Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.679.353
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Jučer oko 15 h je bio amisov tehnicar kod mene. Od HT ni traga ni glasa.. :-)

Pozdrav, uskoro bi trebao biti spojen na vdsl pa me zanima koliko brzinu mogu ocekivati
ovo su trenutni podaci
Evo sa ovim podacima na adslu dobio sam ovakvu brzinu na vdslu
http://www.speedtest.net/result/3210274898.png
sa upaljenim tv-om, inace je stavljen profil 40/15
zašto mi je pada kvaliteta parice? jeli moguće da je to do vlage u kabelima / spliteru ? jer spliter mi je bilzu ulaza i tamo se skupi dosta vlage. prije mi je bila još bolja no ovo sam uzo screenshot prije ~1.5-2 mjeseca za usporedbu

Znaci ovako,vec dugi niz godina imam tcom i brzinu 10Mbps download i 0.65Mbps upload,kad god radim speed test uredno pokaze te podatke i linija ne puca,sve radi super i imam siemns gigaset ruter. Posto se ozbiljno bavim online igranjem a htio bi poceti uploadati na youtube i streamati na twitchu onda mi ovo nije dovoljno,znam da za stream trebam optiku ali htio bi iz ove linije max izvuci dok se mozda ne preselim....zvao sam tcom nebrojeno puta i svaki puta drugi odgovor,neki mi kazu da mogu imati 20Mbps i podnesu zahtjev (nista se ne desava) dok drugi kazu da ne. U postavkama rutera mi pise trenutni downstream 12Mbps i 0.6 upload a max down je 16 a upload 1.2 Mpbs....rekao sam im da bi placao to ukoliko bi upload bi barem 1Mbps ali vele da bi mi veza konstatno pucala. E sad sjecam se da je nekad davno bio tehnicar kod mene i rekao da je propusnost odlicna do uticnice a poslije toga se nesto desava odnosno gubi se brzina. Da idem mijenjat uticnicu i splitter ili da im saljem mail da mi posalju tehnicara? Ukinuo sam i maxtv da bi mogao imat takvu brzinu ali nista....
Sve ostalo banana, veza bi pucala i nebi imo interneta zato ti ni nezele povisit jer ovi iz prodaje posalju zahtje ali kad tehnicki odijel to vidi odbiju jer zanju sta ce bit.

Ispricavam se na tripl postu, nemam pojma kaj se desilo i puno hvala ti na odgovoru, ti si mi vise objasnio nego ovi svi skupa iz sluzbe za korisnike.
Dakle znaci, sad sam mjerio udaljenost od centrale do doma i iznosi nekih 1.6km.....od kutije na tavanu do uticnice ide obican kabel i od uticnice u ruter ide preko tavana uzasno dugi obicni kabel (vise od 15m) u ruter i mislim da bi to mogao biti glavni problem. Ako to sve zamijenim utp kabelom (koji preporucas?) i umjesto 15m spojim direkt u sobu (nekih 3m) i jos k tome zamijenim splitter jer je prastar....da li je realno za ocekivati da cu moc imat minimalno 20/0.8 brzinu i dal mi se isplati zajebavat sad s tim?
I koliki je moguci maximalni upload na ovoj adsl2+ liniji? Zasto se ne mogu recimo s operaterom dogovoriti da mi smanje download i povecaju upload do kolko ide jer mi je on puno bitniji za online igranje?

Amis-Ht-Hakom
Tek nakon dva i pol mjeseca pritužbi se Amis udostojio izaći na teren i utvrditi da je zračni vod koma u zadnjih stotinjak metara, i to prijavljuju HT-u.
Ht u dva navrata bezobrazno zatvara nalog Amisa uz obrazloženje da su izišli na teren i uklonili kvar, iako nitko nije bio na terenu.
Jučer sam slučaj prijavio Hakomu , i danas su došli tehničari valjda neki kooperanti HT-a , utvrdili da nemogu popraviti kabel jer ide kroz previše tuđih i starih tavana
od kojh su neki nedostupni za pristup, i odlučili mi sutra ili prekosutra me spojiti na novi kabel sa stupova koji su prije godinu dana prošli
mojom ulicom, jer su pogledali i kažu da u tom vodu ima slobodnih parica.
Mene sad zanima, kad oni sutra ( ili prekosutra ) stari kabel presijeku a mene spoje na novi kabel , tko odrađuje onda prespoje na samoj centrali i sve kaj je potrebno
da meni profunkcionira linija, jel to taj kooperant, ili HT ili Amis, i jel te radnje onda mogu razvlačiti danima ili se to može riješiti u sat dva ?
.
Znaci ovako,vec dugi niz godina imam tcom i brzinu 10Mbps download i 0.65Mbps upload,kad god radim speed test uredno pokaze te podatke i linija ne puca,sve radi super i imam siemns gigaset ruter. Posto se ozbiljno bavim online igranjem a htio bi poceti uploadati na youtube i streamati na twitchu onda mi ovo nije dovoljno,znam da za stream trebam optiku ali htio bi iz ove linije max izvuci dok se mozda ne preselim....zvao sam tcom nebrojeno puta i svaki puta drugi odgovor,neki mi kazu da mogu imati 20Mbps i podnesu zahtjev (nista se ne desava) dok drugi kazu da ne. U postavkama rutera mi pise trenutni downstream 12Mbps i 0.6 upload a max down je 16 a upload 1.2 Mpbs....rekao sam im da bi placao to ukoliko bi upload bi barem 1Mbps ali vele da bi mi veza konstatno pucala. E sad sjecam se da je nekad davno bio tehnicar kod mene i rekao da je propusnost odlicna do uticnice a poslije toga se nesto desava odnosno gubi se brzina. Da idem mijenjat uticnicu i splitter ili da im saljem mail da mi posalju tehnicara? Ukinuo sam i maxtv da bi mogao imat takvu brzinu ali nista....
Možda je stvar do voipa tj. da se telefon spaja direkt u router ali meni je na osnovnom paketu Iskona za 150kn- 5mbps/0.5 isti upload kao tebi na t-comu od 10mbps.
Kod nas je općenito upload dosta malen.

Neznam onda dal da se idem zajebavat s tim 1Mbps upload bi mi dobrodosao sigurno ali da li bi ovi u tcomu uopce pristali na to? Jer oni u svojim paketima nude max 0.768 upload....ja bi im recimo placao taj najskuplji paket da imam 12Mb down ali samo da je upload preko 1...
Voip nije ukljucen tak da on nije problem...
poslovni korisnici imaju 1 mbps upload pa ce i tebi mozda dat ako ih pitas

Probat cu prvo stavit kraci kabel od uticnice do rutera(3m) i zamijenit splitter pa im onda poslat mail....imate kakvu preporuku za kabel ili je bitno da je samo sto kraci?
bitno je da ima sto manje spojeva i netko je bio rekao da je kabel kao utp ali ne lisnati tj ne onaj fleksibilni najbolji.
I nije lisnati????? Vec licnasti kabel :)

Ave.
Prošli tjedan, nakon skoro tri mjeseca natezanja sa, povučen mi je novi zračni vod. Dva dana je sve bilo odlično i treći dan po starom. Padne napola brzina, ja ih zovem, oni restartaju signal koji onda bude dobar pol dana, onda opet padne brzina na pola, i tako ukrug... Amis kaze da nezna zasto se to dešava i dosad nisu otklonili smetnje... Ima tko kakvu pametnu ideju zašto se to dešava ?

Imam T-com paket s 4 Mb/s download brzinom, međutim prilikom skidanja nemogu postići brzinu veću od 150 kB/s.
edit: uz to još imam MaxTV.

ali je on preko 3 km udaljen od centrale što je dosta veliki problem
Prije par godina kum koji inače "živi Bogu iza nogu",sklopio je ugovor sa T-comom na 2 godine ADSl,nakon par dana oni su to njemu fino sve ustekali i sve je bilo ok.Mjeseci su prolazili,on je uredno placao,sve dok nisam ja dosao kod njega i primjetio da mu je nekako net spor!Na Speed test netu sam otkrio da on ima oko 2 Mb/s,osciliralo je li-la!Rekao sam mu da ne bude lud i da nazove jer on placa po ugovoru 4 Mb/s,jer svi tako placamo!
Nazvali smo T-com i oni su se ispricali,te poslali servisera,koji je 5 mjeseci otklanjao kvar!
T-com je bio korektan i 2 mjeseca nije placao racun,a 3 mjeseca samo pola!
Kvar su napokon otklonili i sve je bilo ok!U biti kvar nije niti postojao,nego je kvaka bila u tome sto je kum jednostavno predaleko udaljen od servera ili sta već!
Nedavno se moj drugi kum pohvalio da je uveo ADSl isto 2 god ugovor!Pošto on isto zivi "Bogu iza nogu",odmah sam znao da niti kod njega nece biti full brzina i vec se pripremio za razgovor sa operaterima!
No mahuna!On je fino potpisao ugovor sa ekipom iz T-coma u kojemu oni sitnim slovima navode da nisu odgovorni za brzinu ADSl-a,zbog eventualne udaljenosti od servera!
Naravno,to kum nije znao i potpisao je.
Sada fino moj kum se moze "pohvaliti" sa "ADSL-om" za full cjenu 2 godine od "nevjerovatnih" 0.75 MB/s!
U tome T-comu sama sodoma i gomora!
E sad u ugovoru stoji da ce isporucit najvecu mogocu brzinu, no ona prema HAKOMU nesmije biti manja od 50%, tako da tu postoji pravo na raskid ugovora, ili eventualni popravak veze no ako je to na 4 i vise km nemoze se nista.