The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.972
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
The Elder Scrolls:Online

evo da se i ja malo uključim u raspravu

prvi mmo koji sam probao je swtor. nikad zarazniju igru nisam igrao i od onda tražim taj osjećaj od svake igre. igrao sam je od početka do proljeća znači nekih 6 mjeseci dok igra nije propala. najveći problem po meni u swtoru je bilo u startu previše servera pa onda end game content i kako su ljudi opadali sa servera igra je postajala sp a ne mmo)cekanje na warzone, traženje tanka za instancu itd)

poslije swtora su mi rekli uzmi wow to ti je mmo do bola ekipa itd itd kupio sam wow sa svim expanzijama igrao ga 3 sata kupio cvijeće ubijao ptice i poslao blizardu poruku da vrate lovu or else.

cekam pravi mmo i mislim da je teso odgovor na moje molitve. nitko o tome ne priča ali ovi iz zenimaxa su rekli da ce biti megaserver ali da ce funkcionirati na taj način da će te automatski ubacivati s ekipom koja ima slične zahtjeve od igre)pve,pvp itd) neznam možda sam krivo načuo al shvatio sam da će rasporedjivati igrače i po zemljopisnom podrijetlu??? možda sam krivo čuo al ako tako bude to možda bude presudan faktor zašto će igra uspijet. jer najbitnija stvar u mmou je ekipa a najlakše je nać ekipu ako ste svi u istom serveru. u zenimaxu se kunu da je samo 10-15% igre levelanje ostalo je end content tako da se nadam da ponavljanje stalno istog dungeona valjda nece biti slučaj.

jedini nedostatak koji vidim u ovoj igri je release date. pa ljudi počinje ljepše vrijeme motor riva vožnjica cugica kupanje more itd ko ima vremena za igrat ljeti.

slažem se sa pretplatom al se ne slažem sa onda kupovinom igre u startu. igra ako je pretplata trebala bi biti simbolična cijena u startu tipa 25 dolara i u tome dobiješ mjesec dana gratis.

bar neće biti toliko klinaca od 12 godina koji moraju žicat starce lovu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 20:23 (ZujoVg).
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
Re: The Elder Scrolls:Online

nisi ti kompetentan govoriti koji je pravi mmo kad si igrao sam jedan. sto se tice tvog probavanja wow-a mogu se samo nasmijat kad kazes da si ga igrao 3 sata i onda odlucio da ti igra ne pase. em moras vise vrimena igrat wow em nisi uopce pogledao niti jedan gameplay video, a da ne govorim probat trial, koji traje 10 dana a mukte je. a ti si ka sivonja iskrca pare i onda ajd vrati lovu

nisi ti ozbiljan da bi se mogao ukljuciti u raspravu sa ovakvim argumentima

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
neaktivan

dobro slažem se sa tobom nisam probao wow i s kim god sam pričao wow je svetinja. btw poslije swtora sam kupio gw2 igrao 5 mjeseci pa lol još jedno 6 mjeseci i sad momentalno igram wot i gadi mi se već. sad vjerujem po wow fanovima tko nije probao wow nije kompetentan za ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 21:07 (ZujoVg).
12 godina

Ne mora svakome pasati svaki mmo, recimo ja nevlim ni WOW ni Terru. . .Trenutno igram STO i NW. . .Prije sam igrao SWTOR i GW2 ( Ali mi je do*izdilo ). . .

Kupio sam si nedavno i RIFT, no pre više mi je 3MMOa odjednom, i za TES kad dođe ću morati ukinuti jedan ;(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

samo da adresiram SWTOR,njih je EA rushao,ne bioware. bioware je samo developer (oni su krivi za neke druge stvari ,vecinom se slazem s tobom u vezi tih stvari)

Da razriješimo jednom za svagda. SWTOR je podbacio zato što je kombinirao dobar gameplay i savršen storytelling, ali to je igra za jednog igrača. Multiplayer komponenta (a u pitanju je MMO!!!) je ono što nije dobro (ne svi aspekti, doduše, ali većna). To je prije KOTOR 2.5 nego MMO, ali da je SP dio odličan, to bez daljnjeg. Kao veliki fan SW svemira (bacite pogled na Yoda avatar) još uvijek ju povremeno igram.

Sada, kako će ESO proći, s obzirom na veliku bazu fanova (od kojih je dosta, bez sumnje, spremno iskeširati i poveće sume) tek će vrijeme pokazati. U svakom slučaju, ovo su tranzicijska vremena za MMO naslove, ali u kojem će se smjeru sve odvijati, to tek treba vidjeti.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 21:22 (NiramX).
12 godina

Ja se bojim samo da ne bude kao sa SWTORom, odličan story line ali loš end game conntent. . .Jer ako bude baza igre storyline onda igra nakon 6MJ. propada ( kao što je i SWTOR propao ). . .

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

SWTOR je podbacio zbog nebrojeno puno razloga, kao npr. katastrofalnog engine-a, prevelikog broja servera, tvrdoglavosti i bahatosti developera itd itd.

TESO bi mogao imati problem engine-a, jer koristi isti (Hero) engine, iako to ne žele priznati. Vidjelo se to i u kratkoj PVP snimci koja je gadno štekala.

Svijet u TESO-u je instanciran i "zoniran", što je veliki minus za jedan MMORPG.

Combat je takav kakav je, gdje developeri kažu da im je cilj da kombat bude dobar kao u Skyrimu. Ako im je Skyrimov kombat cilj koji trebaju dostići, ne piše im se dobro. Al' dobro, možda ga poprave.

End game bi trebao biti masivni PVP, jer PVE end-game contenta nema (osim ako ne računate questove suprotnih frakcija na max levelu).

Volio bih da uspiju napraviti dobru igru, ali sumnjam u to. Neka im je sa srećom.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

sto to znači da nema gankanja? i da nema iza čoška da te dočekaju 3 top levela a ti lev 11 itd??

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 22:53 (ZujoVg).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Šta se svi zakačili za tu pretplatu,mislim ako će bit klasična onda će vrlo vjerovatno igra imat 1 mjesec besplatan,jer su to imali apsolutno svi mmorpgovi koji su imali pretplatu,to je dosta vremena da skontaš jel ti leži igra ili ne.

Ako sam dobro skužio ne može se probat na tuđi beta account jer se client može skinut samo putem linka kroz mail,jel mi može itko odgovorit na ovo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 23:12 (evang).

0 0 hvala 0
12 godina
DeniZg kaže...

SWTOR je podbacio zbog nebrojeno puno razloga, kao npr. katastrofalnog engine-a, prevelikog broja servera, tvrdoglavosti i bahatosti developera itd itd.

Sa ovime se ne slažem, jer ako je SWTOR tolika katastrofa što je onda pak WOW. . .

12 godina

Najbolja mi je fora kod tih closed beta ili beta...kada igra je krcata bugova,ali zato shop sa pravom lovom,radi kao podmazan xD

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Igrao sam danas 5-6 sati betu i od bugova sam naišao samo na jedan ( Prilikom logiranja zapeo sam u nekom kamenu ). . .sve ostalo radi savršeno, što je totalno čudno za Bethesdu.

Isto tako primijetio sam da za sada nema shopa koj traži prave pare. . .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Igrao sam danas 5-6 sati betu i od bugova sam naišao samo na jedan ( Prilikom logiranja zapeo sam u nekom kamenu ). . .sve ostalo radi savršeno, što je totalno čudno za Bethesdu.

Onda imaš sreće, jedan lega je igrao sat vremena i već naletio na dva. Prvi je bio kad je prodavao stvari, nakon toga je lik ostao nepomičan, a drugi je bio CTD pri pokušaju odlogiranja.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
13 godina
neaktivan

mene zanima jedna stvar. vi dečki koji igrate betu hoćete li kupiti igru???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Moze li se probati pvp u beti?

Kakvi su dojmovi, ima li laaga u pvp-u?

Kakvi su sistemski zahtjevi za pvp?

16 godina
NiramX kaže...
Rocinante2112 kaže...

samo da adresiram SWTOR,njih je EA rushao,ne bioware. bioware je samo developer (oni su krivi za neke druge stvari ,vecinom se slazem s tobom u vezi tih stvari)

Da razriješimo jednom za svagda. SWTOR je podbacio zato što je kombinirao dobar gameplay i savršen storytelling, ali to je igra za jednog igrača. Multiplayer komponenta (a u pitanju je MMO!!!) je ono što nije dobro (ne svi aspekti, doduše, ali većna). To je prije KOTOR 2.5 nego MMO, ali da je SP dio odličan, to bez daljnjeg. Kao veliki fan SW svemira (bacite pogled na Yoda avatar) još uvijek ju povremeno igram.

Sada, kako će ESO proći, s obzirom na veliku bazu fanova (od kojih je dosta, bez sumnje, spremno iskeširati i poveće sume) tek će vrijeme pokazati. U svakom slučaju, ovo su tranzicijska vremena za MMO naslove, ali u kojem će se smjeru sve odvijati, to tek treba vidjeti.

DOBAR GAMEPLAY I SAVRŠEN STORYTELLING. Mislim si not sure if trolling or fanboy... onda pogledam avatar {#}

13 godina

swtor nije bio siguran što zeli biti. imao je dobar story i mogucnost izbora (kao recimo light verzija kotora) a bio je multiplayer igra...

al combat ko combat nije dobar,opcentio hotkey mmoi su proslost i dosadni dozla boga. stisnem 1,moj lik stoji i maše,stisnem 2 pa napravi nešto pa cooldown...itd itd

12 godina
ZujoVg kaže...

mene zanima jedna stvar. vi dečki koji igrate betu hoćete li kupiti igru???

Naravno. . .Barem do LVLa 50, a dalje ovisi sve o tome kakva će igra biti na kraju.

dayvee kaže...
Diazz72 kaže...

Moze li se probati pvp u beti?

Kakvi su dojmovi, ima li laaga u pvp-u?

Kakvi su sistemski zahtjevi za pvp?

Ja sam probao PVP 1 na 1, ali čini mi se da se može i sa više igrača jer sam vidio prozor za prijavu na PVP/PVE

Pa dojmovi su OK, jedina stvar koja mi smeta je to kaj možeš proči kroz igrača/npci-a te kad igraš iz prvog lica to je malo iritantno. . .( pogotovo ako igraš sa mačem )

Čini mi se da ovo nije officijalno, ali ne bi trebalo biti daleko od istine -> http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=3734&game=The%20Elder%20Scrolls%20Online

17 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

swtor nije bio siguran što zeli biti. imao je dobar story i mogucnost izbora (kao recimo light verzija kotora) a bio je multiplayer igra...

al combat ko combat nije dobar,opcentio hotkey mmoi su proslost i dosadni dozla boga. stisnem 1,moj lik stoji i maše,stisnem 2 pa napravi nešto pa cooldown...itd itd

treba praviti razliku izmedju mmoRPG-ova i mmo-shootera(akcijskih mmo-ova),dva podzanra koji ne mogu funkcionirati na isti nacin.

Konacno je poceo trend pravljenja akcijskih mmo igri,sto znaci nestrpljivi,brzopleti shooter igraci napokon  mogu uzivati u mmo-vima po njihovoj mjeri.Pa ce vjerovatno prestati trolati po mmorpg forumima o dosadnom i zastarjelom  combatu .A to je jedini nacin kako mmorpg-ovi mogu funkcionirati i vrijeme to dokazuje.

Meni je Eve najbolji mmorpg ali combat je dosadan i nije me briga jer je to odlicna i zabavna igra kao jedan zivi univerzum gdje je fokus na interakciju izmedju igraca.Nazalost ESO po svom ogranicenom konceptu nece to pruziti iako po open world TES  univerzumu   trebao.Zenimax online studio (bethesda game studio nema nikakve veze ESO) je napravio los posao.

Ako ste pratili razvoj ESO-a,po prvotnoj zamisli trebao je biti cisti SW TOR klon sa tri frakcije,nakon debakla TOR-a odbacuju u hodu taj koncept i fokusiraju se na koncept GW2,koji je trebao biti mesija u zanru,zar ne?... sad na kraju ESO je sklepan kao frankestainov monstrum,nekakav akcijski,story  driven,rpg,pvp...hibrid ... od onih 200 mil $ vjerovatno su na mmo gameplay potrosili samo 20k. Voice acting i nekakav iluzijski personal story,nemaju  sto traziti u mmo-vima.

17 godina

buduci da je beta 20 giga ima li da se moze skinut beta client ako se zalomi da upadnem u betu? jer dok skinem 20 giga proci ce beta event {#}

12 godina

Zato se stavi skidati dan ranije ;D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sa mojom brzinom nece bit moguce skinut 20 giga u danu... zato i pitam ima li di skinit unaprid client

12 godina

Pa beta ti je vec pocela, jos veceras i nesto malo sutra, te gotovo. . .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pa nisam upao u betu, govorim za ubuduce, trebao si procitat moj originalni post zasto zelim unaprid skinut client

13 godina
neaktivan

pitanje za ekipu koja igra betu

da li su vam maxali u beti do kojeg levela mozete doci??

vidio sam da ustvari koristite samo 4 abilitia koji su povezani za hotkey. da li kad prebacite na mačeve recimo se ti ability na hotkeyevima se mjenjaju ili morate to unaprijed nekako namjestiti.

da li imate kakav cooldown na ability ili je kao sto su rekli da se stamina troši možete li 3 puta za redom recimo ccat ili stunat

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

i mene zanima što više info što mozemo dobit o combatu.

ajmo raspisite se.

djabe pricat o contentu ako sami core gameplay nevalja (combat)

17 godina

za mene je ovo kao skyrim online, sa par novih featura.

cini mi se da je ovo kao guild wars 2 po pitanju pvp-a, jer ocigledno je da je igra heavy pvp orijentirana kad je cijelo jedno podrucje ogromna pvp mapa. e sad, dal se isplati placat monthly fee za nesto sto mozes igrat mukte po pitanju pvp-a (guild wars 2 WvW) iili davat monthly fee za istrazivanje koje i ovako i onako mozes radit u skyrimu (opet mukte)

za ljude koji nisu igrali skyrim igra je odlicna, za one koju jesu, vec znas sta ocekujes...

12 godina

Mene zanima jel' igra puna loading screenova kao što se priča. Nakon jezivog iskustva sa SWTOR-om, ne bih htio još jednom proživljavati festival učitavanja na svakom koraku.

13 godina
Obi Wan kaže...

za mene je ovo kao skyrim online, sa par novih featura.

cini mi se da je ovo kao guild wars 2 po pitanju pvp-a, jer ocigledno je da je igra heavy pvp orijentirana kad je cijelo jedno podrucje ogromna pvp mapa. e sad, dal se isplati placat monthly fee za nesto sto mozes igrat mukte po pitanju pvp-a (guild wars 2 WvW) iili davat monthly fee za istrazivanje koje i ovako i onako mozes radit u skyrimu (opet mukte)

za ljude koji nisu igrali skyrim igra je odlicna, za one koju jesu, vec znas sta ocekujes...

mapa je ista ko skyrim ili?

kako travel funkcionira?

evo kolega je baš pitao jeli ima loadinga svake ''mape'' tj. zone ili kako je to rijeseno?

AJMO INFORMACIJE POBOGU. je*emu što bi dao da imam betu,napiso bi cijelu jednu stranicu o svim aspektima igre...

13 godina

Evo ašto ja mislim te tzv. AAA igre više neće nikad biti popularne,unatoč kritikama umjesto da troše lovu na popravljanje same igre oni će vjerovatno ulupat gomilu love na ovakve gluposti,budućnost mmorpgova je "niche" igrama

http://www.elderscrollsonline.com/en/news/post/2014/01/23/esos-voice-cast-announced

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice