Civilization IV- Beyond the sword

poruka: 17
|
čitano: 3.670
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ovako...želio bi si instalirati ovu ekspanziju orginala Civilization IV. Jel je to samostalna ekspanzija ili trebam imati i Civilization IV ?

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Civilization IV- Beyond the sword

moraš imati civilization IV

17 godina
neaktivan

aha...a za stronghold legends ?

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

waiting..............

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel' još uvijek u Civ4, kao i u prethodnicima, vojne jedinice koje su tehnološki niže mogu razbiti razvijenije jedinice ili su to popravili?

Thnx

0 0 hvala 0
17 godina
Faerdhur kaže...

Jel' još uvijek u Civ4, kao i u prethodnicima, vojne jedinice koje su tehnološki niže mogu razbiti razvijenije jedinice ili su to popravili?

Bas sam neki dan, nakon par godina planiranja, napokon zaigrao cetvorku... Zasada - rekao bih da mogu, ovisno o situaciji, ali puno teze nego prije. Tek sam dosao do musketmena koji ce ubrzo u akciju protiv nizih jedinica pa javim rezultate.

Krenuo sam od čiste CIV 4 iako imam instalirane obje ekspanzije pa cemo vidjet (u Beyond the Sword Sid Meier je narator onih citata pri otkricu nove tehnologije, dok u originalu to radi Leonard Nimoy, to nisam htio propustiti). I btw igra rula, obavezno stivo za sve znalce ;)

17 godina
neaktivan
Pixidar kaže...

igra rula, obavezno stivo za sve znalce ;)

Ja bih se pozabavio ispočetka s Civ4, ali mi svo to bogatstvo koje neki projekt nudi zna pokvariti jedna glupost kao to s inferiornim jedinicama.

U svakom slučaju, kao u nekom jeftinom američkom akcijskom filmu, postoji nekakva mogućnost da u nekoj borbi neki pojedinci primitivne vojske sabotiraju superiornijeg neprijatelja i dobiju bitku. Ali to je samo daleka mogućnost.

Povijest je pokazala golemu nadmoć tehnološki superiornijih vojski nad domorocima, u golemoj većini slučajeva. Zato me nervira taj propust u Civilizaciji i odbija me od igre. Sve se nadam da postoji neki mod koji to zakrpi i popravi, pa zato pitam.

17 godina
Faerdhur kaže...

Ja bih se pozabavio ispočetka s Civ4, ali mi svo to bogatstvo koje neki projekt nudi zna pokvariti jedna glupost kao to s inferiornim jedinicama.

Shvacam tu frustraciju ali cak da i je tako, steta bi bilo propustit takvu igru. Sjecam se prve civilizacije, uh sto je to bilo davno, valjda negdje '92. Jos uvijek imam saveove na 5.25" disketama, uvijek se nasmijem kad ih slucajno iskopam u ormaru... Uglavnom, bio sam klinac, i koliko se sjecam znalo se desit da barbari nalete i uniste ti tenk :p Smetalo je i tada, ali pregrizes jer je sve ostao bilo jednostavno predobro (pogotovo tada; zato i smatram Civilizaciju jednom od najboljih igara ikad). Ali kazem, zasada mi se cini da su napravili dobar posao u tom pogledu tako da samo naprijed!

dumba kaže...

I dalje je Nimoy i u ekspanziji (zadržano je sve staro), Sid čita samo kod novih stvari koje nisu postojale prije ekspanzije. I grozan je. :D

Aha, i bilo mi je cudno da bi sve mijenjali (procitao sam to u jednoj recenziji pa nisam znao detalje)... Ma nek je grozan u naraciji, samo nek nastavi radit igre :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Faerdhur kaže...

Thnx

jako rijetko ali moguće je.. ovisi o puno elemenata..

- dal on tebe napada, s kolko te jedinica napada, kolko ti imaš jedinica u tile-u koji je pod napadom.. ak se tak nekaj dogodi, bez brige, rat nećeš izgubit..

- ak napadaš, on može biti tak zbuksan da ga ni bog ne može razbit Smijeh

- naviknut se na korištenje katapulta/bombera i općenito jedinica koje uništavaju defense i attack..

al uglavnom, ne moraš očekivat da će npr musketmen razbit infantry i takve stvari Namigiva

mada, pogledaj srbe.. ljudi s kalašnjikovom srušili stealth Smijeh

korištenjem modern armora, stealth bombera i eventualno gunshipa ne bi trebalo biti nikakvih problema Cool

btw, jesam to samo ja ili ima još ljudi koji su ovisni o građenju hrpe gradova? govorim o više desetaka jel Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 15:17 (nixass).
17 godina
nixass kaže...
- ak napadaš, on može biti tak zbuksan da ga ni bog ne može razbit Smijeh

Ovo me lagano podsjetilo na Amere u Afganistanu, eto moguce je... :p

I da, cim prije treba spoznati vrijednost katapulta jer nakon bombardiranja, puno je lakse pobojediti.

A sto se tice gradova, nisamo jos dosao do tih razmjera, ali uvijek je dobro biti konstruktivan zar ne? Cool

17 godina
neaktivan

Meni nekako uvijek u ovakvim pitanjima odzvanja u glavi situacija koju je Pizarro napravio protiv Atahualpe. 168 beskrupuloznih naoružanih i oklopljenih Španjolaca protiv 80.000 Inka ratnika. Malo pameti, taktike, iznenađenja i Španjolci pobijedili.

0 0 hvala 0
17 godina
Pixidar kaže...

A sto se tice gradova, nisamo jos dosao do tih razmjera, ali uvijek je dobro biti konstruktivan zar ne? Cool

uz osvojene gradove, sveukupno imam 70ak gradova.. bolest Sramim se

malo ekonomija u početku pati ali poslije je ludnica Smijeh

btw, jel igrao tko u svemiru? ja se nikak odlučit na to.. više volim klasiku

17 godina
protjeran

ova igra je savršenstvo bez mane...ne želim je instalirati jer neznam tko će mi vratit život ... lol

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, zanima me kako započeti svemirsku utrku? Izgleda da nešto krivo radim (gradim satelite i sve što ima veze s svemirom na više gradova umjesto na jedan), a ovaj bitni ima nekakav čudan zahtjev, nekakvo poravnanje ili što već... ali nigdje ga ne mogu izgraditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako misliš na space elevator ili kako se već zove, tribaš ga napravit u gradu koji je blizu ekvatora, u zahtjevu se spominje nešto 30 stupnjeva ako se dobro sićan...
A svemirska utrka ti je u biti izrada svemirskog broda koji će te odvest na alfa centauri, moreš pogledat u civpediji koji su ti zahtjevi za pojedine dijelove broda...
16 godina
neaktivan
mariik kaže...
Ako misliš na space elevator ili kako se već zove, tribaš ga napravit u gradu koji je blizu ekvatora, u zahtjevu se spominje nešto 30 stupnjeva ako se dobro sićan...
A svemirska utrka ti je u biti izrada svemirskog broda koji će te odvest na alfa centauri, moreš pogledat u civpediji koji su ti zahtjevi za pojedine dijelove broda...

E to me zanimalo... hm, grad blizu ekvatora? Kako bi trebao znati gdje je taj grad?

14 godina
odjavljen

za civ4bts je izasao caveman2cosmos mod,imate hrvatsku civilizaciju,počimnjete igrati u kamenom dobu a razvijete se sve do budućnosti.Mod dodaje dosta novih jedinica(čak pet vrsta tenkova ne računajući unique one) te krcato novih tehnologija.Možete ga skinuti na civfanatics stranici.Puno je bolji i opširniji od trenutnog civa petice.Usto dodaje još dosta novih civilizacija.Pa ako imate civ4 probajte nista ne gubite...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice