a što ti se događa? puca DSL?
max line rate i downstream rate su ti jako blizu, što može dovesti do nestabilnosti.
opiši malo što ti se događa, jesi li provjerio svoje instalacije, dali su ti spojevi na tavanu/zgradi dobri itd itd..
a što ti se događa? puca DSL?
max line rate i downstream rate su ti jako blizu, što može dovesti do nestabilnosti.
opiši malo što ti se događa, jesi li provjerio svoje instalacije, dali su ti spojevi na tavanu/zgradi dobri itd itd..
ma nema pucanja...svi spojevi su dobri(sigurno),instalacija je ok ali ipak sutra se minja nova da skratin put kabela po kuci,znam da sam daleko od centrale i da nemogu tražiti čuda od brzine ali jel mozda stvar u routeru...
mislim dali bi priko drugog routera digao malo više brzinu
mislim jel postoji mogucnost vece brzine?
@pc-strucnjak
Pozdrav. Imam neke muke sa amisom. Imate li kakva iskustva u vezi tog operatera pa da mi bar savjetodavno pomognete ?
@VVD6
gotovo da si na limitu line-rate-a, budi sretan da ti je i ovo stabilno.. čitaj niš od veće brzine.
ja živim u zagrebu i imam semi-stabilni 1Mbit spojen na DSLAM 5km od kuće, a najveći apsurd je što ima novi 500m zračne linije od mene na koji me t-scum neće spojiti.
@bunkermax
iz mog iskustva amis ima najbolju korisničku podršku.
bilo bi zgodno da za početak opišeš što te muči.
Ma već sam jednom ovdje opisivao problem ali nije bilo komentara ni savjeta,
pa sam pomislio da možda nitko nema od vas iskustva sa amisom.
Problem je slijedeći: više godina sam amisov korisnik i manje više je sve bilo u redu do unazad par mjeseci.
Nekad sam imao brzine 6,5 Mbps/ 925 kbps , a nakon svake prijave kvara brzina je bila sve manja i manja.
Sada sam na 3,5 Mbps/ 250 kbps , slika u prilogu. Problem se javi dva do tri puta mjesečno, prvo pukne veza, pa se dsl nemože spojiti,
pa ih ja zovem, pa oni zaprime prijavu, pa mi onda smanje brzinu, pa onda testiraju sa raznim paketima dok kao za taj dan ne nađu dobitnu kombinaciju.
I onda to tako dela koji tjedan i onda sve ispočetka. Dvaput je dolazio tehničar i kod mene je sve ok kaj se tiče fizičke parice, kuća je u pitanju i kabel ide drito
do zidne utičnice i to je jedini spoj, od te utičnice ide kabel u modem. I modem su testirali i ok je.
Najbedastije mi je što oni nemogu otkriti u čemu je problem, i dosad sam već od njihovih službenika dobio desetak različitih odgovora za koje ja nemogu reći
da li su točni ili ne , ali je problem kaj su to suprotni i dijametralno različiti odgovori.
Za probleme od jučer mi je njihova služba rekla da je "NETKO" "MOŽDA" imao radove negdje unutar tih 3,1 km koliko sam ja daleko od centrale i da je zato
počela pucati veza, ali da su oni testiranjem paketa kao zasad riješili problem.
Ova očitanja sa mog modema su ista već godinama, znači takvo je bilo stanje i kada sam postizao duplo veće brzine downloada i troduplo veće brzine uploada,
i takvo stanje uz te iste parametre je bilo godinama.
Eto, njihova tehnička služba je očito iscrpila sve mogućnosti, pa sam odlučio potražiti savjet neovisno o njima.
Da, čudni su,. Proucio sam dobro prvi post u ovoj temi, i nikako se ovi moji brojevi ne uklapaju u one vrijednosti.
A opet, fino je delalo godinama. Ovaj modem je mislim spedtach onaj bijeli model. Vidjet cu jel imam od koga posuditi modem. Hoce se taj drugi uspjeti spojiti? Naime, u njemu nece biti onih detalja koje amis ubaci...
Niti njima nazalost vec mjesecima nisu jasni ti prekidi i sve manje brzine. Da nije to neko natezanje amisa i HT-a....
A opet, fino je delalo godinama. Ovaj modem je mislim spedtach onaj bijeli model.
modem ti je enkom, prepoznajem web sučelje.. meni je jako dobar jer ima hrpetinu opcija i brzo minimalističko sučelje. čak mi radi stabilnije od onog thomson speedtoucha koji sam imao prije.
moguće da ti je t-scum čačkao nekaj po parici, možda je njihovom korisniku trebala bolja parica i sl... nema tu pomoći.
teško da ti amis (kao i svaki drugi operater) tu uopće može pomoći, jer oni ne obavljaju nikakve radove po infrastrukturi, to isključivo t-com radi.
dali živiš u zgradi ili privatnoj kući? dali ti je bio neki tehničar mjeriti point-to-point gušenje, recimo od utičnice do tavana, ili do stupa itd..?
Kuca je u pitanju. Dvaput su bili tehnicari, ja neznam koje su oni radnje odradili, ali oba puta su otišli rekavši da je na objektu sve oko. Vodovi su zracni i šaraju, i po stupovima, a čest je slucaj i da idu sa tavana na tavan druge kuće, sa nje na trecu kucu, pa sa tavana te treće kuce idu kablovi koji se račva za cetvrtu i petu kuću. Džumbus pravi.... Peščenica... A spojeni smo na onu centralu kraj vatrogasaca, petrusevac, kraj omw uz coca colu.
Moram vidjeti, pojma nemam ko bi doma imo modem pa da posudim... Pa sad dok je ovako, brzi mi je net na mobilnim vezama...
Neznam ni ja, nažalost. I danas su me zvali iz amisa, i njihov djelatnik mi je
najljubaznije objasnio da su oni nemoćni. Budu oni opet poslali tehničara,
ali mi je rečeno da je nemoguće prekontrolirati svaki centimetar veze u tih 3,1 km moje linije
i da ne očekujem da bi bilo moguće kaj znatnije popraviti situaciju.
Opet su se igrali sa paketima, i sada je stanje dole kao na slici.
Nažalost, dosad je uvjek bilo da to dela koji tjedan pa opet show.
Za ova čudnja očitanja parametara iz modema, kaže mi amisov djelatnik
da je to kao sve u redu jer su većinu tih parametara oni odredili i tako postavili.
Ja nemogu znati da li je to tako ili nije, a zasad nisam nikog našao da ima modem viška pa da
probam i na taj način kako ste mi ovdje sugerirali
Mislim da mi je izmedju redova htio reci da usprkos zahtjeva od amisa, ht nebude nikad prosao svaki cm moje linije. Em sam ja samo jedan korisnik, em nisam na tcomu, em je situacija takva da bi tehnicari morali u hrpu privatnih kuca i tavana zbog toga jer je mreza takva, pa im je lakse odgovoriti da je sa linijom sve ok i da je to maximum koji se ovdje moze dobiti..
Molim pomoć u vezi adsl-a, naime puštena mi je jučer brzina 10/0.6 kod VIP-a, do sada je bio T-COM na 4/0.5 i sve radilo, no sada mi je download isti ili manji čak od uploada koji je dogovorienih 0.6-0.7 Mbsp, a download se kreće od 0.6-0.8, ali ponekad i 2, 6, 30 ??? Mbps, što se tu događa???? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
Ma DSL je OK, veza ne puca i nije nikada u 2 godine nije pukla. Ruter je Technicolor od VIPa.
Ma DSL je OK, veza ne puca i nije nikada u 2 godine nije pukla. Ruter je Technicolor od VIPa.
Jutros u suradnji sa teh. službom sve rješeno jer je bio pušten "pogrešan profil", a rezultat je ovo: http://www.speedtest.net/my-result/3188377472
Pozdrav, imam problema s Iskon providerom, stalno mi puca veza. Brzina bi trebala biti 3Mbit za TV i 5Mbit za surfanje ali često to nije tako.
Planiram mijenjati providera pa me zanima koju maksimalnu brzinu može podnijeti parica i da li mogu uzeti 20Mbit-a?
http://www.speedtest.net/result/3202040097.png
Ovdje je danas maksimalna 4 ali stalno je oko 2.7 Mbita
Gledam preporučene vrijednosti i ne kužim kako onda moja veza uopće radi?!?
Može pomoć?
To je iskon, i uključuje 3 u 1. Od kad sam u razvodnoj kutiji zalemio kontakte (bili su oksidirani i samo uvijeni) sve radi, al se još uvijek ruter zna zablokirati
@pc-stručnjak
Bok, i sve dobro u novoj godini..
Bio mi je danas tehnicar iz amisa radi onih problema. Izvrsio covjek mjerenja i kaze: signal do stupa 10 mbps a od stupa ide kroz 4 tavana i onda na mom tavanu signal 5 mbps. Posle me zvali da su prijavili kvar linije ht-u pa me zanima kaj mi je za ocekivati, bude opce kaj ht delal po tome i ima li kakvi rok?
.
Da li je itkome poznato izlazi li HT na dojave drugih providera da je linija u poteškoćama, i postoji li neki zakonski rok za to ?
.