Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.588.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Hvala na informacijama u vezi G710, ma mislio sam da ima neki generalni zaj.. s njima pa sam zato pitao, ovo što im se lome tipke, bude defekata, itd, to me zanima, pošaljem na garanicju i goodbye!?
Pardon ako je već negdje napisano, koji su switch-evi u G710?!
Ma nema novčanog limita, hoću da to uzmem sad kad imam novac i da budem bez brige bar par godina, ali mislim da ni Ducky a ni Corsair nemaju HR layout na tipka stoga odmah otpadaju, ili sam u krivu?!

Jel postoji neka CoolerMaster tipkovnica sa HR layout-om da to uopće tražim il ne, da se bacim na traženje SS 6Gv2 sa HR layout-om i blue ili brown switch-evima ili ako to propadne uzmem G710+ i to je to?! 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima,

Zanima me isplati li se više uzeti Logitech G710+ ili Razer Blackwidow 2014 ultimate tipkovnicu. Koliko vidim cijenom su slične, eventualno što Razer ima svoje switcheve a ne MX cherry, te mu manjkaju hrv. znakovi.

Pa ukoliko ko može baciti koji savjet, bio bi mu zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Ivsa kaže...

Hvala na informacijama u vezi G710, ma mislio sam da ima neki generalni zaj.. s njima pa sam zato pitao, ovo što im se lome tipke, bude defekata, itd, to me zanima, pošaljem na garanicju i goodbye!?
Ma nema novčanog limita, hoću da to uzmem sad kad imam novac i da budem bez brige bar par godina, ali mislim da ni Ducky a ni Corsair nemaju HR layout na tipka stoga odmah otpadaju, ili sam u krivu?!

Jel postoji neka CoolerMaster tipkovnica sa HR layout-om da to uopće tražim il ne, da se bacim na traženje SS 6Gv2 sa HR layout-om i blue ili brown switch-evima ili ako to propadne uzmem G710+ i to je to?! 

Da, kontaktiraš support. Ti ništa ne moraš, oni preuzmu.
Cherry MX Brown su switchevi. E za layoute nisam siguran, sve je to stvar navike.

sinkee kaže...

Pozdrav svima,

Zanima me isplati li se više uzeti Logitech G710+ ili Razer Blackwidow 2014 ultimate tipkovnicu. Koliko vidim cijenom su slične, eventualno što Razer ima svoje switcheve a ne MX cherry, te mu manjkaju hrv. znakovi.

Nemoj Blackwidow. Baš sam neki dan s frendicom razgovarao. Par njezinih je uzelo Blackwidow, danas još samo jedna radi zbog elektronike (switchevi su naravno super kod starijih gdje su MX Blue, za ove njihove nisam siguran).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
11 godina
protjeran

Molio bih preporuku tipkovnice do 1000 kn. 

Već skoro 7 godina koristim Logitech G15 i mislim da bi bilo vrijeme za promjenu. Tipke su već pošteno olabavile.

Tražim mehaničku tipkovnicu s hrvatskim layoutom i pozadinskim osvjetljenjem.

Hvala. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
jozagloza123 kaže...

Već skoro 7 godina koristim Logitech G15 i mislim da bi bilo vrijeme za promjenu. Tipke su već pošteno olabavile.

Lijep fond za taj tip periferije... Ja bih ti preporučio Ducky-a nekog (naravno imam ga i ja{#}) ali morat češ ga naručit. Ili Corsair K70 ili K90. Sad sve ovisi za što ti treba i što voliš imati na tipkovnici? Baci pogled i na Das Keyboard

17 godina
Ivsa kaže...

Evo i mojoj je godina, nikakvih problema.

G710+ koristi Cherry MX Brown s dodanim gumenim ublaživačima ispod svake tipke (lako se maknu, u biti gumeni prstenčići što malo utišavaju zvuk).

Tako je, ni Ducky ni Corsair koliko znam nemaju HR (SLO i slične) iako ih se može naći s ISO layoutom (premdasu uglavnom ANSI).

CM Storm s HR ti je koliko znam đaba tražit. A Steelseriesa nemaš s Brown i Blue.

sinkee kaže...

Pozdrav svima,

G710+. BW 2014 koristi Kailh switcheve - kopija MX Blue prefarbane u zeleno. Puno jeftiniji switchevi, a cijenu su u Razeru zadržali istu kao prije (kada je BW imala MX Blue).

jozagloza123 kaže...

Logitech G710+ i to je to.

Twitter: @191x7
17 godina
odjavljen

A za Logitech G710+ sam par postova gore procitao da je losa kvaliteta izrade. Da se kvare. Ta tipkovnica mi je prva i zapela za oko pa me taj post malo splasio :D

offtopic: Jozagloza je profil mog malog brata i ostao je ulogiran. Skuzio sam tek kasnije. Moj bed :)

Pro patria
16 godina
neaktivan

Znači samo da još jednom provjerim, G710 ima hrvatski layout, odnosno ima označeno da je na tipki 8 i 9 lijeva i desna zagrada a kraj backspace-a je je zvijezdica a ne =, bio bih jako zahvalan kad bi netko uslikao svoju i postavio sliku ovdje da vidim kako to izgleda?!
I gdje se može najjeftinije kupit G710+?! 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 23:59 (Ivsa).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Imaš na mom kanalu unboxig. Vidi se.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Imaš na mom kanalu unboxig. Vidi se.

Sorry kolega ali jako se slabo vidi, probao sam "upauzirat" na par mjesta ali nikako ne mogu jasno očitat znakove na brojkama, šteta!?

11 godina
neaktivan

Molim preporuku za neku gaming tipkovnicu do 600 kn. Pozeljno sa HR layoutom. Hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
Boycro kaže...

Molim preporuku za neku gaming tipkovnicu do 600 kn. Pozeljno sa HR layoutom. Hvala :)

Bilo koja mehanička.

11 godina
GamerX9 kaže...

Namjeravam kupiti Steelseries 7G pa imam par pitanja.

Buduci da nemam PC, nego laptop, hoce li tipkovnica raditi ako ju ustekam u obican USB port u laptop?

Ima li tipkovnica HR layout sa č, ć, š...? naručujem iz Instara pa pretpostavljam da bi trebala imati.

Zasto nebi radila ako je ustekas u USB port u laptopa? Imas tu detaljan opis: link Ista stvar pise na opisu instarove stranice. Neznam zasto bi tipkovnica trebala imati HR layout ako je iz instara. Pitaj pa saznaj. Ja pretpostavljam da nece imati HR layout. To ionako nije problem i lako se sredi, a ak ces htjet bas naljepnice za tipkovnicu za ta slova, mozes ih jeftino nabaviti na njuskalu.

Inace razmisli si i o 6gv2 tipkovnici, najjeftinijoj kvalitetnoj mehanickoj tipkvonici u nas. Totalno ista ko 7G samo sto nema podlozak za dlanove, malo zasticenije kablove, audio portove i usb hub.

Sa 6gv2 mozes ustedit tocno 150kn u odnosu na 7G. (najjeftinija u centro.hr i megatrade).

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 21:21 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Dali se isplati kupiti logitecg g105 za 400kn?

0 0 hvala 0
11 godina
alien20 kaže...

Dali se isplati kupiti logitecg g105 za 400kn?

Bolje pitanje, da li se tebi isplati tipkovnica. Da bi ti na to znali odg, trebamo znati tvoje zahtjeve. Ako ti treba hrpa dodatnih tipki, osvjetljenje, normalne membranske tipke, dodatni utori, onda idi na nju. Ako ti treba tipkovnica za surovo pisanje bez dodatnih fensi stvari onda idi na g103 koja ima navodno iste tipke kao sa g110. Ako zelis jos bolje tipke bez fensi stvari idi na steelseries 6gv2, mehanicku tipkovnicu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 14:57 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Eto jedno glupo pitanje, ali stvarno me zanima u čemu je razlika između mehaničkih i membranskih tipkovnica? Vidim razliku u switchevima i dugotrajnosti, jel postoji još nešto što bi trebo znati? Trenutno imam tipkovnicu od 50 kuna, a imam priliku uzet neku do 700 kuna tipkovnicu, pa me zanima da znam ocu uzet neku obicnu membransku ili da se potrudim naci mehanicku

Gledam Steelseries 6Gv2, Coolermaster storm QuickFire XT Brown i Razer Deathstalker.

Imam priliku dobit Razer Arctosa za 150 kuna pod garancijom. Navodno je plačena 500 kuna (više-manje) što mi je dobro jer je mogu zamjeniti za neki drugi proizvod + nadoplata, tako da bi mogo dobiti bolje tipkovnice za manje pare. 250kn max za nadoplatu.

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 17:25 (SBV3X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mehanicka objektivno i subjektivno pruza bolji osjecaj kucanja, u tome je najveca razlika. Vecina primjeti razliku i vecina cijeni mehanicke tipkovnice, dok je nekima svejedno na cem pisu.

11 godina
neaktivan

Tipkovncia bi sluzila za gaming, multimedia tipke mi dobro dodu, osvjetljenje isto. Tipkovnica mi je odbra, ali me zanima dali je za tu cijenu isplativa? Ili bolje da kupim speedlink parthicu ili tako nesto?

0 0 hvala 0
11 godina

To isplativa ili ne je jako subjektivno. Nekom je isplativo dati 15000kn na laptop, vecini nije. Trazi ono sto zelis dobiti. Znaci ako zelis osvjetljenje, multimedia tipke, briga te je li mehanicka ili ne, onda je valjda ta tipkovnica okej. Ja ti neznam neke posebne modele i to, tak da ti nemrem bas konkretno pomoc, ali ti ocu sugerirat da si ti taj koji gleda je li mu nesto isplativo ili ne. Btw. kod te tipkovnice to naprijed svijetlo izgleda koda bas nece bit ugodno po noci, a ak ugasis to svijetlo nece ti svjetlit nit slova ja mislim. Meni se osobno ne svidja model.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To isplativa ili ne je jako subjektivno. Nekom je isplativo dati 15000kn na laptop, vecini nije. Trazi ono sto zelis dobiti. Znaci ako zelis osvjetljenje, multimedia tipke, briga te je li mehanicka ili ne, onda je valjda ta tipkovnica okej. Ja ti neznam neke posebne modele i to, tak da ti nemrem bas konkretno pomoc, ali ti ocu sugerirat da si ti taj koji gleda je li mu nesto isplativo ili ne. Btw. kod te tipkovnice to naprijed svijetlo izgleda koda bas nece bit ugodno po noci, a ak ugasis to svijetlo nece ti svjetlit nit slova ja mislim. Meni se osobno ne svidja model.

To govoris sa speedlink parthicu ili za logi?

11 godina
alien20 kaže...
The_Fichek kaže...

Za speedlink velim da mi se ne svidja to naprijed osvijetljenje jer mislim da bi meni osobno bilo iritirajuce ak se nemre smanjit jacina svijetljenja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 21:00 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Jel zna neko neki jeftini combo poput CM Devastatora? BAs da bude slican mis i tipkovnica da ima osvijetljenje (nemora bit preslicna). Imama Devastatora i pre je ali sad gradim novu (citaj: staru) konfu i trebaju mi mis i tipkovnica do 150 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Trazi malo na njuskalu i nabava.net. Izletit ce nesto sigurno.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
alien20 kaže...
The_Fichek kaže...

Za speedlink velim da mi se ne svidja to naprijed osvijetljenje jer mislim da bi meni osobno bilo iritirajuce ak se nemre smanjit jacina svijetljenja.

Mogu se izmijenit 3 boje i 3 stupnja osvjetljenja, dali ti se ovako po ostalome cini ok tipkovnica?

11 godina

Ja ti nisam neki strucnjak za tipkovnice i svako ima svoje neke preference. Neznam nista o toj tipkovnici prakticki osim sto sam na 10 sec pogledao kaj pise na sluzbenoj stranici. Najbolje ti je sam prouciti od sluzbene stranice do reviewova, mozda se nesto nadje i na youtube-u. Iskustva na amazonu i neweggu isto znaju pomoc.

Meni je osobno bolje da tipkovnica nema osvjetljenja, a ima bolje tipke. Stoga bi ja prije isao na cim jeftiniju mehanicku tipkovnicu nego na neku sa osvijetljenjem, dodatnim utorima i tipkama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 21:53 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva s naručivanjem WASD tipkovnica iz Hrvatske? Imam priliku kupiti si jednu, ali me zanima koliki će biti trošak carine?

Radi se o ovoj tipkovnici: http://www.wasdkeyboards.com/index.php/products/mechanical-keyboard/wasd-v2-105-key-iso-custom-mechanical-keyboard.html#ad-image-0

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako se jos dobro sjecam; 150$ vrijednost paketa + 60$ postarina i na to ide pdv + jos neki troskovi. Previse :)

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Trenutno koristim Logitech G11. E sad pitanje, dali se isplati prelaziti na nešto novije/bolje s obzrom da ova već ima preko 4 godine.. sve je super s njom, nije izlizana, sve radi.. al bi možda probao nešto novog..

Bitno je da ima pozadinsko osvjetljenje (po mogućnosti plavo ko ova, jer stvarno je ugodno i ne umara oči), palm rest(naslon za ruke), prvo ga nisam koristio, ali sad nebi bez njega mogao.. pogotovo kad igram nešto..

Mehanička ili ne? e sad tu iskreno neznam, u životu nisam tipkao po mehaničkoj, vidim da svi pišu da su bolje, meni je osobno ova super i da znam da će na novoj nakon 4 godine tipke ići lagano ko na ovoj odmah bi uzeo opet membransku..

Što s hr tipaka tiće, dovoljne su i naljepljene ko na G11.. također brojke s desne strane strelica bi bilo lijepo da ima, mada ih rijetko koristim, ali nekako sam naviknut na njih..

Cijena bilo bi super oko 500kn (+/-50kn)..

Ako imate kakav dobar prijedlog bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
Schweini7 kaže...

Trenutno koristim Logitech G11. E sad pitanje, dali se isplati prelaziti na nešto novije/bolje s obzrom da ova već ima preko 4 godine.. sve je super s njom, nije izlizana, sve radi.. al bi možda probao nešto novog..

Naravno da se ne isplati.

13 godina
neaktivan

Molio bi svakog ko je imao bilo kakvih kvarova sa bilo kojom tipkovnicom, ali da je moguce odnijeti na garanciju i dobtiti novu, da mi kaze sta mu se pokvarilo. Imam jednu ponudu za tipkovnicu koja je pokvarena, ali pod garancijom pa da znam jel se isplati kupovat 

ShadowStep
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice