Molim vas za što bržu pomoć! Skinuo sam sa jedne slovenske stranice, (partis.si), igru Tom Clansy's HAWX i instalirao je. Problem je u tome da kad probam pokrenuti igru pojavi mi se prozor u kojem piše: "The program can't start because d3dx9_39.dllis missing from your computer." Probao sam reinstalirati ali opet mi se pojavljuje ista poruka. Kao što sam napisao na početku, molim vas za brzu pomoć. Što da učinim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda da probas stavit nove drivere za grafu?
skini taj file sa neta i onda ga ubaci u system32 folder
ili napravi update directxa
A cemu TD, pa tvoja ideja je toliko glupa da to jos nisam cuo...zasto bi isao bezveze prckat po systemskom direktoriju
Stavi nove drivere za grafu i instaliraj directx i mislim da bi to moglo rijesit problem
A cemu TD, pa tvoja ideja je toliko glupa da to jos nisam cuo...
zato što se ovo tiće directxa, a ne grafičke kartice, pa s time update njih neće riješiti problem. Jednom sam instalirao pes 9, isto mi je javljalo da fali taj neki d3dx9nešto.dll. Nisam ništa tražio po internetu kako to riješiti, nego sam, po nekoj svojoj ideji, skinuo taj file i stavio sam ga u folder igre. Nebi vjerovao, ali igra je poslije toga radila. Nedavno sam čitao da mnogi predlažu da se to stavi u system32 folder (pogledaj u njega, vidjeti ćeš takve fileove u njemu).
Znači, suma svega je što kažem da tvoj savjet neće riješiti problem, pa sam iz tog razloga dao td (a koliko znam, moj prijedlog će riješiti problem, pa mislim da td na njega nije potreban)
Ne prepucavajte se oko gluposti.
1. Download dll koje nedostaje sa dll library-a
1a. Reinstall DirectX-a
Oba su OK.
Naj jednostavnije je skinuti taj dll file... Ako to ne upali onda skini nove drivere
A cemu TD, pa tvoja ideja je toliko glupa da to jos nisam cuo...
zato što se ovo tiće directxa, a ne grafičke kartice, pa s time update njih neće riješiti problem. Jednom sam instalirao pes 9, isto mi je javljalo da fali taj neki d3dx9nešto.dll. Nisam ništa tražio po internetu kako to riješiti, nego sam, po nekoj svojoj ideji, skinuo taj file i stavio sam ga u folder igre. Nebi vjerovao, ali igra je poslije toga radila. Nedavno sam čitao da mnogi predlažu da se to stavi u system32 folder (pogledaj u njega, vidjeti ćeš takve fileove u njemu).
Znači, suma svega je što kažem da tvoj savjet neće riješiti problem, pa sam iz tog razloga dao td (a koliko znam, moj prijedlog će riješiti problem, pa mislim da td na njega nije potreban)
Evo maknuo td.
Necu reci sa 100%-tnom sigurnoscu ali ja sam nakon nove instalacije windowsa(prije par mjeseci) imao isti problem i cini mi se da su novi driveri rijesili problem(ali eto vjerovatno sam i instalirao directx ponovno, vise se nesjecam)
Ugl mislim da ce autor sad lako rijesiti problem, samo instaliraj ponovno directx
Uvijek isti problem i uvijek isto rijesenje: Instaliraj direct x koji si dobio sa igrom, ako treba ponovi cijelu instalaciju samo instaliraj direct x koji si dobio sa igrom. Nemoj molim te nista mudrovati ovo je ono je nego samo napravi sto sam ti rekao i nema sanse da ne radi.