Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.855
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz ljudi, htio bi vidjeti kvalitetu parice.Imam t-comov ADB router, pa ako bi mi tko htio reći gdje to mogu pogledati bio bi mu zahvaln .
U ADB-u se to nemože vidjet.
hmm, nakon spajanja modema direktno na paricu smanji mi se vrijednost Line Attenuation na 9,0up/9,5down

Pozdrav... Planiram kupiti veću brzinu (T-HT) pa me zanima je li ova linija dobra... Sad imam 4 Mb.
http://img802.imageshack.us/img802/4841/expb.png
Hvala! Ne snalazim se s editorom pa prilažem link slike!
parica je vrhunska!

Molim pomoć u vezi dizanja brzine na 10+ MBit/s, može li to moja parica podnijeti, unaprijed se zahvaljujem na svim dobronamjernim savjetima?
Moji podaci:
DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 895 / 5.159
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 60,51 / 258,63
Output Power (Up/Down) [dBm]: -4,0 / -7,4294967291
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 11,0 / 16,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 11,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 9 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 1 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 1 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 946
HEC Errors (Up/Down): 3.745 / 653
Dodatne info, planiram na Vip duo prijelaz, samo internet i telefon, IPTV ne, ima li to kakvog utjecaja??
naravno da moze. ja imam goru paricu i 10 mbps ide bez problema

ja imam ove vrijednosti i sve radi, router siemens se555
Noise margin:7 dB (downstream) / 20 dB (upstream)
Line attenuation:20 dB (downstream) / 17 dB (upstream)
Output power:22 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)
maxTV nemam

A što sa ovim ruterom iz Vipneta?? Huawei ili tako nešto? Planiram prijelaz u Vip sa T-coma, do sada sam imao 4 MBit/s i Maxtv, nikad nije pucala veza. Sada planiram uzet Vipnet 10 MBit/s, ali bez VipTV-a, samo internet i telefon. Može li to moja parica?? Please odgovor što prije jer planiram danas do Vip centra.

Pozdrav... Planiram kupiti veću brzinu (T-HT) pa me zanima je li ova linija dobra... Sad imam 4 Mb.
http://img802.imageshack.us/img802/4841/expb.png
Hvala! Ne snalazim se s editorom pa prilažem link slike!
Citiram samog sebe jer me nešto brine...
To je konkretno ovaj SN Marigin gdje piše na netu da je npr. vrijednost tog SNR-a samo jedan broj u dBm a meni su to dva broja (up i down), a i obje vrijednosti po internetu nisu baš nešto dobre, već samo prosječne. Ali možda nešto krivo gledam...?
I mali output power, makar ne znam što on znači.

Krepo ti fotic ili ? Ajde molim te da vidim kak to treba bit ,na go od iduceg tjedna pa bi se mozda pozabavio sa svojom kutijom od ht na tavanu

Zar nema niko ko zna o čemu se tu radi ?
da li možda imaš maxtv jer na drugoj slici je za duplo povećan trenutni bandwth koji ti t-com daje?
Nemam max tv
po prvoj slici se onda vidi da imas 4 mbps internet a po drugoj 10 mbps net. kako to?
Pa imam 10 Mbit/s i plaćam 10,sinoć sam nešto skidao i vidim da download ne ide preko 500 Kbit/s,to mi bilo čudno i reko ajde da izmjerim brzinu, speed test pokaže oko 5 a znam da je inače brzina 10.5,inače mi se često ruter resetira i ja mislim da je to sve do njega,pali se 5 minuta a sjecam se dok je bio nov za par sekundi se resetira.