I opet cjenovno nekonkurentan u startu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prvo sam mislio da je naslov kriv, da je trebalo pisati Otkriven ili prikazan VW potpuno električni model...
ali je pogođen - razotkrivanje je iznašanje na vidjelo skrivenih, najčešće negativnih značajki...
A VW a osobito menažderi su pogubljeni ko magarad u magli sa svojom n-tom iteracijom strategije uvođenja novih EV modela....
Bijedni kapacitet baterije. Samo za gradsku vožnju.
trenutno su baterije najveća zapreka...kroz 5 godina ili će se stvari po tom pitanju riješiti ili cijena mora drastično pasti ako i tada baterije budu problem
Kome treba gradski auto:
Der Dacia Spring Konfigurator | Alle aktuellen Modelle
šteta što ga nema na ponudi u HR pa da mogu poticaje pokupit.
trenutno su baterije najveća zapreka...kroz 5 godina ili će se stvari po tom pitanju riješiti ili cijena mora drastično pasti ako i tada baterije budu problem
Zaboravi da će išta pasti. Bajna EU onusi nove obeveze (čitaj:nadzor, kontrolu i limitacije) za proizvođače, za apsolutno SVE modele, koje će koštati masni novac:
https://autostart.24sata.hr/novosti/sustav-koji-prati-sto-radite-sada-je-obavezan-na-svim-novim-autima-u-eu-11174
Litij, ako ga nastave koristiti bit će samo skuplji jer se resursi sumanuto troše, a infrastruktura (struja i prijenos do gomile punionica) će se morati ugraditi i u cijenu vozila, kao i zbrinjavanje i naknada za reciklažu, kao kod plastičnih boca.
Jer ti električni plastikaneri sada pretjerane cijene novih, nakon roka upotrebe bit će samo za reciklažno dvorište, nitko to neće kupovati rabljeno na hreliću ili oglasniku, osim možda otkupljivača za zamjenske dijelove.
Kome treba gradski auto:
Der Dacia Spring Konfigurator | Alle aktuellen Modelle
šteta što ga nema na ponudi u HR pa da mogu poticaje pokupit.
Ovaj novi čak i liči na nešto ali stari model mi ego brani vozit kako je gadan i jadan. Gume na bajku ostavljaju širi trag.
Imaju Ameri izraz:
"Day late and a Dollar short"
Ako mi se bas jede Pizza, a odem na veceru u cevabdzinicu, koji klinac radim?
Ovdje si u startu izgubio i cjenovno i formatom, i svime.
Zasto trcis trku koju znas da ne dobijas?
Da neki "menager" proda iluziju neke aktivnosti i borbe? Da sve spakuje u PowerPoint i kaze borimo se, ulazemo napor i izvuce jos jedan bonus?
Zaista ih treba "provozati" soboslikarskim stilom jer komuniciraju poraz po svim frekvencijama.
Krvare plivajuci u Amazoni, a to je fatalna greska.
Ma sve se to totalno pogubilo, ne samo manageri, pa politicari u EU/Europi skroz poblesavelo. Mozda su nekad jos u bili u nekom smjeru za "male" ljude, za narod kak bi se reklo, al ovo sad u zadnjih neznam 10-15tak godina, otislo u vrazju mater, al sve i doslovce. Sve gledam i ne vjerujem kaj se dogadja.
Misljenja sam recimo, da ako auto industrija zeli smanjit troskove moze to vrlo jednostavno ovime kaj kinezi rade (nisam njihov ljubitel al jbga tu mi se svidjaju), ponudi auto sa 2 MAX 3 paketa opreme i nek to bude SVE, eventualno vidim da kinezi znaju gurajt kuku i neku fancy boju kao, al to je to.
Imas: Oprema 1 - vec ok
Oprema 2 - ok, tu mi fali vajlda nappa koza i 21" kotaci (karikiram jel)
Oprema 3 - auto samo kaj ne leti
Razlika u cijeni i nije neka dramaticna,al opet postoji ono do 15k nekakve valute.
Isel sam iz zafrkancije konfigurirat SUV EQS (a, jbga bilo mi dosadno nemojte me osudjivati), dragi moji...dosel sam nakon 20min u stadij gdi sam samo klikal next next next jer WTF. Odaberes nekaj, pa kasnije odaberes nekaj drugo i onda ti konfigurator veli e ali odabirom onog prije ovo mora van ovo nutra bla bla, pa kog briga majke ti mile. I ofc ona sam budala koja ide citat kad nezna kaje kaj.
Uglavnom, da imas 3 paketa opreme imas T R I proizvodne linije, ne 30 ne 50 ne posebne linije za dodatne preinake, T R I. Ali, jbga i Polo i UP i 208 i fiesta i clio itd, i sve te male suse moraju imati milijaaaaardu izbora zbog toga jer se ekipa skroz na skroz P O G U B I L A.
Pa jedan ZEEKR koji se smatra premium brandom ima T R I paketa opreme, halo, TRI, Privilege/Performance/Long Range (ovdi uopce ne kuzim kaj svi imaju SVE samo je razlika u pogonu i rangeu), jedan BYD koji je za mase, Comfort, Design AWD i Excellence AWD (kod mene u CH).
Tak da stvarno ne kuzim zakaj se u EU jos uvije gura da mozes birati izmedju milijun stvari, a gubis utrku na ocigled i kak je neko napisal, PPT samo da se prikaze da se kao nekaj pokusava i trudimo/borimo se a u biti nist ne radimo, samo gledamo i cekamo poreze i carine na uvoz da nam bdue sve jos skuplje.
Lupila me vrucina, idem popit nekaj
kad su teveji postali digitalni, svabo je popusil.
kad je muzika postala digitalna, svabo je popusil.
sad su auti postali digitalni..
Ma sve se to totalno pogubilo, ne samo manageri, pa politicari u EU/Europi skroz poblesavelo. Mozda su nekad jos u bili u nekom smjeru za "male" ljude, za narod kak bi se reklo, al ovo sad u zadnjih neznam 10-15tak godina, otislo u vrazju mater, al sve i doslovce. Sve gledam i ne vjerujem kaj se dogadja.
Misljenja sam recimo, da ako auto industrija zeli smanjit troskove moze to vrlo jednostavno ovime kaj kinezi rade (nisam njihov ljubitel al jbga tu mi se svidjaju), ponudi auto sa 2 MAX 3 paketa opreme i nek to bude SVE, eventualno vidim da kinezi znaju gurajt kuku i neku fancy boju kao, al to je to.
Imas: Oprema 1 - vec ok
Oprema 2 - ok, tu mi fali vajlda nappa koza i 21" kotaci (karikiram jel)
Oprema 3 - auto samo kaj ne leti
Razlika u cijeni i nije neka dramaticna,al opet postoji ono do 15k nekakve valute.
Isel sam iz zafrkancije konfigurirat SUV EQS (a, jbga bilo mi dosadno nemojte me osudjivati), dragi moji...dosel sam nakon 20min u stadij gdi sam samo klikal next next next jer WTF. Odaberes nekaj, pa kasnije odaberes nekaj drugo i onda ti konfigurator veli e ali odabirom onog prije ovo mora van ovo nutra bla bla, pa kog briga majke ti mile. I ofc ona sam budala koja ide citat kad nezna kaje kaj.
Uglavnom, da imas 3 paketa opreme imas T R I proizvodne linije, ne 30 ne 50 ne posebne linije za dodatne preinake, T R I. Ali, jbga i Polo i UP i 208 i fiesta i clio itd, i sve te male suse moraju imati milijaaaaardu izbora zbog toga jer se ekipa skroz na skroz P O G U B I L A.
Pa jedan ZEEKR koji se smatra premium brandom ima T R I paketa opreme, halo, TRI, Privilege/Performance/Long Range (ovdi uopce ne kuzim kaj svi imaju SVE samo je razlika u pogonu i rangeu), jedan BYD koji je za mase, Comfort, Design AWD i Excellence AWD (kod mene u CH).
Tak da stvarno ne kuzim zakaj se u EU jos uvije gura da mozes birati izmedju milijun stvari, a gubis utrku na ocigled i kak je neko napisal, PPT samo da se prikaze da se kao nekaj pokusava i trudimo/borimo se a u biti nist ne radimo, samo gledamo i cekamo poreze i carine na uvoz da nam bdue sve jos skuplje.
Lupila me vrucina, idem popit nekaj
malo sam gledo aute u zadnje vrijeme jer razmisljam mozda uzet neki novi (vozim 16 godina star pezo, ide ko beba, al cemo uskoro trebat drugi auto) i nakon pregleda oglasnika s rabljenim autima do 4-5 godina zakljucio sam da bi radije mozda uzeo kineza iz salona. pogotovo ako se uspije ubrat ovaj neki poticaj. i sad odem na stranice tih proizvodaca i bas ovo sto ti govoris. par paketa opreme, sve jasno navedeno, biras boju auta i jedan od 3 do maks 4 paketa opreme. a razlike u cijeni su ono 1500-2000e gdje ti kod njemca samo 2" vece felge naplate 1000 eura, a masu stvari koje ubacuju u dodatnu ovi kinezi imaju u osnovnoj opremi.
evo gledo sam jucer neki, ne znam tocno brand jer mi se pomjesalo u glavi to sve, ali bila su 2 paketa opreme, gdje taj drugi jaci za 2k eura vise nudi automatsko parkiranje, sve zive kamere itd.
odluka o kupnji kineza je pala, sad samo gledam koji model i dal ic na full elektricni ili hibrid, ali posto imam solare na krovu mislim da ce past elektricni.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
mala...srednja i velika lopata...eventualno za specijalce xxl lopata
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS