Football Manager 2013

poruka: 1.500
|
čitano: 303.819
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Football Manager 2013
Obi Wan kaže...
SimeKZ kaže...
Obi Wan kaže...
SimeKZ kaže...

Ako imate lose igrace koristite fluid. Ako imate visoko kvalitetne igrace kojima ste zadali specificne role dajte im Very Rigid. Posto je fluid taktika da igraci se bas ne drze svoje role dok very rigid da se drze.

da si bar procitao opis sta je rigid a sta fluid ne bi pisao ovakve gluposti.

Da si imalo pametan nebi piso gluposti. Ovo sta sam napiso je tako. Ako ne vjerujes, guglaj... 

moj sinko koliko ja dugo igram manager i sta sam sve zivo isproba...

ajd da je to neka tema tipa sta se desi kad posaljes mladog igraca na loan da li mu se to racuna u homegrown ili ne. nego ovo sta ne da je ocito, nego i corav vidi... 

Koliko to dugo igras ? 
Vodili smo rasprave po forumima i sve i dosli do tog zakljucka. U cem je tvoj problem. Ako je vise glava reklo da je tako, to sta ti igras ne znam koliko uopce nije relevantno. 

12 godina
protjeran
Obi Wan kaže...
SimeKZ kaže...
Obi Wan kaže...
SimeKZ kaže...

Ako imate lose igrace koristite fluid. Ako imate visoko kvalitetne igrace kojima ste zadali specificne role dajte im Very Rigid. Posto je fluid taktika da igraci se bas ne drze svoje role dok very rigid da se drze.

da si bar procitao opis sta je rigid a sta fluid ne bi pisao ovakve gluposti.

Da si imalo pametan nebi piso gluposti. Ovo sta sam napiso je tako. Ako ne vjerujes, guglaj... 

moj sinko koliko ja dugo igram manager i sta sam sve zivo isproba...

ajd da je to neka tema tipa sta se desi kad posaljes mladog igraca na loan da li mu se to racuna u homegrown ili ne. nego ovo sta ne da je ocito, nego i corav vidi... 

Hoće li više tko ovog lika banat na ovom forumu? Pa gdje su ti moderatori? Nevjerojatno koliko bahatosti vidjeh u dva dana od tebe, ajd više odhebi od ove teme čovječe, kako si ti izdržao ovdje 5 godina s takvom bahatošću, sarkazmom, isprdavanjem drugih ljudi i sličnim ja nikad neću znati.

On topic, inače krenula druga sezona, ali javljaju se stare boljke, kupim i novog golmana, 2 M eura, dođe mi hebeni Bristol City i iz prva dva udarca na u okvir gola povede 2:0, šte reći za  ovu prokletu simulaciju

17 godina

prosto je nelogicno da je fluid dobar za slabije klubove iz nekoliko razloga.

1) od igraca se zahtjeva da budu kreativni u fluid sistemu. automatski znaci da oni moraju imat visok creativity 

2) kad se igra sa fluid ocekuje se da vise igraca sudjeluje u tranziciji, npr kad pokusavaju igrat kontru njih vise ce trcat u napad.

3) kod fluidnog stila igracima trebaju visoki mentalni atributi, jer ce oni efektnije iskoristit tu taktiku buduci da im atributi to omogucuju, ponajvise creativity (sta je ocito iz prvotnog opisa), positioning (znat ce se sami postavit) te determination, koji je ujedno jedan od najvaznijih atributa. pogledaj samo kad ti scout preporucuje mlade igrace. direktno stavlja one sa visokim determinationom i work rate-om

4) ocito je, ili logicno je da ce igrac koji ima manju inteligenciju igrat losije aku mu das vise slobode. u prijevodu ako je glup tribas mu pokazat kako igrat, tj. stavit rigid style da mu direktno odredis kako ce igrat

kad pogledas ovaj summary ocigledno je da vrhunski igraci, tipa messi najvise profitiraju od toga i to samo pali kad imas skupinu igraca sa visokim vrijednostima u drugom stupcu.

da zakljucimo. kako god ste vi dosli do tog zakljucka vrlo je upitno, buduci da taj vas zakljucak nema ama bas nikakvog smisla. nadalje. ako zelis citati i uciti vise o taktici u manageru prvo ukljuci logiku a drugo uzmi pravu literaturu, tipa tactical theorems 10 pa se obrazuj.

evo jedan fini citat iz toga:

Simply, rigid philosophies can work well with weaker players with low mental attributes, whereas players with great creativity, positioning and decision making skills may well thrive in the more loosely constructed tactic. That is a simplification, and good tacticians will quickly work out what works best for them. Experiment, and see what gets the most from your squad.

pa da vise zakljucimo ove nelogicnosti sto ljudi pisu po forumu.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina

Najbolje kak sam ja na Fm13 složio taktiku u detalje, odigro sezonu, osvojio ligu sa Tottenhamom i onda skužio da cijelo vrijeme igram sa onom najdefaultnijom. Toliko o velikoj važnosti bilo kakvog kompliciranja. True story.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Luuka kaže...

Najbolje kak sam ja na Fm13 složio taktiku u detalje, odigro sezonu, osvojio ligu sa Tottenhamom i onda skužio da cijelo vrijeme igram sa onom najdefaultnijom. Toliko o velikoj važnosti bilo kakvog kompliciranja. True story.

balanced ti je zlatna sredina. s tim nemos falit. 

mi smo raspravljali o krajnostima, fluid i rigid.

balanced, rekao bih je vise onako kad imas mixed squad. ako ti je obrana bolja od napada ili obrnuto to je to. takav je squad tottenham.

12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Znam da nije ni mjesto ni vrijeme al novi sam na forumu i ne znam stavit temu, pa ako netko voljan pomoc bio bih mu zahvalan {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Sa takvom rečenicom si pobija sam sebe jer si reka da si taktiku složija do u detalje....ugl. taktika može a i nemora biti presudna za konačan uspjeh. Ali što je je, Obi Wan je u pravu i prvo ide logika a drugo čak i sve piše po FM-u. Razumijem da se nekada postavljaju pitanja koja su nama iskusnijim igračima nerazumna ali izgleda da je to tako. Također sam ja osobno primjetija da ulogu igra i postavljanje trening opcija svaka 2-3  tjedna u igri  u svrhu konačnog uspjeha. Što se tiče golova u 90+ provjeri mentalne sposobnosti svojih igrača a pogotovo zadnjeg reda jer nemoguće je da se primaju non-stop golovi u zadnjim sekundama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Galiante kaže...

Sa takvom rečenicom si pobija sam sebe jer si reka da si taktiku složija do u detalje....ugl. taktika može a i nemora biti presudna za konačan uspjeh. Ali što je je, Obi Wan je u pravu i prvo ide logika a drugo čak i sve piše po FM-u. Razumijem da se nekada postavljaju pitanja koja su nama iskusnijim igračima nerazumna ali izgleda da je to tako. Također sam ja osobno primjetija da ulogu igra i postavljanje trening opcija svaka 2-3  tjedna u igri  u svrhu konačnog uspjeha. Što se tiče golova u 90+ provjeri mentalne sposobnosti svojih igrača a pogotovo zadnjeg reda jer nemoguće je da se primaju non-stop golovi u zadnjim sekundama.

kako mislis postavljanje trening opcija?

13 godina
Obi Wan kaže...

prosto je nelogicno da je fluid dobar za slabije klubove iz nekoliko razloga.

1) od igraca se zahtjeva da budu kreativni u fluid sistemu. automatski znaci da oni moraju imat visok creativity 

2) kad se igra sa fluid ocekuje se da vise igraca sudjeluje u tranziciji, npr kad pokusavaju igrat kontru njih vise ce trcat u napad.

3) kod fluidnog stila igracima trebaju visoki mentalni atributi, jer ce oni efektnije iskoristit tu taktiku buduci da im atributi to omogucuju, ponajvise creativity (sta je ocito iz prvotnog opisa), positioning (znat ce se sami postavit) te determination, koji je ujedno jedan od najvaznijih atributa. pogledaj samo kad ti scout preporucuje mlade igrace. direktno stavlja one sa visokim determinationom i work rate-om

4) ocito je, ili logicno je da ce igrac koji ima manju inteligenciju igrat losije aku mu das vise slobode. u prijevodu ako je glup tribas mu pokazat kako igrat, tj. stavit rigid style da mu direktno odredis kako ce igrat

kad pogledas ovaj summary ocigledno je da vrhunski igraci, tipa messi najvise profitiraju od toga i to samo pali kad imas skupinu igraca sa visokim vrijednostima u drugom stupcu.

da zakljucimo. kako god ste vi dosli do tog zakljucka vrlo je upitno, buduci da taj vas zakljucak nema ama bas nikakvog smisla. nadalje. ako zelis citati i uciti vise o taktici u manageru prvo ukljuci logiku a drugo uzmi pravu literaturu, tipa tactical theorems 10 pa se obrazuj.

evo jedan fini citat iz toga:

Simply, rigid philosophies can work well with weaker players with low mental attributes, whereas players with great creativity, positioning and decision making skills may well thrive in the more loosely constructed tactic. That is a simplification, and good tacticians will quickly work out what works best for them. Experiment, and see what gets the most from your squad.

pa da vise zakljucimo ove nelogicnosti sto ljudi pisu po forumu.

Citas samo sta pise u tactic screenu i zatupljen si. Manager nije samo posloz i igraj. Kako ti nije jasno da ima vise caka u tome. 

Rigid ti govori da igraci se striktno drze svojih pozicija dakle da svatko igra svoju rolu i ne interesira ga obrana ako je napadace i obratno. Dok stavis Fluid onda svi igraju ''sve''. Kako ti nije jasno to ne kuzim. Pricas o nekom znanju a zapravo samo tupis bzvz.

Dok stavis fluid igraci se ne drze svojih rola. Npr BTB ili BMW ili nesto trece nego igra sta smatra u tom trenutku AI da je potrebno i da bolje ide sta ovisi od protivnika pa na dalje. Dok igra Rigid ako imas Poachera on ce bit poacher i nece lutat po obrani, ako imas wingera on je winger i ne mrda dalje. 

Moze mi ljepit citate od kud god zelis ako je ovo dokazano.

16 godina
Obi Wan kaže...
Luuka kaže...

balanced ti je zlatna sredina. s tim nemos falit. 

mi smo raspravljali o krajnostima, fluid i rigid.

balanced, rekao bih je vise onako kad imas mixed squad. ako ti je obrana bolja od napada ili obrnuto to je to. takav je squad tottenham.

Ma sve ok, al ono. Složim taktiku, sejvam ju i kroz kompletnu sezonu se ona uopće ne koristi nego ona defaultna, najobičnijih 4-4-2, team instructions defaultni, igračke role defaultne, prekidi defaultni, sve defaultno. I osvoji se liga. Reko bi da u ovom FMu što manje kopaš po taktici to bolje.

2 visoka DCa, all around MCovi, po mogućnosti bar jedan da osvaja headere i dvije brze špice. I to je to. DCovi sve osvajaju na prekidima, od njih 15ak golova u sezoni iz kornera, MCovi koji mogu osvojit loptu na ispucavanje protivničkog golmana za one blesave golove i dvije brze špice koje mogu pretrčat obrane i zabit. Cijela formula uspjeha. Keep it simple :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
SimeKZ kaže...

sve to stoji sta si ti reka, to nitko ne osporava. ali mi smo pricali o tome da su slabiji klubovi bolji na fluid, a ne u tome sta je bolje ovisno o tome koju ulogu igra igrac. 

tako da nisam ja taj koji skace s tema na temu nego ti. vjerojatno se nisi izrazio kako treba.

ako vec govorimo o tome sta ce ai napravit ili ne to je skroz upitno jer ai radi da principu zbrajanja odredenih atributa i onda izracunava kako ce igrac nesto izvest.

tipa kad izvodi penal onda se uzimaju 3 atributa, composure penalty taking i finishing. i sad on izracuna na temelju toga postotak koji daje vjerojatnost uspjeha izvodenja tog penala. a onda imas i golmanove atribute za to. i tek tada dobijes broj tj postotak kojim se odlucuje hoce li biti gol iz penala ili ne. 

na kraju krajeva ti si opet opisa ono sta sam ja reka. ti njima strikno dajes da rade ono sta je definirano ulogom koju igraju buduci da oni ne znaju drugo radit zbog manjka visine odredenog atributa. nitko tebi ne brani igrat rigid sa top klubom. ali sa klubom tipa hajduk to ne mozes. upravo zbog onog sto si ti sam naveo.

17 godina
Luuka kaže...

Ma sve ok, al ono. Složim taktiku, sejvam ju i kroz kompletnu sezonu se ona uopće ne koristi nego ona defaultna, najobičnijih 4-4-2, team instructions defaultni, igračke role defaultne, prekidi defaultni, sve defaultno. I osvoji se liga. Reko bi da u ovom FMu što manje kopaš po taktici to bolje.

2 visoka DCa, all around MCovi, po mogućnosti bar jedan da osvaja headere i dvije brze špice. I to je to. DCovi sve osvajaju na prekidima, od njih 15ak golova u sezoni iz kornera, MCovi koji mogu osvojit loptu na ispucavanje protivničkog golmana za one blesave golove i dvije brze špice koje mogu pretrčat obrane i zabit. Cijela formula uspjeha. Keep it simple :D

ja isto prekide default. ne znam. nekako mi je realnije da bude random. to ti igras 1 anchor i dva cm na support ili ball winning i jedan cm sa wingerima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 23:32 (Obi Wan).
16 godina

klasičnih 4-4-2 sa defend full backovima, attacking wingerima, support central midfielderima i poacherima naprijed. nemre bit jednostavnije. u team instructionima samo malo dignem tempo, pushnem obranu prema naprijed, kontre i malo povećam širinu. Individualne instrukcije ne dajem.

Ovo mi je radilo nešto bolje od onog totalno defaultnog, a ona taktika u kojoj sam svašta kemijo je bila teži fail (igro sam neko vrijeme s njom pa nije zbog neuigranosti)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 23:45 (Luuka).
17 godina

ja pokusavam imitirati barcu koliko mogu na manageru pa mi je dugo vremena trebalo da sve to namistim i organiziram, buduci da je match engine dosta glup.

da ne govorim koliko ima limitacija po tom pitanju jer toliko bih jos stvari dodao ali takvih opcija nema u igri...

17 godina
Football Manager 2013

Igram sa Not.Forestom i sve super prvio dio sezone 5 bodova do plasmana u premiership i onda odjednom pocnem primati puno previše golova i sve ode u kk..

A samo sam promjenio način gledanje utakmica - prije bilo na extended a drugi dio only comentary ne želim vjerovati da je to utjecalo na krajni ishod..

anyway sto napraviti da ne primam tolko golova? obranu sam povuko nize

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Igram sa Not.Forestom i sve super prvio dio sezone 5 bodova do plasmana u premiership i onda odjednom pocnem primati puno previše golova i sve ode u kk..

A samo sam promjenio način gledanje utakmica - prije bilo na extended a drugi dio only comentary ne želim vjerovati da je to utjecalo na krajni ishod..

daj malo vise informacije sta se tice taktike... 

17 godina
Obi Wan kaže...
toxic kaže...

4 4 2- zadnju liniju sam povuako prema golmanu dosta igram balanced tu i tamo stavim control..

svakom igracu sam naveo rolu koju igra.. bekovi su na automatick, stoper defend i cover defend, lijevi je winger a desno wide mid, centralno imam box to box i deep playmakera, napred cf i poacher..

17 godina
toxic kaže...
Obi Wan kaže...
toxic kaže...

4 4 2- zadnju liniju sam povuako prema golmanu dosta igram balanced tu i tamo stavim control..

svakom igracu sam naveo rolu koju igra.. bekovi su na automatick, stoper defend i cover defend, lijevi je winger a desno wide mid, centralno imam box to box i deep playmakera, napred cf i poacher..

ako ces igrat na stopera koji je cover onda treba bit brz da bi moga zatvorit kad propusti. mislim, buduci da si spustio obranu i jos stavija jednog stopera na cover a drugog normalno (defender (d)) da tu pusta jer su jedan od drugog udaljeni vise nego inace. 

probaj ih stavit na limited. također pazi se brzih napadaca. ili vrati na defend.

na kraju kad igras sa cover tu moras imat offside trap.

17 godina
Obi Wan kaže...
toxic kaže...
Obi Wan kaže...
toxic kaže...

ako ces igrat na stopera koji je cover onda treba bit brz da bi moga zatvorit kad propusti. mislim, buduci da si spustio obranu i jos stavija jednog stopera na cover a drugog normalno (defender (d)) da tu pusta jer su jedan od drugog udaljeni vise nego inace. 

probaj ih stavit na limited. također pazi se brzih napadaca. ili vrati na defend.

na kraju kad igras sa cover tu moras imat offside trap.

probao ja i bez covera još gore :( 

17 godina

jesi stavija limited?

17 godina
Obi Wan kaže...

jesi stavija limited?

ne, nikad nisam igrao sa limited, sad mi je uništena sezona.... krenut cu sa kaiseslaurtenom 2. njemačka pa ću poslušat od početka tvoj savjet :)

17 godina

ma nisam ni ja ljubitelj limiteda je to u principu znaci izbij i sta te briga. zato svoje drzim kao centra defender (defend)

edit: moram se gore ispravit... govorio sam da se je za cover obavezan offiside trap. to je greska. najbolje je kad su oba na defend {#} u interesu je da budu u liniji.

kad su brzi napadaci cover, kad su sporiji stopper i to bez offside trap.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 18:00 (Obi Wan).
14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

ovaj Dominguez je čudo od igrača.lik zabija 20-tak golova po sezoni{#}

6 kola prije kraja zaostajem 6 bodova za Bayernom,u polufinalu sam EL i  igram finale kupa(Mainz)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Moze li se football manager 2013 igrati online i kako?znam da nesto preko steama moze al ne znam kako?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

mora li preko steama ili moze i na neki drugi nacin?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Moze se igrat samo prek steama

12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

a moze li samo original da se igra online?

0 0 hvala 0
16 godina
sindrompp kaže...

a moze li samo original da se igra online?

Probali smo prijatelj i ja (on ima pirata) i nije išlo. Tako da samo originali mogu online.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Galiante kaže...

kako mislis postavljanje trening opcija?

Mislio sam kada odeš na trening pa kada mixam one instrukcije....ugl. već sam objašnjava da mi se momčad bolje postavi kada recimo igram protiv jačeg kluba pa u match preparation stavim defending movement ili obratno ako igram protiv slabijeg kluba attacking movement....isto tako kada se krene igrati ili se minja neka formacija da se stavi na Teamwork( ili sl.) tako da se podigne onaj familitary sa strane tj. da momčad bolje funkcionira.....ugl. ako se ne varam kod mene to pali

12 godina
protjeran
Football Manager 2013

Primam puno golova, posebno glavom iz kornera, jel ima tko kakav savjet što da namjestim recimo u player instructions

da bi se to barem umanjilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice