DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.068.856
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: DayZ (standalone)
ZeNGe_CRO-mt kaže...

pa daj pričekaj do kraja godine,

Skyrim se ne igra godinu dana. Čak i da je sadržaj najispoliraniji zabavnost sa vremnom opada, kao i interes.

Ni kod dodavanja sadržaja ne može se postići zainteresiranost kao kod prvog izdavanja, što se vidi po tome da DLC-ove ne kupuje isti broj igrača kao i original, a mora se reći da funkcionalni zombiji u igri o zombijima nisu dodatak već ono što je prvo moralo biti funkcionalno.

Jer sada se već iskorištva igrin najveći potencijal - to što igra nema obaveze i smjera, sumnjam da će za pola godine itko htjeti igrati to isto samo jer odjedom zombiji ne prolaze kroz zid.

Čudna je to pozicija, jer su se ljudi već navikli i djelomično prešli preko toga, pa ih više i nije toliko briga jer se zabavljaju sa onim što je dostupno, sa trenutačnim stanjem.

Za pola godine i Diablo dosadi, pa ako u to vrijeme budu popravljene samo te iritacije, ne znam što bi trebalo zadržati ljude.

Ljudi samo žale za potencijalom, dok već igraju igru i pomirili su se sa nedostacima. Problem je što, baš zato što su nedostaci u biti sama osnova igre (mehanika hodanja i zombiji) kada se to jednom popravi igrač ne dobiva apsolutno ništa - jer se već zabavio i u nefunkcionalnoj igri.

Nije li smiješno da će razgovor igrača za 6 mjeseci biti - "E ajmo se vratit DayZ-u jer sada konačno neću past sa stepenica". Dok u većini drugih igara čuješ "E ajmo se vratiti jer su dodali 7 zmajeva". Čak u Modu su mi na zadnjoj verziji Epocha dodali APC vozila, čime je sad konačno izbalansirna ogromna prednost BlackHawka sa minigunom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
DayZ (standalone)

Sve kritike su opravdane kada se pogleda cijela slika

Sad više ne pali "pa Pre alfa je  Pre alfa je" odgovor na svaku kritiku, nego "čekajte, čekajte", mada iz onog članka je jasno da i Dean Hall misli odbaciti DayZ projekt kao pola gotov proizvod i započeti svojim novim studiom sada kada je pobrao milijune

Čini mi se da bi neki ljudi branili Dean Halla da je serijski ubojica

0 8 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ice45 kaže...

Znaš li gdje si sada? LukaM je bio ljubazan pa mi je popravio nogu, pa bih sad došao do tebe.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
neaktivan
acca kaže...

Sad više ne pali "pa Pre alfa je  Pre alfa je" odgovor na svaku kritiku, nego "čekajte, čekajte", mada iz onog članka je jasno da i Dean Hall misli odbaciti DayZ projekt kao pola gotov proizvod i započeti svojim novim studiom sada kada je pobrao milijune

Here is our latest Dev blog created on the 24th February 2014.

So what’s in the Dev Blog?

Lighting improvements;

We are working on improving in-game lighting, not just from a visual perspective but also from a game play perspective, to improve playing at night.

We have enabled light sources such as flashlights and pistol torches, to emit light during the day as they previously haven’t done. However we still have to do some HDR tweaks

Physics;

This is an area we have wanted to put in for a while. We have added physics middle-ware, which allows us to add throwing items to the game but it also enables us to look at ragdoll and how the characters move within the world.

This is still fairly early days with physics, but we are getting much closer to having something that we can implement into the experimental branch with stability.

Containers;

We want to add world items that are lootable such as refrigerators that can store items, so they can be looted and the items within them can be interacted with.

Bow and arrows;

One of our programmers has been working on bow and arrows, in the video we show a very early work in progress clip of it. So far progress has been fairly quick with good results, so we are looking forward to seeing how this progresses further.

Animations;

Animations team has been working hard on getting new transitions and new methods of wielding melee weapons. This is still a work in progress.

We have moved away from our old way of how the animations were working which caused left handed swings. This restricts how the melee attacks are performed. As the hit detection is done from the item position this allows player to be able to easier work out where they are going to hit. This is still very much a work in progress but we hopeful and we look forward to your feedback.

New map updates;

Our map team has been working with artists to add new buildings into game and fixing collision issues with buildings. We have added police stations and new health center buildings across the map as well as improving preexisting towns. 

We are currently working on ensuring that all buildings spawn loot as this is a big issue at the moment.

Weather;

We want it to be almost like an antagonist, we now have rain and weather is properly synced across all clients so all players experience the same weather conditions. Rain will also currently make your clothes damp and then wet, but at the moment this doesn’t really have much effect but in the long term but we definitely want to expand upon that.

Hunting and cooking;

We have dedicated a whole group of artists programmers and designers with experience with hunting games, that are dedicated to working on animals, their behavior and hunting. To maximise the element of survival, our current sprint is focused on cooking and campfires.

DeSync;

One of the big areas people have been reporting is DeSync, we have been working on this directly this is due to the amount of bandwidth DayZ is using because a lot of the messages to do with the inventory are sent via non-guaranteed messages. So if you or someone nearby you has a large amount inventory items, all these messages will be spammed as the server can’t guarantee the client has received them. We have a couple of hot fixes in place but our long term goal for this is to have a guaranteed message system. So the messages are only sent once and not constantly. This will be an ongoing effort.

Zombies;

Zombies are an area of active development, we want to increase the amount of zombies. Tied with this we also want to improve their collision detection indoors. This will be one of the task of the new team will be the hit detection of zombies. We are also actively working on the zombie respawn mechanics, using some of the optimisations that we used with player respawns. 

We want zombies to be a good experience so they don’t spawn directly in front of players, this is what is taking the time, as we want to do it properly.

Persistent objects;

We want to have some objects have persistency throughout server respawns, such as backpacks, paper with written notes one and eventually when we bring barricading in, wood and wooden barricades and keeping it’s exact location in so far.

Vehicles;

Once we have achieved these objectives we can then look at vehicles as implementing vehicles too early could very easily upset the balance and impact other game play areas. When we do implement vehicles we are likely to start with slower vehicles such as  bicycles. Then we will look at more complex vehicles, where we can have many more degradable parts such as batteries or spark plugs.

sudeći po tekstu ,mislim tj. vidim da i dalje ljudi rade na ovoj igri kao i na riješavanju tekućih problema,te nekih poboljšanja.

od svih ti si definitivno najdosadnija osoba u ovoj temi.

sad pošto si nesposoban išta vidjet ili potražit morao sam ti iskopirati cijeli ovaj tekst pa ga samo ubaci u google translate , desni klik copy-paste.

kako misliš ne pali odgovor alpha je? PA ALPHA JE! kaj ti se i to treba nacrtat? 

dean hall koliko sam ja još upućen i u doticaju sa stvarnim svijet i dalje radi na dayzu i nije nigdje otišao. zar ne?

a i što se tiče osobe koja je zadužena za dayz u ovom slučaju dean hall ili bio to pero perić ,meni sasvim svejedno, nit od njega živim nit me on hrani, tak da nemam ama baš nikakvog razloga njega direkt "branit" da nebi tako ispalo.

kad izađe igra van kao finalni proizvod i ako bude ovako u qurcu kao i sad ee onda ću ja bit to najglasniji vjeruj mi i pljuvat ću ih di ću stignut ,ali dotle, pričekajmo....jer pljuvat po igri koja je u alpha fazi je ravno budalaštini.

i smirite više svoje strasti pa nemogu ljudi izbacit cijelu igru u 3 mjeseca van sa svim dodacima i riješenim problemima, mislim koliko je to zapravo teško shvatit ?

ali ono šta mi je najfascinantnije ,šta ti je pisalo prije nego si kupovao igru?

šta je sam dean hall rekao kad su ga pitali dali preporučujete igru u trenutnom stanju?

šta ti piše prilikom ulaska u samu igru?

cijelo vrijeme su upozorenja na bugove ,nedovršenost igre, potpora timu bla bla bla ali naravno, nismo prošli 1. srednje nego smo išli na popravni iz engleskog.

sljedeći put prije nego kupiš igru ili još bolje alpha access daj skopiraj taj tekst u google translate i skratim nam muke svojim jaukanjem.

battlelog: CRO_ZeNGe
13 godina
neaktivan
acca kaže...

svaka ti čast na ovim izjavama kojima nas zasipaš svaki dan e mi ti se svi divimo stvarno ono nemože svatko {#}

Team32Ipe77
16 godina
DayZ (standalone)

Pa rekao je Rocket da ne preporučuje da se kupuje igra sad osim ako ne želite probati i pomoći u izradi igre preko feedbacka. Pustio ju je zato jer su ga ljudi stalno žicali još od prošle godine kad je najavio igru, a za isto tolko vremena i kasni s razvojem.

Vidim da se uspoređuje sa Skyrimom, koji je full igra, a ovo nije. Sa svakim patchem dodaje nešto novo, rade nova sela i oružije, popravljaju bugove, te rade na optimiziaciji. Ako sam mi se dobro ćini ova igra će biti kao što su rekli i ovi iz Infestationa(nekad WarZ-a), u ovoj igri nema final releasea jer će stalno dodavati nove stvari i nešto mjenjati,a isti sistem koristi i WoT.

Moj PC  
5 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

..ali, kad sam ovo čuo samo mi je bljesnulo: DejZi, jbt!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 18:43 (Conrad).
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Pa rekao je Rocket da ne preporučuje da se kupuje igra sad osim ako ne želite probati i pomoći u izradi igre preko feedbacka. Pustio ju je zato jer su ga ljudi stalno žicali još od prošle godine kad je najavio igru, a za isto tolko vremena i kasni s razvojem.

Vidim da se uspoređuje sa Skyrimom, koji je full igra, a ovo nije. Sa svakim patchem dodaje nešto novo, rade nova sela i oružije, popravljaju bugove, te rade na optimiziaciji. Ako sam mi se dobro ćini ova igra će biti kao što su rekli i ovi iz Infestationa(nekad WarZ-a), u ovoj igri nema final releasea jer će stalno dodavati nove stvari i nešto mjenjati,a isti sistem koristi i WoT.

tako nekako dodavat će se uvijek nešto novo i još kad za koju godinu dođu razni modovi za igru pa ovo pa ono bit će tu još svega netreba kritizirat igru koja je još u samim početcima i istina je ovo šta si rekao zašto je igru pustio....

Team32Ipe77
16 godina
moderator
DayZ (standalone)
Ništa od modova za standalone.(potvrdio Hall)
سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina
Reichz kaže...
Ice45 kaže...

Znaš li gdje si sada? LukaM je bio ljubazan pa mi je popravio nogu, pa bih sad došao do tebe.

Evo me doso iz skole

13 godina
neaktivan

Hahaha drago mi je :) potraži kakvu tabelu pa mi reci gdje si.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
11 godina
Reichz kaže...

Hahaha drago mi je :) potraži kakvu tabelu pa mi reci gdje si.

aahaha Os igrat :D

16 godina
Jack Sparrow kaže...

...Pustio ju je zato jer su ga ljudi stalno žicali još od prošle godine kad je najavio igru, a za isto tolko vremena i kasni s razvojem...

Vjerujem da ju je on pustio samo radi toga kaj su ga ljudi zicali. Novac apsolutno nikakve veze nije imao sa tim. {#}

Prestanite radit sveca od njega, obican je covjek kojem je vlastiti interes na prvom mjestu, kao i nama ostalima kad smo vec kod toga.

13 godina
neaktivan

Pa reci mi gdje si prvo.

11 godina
Reichz kaže...

Pa reci mi gdje si prvo.

Add me na steam pa onda vidi di sam :D

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Puno novih stvari u novom buildu, ima boonie hat, koji je vrh, mozemo pokisunuti, cak imaju i nivoi pokislosti, mozes pokisnuti puno i malo, mogu se konzerve jesti odjenom, sto je super i to je samo djelic svega onoga sto se ocekuje {#}.

3 4 hvala 0
13 godina

Tko Mquany-u stalno lupa TD, covjek stavi video koji pokazuje sve sta ce se dobit u novom buildu, i netko mu odmah TD lupi...

16 godina
DayZ (standalone)

Nisam siguran tko (wasn't me) , ali je stvar u tome da je to vec nekoliko puta linkano sa youtubea, a netko je cak i copy/pase napravio kompletnih izmjena u tekstualnom obliku.

Nije problem u tome sto oni planiraju napravit, vec u onome so ce se napravit ili uspjet napravit. Ja sam siguran da je jako zanimljivo imat flashlight koji se vidi kako radi preko dana, ali nekako bi mi osobno bilo interesantnije vidjet zombije. OK, navodno ce ekipa koja radi na zivotianjama upogonit i zimbije. Ajno pricekat pa vidjet kako ce to izgledat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

trenutno najjača vozila u dayzu. FIAT 1000pješke {#} i FORD tabanus {#}

koja će špica bit onak full zgiran sa puškom na ramenu laganini bajk i kruz po elektru ili airfieldu {#}

bajsevi ftw

battlelog: CRO_ZeNGe
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 11:31 (ZeNGe_CRO-mt).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

Vjerujem da ju je on pustio samo radi toga kaj su ga ljudi zicali. Novac apsolutno nikakve veze nije imao sa tim. {#}

Prestanite radit sveca od njega, obican je covjek kojem je vlastiti interes na prvom mjestu, kao i nama ostalima kad smo vec kod toga.

Naravno da ima veze s lovom nigdje nisam napisao da nema, ali tu je i Bohemia koja je publisher, a i developer. Sigurno je vršila i ona pritisak na njega jer je kasnio godinu dana s razvojem, pošto su imali u planu alphu pustiti u prodaju još pod kraj 2012.  On je bez obzira na to što kasni dobivao plaču jer je samo glavni dizajner igre, da se njega pitalo možda(kažem možda) bi on pustio igru kad je gotova, ali eto ne odlučuje samo on. Ljudima napisao da ne preporučuje da se kupi igra osim za isprobavanje ili pomaganju ispravljanja greški, onda neznam što se žaliti na alphu kad ti to napiše glavni dizajner igre.{#}

11 godina
DayZ (standalone)

Imali netko da zeli da igra dayz

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Danas je bio jedan veci update na experimental serverima i stiglo je stvarno tona toga, neka nova oruzija, dosta novih itema, mogucnost costumizacije lika, i ono sto su mnogi cekali tone tone zombija {#}{#}{#}. Preradjena je mehanika kod ubijanja zombija tako da je sada potreban headshoot da se ubije.

5 2 hvala 3
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

To, zombijiii !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DayZ (standalone)

Ni ovo nije sasvim dobro, jer nema straha da će te uloviti. Ili barem promjeniti smjer.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pirat kaže...
Ništa od modova za standalone.(potvrdio Hall)

to će vrijeme pokazati..a i da ih ne bude opet će nove stvari dolazit do kraja a kad sve bude tu stvari bi trebalo bit i previše pa će uvijek bit zabavno igrat u društvu 

Team32Ipe77
16 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ni ovo nije sasvim dobro, jer nema straha da će te uloviti. Ili barem promjeniti smjer.

jep, dok ne dođeš u grad :D i budeš stjeran u kut...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina

Svi gradovi imaju iste zgrade.

Već nakon 3-4 dana bi trebao znati koje zgrade imaju jedan, a koje 2 izlaza.

A gdje god da dođeš na cestu, onako sporoj hordi je prelako pobjeći.

Imaš vremena naciljati, potrošiti magazin, reloadati i pokositi one koji su ostali na nogama.

16 godina
odjavljen

dan danas nemam pojma koje zgrade spawnaju što i koje kuče imaju 1 ili 2 ulaza... :D za gradove nemam pojma jer još nisam toliko dugo poživio da ih istražim, a krenuo sam (elektro i čern). što se tiće horde, spora je i djeluje bezopasno. i ti možeš sve to što si nabrojao - ako imaš gear. a ako nemaš?

edit: pazite sad ovaj bug, cool

http://imgur.com/r/dayz/2jx67kx

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 17:19 (skank666).
17 godina

Možda su dodali par modela u Standaloneu i nekoliko loot mjesta, ali skoro se i ne isplati ulaziti u kuće. Market, farma i velika crvena zgrada. Ostatak kuća je isti model, bez nekog revelikog značenja, osim ako uletiš u dvorište ograđeno sa tri strane.

Veliki gradovi su druga priča, tamo zombiji gotovo pa nisu prijetnja, već oni sa viših zgrada i ciljnikom :P.

Meni je, ako se već ne može pobijeći kroz zgrade ili market - na čemu dobiješ par trentaka vremena - najbolja opcija bila pobjeći u šumu pa ih izgubiti trčeći cik-cak između borova, pa nakon par trenutaka zaleći u gušći bor ili grm.

Ali, da ovakva spora horda će biti probelm jedino u gradovima, jer na poljima oko Vibora ili u blizini šume, pobjegne im se začas - ako ostanu ovako spori.

Mislio sam reći, ako će to značiti daljnje FPS dropove ili još gluplje ponašanje zombija, ne treba ih uopće forsirati i spawnati za hordu. 6 funkcionalnih i brzih zombija koji se neće zabiti u dovratnik mogu i dva-tri igrača onesposobiti.

16 godina
odjavljen

da bi riječ reko... slažem se!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice