Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.679.403
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

a što ti se događa? puca DSL?

max line rate i downstream rate su ti jako blizu, što može dovesti do nestabilnosti.

opiši malo što ti se događa, jesi li provjerio svoje instalacije, dali su ti spojevi na tavanu/zgradi dobri itd itd..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

ma nema pucanja...svi spojevi su dobri(sigurno),instalacija je ok ali ipak sutra se minja nova da skratin put kabela po kuci,znam da sam daleko od centrale i da nemogu tražiti čuda od brzine ali jel mozda stvar u routeru...

mislim dali bi priko drugog routera digao malo više brzinu

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 23:10 (VVD6).
13 godina
neaktivan
Ako ti je optimin annex a nece ti radit na mjestu sx763. Ako nema pucanja veze u cemu je problem?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
neaktivan

mislim jel postoji mogucnost vece brzine?

11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

@pc-strucnjak

Pozdrav. Imam neke muke sa amisom. Imate li kakva iskustva u vezi tog operatera pa da mi bar savjetodavno pomognete  ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

@VVD6

gotovo da si na limitu line-rate-a, budi sretan da ti je i ovo stabilno.. čitaj niš od veće brzine.

ja živim u zagrebu i imam semi-stabilni 1Mbit {#} spojen na DSLAM 5km od kuće, a najveći apsurd je što ima novi 500m zračne linije od mene na koji me t-scum neće spojiti.

@bunkermax

iz mog iskustva amis ima najbolju korisničku podršku.

bilo bi zgodno da za početak opišeš što te muči.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 17:23 (nine).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Sa amisom nemam iskustva, HT, Optima, poslovno i VIP privatno, ali akobje dsl nema problema samo reci u cemu je problem. S optikom je vec malo teze.
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Ma već sam jednom ovdje opisivao problem ali nije bilo komentara ni savjeta,

pa sam pomislio da možda nitko nema od vas iskustva sa amisom.

Problem je slijedeći: više godina sam amisov korisnik i manje više je sve bilo u redu do unazad par mjeseci.

Nekad sam imao brzine 6,5 Mbps/ 925 kbps   , a nakon svake prijave kvara brzina je bila sve manja i manja.

Sada sam na 3,5 Mbps/ 250 kbps , slika u prilogu.  Problem se javi dva do tri puta mjesečno, prvo pukne veza, pa se dsl nemože spojiti,

pa ih ja zovem, pa oni zaprime prijavu, pa mi onda smanje brzinu, pa onda testiraju sa raznim paketima dok kao za taj dan ne nađu dobitnu kombinaciju.

I onda to tako dela koji tjedan i onda sve ispočetka. Dvaput je dolazio tehničar i kod mene je sve ok kaj se tiče fizičke parice, kuća je u pitanju i kabel ide drito

do zidne utičnice i to je jedini spoj, od te utičnice ide kabel u modem. I modem su testirali i ok je.

Najbedastije mi je što oni nemogu otkriti u čemu je problem, i dosad sam već od njihovih službenika dobio desetak različitih odgovora za koje  ja nemogu reći

da li su točni ili ne , ali je problem kaj su to suprotni i dijametralno različiti odgovori.

Za probleme od jučer mi je njihova služba rekla da je "NETKO"  "MOŽDA" imao radove negdje unutar tih 3,1 km koliko sam ja daleko od centrale i da je zato

počela pucati veza, ali da su oni testiranjem paketa kao zasad riješili problem.

Ova očitanja sa mog modema su ista već godinama, znači takvo je bilo stanje i kada sam postizao duplo veće brzine downloada i troduplo veće brzine uploada,

i takvo stanje uz te iste parametre je bilo godinama.

Eto, njihova tehnička služba je očito iscrpila sve mogućnosti, pa sam odlučio potražiti savjet neovisno o njima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovi parametri apsolutno nista ne govore jer su jako cudni. Ajde ja bi te zamolio posudi od nekoga tcom gigaset ili thomson tg782 i spoji samo da se sinkronizira i nakon 10 min napravi print screan. To ce biti relevantni podaci. Iz ovoga ne vidim apsolitno nigdje di bi bio problem jer su brojevi cudni.
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Da, čudni su,. Proucio sam dobro prvi post u ovoj temi, i nikako se ovi moji brojevi ne uklapaju u one vrijednosti.

A opet, fino je delalo godinama. Ovaj modem je mislim spedtach onaj bijeli model. Vidjet cu jel imam od koga posuditi modem. Hoce se taj drugi uspjeti spojiti?  Naime, u njemu nece biti onih detalja koje amis ubaci...

Niti njima nazalost vec mjesecima nisu jasni ti prekidi i sve manje brzine.  Da nije to neko natezanje amisa i HT-a.... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

A opet, fino je delalo godinama. Ovaj modem je mislim spedtach onaj bijeli model. 

modem ti je enkom, prepoznajem web sučelje.. meni je jako dobar jer ima hrpetinu opcija i brzo minimalističko sučelje. čak mi radi stabilnije od onog thomson speedtoucha koji sam imao prije.

moguće da ti je t-scum čačkao nekaj po parici, možda je njihovom korisniku trebala bolja parica i sl... nema tu pomoći.

teško da ti amis (kao i svaki drugi operater) tu uopće može pomoći, jer oni ne obavljaju nikakve radove po infrastrukturi, to isključivo t-com radi.

dali živiš u zgradi ili privatnoj kući? dali ti je bio neki tehničar mjeriti point-to-point gušenje, recimo od utičnice do tavana, ili do stupa itd..?

13 godina
neaktivan
Ako je na annexu B a mislim da je tcom modem ce se spojit... Nije bitno sto nije izkonfiguriran za amis jer bitni su samo dsl parametri. Znaci nije bitno da se internet acc poveze vec samo da se sinkro s dslamom. E onda kad budemo imali parametre znat cemo moguce uzroke problema. Moze biti banalna stvar da je port na dslamu u kvaru. Al ako je amisova kolokacija valjda su provjerili. Ali kazem bez nekih normalnih parametara nist. Nemozemo jos uvijek gledat u kristalnu kuglu.
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Kuca je u pitanju. Dvaput su bili tehnicari, ja neznam koje su oni radnje odradili, ali oba puta su otišli rekavši da je na objektu sve oko.  Vodovi su zracni i šaraju, i po stupovima, a čest je slucaj i da idu sa tavana na tavan druge kuće, sa nje na trecu kucu, pa sa tavana te treće kuce idu kablovi koji se račva za cetvrtu i petu kuću. Džumbus pravi.... Peščenica... A spojeni smo na onu centralu kraj vatrogasaca, petrusevac, kraj omw uz coca colu.

Moram vidjeti, pojma nemam ko bi doma imo modem pa da posudim...  Pa sad dok je ovako, brzi mi je net na mobilnim vezama... 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Neznam zasto vec ti amisovi nisu poslali ht tehnicare da vide tu paricu da mjere acternama na izvodu i kod tebe na uvodu, pa ako je na izvodu sve ok da idu redom i mjere dokle je ok, te onda prespajaju na ispravno. No ako ti brzina konstantno opada, negdje je nesto oksidiralo, a posto kazes da ide preko puno tavana problem je na jednom ili vise njih.
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Neznam ni ja, nažalost.  I danas su me zvali iz amisa, i njihov djelatnik mi je

najljubaznije objasnio da su oni nemoćni.  Budu oni opet poslali tehničara,

ali mi je rečeno da je nemoguće prekontrolirati svaki centimetar veze u tih 3,1 km moje linije

i da ne očekujem da bi bilo moguće kaj znatnije popraviti situaciju.

Opet su se igrali sa paketima, i sada je stanje dole kao na slici.

Nažalost, dosad je uvjek bilo da to dela koji tjedan pa opet show.

Za ova čudnja očitanja parametara iz modema, kaže mi amisov djelatnik

da je to kao sve u redu jer su većinu tih parametara oni odredili i tako postavili.

Ja nemogu znati da li je to tako ili nije, a zasad nisam nikog našao da ima modem viška pa da

probam i na taj način kako ste mi ovdje sugerirali

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oni ne mogu postavit da pise ta i ta margina i attenuacija. Ona ovisi o parici i o veličini profila. Sto veći to margina manja. A sto lazu da nemoguće popravit svaki cm. Pa neće oni neg hitovi.
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Mislim da mi je izmedju redova htio reci da usprkos zahtjeva od amisa, ht nebude nikad prosao svaki cm moje linije. Em sam ja samo jedan korisnik, em nisam na tcomu, em je situacija takva da bi tehnicari morali u hrpu privatnih kuca i tavana zbog toga jer je mreza takva, pa im je lakse odgovoriti da je sa linijom sve ok i da je to maximum koji se ovdje moze dobiti..

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Molim pomoć u vezi adsl-a, naime puštena mi je jučer brzina 10/0.6 kod VIP-a, do sada je bio T-COM na 4/0.5 i sve radilo, no sada mi je download isti ili manji čak od uploada koji je dogovorienih 0.6-0.7 Mbsp, a download se kreće od 0.6-0.8, ali ponekad i 2, 6, 30 ??? Mbps, što se tu događa???? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.

Bara1983
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav, evo ako bi netko mogao napisati mišljenje o mojoj vezi(HT):

Status: Cable connected
Line mode: ADSL2+
Maximum line rate: 21880 kbps (downstream) / 1268 kbps (upstream)
Noise margin: 12.4 dB (downstream) / 14.3 dB (upstream)
Line attenuation: 16.8 dB (downstream) / 7.2 dB (upstream)
Output power: 15.6 dBm (downstream) / 12.7 dBm (upstream)
13 godina
neaktivan
Bara daj status DSL veze,

2.pa kod tebe po parametrima je sve OK, gušenje nije veliko, margina OK za stabilnu vezu, tako da problema trenutno nebih trebalo biti.
14 godina

Ma DSL je OK, veza ne puca i nije nikada u 2 godine nije pukla. Ruter je Technicolor od VIPa.

Bara1983
14 godina
bara1983 kaže...

Ma DSL je OK, veza ne puca i nije nikada u 2 godine nije pukla. Ruter je Technicolor od VIPa.

Jutros u suradnji sa teh. službom sve rješeno jer je bio pušten "pogrešan profil", a rezultat je ovo: http://www.speedtest.net/my-result/3188377472  {#}

Bara1983
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, imam problema s Iskon providerom, stalno mi puca veza. Brzina bi trebala biti 3Mbit za TV i 5Mbit za surfanje ali često to nije tako. 

Planiram mijenjati providera pa me zanima koju maksimalnu brzinu može podnijeti parica i da li mogu uzeti 20Mbit-a?

http://www.speedtest.net/result/3202040097.png

Ovdje je danas maksimalna 4 ali stalno je oko 2.7 Mbita

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 10:04 (tkalcho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Gledam preporučene vrijednosti i ne kužim kako onda moja veza uopće radi?!?

Može pomoć?

To je iskon, i uključuje 3 u 1. Od kad sam u razvodnoj kutiji zalemio kontakte (bili su oksidirani i samo uvijeni) sve radi, al se još uvijek ruter zna zablokirati

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 9:09 (xcat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Taj modem ne daje normalne parametre ne mogu ti brojevi biti troznamenkasti.
17 godina

u pitanju je Enkom A1521-I. Čekam što će mi tehnička podrška poručiti.

Do sad su mi tvrdili da se modem blokira (svakodevno) zbog velikih oscilacija na liniji:

"poteškoća je primijećena kod oscilacija maksimalne propusnosti linije. Daljnje mjerenje je pokazalo maksimalnu propusnost linije od 15 Mbps uz velike oscilacije. Blokade pristupnog uređaja uzrokovane su učestalim oscilacijama."

Nakon što sam zalemio kontakte u razvodnoj kutiji javili su:

"pregledom statistike linije vidljivo je da se linija sada stabilizirala. Prema dostupnim informacijama usluga bi trebala raditi ispravno."

i zbilja radi bolje, ali se još uvijek povremeno prekine telefonska veza i/ili modem izgubi vezu prema internetu.

A sve je počelo prelaskom na Iskon, dok sam bio na T-comu sve je radilo savršeno i stari Thomson SpeedTouch 780WL je radio savršeno.
Nema šanse da ga se "programira" da radi sa Iskonom?
13 godina
neaktivan
Ima šanse ako uspijes podatke za voip iscupat iz iskonovog modema. No trazi ti bolje novi modem od iskona, tipa gigaset.
17 godina

Zamijenili mi danas za Gigaset. Ali su prepolovili brzinu sa 10 (5+iskontv) na 5. Svašta. Opet slijedi dopisivanje.

pingtest.net pingtest.net
speedtest.net speedtest.net
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 23:40 (xcat).
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

@pc-stručnjak

Bok, i sve dobro u novoj godini..

Bio mi je danas tehnicar iz amisa radi onih problema. Izvrsio covjek mjerenja i kaze: signal do stupa 10 mbps a od stupa ide kroz 4 tavana i onda na mom tavanu signal 5 mbps. Posle me zvali da su prijavili kvar linije ht-u pa me zanima kaj mi je za ocekivati, bude opce kaj ht delal po tome i ima li kakvi rok?   

.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Da li je itkome poznato izlazi li HT na dojave drugih providera da je linija u poteškoćama, i postoji li neki zakonski rok za to  ? 

.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice