Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.530
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Sad su opet nešto mjenjali (i sad kao da dolazi do zagušenja kod downloada/uploada):
Kakvo je sad ovo?
Rate (Up/Down) 571/3576 kbps
Noise Margin (Up/Down) 12/14 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 22.1/35.3 dB
Output Power (Up/Down) 3.4/11.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1034/11792 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexB
CRC errors 4575

Speedtest mi pokazuje da je download 3mbps, a upload 300kbps.
Voip mi je pušten.
Kod istovremenog downloada, uploada i surfanja jako je primjetno zagušenje(nikad prije pojave ovih problema koji me muče več mjesec dana nisam imao takvih problema).

Ja mislim da je ipak dobro svog operatera pitat dali vam moze dignut brzinu na koju zelite jer ja sam imao 4mb i kada sam u ruteru gledao sve mi je manje pisalo nego sada kada su mi dignuli na 10mb.Npr maximum line rate mi je bio down 13000kbs a sada je 23000kbs tako da su ocito nesto tamo pojacali.Hocu rec ako vidite stanje u ruteru i po tim brojkama znate da nemozete imati 10mb ipak pitajte operatera jer nemoze skodit,znam po svom slucaju,pozz

Ako ne bude onda je problem, na neko od izvoda ili spojevima po tavanima ako je zracna mreza.

Ne kužim što se onda događa, oni mjenjaju profile i ponekad ima gušenja, a ponekad ne.
Imam jedan server i na njemu najbolje vidim kad ima problema i to tako da pada broj onih koji su na njega povezani čim ide nekakav download/upload, a nedaj bože da skidam neki torrent onda ne mogu pošteno niti surfati (nema veze koliko smanjim brzinu downloada i uploada).

Ja ko laik samo vidim kad mi nešto radi ili ne radi kako treba.
Sad mi se javio tehničar i rekao da su dobili uputu da se kod nas može postaviti maksimalno 3mbps uploada.
Stvarno mi nisu jasni, prije mjesec dana još sam bez problema koristio dl 8mbps.
Napravio je nekakav reset rutera preko porta, o čemu je tu riječ?
Koja je razlika između Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved i Data Path (Up/Down) Fast/Fast?
Ni taj tehnicar koji je bio nesto mulja, nema tu nikakvuh naputaka, radi se o tome da on i dslam kontrola odlucuju sto ce stavit kada vide parametre i tu ide 4 bez problema.
Pisi prigovor i zali se. Nema ti druge.

veče,
da li je brzina od 10Mbit na ovoj parici moguča i koja bi bila maksimalna brzina.... operater je T-Com
trenutno stanje , laptop spojen preko wifi
http://www.speedtest.net/my-result/3297262275
Downstream rate:5159 kbpsUpstream rate:895 kbpsPPPoE pass-through:DisabledADSL Line Status:Cable connectedLine mode:ADSL2+Maximum line rate:16832 kbps (downstream) / 1351 kbps (upstream)Noise margin:13.4 dB (downstream) / 12 dB (upstream)Line attenuation:15.2 dB (downstream) / 9.8 dB (upstream)Output power:4.4 dBm (downstream) / 5.7 dBm (upstream)
ja sam udaljeniji za pola kilometra od centrale i imam 10 mbps bez problema tako da biš i ti trebao imat
a hvala na odgovoru, onda ću probat prebacit pa da vidimo, ovo do sada je uvik stabilno radilo, optika mi još nije dostupna ( mada bi rado se prebacio )... a u nekog drugog operatera se ne mogu odlučit , bez obzira na cijenu tcom-a, jer kad čitam koliko ljudi čekaju pa im ne radi pa svi nešto zezaju....:)

koja je razlika između reseta i lock/unlocka?
udaljenost je pola kilometra što je super (možeš i vdsl od h1 imat ako su ti dostupni) ali margina je za tu udaljenost i brzinu (4 mbps) niska pa probaj ponovno spojeve telefonskih žica spojit ako želiš imat veću brzinu

Jel bi mogao netko objasnit što je točno "parica" ?
Jel to povezano s kvartom ili kućom?
Trenutno sam u Zagrebu, u Kozari Boku, imam 3Mbps/300 kbps preko Iskona. Htio bih to povećati bar na 8-10 Mbps (dl), a svi mi non stop govore ta je tu brzinu gotovo nemoguće postiće zbog loše infrastrukture, parice ...
Jel moguće ikako promijeniti paricu ili tak neš, saznat neke konkretne podatke o instalacijama ...?