Mene najviše zanimaju tenkovi,ali moderni...Jer budimo realni,bilokoji današnji tenk bi mausa bušio kao da je od kartona.Osim ako uzmete u obzir da sj. korea još i danas ima t-34 na skladištu.
Budimo realni, i M103 bi trebao bušit Mausa ko od kartona, zajedno sa T110. Al budimo realni i shvatimo da je ovo igra koja favorizira ruskie i sve je podređeno ruskom balansu.
A da bi uveli moderne tenkove, već sam rekao, morali bi izmisliti potpuno novi tenk jer Rusi trenutno nemaju ništa što može parirati Leu/Abramsu/Challyju, a usudio bih se reći ni Merkavi/Leclercu i Arieti. Tako da je suludo opće to očekivati, iako ima mnogo onih koji bi to htjeli(uključujući mene). Onda ih opet tu ograničava engine i veličina mapa, da bi se ti tenkovi mogli koristiti.
Uglavnom, šta se tiče njihovih projekata, WoWp i WoB, a neka. Probat ću jedno i drugo, pa ćemo vidjeti. Ukoliko odrade kako treba, bit će dobro po njih. Samo čega me najviše strah je ruski balans.
Rusi bi u tom slučaju trebali imati t-95 gdje bi za top mogao birati 130mm ili 152mm.Mislim imaju u igri tenkove koji nisu došli ni do prototipa a t-95 je imao već masu prototipa.Nebi se čudio da stave panera 9 i panzera 10 koji nisu postojali niti u planovima nego su bili jedino na skicama u propagandnim letcima.
Mene najviše zanimaju tenkovi,ali moderni...Jer budimo realni,bilokoji današnji tenk bi mausa bušio kao da je od kartona.Osim ako uzmete u obzir da sj. korea još i danas ima t-34 na skladištu.
Budimo realni, i M103 bi trebao bušit Mausa ko od kartona, zajedno sa T110. Al budimo realni i shvatimo da je ovo igra koja favorizira ruskie i sve je podređeno ruskom balansu.
A da bi uveli moderne tenkove, već sam rekao, morali bi izmisliti potpuno novi tenk jer Rusi trenutno nemaju ništa što može parirati Leu/Abramsu/Challyju, a usudio bih se reći ni Merkavi/Leclercu i Arieti. Tako da je suludo opće to očekivati, iako ima mnogo onih koji bi to htjeli(uključujući mene). Onda ih opet tu ograničava engine i veličina mapa, da bi se ti tenkovi mogli koristiti.
Uglavnom, šta se tiče njihovih projekata, WoWp i WoB, a neka. Probat ću jedno i drugo, pa ćemo vidjeti. Ukoliko odrade kako treba, bit će dobro po njih. Samo čega me najviše strah je ruski balans.
Sada bar znamo - od početka derat po ruskim brodovima/avionima...
Btw. mediumi su odmor za dušu od ovog tromog VK..
Istina,panzer IV je zakon,a na vk 3601 mi smeta to što malo zarađuje a ne njegova tromost.Ali sada ima l70 top pa ide ok.
Al stvarno mi više ide na k*** sa ovom igrom.
Ako stave ovaj m103 američki tenk to će stvarno biti glupo, pa taj tenk je proizveden 1957...majku mu hebem...pa neko onda stave i njemcima leoparda 1 koji je napravljen negdje 1960-ih pa da im bude konkurencija neka. ili nek im stave ratte
Već sam im zamjerao što su stavili panthera II sa t54 koji je napravljen isto negdje 1950-ih, to nema nikavog smisla, slično i sa is7.
Dobro je da nisu sebi kao ruski tier 10 stavili T90, a njemcima ostavili mausa.
Ovo sad fakat više nema smisla, pogotovo kad se sjetim da će i dalje is4/is7 biti bolji od m103 ili m110.
Leopard 1 je u biti izašao 1957-e,na stranu to šta nije bio u masovnoj produkciji.Mislim da ja njima tamo falsificiram podatke o tome kako je neki mali rus u Vladivostoku 1949-e sanjao o tenku svemirskih karakteristika da bi ga oni stavili u slijedećem patchu kao tier 9.
Evo jednog povjesnog štiva o borbi Tigrova na istocnom bojistu.
Najvise me se dojmila ova recenica:
"Four Tigers destroyed 12 T-34/76 tanks and the rest of the Soviet tanks were forced to retreat."
Link
http://www.achtungpanzer.com/the-new-generation-of-soviet-armor-vs-tigers.htm
Za tigrove se smatralo da ako nisu ubili barem 10 t-34 da posada nije bila efikasna.
A da bi uveli moderne tenkove, već sam rekao, morali bi izmisliti potpuno novi tenk jer Rusi trenutno nemaju ništa što može parirati Leu/Abramsu/Challyju, a usudio bih se reći ni Merkavi/Leclercu i Arieti. Tako da je suludo opće to očekivati, iako ima mnogo onih koji bi to htjeli(uključujući mene).
Ne znam baš, T-90 stvarno izvlači maksimum iz relativno stare tehnologije, a ni Abrams nije u cvijetu mladosti. Tu su negdje, a i spadaju u treću genereaciju tenkova.
U igri su i dalje tenkovi prve generacije, kao i dizajn iz WW2, gdje su njemci stali.
BTW Kuky, T-54 je napravljen prije kraja WW2, u martu 1945, dok je ušao u serijsku proizvodnju 1947. godine, tako da spada u period koji su zacrtali.
Evo jednog povjesnog štiva o borbi Tigrova na istocnom bojistu.
Najvise me se dojmila ova recenica:
"Four Tigers destroyed 12 T-34/76 tanks and the rest of the Soviet tanks were forced to retreat."
Tigar duguje puno Witmanu i njegovim zapovjedničkim sposobnostima, kao i Witmanovom gunneru (dokumentarac od par postova prije). A i većina killova su bili laki i srednji tenkovi, kao i anti-tank topovi, kojih se jako bojao.
T-90 je samo preimenovani t-72AB(preimenovali su ga zbog sramote koja mu se dogodila u Gruziji devedesetih),možda tek malo nadograđen.U vrijeme prvih t-devedesetki je t-80 bio napredniji,i danas ukrajinci rade t-84 yatagan i slične za koje vjerujem da su bolji od najnovijih t-90 tenkova.U biti je T-95 nasljednik od t-80 a ne t-90.Tenkvoi t-64,t80,t-95 su nešto kao ''heavy tank linija'' današnje Rusije,dok su t-62,t-72 i t-90 ''medium tank linija''.Iako u gruziji je više bilo kriva loša strateija koja je dovela do uništenja viška ruskih tenkova.Rusi danas još uvijek u skladištima drže t-55.A bmp-ovi,bmd-ovi i btrovi su nešto kao light tenkovi.
Da, M103 je ušao u službu 1957. ali je sam razvoj počeo još 1948, kao T43. Zatim je modifikacijama nastao T43E1, koji je i '53 standardiziran kao M103.
Koliko sam našao na jednom sajtu, T43E1 je proizveden u 200tinjak primjera između '52-'54, a na svakom je trebalo raditi dodatne modifikacije da bi se mogli koristiti.
Što se tiče Leoparda, pa ja ne bi imao ništa protiv, no i sam znaš da u igri ne bi prošao najbolje.
U vezi toga da stave ratte, iskreno me boli. Hitler se palio na te megalomanske projekte, a sve je ostalo na papiru.
Opet, šta fali ovome što trenutno imaju? Nisu baš bili aktivni na polju tenkova, sve do Lea, a ono što su stavili u tech-tree nemoš reć da je loše.
Nadalje, valjda znaš da će umjesto IS-4 ubaciti T-10 pa ....
@Leo
Varene kupole su bolje od ljevanih. Tako da i nije bilo baš neke prednosti.
@DrNasty
Da, T-90 svakako izvlači najbolje što može, al ipak se vidi ta mala razlika u tehnologiji koju imaju Ameri i ostali zapadnjaci naspram ruske. Novi T-95 bi vjerojatno trebao tu nešto popraviti, al opet s druge strane, M1A3 i Leo2A7+ su u izradi, tako da će mislim ostati situacija kakva je.
Inače zadnje verzije koje su dostupne, M1A2SEP i Leo2A6, su svakako 2 najbolja tenka današnjice. Da je 1 od ovih u HVovim snagama, vjerojatno bih završio kao tenkista, no eto nije, pa tako ni vojska nije postala moj odabir. :P
No da ne idem više u off, vratimo se mi WoTu.
Eto za sve Mausoljupce dubljeg džepa.
U biti prvi primjerci leoparda 2a7+ su već završeni(ne mislim na prototipove nego na gotovi produkt).A Abrams m1a3 se očekuje da će tek 2014/2013 izaći prototip.