Need for Speed: Shift 2 Unleashed

poruka: 2.088
|
čitano: 571.974
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

ma ja odustajem od shita 2, ovo je najgori port na pc ikad, anti aliasing opce  ne postoji, input lag, auti imaju feeling ko da se vozi space shutle

oni koji govore da nemaju lag vjerojatno opce ne kuze da ga imaju jer nisu nikad v zivotu auto vozili il neznam

gledal sam malo po youtube filmeke i koji god video da gledam s volanom delay se vidi i to jako

0 11 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Need for Speed: Shift 2 Unleashed
Mitsuoka kaže...

Ja sam se zalio na vinylse, nema ih, idem kao klasika (shift, prostreet,.. ) sve je to na istu shemu, ali idem add i ne pojavljuje se, znaci pomakne se kamera kao zoom na mjesto gdje postavljas, ali 0 bodova {#}

Meni ih ima normalno, mogu ti napraviti screenshot ako treba...

3D dizajner
15 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

i evo jednog luđaka koji zna ovu stazu valjda napamet...

pod njegovim nickom ima toga jos. zna čovjek vozit...

I onda se neki tu žale da kak je šrot igra jer se nemože nikak upravljat ni vozit, ni ovo, ni ono...

Treba znat ljudi, samo to, malo prakse i da vidiš...

Sorry za double... neš me to ide ovih dana... {#}

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 0:12 (Minoza).
15 godina
SpaceNinja kaže...

ma ja odustajem od shita 2, ovo je najgori port na pc ikad, anti aliasing opce  ne postoji, input lag, auti imaju feeling ko da se vozi space shutle

oni koji govore da nemaju lag vjerojatno opce ne kuze da ga imaju jer nisu nikad v zivotu auto vozili il neznam

gledal sam malo po youtube filmeke i koji god video da gledam s volanom delay se vidi i to jako

neznam ti si jadan, ne pljuvaj po igri ako ti komp ne zvace ju dobro...

nemaju svi takve probleme koje i ti imas...i sad si faca jer si vozio auto V ZIVOTU a?

nema to nikakve veze...kako mozes uopce usporedivati auto i igru? sta da ti autu letva volana ima lufta? bi odustao od njega? ne nego bi popravio...probaj i sa kompom - nadogradi, kupi volan (ako nemas), skini drivere za sve zivo, skini modove kad izadu...a ne pljuvat po igri...

16 godina
neaktivan

ma vjerujem ti, mozda je do loseg kreka, ali nema veze to mi ionako nije toliko bitno...

15 godina

waaah , sto duze vozim sve mi se više sviđa , po prvi put sam odvozio norchfeliefe ili kako se vec pise , punu stazu , a znam je napamet jer sam u shiftu 1 2 puta dnevno kad mi je bilo dosadno vozio veyrona po njoj , i uzeo sam corvetu dotjeranu koliko može i mosjećaj se fenomelalan , a tek kad sam zondu provozao po onom gradu s uskim ulicama , kako se brutalno osjeća brzina to nije normalno , još sam sad otvorio muscle cup o obozava muscle , aaaaa sutra nastavljam.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Minoza kaže...
ranko091 kaže...

i evo jednog luđaka koji zna ovu stazu valjda napamet...

pod njegovim nickom ima toga jos. zna čovjek vozit...

I onda se neki tu žale da kak je šrot igra jer se nemože nikak upravljat ni vozit, ni ovo, ni ono...

Treba znat ljudi, samo to, malo prakse i da vidiš...

Sorry za double... neš me to ide ovih dana... {#}

bas tocno! treba znat...ja sam primjetio danas da mi malo malo bolje islo, a i nisu me zabijali, jer sam ih pametno zaobilazio, dakle ne odmah iz prve, nego cekat malo, pratiti kretanja njihova, zakociti malo kasnije od njih, proc po boku zavoj i izbit ispred njih...sve se da...samo drift ne :( barem dok ne probam na stazi...

i definitivno treba imat volje za igrat tu igru, a ne ovako idem malo vozit iz dosade...bas treba biti nabrijan, pa tako bude sve bolje i lakse :)

16 godina
neaktivan

nord - sjever, schleife - staza/smjer/strana/petlja. Sjeverna strana staze zvane Nürburgring, koja se nalazi u gradiću Nürburgu, takoder se naziva Grüne Hölle, nauci prije nego nesto kazes jel je ovo malo veca greska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 10:40 (Mitsuoka).
17 godina
protjeran

čini mi se da je input lag povezan s fps-om.. ispod 50-60 fps je prisutan, 60 na više nije (barem kod mene)..malo mi je to smiješno ako je tako..ko ima input lag nek proba staviti grafiku na minimum, čisto za test..smiješno mi je jer igra ide glatko i na 30-40 fps-a i jedina stvar koja je tada usporena je odaziv kontrola..

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

čini mi se da je input lag povezan s fps-om.. ispod 50-60 fps je prisutan, 60 na više nije (barem kod mene)..malo mi je to smiješno ako je tako..ko ima input lag nek proba staviti grafiku na minimum, čisto za test..smiješno mi je jer igra ide glatko i na 30-40 fps-a i jedina stvar koja je tada usporena je odaziv kontrola..

ne da ti se čini,nego je tako...čim grafiku smanjim odma lakše upravljat a kada mi je sve na high ništa mi ne koči samo je lag u volanu prisutan...valjda ce to ispravit nekako...

15 godina
neaktivan

Još jedna stvar koju sam zamijetio...

Pokazivači na centralnim pločama rade sasvim normalno. GTR, Mazda... Sjećam se da je bilo govora o tome. Dakle - rade.

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Preključe do pet ujutro juče isto tako a možda i danas.Bolest.

Nego ,igram ovu stazu u Nemačkoj,onu od 20 km i boleština.Najbolje što sam ikada vozio.Furam sa Mclarenom jerbo ga trebam osvojit.Uživnacija.Nemam nikakvih tešničkih problema osim što sam  skužio da kad počnem drljat o zid ( ne namjerno naravno kao Mike Tyson) igra poćne štekat.Samo to ostalo sve pet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PsychoticBaklava kaže...

ma je? ja se kladim da nemam vise od 20fps-a i nemam lag-a ili je toliko mali da je u gameplayu neprimjetan, mozda se vidi jedino kad ides gledat, ali dok igram nemam osjecaj da kasni nesto, kao sta je kasnilo u f1 2010...

Minoza kaže...

Još jedna stvar koju sam zamijetio...

Pokazivači na centralnim pločama rade sasvim normalno. GTR, Mazda... Sjećam se da je bilo govora o tome. Dakle - rade.

tocno, drago mi je da je tako...sta i u GTR-u radi onaj veliki display sa BOOST uricom?

Kill Frenzy kaže...

Preključe do pet ujutro juče isto tako a možda i danas.Bolest.

lijepo kad se nema sta raditi, ja bi isto tako...

doduse sinoc sam oko pol noci, pa sam danas dobio komentar od staraca, da se cuje klik klak iz moje sobe (hint: saltanje sekvencijalnog mjenjaca na volanu) i da im to smeta...

15 godina

Riknuo mi motor na ovoj trci od 20 km :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 2:30 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hahaha, sta si radio :D?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Podero sam ga ko kantu. Baš sam ga tisko tisko i kabum.A taman sam stigao onog u Veyronu.:D

Ima jedan dio na toj stazi koji je ravan i dosta dugačak .E tu me veyron pojede dok sam u zavojima i u ubrzavanj bolji ja sa mclarenom :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Al ne kužim zašto bi previdjeli grešku s brzinama na Veyronu? Jeste sigurni da ih ima samo 6 u igri? Poprilično sam siguran da je u jedinici imao 7.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 3:20 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

prema filmicu od kojeg posta prije, vozi se 420 kmh u 6. brzini, cisto sumnjam da ima 7. jos, sta bi onda isao 460? nemoguce...a i vidim da dosta drzi tu 6. brzinu i ne zeli saltati dalje, a mogao bi, zbog okretaja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Riješio sam lag s volanom u potpunosti. Ovo je file  iz Shifta1 (sharp mod) i paše na ovaj! Sad ne mogu prestati igrati {#} Pa ko hoće isprobati... Stavite ga u glavni folder di je exe. I otkrio sam da isključivanje u potpunosti AA u igri bitno povećava FPS

http://www.mediafire.com/?y03aghqr0gaukw3

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 4:04 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tipkovnicom je jako teško igrati ovu igru,inače nemam volan pa sam naviknut tipkovnicom i simulacije i arkade voziti...

Nisam imao toliko "muke" za voziti nego s ovom igrom,ovo mi je baš ono što mi treba ne koristim ništa ni hud samo best line ( xp-a radi jelte...).

Mogu reći da sam jedan od mnogih što ih je iz prve igra koštala živaca itd itd,ali kad sam se malo uvještio ne popuštam,definitivno igra vrijedna spomena i nije mi žao love što dadoh za nju :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

I otkrio sam da isključivanje u potpunosti AA u igri bitno povećava FPS

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan

Eto, sve piše tu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

btw šta je to emulator za xbox controler tj čemu služi

Sluzi emuliranju XBOX kontrolera :) Tj. mozes sa bilo kojim kontrolerom igrati kao sa xbox kontrolerom. Postoje gotovi presetovi za Logitech, Saitek, Thrustmaster i jos neke druge kontrolere, al u biti radi i sa bilo kojim drugim gamepadom samo sto se konfiguracija mora rucno podesavati (sto nije veliki problem). U slucaju mojeg Logitech Cordless Rumblepad 2, sve tipke i gljive su podesene 1:1, tj. svaka tipka na xbox kontroleru odgovara ovima na mojem. Znaci gamepad se ponasa na potpuno isti nacin, svi meniji i opcije u igri rade kao i na xboxu, a sama igra je daleko fluidnija u smislu kontroliranja auta (volan se moze pomicati lijevo-desno stupanj po stupanj, a ne kao prije kad je isao po 10-15 stupnjeva i za najmanji pomak gljive). Emulator je konfigurabilan do boli, cak niti sam Logitech nema ni priblizno tolko opcija u svojem softveru za podesavanje. Potrebno je samo jedan .dll file kopirati u game folder zajedno sa config fileom i stvar fercera perfektno. I to se ne odnosi samo na nfs2u, nego i za bilo koju drugu igru koja koristi DirectInput (a to su gotovo sve). Revolucionarna stvar od kad postoje kontroleri, nema sta...

My Chi is stronger than yours
15 godina
Mitsuoka kaže...

nord - sjever, schleife - staza/smjer/strana/petlja. Sjeverna strana staze zvane Nürburgring, koja se nalazi u gradu Nürnburgu, takoder se naziva Grüne Hölle, nauci prije nego nesto kazes jel je ovo malo veca greska.

hvala na informaciji , nisam znao da je nurnburgring dio te staze jer bilo mi je čudno kad su se u top gearu vozili po nurnburgringu vidio sam da je to ta staza iz nfs-a

15 godina
neaktivan

Očekivano, broj modova se već lagano povećava za SHIFT 2 {#}

Vi hardcore sim ekipa - držite na oku Race Department, tamo već sada ima zanimljivih modova, a u skoroj budućnosti biti će ih vjerujem još puno više.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 10:43 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo rješenje koje je meni u potpunosti maklo input lag. Treba editirati vehicleset_pc_custom_wheel file (nalazi se pod ContorlerDefaults) te ovo

<_cControllerSettings SpeedSensitiveSteering="0.000000" DampeningTimeCentreToLock="0.500000" DampeningTimeLockToCentre="0.300000" DampeningTimeOppositeLockToCentre="0.300000" DigitalRampRateSteering="0.200000" DigitalRampRateThrottle="0.500000" DigitalRampRateBrake="0.500000" DigitalRampRateClutch="0.200000" NominalRiseDamping="0.950000" NominalFallDamping="0.750000" MaxSteerVelocity="3.141593" NominalYawAngle="0.785398" TurnDeadzone="0.000000" ThrottleDeadzone="0.050000" BrakeDeadzone="0.050000" ClutchDeadzone="0.050000" TurnSensitivity="0.500000" ThrottleSensitivity="0.500000" BrakeSensitivity="0.500000" ClutchSensitivity="0.500000" WheelLock="1.000000" WheelLockDegrees="270" AlternateWheelLock="1.000000" AlternateWheelLockDegrees="270" AlternateSpeedSensitiveSteering="0.000000" />

zamjeniti ovim

<_cControllerSettings SpeedSensitiveSteering="1.000000" DampeningTimeCentreToLock="0.500000" DampeningTimeLockToCentre="0.300000" DampeningTimeOppositeLockToCentre="0.300000" DigitalRampRateSteering="0.200000" DigitalRampRateThrottle="0.500000" DigitalRampRateBrake="0.500000" DigitalRampRateClutch="0.200000" NominalRiseDamping="0.950000" NominalFallDamping="0.750000" MaxSteerVelocity="3.141593" NominalYawAngle="0.785398" TurnDeadzone="0.325000" ThrottleDeadzone="0.118000" BrakeDeadzone="0.118000" ClutchDeadzone="0.118000" TurnSensitivity="0.250000" ThrottleSensitivity="0.500000" BrakeSensitivity="0.500000" ClutchSensitivity="0.500000" WheelLock="1.000000" WheelLockDegrees="270" AlternateWheelLock="1.000000" AlternateWheelLockDegrees="270" AlternateSpeedSensitiveSteering="1.000000" />

zatim spremiti datoteku kao xml file te zamjeniti original

te na kraju pod opcijama u igri odabrati custom wheel (ako nemate problema sa već posložneim volanima, nema potrebe ovo dirati).

Modana datoteka - KLIK

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 11:39 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

I nakon tih postavki radi kako bi trebalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riker kaže...

Volan mi radi identično kao i F1 2010 i DiRT2..... Čak mislim da ću deadzone morati stavit na kakvih 2%....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 11:07 (doktor1).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Riker kaže...

Volan mi radi identično kao i F1 2010 i DiRT2..... Čak mislim da ću deadzone morati stavit na kakvih 2%....

Identično?? {#}

17 godina
Riker kaže...

Identično?? {#}

Snimio bi da dokažem ali nemam sa čime. Nema input laga niti malo.

ššššš - možda su u šumi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice