Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.749.098
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
Re: Battlefield 4
Volume kaže...
jopis kaže...

Hitreg je miljama bolji na bfh. Iz jednostavnog razloga jer je engine neopterecen destrukcijom, manjim mapama, kudikamo manje je vozila na mapi. Dakle kompleksnost izracuna varijabli u 1ms na serveru je daleko manja. Iz istog razloga je hitreg na mohw bolji nego na bf4 (bf4 je naslijedio mehaniku soldiera iz mohw).

Znači po toj logici jedna dominacija s npr. 16/24 igrača u bf4 bi tribala u svemu bolje radit od 64p cq-a u hl-u ako se ne varam? 

I da i ne. Jer i dalje su svi izračuni za destrukciju tu,i dalje je karakteristika svakog oruja tu,drop metka,itd. I radi bolje,sve dok ne dodje highpinger i razhebe server.

red_bull kaže...

Bc2 imam 600 sati igre. Svaku mapu znam napamet. Toliko sam se znao uigrati da sam znao prestati pucati po procjeni da lik padne. Bc2 je puno manje kompleksna igra od hardlinea pa ne vidim koju logiku koristiš. Koliko si ti igrao bc2?

Glavni problem sa bf3 i 4 je u "mlakosti" koju imamo zbog mora identičnih oružja, dok je bc2 imao par ali odličnih oružja.

Nitko ne glorificira igru već iznosim svoje mišljenje. 

Lol. Bc2 je puno manje kompleksna igra od bfh!? Sta sve necu procitat...

Pa bc2 ima najveci level destrukcije od svih bf naslova uopce,samo po tome je kudikamo kompleksniji model izracuna a gdje je sve ostalo...

Ja imam 2000h u bc2 sveukupno sa svim soldierima.

Koje je to 'more identicnih oruzja' u bf3 i bf4? Osim pdw klase gdje su sva oruzja vrlo sitnih razlika, bome kod svih ostalih su razlike vidne,pogotovo kad krenes igrati npr 50h samo s jednom puskom,pa se prebacis na drugu,treba ti 10h najmanje da se 'upucas' na tu pusku. Posebice ako ides  sa brze na sporiju pusku,tipa prijedjes s famasa na scarh. Da ne spominjem nebulozne usporedbe oruzja razlicitih klasa. Ili ces mi reci da su npr m240b i aws kako ti kazes 'more identicnih pusaka'? Bar su u bf4 klase pusaka dosta izbalansirane, da imas po 2 brze dobre puske (npr mg4 i aws), pa 2 dobre spore puske sa vecim damageom( npr m240b i pkp) , pa 2 allroundera (m249 i type88)....

13 godina
Battlefield 4

Bf4 je bio totalna katastrofa bio što se tiče hitrega do parcha u 9. mjesecu. Totalna! Toliko je bio loš da su ljudi prodavali komponente računala kupljene specijalno za BF. 

Za 5v5 su ubacili totalno debilan Domination mode i promašili ceo fudbal. 

Grafika je jedino sto se izdizao iznad ostalih igara i još uvijek jeste. Sad igram na Ultra grafici i uživam s ekipom odavde i to mi je jedino zanimljivo.

Za Hardline se nadam da će biti za ESL ono sto BF4 nije ni blizu.

Xtreme_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 4

Vidiš vraga.

Možda BFH bude najbolja stvar koja se dogodila serijalu.

Tko voli nabrzaka i inf orijentirano puckanje ima BFH, a mi sporiji i puding igrachi imamo BF4/5/6 da se svadimo čiji je tenkić većeg kalibra. 

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
mrfloyd kaže...

a mi sporiji i puding igrachi imamo BF4/5/6 da se svadimo čiji je tenkić većeg kalibra. 

Ovi ostali onda neka si onda odu u drugu temu

Freak Show Inc.
13 godina
mrfloyd kaže...

Vidiš vraga.

Možda BFH bude najbolja stvar koja se dogodila serijalu.

Tko voli nabrzaka i inf orijentirano puckanje ima BFH, a mi sporiji i puding igrachi imamo BF4/5/6 da se svadimo čiji je tenkić većeg kalibra. 

Iskreno, mislim da je kombinacija bf4 i Hardlinea odlična stvar. 

17 godina
Battlefield 4

O čemu više volite čitati u ovoj temi?

0 BFH
7 CTE
6 Ne volim čitati (ovu temu)
Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jopis kaže...
Volume kaže...
jopis kaže...

Hitreg je miljama bolji na bfh. Iz jednostavnog razloga jer je engine neopterecen destrukcijom, manjim mapama, kudikamo manje je vozila na mapi. Dakle kompleksnost izracuna varijabli u 1ms na serveru je daleko manja. Iz istog razloga je hitreg na mohw bolji nego na bf4 (bf4 je naslijedio mehaniku soldiera iz mohw).

Znači po toj logici jedna dominacija s npr. 16/24 igrača u bf4 bi tribala u svemu bolje radit od 64p cq-a u hl-u ako se ne varam? 

I da i ne. Jer i dalje su svi izračuni za destrukciju tu,i dalje je karakteristika svakog oruja tu,drop metka,itd. I radi bolje,sve dok ne dodje highpinger i razhebe server.

Pinger više nema utjecaja na ostale igrače i server kao šta je imao prije, odnosno više nije u prednosti kakvoj je bio. Ta blesava komunikacija s ostalim igračima je ispravljena i sad su isti ti pingeri na gubitku kakvom i trebaju biti.

Sve da u HL-u nema apsolutno nikakve destrukcije 64p conquest NE MOŽE nikako biti kompleksniji od npr. BF4 dominacije na lokerima s 24 igrača. Karakteristike, drop metka i sve ostalo postoje u HL-u isto kao i u četvorci.

Obe igre rade na istom engine-u i obe imaju potpuno isti način komunikacije između klijenta i servera. Ti kao klijent ne primaš niti šalješ sve podatke serveru koji se u tome trenu događaju na mapi. Ono šta se događa oko tebe u krugu od 100m se update-a 30 puta u sekundi, krug od 100-150m 20 puta u sekundi, krug od 150-200m 15 puta u sekundi, a sve preko 200m 10 puta u sekundi.

Maksimalna količina podataka (izmjereno i dokazano) koja se u toj jednoj sekundi razmjeni između klijenta i servera je manja od 15kb! Modem je praktički u stanju prožvakati tu količinu informacija tako da teorija o destrukciji i sve ostalom ne drži vodu ni najmanje

Razlog zašto ti možda imaš osjećaj da HL radi bolje od četvorke je u serverima. Serveri koje si dobio u beti su serveri za koje je EA platio da se vrte na poštenom komadu hardvera. Ista stvar ti je CTE-om, te servere sigurno ne možeš usporediti s ovim neodržavanim public virtualkama na kojima igraš svaki dan. CTE hitreg i onaj iz obične igre i ranked servera je nešto šta ne ide u istu rečenicu, a vidi čuda radi se o istoj igri.

HL nisam probao tako da neću pametovati o tome kakav je (iako vidim da pun k ljudi i tu spominje padanje od jednog metka), ali ja te uvjeravam da će biti lošiji kad igra izađe i kad zaigraš na ovim ''svakodnevim'' serverima

Vidim da Joki spomnješ CS. To nema veze s veličinom mape i destrukcijom, barem ne u tolikoj mjeri da to stvara enormno veću količinu podataka. Stvar je to tome da sam kod CS-a dozvoljava hosteru update i do 128 Hz, ovaj u BF4 i HL-u je 30 Hz. Iz ovoga sam možeš vidit koliko se komunikacija brže odvija tako da nema smisla praviti bilo kakvu usporedbu s CS-om

Šta se tiče BC2, po meni je možda imao problema više od bilo kojeg nastavka. Gluposti tipa pogađanje helija tenkom bez priznavanja pogotka su i počele s BC-om i do dan danas su aktualne u četvorci. Problem je taj šta u to vrime nitko od nas nije ni znao šta su to netcode i hitreg pa nitko nije ni obraćao pozornost na to ili pričao o tome. Ljudi su navikli na ponašanje igre, mučali i igrali... Battlenonsense je napravio video u tome ako se ne varam, uspoređivao je BF2, BC2, BF3 i BF4. BC2 je bio daleko najgori u svim testovima komunikacije

battlelog - Volume_CRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 21:35 (Volume).
17 godina
Battlefield 4

Kompleksni sistem destukcije? LOL

Svaka zgrada je imala zid koji se nakon nekod dammagea skršio. Svaka zgrada se srušila na identičan način. Jednom. I kakav je to utjecaj moglo imati na razmjer količine podataka koji se šalju real time od igrača do servera tijekom cijele igre?

S druge strane bf3i4 pa i hardline imaju kompleksniji engine, puno više grafičkih efekata koji cijelo vrijeme igre moraju stizati od igrača do servera, ako tu uračunamo i debilne ačivmente skakanje šarenih pizdarija po ekranu pa konstantno updateanje sa originom tona beskorianih atachmenta(kojih hardline ima manje od b4)na oruzjima koji samo opterecuju komunikaciju sa severima, logični zaključak je da je bc2 puno manje kompleksna igra. 

U b4 fali jedna stvar koja se zove igrivost a direktno je povezana sa količinom sranja. Ajde stavi ruku na srce i reci koliko si raznih oružja koristio u b3 a da nije m16a3? Dok se u bc2 moglo igrati sa svakim oružjem naravno ovisno od mape. Dok u novijim beefovima možeš uzeti i pimpek u ruke opet te hitreg kazni iza zida. Ima toga i u hardlineu. Ali točno na pola puta između bc2 i bf4. Upravo zbog gore navedenih gluposti.

Sad ako ti misliš da nije tako ok. 

Kad smo već kod izbalansiranosti oružja u četvorci, opet se dogodilo to što i u trojci. Oni su nam sve lepo zbalansirali što je dovelo do toga da ti je svejedno koja je mapa i koje oružje kotistiš jer nemožes nikog ubiti ako je malo udaljenije od tebe. za duljinu penisa. To mene dovodi do frustriranosti jer ne bivam nagrađen za trud taktiku ili hardvare ili neznamkojibog već je igra oštečena zbog "fičera"

Dugo sam sebi to nisam htio priznati ali to je tako.

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 21:45 (red_bull).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Battlefield 4

Još jedna stvar za sve vas koji iz BF-a želite izvući pravi infantry competitive shooter - nećete ga dobiti nikad, barem dok EA/Dice ne promjene politiku i način rada. Prošlih 10Hz / trenutnih 30Hz, dosadašnji engine i u nekoj mjeri loši servri su glavni i jedini razlog tomu.

Kad je BF4 izašao razmjena podataka je bila takva da je klijent slao 30 paketa, a nazad ih dobivao samo 10. Kod igre im je dozvolio da za to izbace patch koji će dozvoliti da server klijentu vrati svih 30 paketa umjesto dosadašnjih 10. Preko tih 30-30 paketa oni s ovim engine-om ne mogu ići jer bi igru morali pisati doslovno od početka

S pišljivih 10Hz su krenuli u rad s igrom jer je to Sonyeva regulativa i minimum koji oni zahtjevaju za playstation igre. Poznavajući EA oni su od tog minimuma i krenuli s radom jer im je to bilo najjeftinije, najmanji trošak vremena i resursa.

Za primjer sam već dao CS koji može raditi i na 128Hz pa vi sami procjenite zašto vam niti ne triba padat na pamet takav rad igre očekivati u BF-u

battlelog - Volume_CRO

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Battlefield 4

Decki moji decki, dok se vi prepirete, server nam zjapi prazan ...

Round time: 2 days 11h 10m 26s

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
red_bull kaže...
Ajde stavi ruku na srce i reci koliko si raznih oružja koristio u b3 a da nije m16a3? Dok se u bc2 moglo igrati sa svakim oružjem naravno ovisno od mape.

Kad smo već kod izbalansiranosti oružja u četvorci, opet se dogodilo to što i u trojci. Oni su nam sve lepo zbalansirali što je dovelo do toga da ti je svejedno koja je mapa i koje oružje kotistiš jer nemožes nikog ubiti ako je malo udaljenije od tebe. za duljinu penisa. To mene dovodi do frustriranosti jer ne bivam nagrađen za trud taktiku ili hardvare ili neznamkojibog već je igra oštečena zbog "fičera"

Dugo sam sebi to nisam htio priznati ali to je tako.

Odi na moj profil pa ćeš vidjeti da niti mi je m16a3 prva puška u trojci, niti sam igrao samo s njom, nego kako sam ti već uostalom i rekao SA SVIM PUŠKAMA do master dogtaga, pa sam kasnije iz dosade išao nabit m416 na 10k, pa sve ostale na 1000 killeva.

To ako si ti igrao sa m16a3 ekipom only, jbg, nismo svi takvi, ima i onih koji nisu onegunonly igrači :)

Što se tiče balansiranosti oružja, pogotovo u četvorci, ona je izvrsna - pa svakoj pušci imaš kontru kojom možeš potpuno ravnopravno parirati. Ako ti u 4ci ne možeš nekog ubit, onda u k krasni, nemam riječi....

Volume kaže...

Još jedna stvar za sve vas koji iz BF-a želite izvući pravi infantry competitive shooter - nećete ga dobiti nikad, barem dok EA/Dice ne promjene politiku i način rada. Prošlih 10Hz / trenutnih 30Hz, dosadašnji engine i u nekoj mjeri loši servri su glavni i jedini razlog tomu.

Kad je BF4 izašao razmjena podataka je bila takva da je klijent slao 30 paketa, a nazad ih dobivao samo 10. Kod igre im je dozvolio da za to izbace patch koji će dozvoliti da server klijentu vrati svih 30 paketa umjesto dosadašnjih 10. Preko tih 30-30 paketa oni s ovim engine-om ne mogu ići jer bi igru morali pisati doslovno od početka

S pišljivih 10Hz su krenuli u rad s igrom jer je to Sonyeva regulativa i minimum koji oni zahtjevaju za playstation igre. Poznavajući EA oni su od tog minimuma i krenuli s radom jer im je to bilo najjeftinije, najmanji trošak vremena i resursa.

Za primjer sam već dao CS koji može raditi i na 128Hz pa vi sami procjenite zašto vam niti ne triba padat na pamet takav rad igre očekivati u BF-u

Hvala na iscrpnom objašnjenju. Eto bar sam te uspio natjerat da ne trollaš 2 posta :)

Inače ne, ne tražim niti očekujem od bf-a da radi ko cs, nego naprotiv pokušavam objasnit ekipi da bf nikad neće radit kao cs upravo iz gore navedenih razloga.

14 godina
odjavljen
Battlefield 4

Dobro jutro petce .

Danas je Spelcovo i jos trinaesti .

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Alien 22 kaže...

Dobro jutro petce .

Danas je Spelcovo i jos trinaesti .

Dobro jutro!

Bome je danas Špelcovo

Freak Show Inc.
14 godina
odjavljen
Battlefield 4

Aaaaaa ha ha .

Kako sam samo pogodio.

Da nas je stvarno Spelcovo i to trideset i neko.

Spelac dopuni.

Sretan rodjendannn .

Jedna virtualna od mene  da krene dan u pravom smjeru - fuckas danas caj.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Battlefield 4

Sretan rodjendan Spelac!!

Nek ti je sa srecom u zivotu :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Sretan rodjendan Spelac!!

Nek ti je sa srecom u zivotu :D

Čim si ti budan u ovo doba - nije to dobro!

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
jopis kaže... 

Hvala na iscrpnom objašnjenju. Eto bar sam te uspio natjerat da ne trollaš 2 posta :)

Inače ne, ne tražim niti očekujem od bf-a da radi ko cs, nego naprotiv pokušavam objasnit ekipi da bf nikad neće radit kao cs upravo iz gore navedenih razloga.

Eto vidiš da ne vajnam bezveze šta se tiče nekih stvari, nekog vraga i znam o igri... Nisam ni mislio na tebe niti bilo koga posebno već govorim općenito s obzirom da ekipa zadnjih dana non stop spominje taj neki osjećaj pucanja u HL-u, to kako bi igra mogla biti odlična za esl i slične šeme... 

Špelac druže sve najbolje od srca. Puno sreće, zdravlja, para i da ti žena svakim danom daje sve više 

battlelog - Volume_CRO
14 godina
Battlefield 4

Volume, vec drugi put citam onaj tvoj post, i jos mi nije jasno tko ti ga je napisao.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Volume, vec drugi put citam onaj tvoj post, i jos mi nije jasno tko ti ga je napisao.

Nije ni meni viruj mi... Mislija sam napisati još jedan Joki, ali sam odusta jer bi to bila tri posta za redom  Triba bi odma tražit kakvog popa i otić na ispovid... 

battlelog - Volume_CRO
13 godina
Volume kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Nije ni meni viruj mi... Mislija sam napisati još jedan Joki, ali sam odusta jer bi to bila tri posta za redom  Triba bi odma tražit kakvog popa i otić na ispovid... 

Ne nego bi tada dosegao moje vještine nevišestrukog citiranja 

13 godina
Battlefield 4

Špelac druže neka je sretan, ako i današnji rođendan nije neka trolerska zajebancija 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 8:21 (Soldier977).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Soldier977 kaže...

Špelac druže neka je sretan, ako i današnji rođendan nije neka trolerska zajebancija 

Hvala Dama!

Nije zajebancija, rođen sam na 70. rođendan Hajduka

(i taj dan je isto bio petak 13. kao i danas )

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 8:33 (Friday).
13 godina
Friday kaže...
Soldier977 kaže...

Hvala Dama!

Nije zajebancija, rođen sam na 70. rođendan Hajduka

Naprid Bili 

17 godina
Battlefield 4

Špelac sretan rođendan. Daj adresu šaljem kilu čurki

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
red_bull kaže...

Špelac sretan rođendan. Daj adresu šaljem kilu čurki

To je ono nešto što je bolje od kulena?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Soldier977 kaže...

Ne nego bi tada dosegao moje vještine nevišestrukog citiranja 

Ma to bi ja stavija u dva posta jer bi mu napisa cilu enciklopediju 

Soldier977 kaže...

Sve da ti netko kaže da je danas petak u ovoj temi više neznaš jeli to zajebancija ili istina 

Hehe vidi višestrukog citiranja Dama. I to sa skraćenim postovima! 

battlelog - Volume_CRO
16 godina
Battlefield 4

Sritan rođendan petko

Puno sex i rokanja antraksa i bake u BF4. 

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 4

Sretan rođendan Špelac!

Hoće biti novih slika od večeras? Ili se čuvaš za Valentinovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amater_2 kaže...

Puno sex i rokanja antraksa i bake u BF4. 

Antraksa mogu samo na prepad uhvatiti ali zato baka pada čim ga pogledaš.

Ali to je igra kriva...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
TomoR kaže...

Sretan rođendan Špelac!

Hoće biti novih slika od večeras? Ili se čuvaš za Valentinovo?

Misliš ono kad sam u polu-raspadu? Idem sa ženom danas na večeru, klinke uvalili bakama i djedama. I napit ću se, da

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice