Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.584.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
191x7 kaže...
infernoxcro kaže...

Ekipa, treba mi tipkovnica za igranje RTSa, odnosno Dote, bitan mi je brz odaziv tipki. Što mislite o Logitech g103? Ako se ne varam ima mehaničke tipke, može mi neko objasnit koje su prednosti toga i dat mi savjet za adekvatnu tipkovnicu u sličnom cjenovnom rangu. Hvala unaprijed

Dota nije RTS, dota je MOBA.

G103 nije mehanička.

Prednosti mehaničke imaš u prvom postu teme.

Je je, znam što je dota, odnosilo se generalno i na RTS i na dotu. Cijenom mi je prihvatljiva ova G103, našo sam i review tu na forumu, sve najbolje o tipkovnici. Mislim da je ovo zicer, ako ima neko još neki prijedlog nek slobodne reče 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 0:51 (infernoxcro).
15 godina
Molim preporuku za tipkovnicu do 200 kn.
Nije za gaming, nego za obicno surfanje itd.
Nesto u stilu logitech k740 (tanko, moderno, pozadinsko osvjetljenje tipaka).
16 godina
x360gamer kaže...
Molim preporuku za tipkovnicu do 200 kn.
Nije za gaming, nego za obicno surfanje itd.
Nesto u stilu logitech k740 (tanko, moderno, pozadinsko osvjetljenje tipaka).

Ispod 200 kn ima nekoliko tipkovnica sa pozadinskim osvjetljenjem ali ne očekuj kvalitetu:

- Genius KB-G255

- Zalman ZM-K400G

- Modecom MC-9006

Ili nešto skuplju Sharkoon Skiller Pro (kod nje svjetle i slova i prostor oko tipki).

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
Hvala ti.
Nema nikoja "elegantnija"?
Da su tipke kao na laptopu. Skoro pa u ravnini s okvirom tipkovnice (kao na k740).
Nije za gaming, netrebaju mi dodatne tipke ili sta vec.
10 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Jučer posjetio ADM i uzeo Func KB-460 sa red switchewima. Za sad sam je koristio nekih 2 sata i super sam zadovoljan, na najsalbijem osvjetljenju taman za po danu i po mraku.

Red switchewi mi nakon brown super odgovaraju i čak mi se malo više sviđaju. (pogotovo dok se igram dotu 2) Pisao nisam za sada ništa duže/konkretno, ali ono web browsing, facebook i to, stvarno je ugodno pisanje. NEMA spomenutih tipfelera koje vićinom pripisuju red prekidačima (uglavnom tu i tam koji, ali to m ise događalo i na brown i na membranskoj - moja greška).

I usput bih pohvalio ADM, otvorili su Func sa red i blue i Asus echelon sa black switchewima i dali 5 minuta da isprobam. Definitivno preporuka i shopa i tipkovnice. Ako netko želi probati blue ili black sad ih imaju otvorene i možete iči probati.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Može preporuka Wireless kompleta do 300kn?

Dosad sam imao logitech, crkla tipkovnica večeras nakon 5 godina (zadnjih godinu je mušićava dosta). Miš su tipke rashabane totalno tak da ide i on novi...

Razmišljam možda i o žičnom kompletu ukoliko ima nešto puno bolje od bežičnog za isti novac?

U tom slučaju samo žična tipkovnica (možda i s osvjetljenjem tipki, al ne onim blještećim pozadinskim) jer bežičnog miša imam još jednog u rezervi novog.

Tipkovnica je prvenstveno za pisanje, igranje jako malo, skoro zanemarivo, tako da ne gledam gamerske tipkovnice.

Isplati li se ovo uzeti možda?

http://www.njuskalo.hr/tipkovnica-mis/razer-blackwidow-tournament-edition-oglas-15162976

Jedino nema numerički dio na što bi se mogao naviknuti mislim jer ga ne koristim baš često.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 19:40 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima negdje kod nas za kupit posebno cherry mx red switches? Meni trebaju samo 2 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema mehanicke tipke g103.

11 godina
neaktivan

Valjaju li novi Razerovi zeleni switchevi na njihovim tipkovicama? 

Točnije na BlackWidow Tournament Edition?

Steam: 53 31 43 4B, YouTube: S1CK
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FTWTitanium kaže...

Valjaju li novi Razerovi zeleni switchevi na njihovim tipkovicama? 

Točnije na BlackWidow Tournament Edition?

Ja imam razer blackwidow ultimate 2014 isti su switchevi kao na BlackWidow Tournament Edition kupio sam je rabljenu.
Switchevi su jeftinije izrade od standarnih mx switcheva.Ovo mi je prava mehanicka tipkovnica.Tako da ne znam
razliku izmedu ostalih.Za aktivaciju tipki potreban je pritisak od 50g.Ne moraju se pritisnuti do kraja da registriraju
pritisak tipki i imaju clicky zvuk da znas kad su registrirane tipke.Glasne jesu ali meni ne smeta jer koristim slusalice.

Kvaliteta je iznenadujuce kvalitetna ugodno iznenaden pogotovo za razer.Jedan veliki plus za mene je da treba vise snage
za aktivaciju tipki posto inace imam jaci stisak.Ako se odlucis za mx switcheve ne preporucujem plave ako su za gaming.
Nadam se da sam pomogao.Pozdrav.

17 godina

Isplati li se ovo za 500kn?

Koji su to switchevi uopće?

http://www.njuskalo.hr/tipkovnica-mis/rapoo-v700-mehanicka-gaming-tipkovnica-oglas-13493620

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 20:39 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Neki žuti switchevi, između Cherry MX Red i Black

17 godina
ministar kaže...
lllnuclearlll kaže...

Neki žuti switchevi, između Cherry MX Red i Black

aha, niš od toga onda, idem na blue ili brown... 

17 godina

Jel može pomoć u vezi odabira layouta tipkovnice?

Dakle ne znam dal da idem na UK ili US. Dakle ISO ili ANSI?

Jel postoje kakve dobre i loše strane ove dvije varijante tak da mi bude lakše odlučit?

Inače, počeo sam pravilno tipkati bez gledanje u tipkovnicu, i sad mi jedino još ostaje izbor layouta.

Što se tiče postavki tipkovnice u Winsima, neću više koristiti HR layout, nego UK ili US, dakle zavisno dali ću uzeti ISO ili ANSI...

Palatale sam si naštimao na Alt Gr = c,z,s,d,t, i odgovara mi tak...

Dakle sad samo još izbor layouta me muči.

Što se tiče onog što radim, to je dakle tipkanje, jako malo gaminga dakle to je zanemarivo, a od tipkanja radi se o programiranju i chatu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 20:26 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa, uzmi onaj layout na koji si navikao (na kakvom najviše radiš) i na kakvom ćeš možda i najviše raditi kada nisi za svojom tipkovnicom.

Nezgodno je recimo doma imati US odnosno ANSI na primarnoj tipkovnici/kompu, na drugom kompu ili laptopu recimo ISO (HR ili UK) a na kompu na poslu recimo isto ISO...

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan

UK layout, jer taj izgleda ima veliki Enter. I ja sam programer i jednostavno ne podnosim taj ogavni mali Enter.  

Inače, upravo mi je stigao Func kb-460 sa MX Red switchevima i totalno uživam. Ovaj neki gumirani premaz na cijeloj tipkovnici i palm-restu je gotovo orgazmičan. 

Red switchevi za dosta kuckanja i nešto igranja. Iskreno, nije mi jasna pomama na ovoj temi za Brown switchevima koje po drugim forumima uglavnom kritiziraju i izbjegavaju kao najgore od MXova općenito. Meni je osobno uživancija, i osjećaj, i zvuk MX Red switcheva (a i podsjeća me na neprežaljenu Amigu koja je isto imala linearne  ).

3 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Molim preporuku mehanicke mini  tipkovnice bez numerickog i page up/down...dijela.I da ima Crvene prekidace (cherry mx red switches)

Nesto kao na slici:

Zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2015 13:58 (zjaka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zjaka kaže...

Molim preporuku mehanicke mini  tipkovnice bez numerickog i page up/down...dijela.I da ima Crvene prekidace (cherry mx red switches)

Nesto kao na slici:

Zahvaljujem

Ako ti nije problem pričekati, joinaj massdrop, da se ušparati nešto para, mislim da je trenutno jedna koja ti odgovara na prodaji.

http://instagram.com/bokeh_hour
10 godina
neaktivan

Moze savjet oko odabira tipkovnice do cca 300kn koja bi se koristila iskljucivo za gaming? Sve preporuke su dobro dosle, hvala.

hrna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrna123 kaže...

Moze savjet oko odabira tipkovnice do cca 300kn koja bi se koristila iskljucivo za gaming? Sve preporuke su dobro dosle, hvala.

CM Storm Octane?

12 godina

Jel zna netko gdje ima za kupit onaj kontroler koji je namijenjen vožnji simulacije aviona?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

preporuke tipkovnice do 1000 kn max

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
polymer1234 kaže...

ok...znači biti će mehanička!

jesi imao do sada mehaničku? koje bi switcheve?

jel treba imati palmrest? multimedijske tipke? osvjetljenje (boja)?

17 godina
polymer1234 kaže...

Škicni Func KB-460

Switcheve i layout naravno odaberi sam 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 13:50 (lllnuclearlll).
10 godina

pa što se tiče switch nisam siguran ,znači za gaming i za tipkanje ,osvjetljenje tipki obavezno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
polymer1234 kaže...

pa što se tiče switch nisam siguran ,znači za gaming i za tipkanje ,osvjetljenje tipki obavezno 

Protegni se do http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_51&products_id=12623 za 30 kuna više nećeš umrijeti.

Keyba je fantastična.

12 godina
polymer1234 kaže...

Obiđi prvo trgovinu ili dvije gdje ima izloženih tipkovnica i probaj nekoliko modela... osjeti ih

Ako si već spreman izdvojit toliku lovu nemoj se zaletavati. Istraži što ti najviše odgovara.

Ja osobno bi ti preporučio Ducky-a ali moraš ju naručit s neta. Od ovdje dostupnih CoolerMaster ili Func...

17 godina
Entropija kaže...

Ja osobno bi ti preporučio Ducky-a ali moraš ju naručit s neta. Od ovdje dostupnih CoolerMaster ili Func...

Što uopće odabrati od te patke? Ima toliko tih šifriranih modela da mi se iskreno neda ni gledat to i tražit odgovarajući.

15 godina
191x7 kaže...
polymer1234 kaže...

Protegni se do http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_51&products_id=12623 za 30 kuna više nećeš umrijeti.

Keyba je fantastična.

dobra je ako ne tipkaš po njoj, jer ako tipkaš, onda tipke pucaju, haha 

10 godina
neaktivan

jel ima kod nas func uz US layout?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 21:17 (alex00).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice