postavke...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 17:46 (drnde).
16 godina
neaktivan
drnde kaže...

Ako ti treba samo net onda za virtualku koristis NAT, a mrežu tj. konekciju moraš postaviti također na virtualki,

tako da pogledaj kako su ti postavljenje opcije mreže, da li je dobar IP,GATEWAY,DNS itd. , ali probaj najprije

Nažalost ništa. Piše connected, ali ništa. Onda napravim dial na B.net, kao spoji se - i onda i dalje šalje na portal.bnet.hr sa glupim uputstvima za spajanje. #fail

16 godina
neaktivan
berofx kaže...
drnde kaže...

Nažalost ništa. Piše connected, ali ništa. Onda napravim dial na B.net, kao spoji se - i onda i dalje šalje na portal.bnet.hr sa glupim uputstvima za spajanje. #fail

wow,wow,wow.... pa što ne kažeš da imas dsl modem a ne router, onda je sasvim druga priča. Trebas definirati mrežu virtualne mašine kao host only,

onda na host tj. ne virtualnom OS-u za svoju konekciju (trebao bi imati ppp interface prema modemu pod networkingom) odaberes pod properties

Sharing i iz padajućeg izbornika odabereš mrežu koja pripada virtualnoj mašini (vmware..nesto), sada iz virtualke možeš na net kad god ti je komp

spojen na net...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 22:21 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice