Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 374.940
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Elite: Dangerous
zhUPer_C18 kaže...

Samo da ja pohvatam osnove, prolazim treninge... nekako imam osjećaj da je pitch veoma spor, ili ja nešto pogrešno radim

miš+tipkovnica= teško... morat ću gamepadom probat

nemojte mi linkat hotase, morat ću ga zaželjet za božić od cure 

ps. hvala na toploj dobrodošlici, nadam se da je sav community takav 

Drži brzinu u plavoj zoni, tad su ti najbolje manevarske sposobnosti. Općenito je krivulja učenja dosta strma, pogotovo na početku, a kasnije je lakše samo što uvijek ima novih detalja i stvari za učiti, a tu i developeri "pomažu" izmjenama i rebalansiranjem igre. Uglavnom - google ti je prijatelj, kao i reddit stranica. :D Evo par korisnih stvari, pilot manual i linkovi na alate:

S HOTASom je meni osobno neusporedivo veći gušt igrat - razlika nebo i zemlja - ali može se i na KB/M biti kompetitivan. Ako hoćeš HOTAS, Thrustmaster T.Flight X je odličan kao "prvi" HOTAS, jeftin (cca 50€, sad i manje jer su akcije) i sasvim upotrebljiv. Ako hoćeš samo joystick: T1600M , Logitech Extreme 3D Pro. Znam da si rekao da ne linkamo. ;)

Elite Dangerous Community je poprilično kvalitetan. Ima taman drame koliko treba. :)

S time da se većina igrača s područja EX YU okuplja u BIG klanu. Dođi na BIG forum i pitaj što te zanima, uvijek će netko biti spreman pomoći. Ne moraš ni nužno biti PvP orijentiran, a i nitko ne gleda svisoka na početnike. Dapače.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 21:04 (Moloch).
17 godina
http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Još jedan početnik...

Jel ima nekih preporuka za postavke sa običnim gamepadom, dok dok dok... znam sve mi je jasno. Link, youtube video, bilo šta sa korisnim savjetima. Prošao sam treninge, i neke osnovne postavke, ali nisam baš siguran u efikasnost.

0 0 hvala 0
12 godina
rashomon kaže...

Još jedan početnik...

Jel ima nekih preporuka za postavke sa običnim gamepadom, dok dok dok... znam sve mi je jasno. Link, youtube video, bilo šta sa korisnim savjetima. Prošao sam treninge, i neke osnovne postavke, ali nisam baš siguran u efikasnost.

i ja sam gledao igrati sa gamepadom lezerno, ali nazalost nema nekakvog univerzalnog xbox preseta, vec moras sam sve mapirati

navodno ce sa horizons expanzijom ubaciti i sluzbenu podrsku za xbox gamepad..

13 godina

Ja bi radije sve sam bindao nego da imam neki preset. Tbh.

12 godina

Xbox360 kontroler provjereno ima preset, ali ga svakako bolje prilagoditi k'o što i kolega kaže.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 8:33 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Izašla je beta verzija Horizons ekspanzije za Elitu. Uz hrpu stvari, najveća i najvažnija je svakako planetarna komponenta, odnosno mogućnost slijetanja i vožnje roverom po površini bezatmosferskih planeta

Ljudi već stavljaju screenshote i video snimke iz bete. Mogu reći da izgleda odlično i da je ova igra sad definitivno must-have za sve ljubitelje SFa. Uglavno, evo vam par videa pa prosudite sami:

"Little video from Horizon Beta wich show some airless planets on mass effect theme:"

Isječak iz "Combat" planetarne misije:

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 12:44 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

dakle, uništen jedno 5 puta, unutrar sustava u početku skoro svaki put promašio željenu destinaciju, htio sam prebacivati robove jer je dobra lova, al sam skužio da to nije baš samo tako, morat ću još puno toga pročitati šta i kako i tek onda se odvažit na posao. bože, 7 sati igranja još ni jednu misiju nisam odradio da si nešto zaradim... svašta.. zaradio sam kazne, imam bounty na svoju glavu u nekim sektorima, barem mi je respawn besplatan... morat ću krenut s legalnim transportom ili rudarenjem. malo mi je glupo što me prate i skeniraju što unosim u postaju (baš su mi prirasli srcu ti robovi, vjerojatno zbog mog ekstremno desnog svjetonazora), a onda ih slobodno prodaješ na marketu koji je na toj postaji... mah... 

al osjećaj letjenja po svemiru, nenadjebivo!!!

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Na mapi svakog sustava ti piše koji su "illegal commodities". Ako te skeniraju s nekim od njih pri ulasku u stanicu, dobit ćeš fine. Dakle morat ćeš poradit na "smuggling" vještini odnosno brže uletiti u stanicu da te ne skeniraju. :)

Najbolja zarada na samom početku su ti misije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Bas samo misije ili neki trade, mining, exploration?

Putovanje unutar sustava je uvjek tako dugo? Dosao do sustava, okrenuo se prema cilju, krenuo, otisao na balkon zapalio i to 100's , popusio, vratio se i jos imao dvije minute do cilja. Jel postoji neki autopilot? Hahaha.
MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ps. Kad dobim fine, oduzmu mi cargo?
MPLAB C18
11 godina
Ps. Kad dobim fine, oduzmu mi cargo?
MPLAB C18
12 godina

Kurirske misije za početak jer ne trebaš cargo prostor, kasnije sve.

Put u SCruise do stanice ovisi o udaljenosti. Sve do 1000Ls je blizu, do 10.000Ls je već podosta (par minuta), a preko 100.000Ls već pričamo o 10+ minuta leta. Za trgovinu biraš sustave odnosno stanice koje su recimo do 500Ls od zvijezde.

Ako te skeniraju s ilegalnim teretom samo dobiješ fine. Cargo ti ostaje.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Ako umres gubis sav cargo.

Na početku ti je najboklje otici u neki RES (resource extraction site) i ubijati wanted NPC-e koje napada murija. Lake pare ,zaradis odma za iduci brod,predlazem cobru mkIII jer je kralj svih brodova u omjeru ulozeno/dobiveno.

Mozes ju po zelji retrofitat za trejd,za misije,za combat...šta god hoces. Brod je ubica.

12 godina

Elite Dangerous: Horizons službeno izlazi 15.12.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 17:03 (Moloch).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina

Da se prijavim - nakupio sam nekih 33h za sada, uglavnom se metiljam uokolo, chillam i istražujem. Kupio sam eagle-a pa ga malo isprobavam. Za sada sam na tipkovnici i mišu, može se i tako, no gledam si uzet neki hotas kroz koji tjedan (vjerojatno t flight). Nisam uzimao horizons. Zanima me nešto u vezi drugih igrača, može li se bez problema nalaziti s drugima i brijati uokolo? Nisam skužio kako je to sve spojeno s tehničke strane, kad uđeš u neki sustav svi koji su online i u tom su sustavu su tamo ili? Inače sam ostavio nekoliko tisuća sati na freelanceru (online), al' nemam drugih sličnih iskustava. 

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ElektričnaOvca kaže...

Da se prijavim - nakupio sam nekih 33h za sada, uglavnom se metiljam uokolo, chillam i istražujem. Kupio sam eagle-a pa ga malo isprobavam. Za sada sam na tipkovnici i mišu, može se i tako, no gledam si uzet neki hotas kroz koji tjedan (vjerojatno t flight). Nisam uzimao horizons. Zanima me nešto u vezi drugih igrača, može li se bez problema nalaziti s drugima i brijati uokolo? Nisam skužio kako je to sve spojeno s tehničke strane, kad uđeš u neki sustav svi koji su online i u tom su sustavu su tamo ili? Inače sam ostavio nekoliko tisuća sati na freelanceru (online), al' nemam drugih sličnih iskustava. 

Igra je P2P. Možeš biti u wingu od 4 igrača (ti i tri frenda), a serverske instance podržavaju maksimalno 32 igrača odjednom (makar ih bilo i stotine u tom sustavu). Instanciranje još uvijek za dosta ljudi zna raditi probleme.

12 godina
neaktivan

S time da je 32 samo u teoriji, najvise sta sam vidio je cca 18 i to je bilo sa dosta problema.

Zna igra radit probleme cak i kad je puno manje igraca, evo moj slucaj od neki dan borba 2vs2

0 0 hvala 0
12 godina

...s tim da ti brane ima notorno groznu konekciju koja ruši wingove i igru :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

I ja kupio igru. Uspio sam završiti jednu misiju i sad imam nekih 40 000 novaca. Što je najbolje kupiti za početak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za početak najbolje ti je ići u Resource extraction site i lupat po wanted brodovima. Dobivas bounty za njih koji na stanici pokupis. Do para nije tesko doc,preporucam da kupis odma ili Viper ili cobru,nije puno para,s time da je cobra best buy ship u igri,za one pare koje dodje ona pruza najbolji omjer hardpointova (za oruzja) i internal mjesta za cargo/shield cell bankove i ostale potrebstine. Brod je špica.

Mozes i uzimati misije za ubijanje pirata na stanicama,jednostavno odes u sustav koji piše,i interdiktaš NPC koji imaju ispod sebe wanted i mission target. Ili odes u RES i rokas wantede tamo.

Stvarno nije teško doci do para,pogotovo kad se ispraksas u letenju i skuzis kako osnove igre funkcioniraju.

Takodjer preporucam da uvijek na weapon hardpointu imas maksimalni tj. optimalno oruzje, dakle ako je hardpoint dvojka iliti medium,onda da na njemu imas oruzje koje je class 2 iliti medium. Radi više dps nego jedinica...i tako dalje itako dalje.

Fixed oruzja rade veci dps ali moras rucno gadjat,gimballed prate metu ali rade malo manje dps.

12 godina
neaktivan

Vidim da nitko nije napisao da danas izlazi 1.5 i 2.0 patch iliti Horizons pa cisto da vas podsjetim

Od zanimljivijih stvari dolaze novi brodovi i sljetanje na neke planete( bez atmosfere).

Novu sezonu nisam kupio, nadam se da ce rijesiti neke tekuce probleme pa cemo onda vidjet.

0 0 hvala 0
17 godina
brane82 kaže...

Vidim da nitko nije napisao da danas izlazi 1.5 i 2.0 patch iliti Horizons pa cisto da vas podsjetim

Od zanimljivijih stvari dolaze novi brodovi i sljetanje na neke planete( bez atmosfere).

Novu sezonu nisam kupio, nadam se da ce rijesiti neke tekuce probleme pa cemo onda vidjet.

Nemoj me podsjećat...  Gledam po cijele dane kak se ekipica voza po planetima, a ja još uvijek na poslu i "vozam" vertexe amo-tamo.... I tak ću vjerojatno do kraja godine.... 

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
13 godina

Jel ima nešto u tom patchu i za nas koji nemamo horizons? Nije vrag da mi je skidao 8gb koji sadrže nešto što ne mogu igrati :D

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ElektričnaOvca kaže...

Jel ima nešto u tom patchu i za nas koji nemamo horizons? Nije vrag da mi je skidao 8gb koji sadrže nešto što ne mogu igrati :D

Naravno da ima.

Svi koji nemamo horizons smo na 1.5,drugi su na 2.0 verziji igre koja ima planetary landings i neke materijale na planetima. Sve ostalo je isto tj. patch notes vrij4edi i za jedne i druge.

Ukratko,bio je rebalans SCB,armor,imaju novi shieldovi u igri (bi weave koji daju 24% manje ali se puno 50% brze)....

Ima novih brodova...

Ukratko ima previše promjena  da spominjem sad sve tu.

I 64 bitna je aplikacija sada (fala bogu),nije više 32

12 godina

da li su prelaskom na 64bit poboljsane performanse? I da li je i sluzbeno podrzan xbox gamepad (da ima svoj preset unutar igre)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kažu ljudi da im je sve "više glatko", no moj osjećaj je da je to samo placebo efekt. 

Xbox 360 kontroler ima svoj preset.

13 godina
Moloch kaže...

Kažu ljudi da im je sve "više glatko", no moj osjećaj je da je to samo placebo efekt. 

Xbox 360 kontroler ima svoj preset.

Nije, eno u stanici ja nemam više sjeckanje koje se znalo javljat nakon cca 2h igranja i konstantnog alt tabbanja.

12 godina

Eto, onda super.

Ja nisam imao nikakvih problema ni prije pa tako ni sad. FPS na površini planeta se kreće od 45-55, ponekad 60. Nije skroz super ali nije ni loše. No još imaju hrpu bugova s grafikom i optimizacijom tekstura.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 15:21 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni je core game bio zakucan na 60FPS stalno, i u stanici i u svemiru. Nisam imao nikakvih problema sa performansama. 

Evo danas uzeo horizons preko steam-a. Nadam se da ću večeras zaigrati. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice