Možda te baterija zeza (probaj kupiti novu)
Overclocking Intel procesora (Celeron i sl.)
- poruka: 222
- |
- čitano: 99.807
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Kakva baterija? OC-o sam taj procesor na desktopu a ne na laptopu.
Kakva baterija? OC-o sam taj procesor na desktopu a ne na laptopu.
LOL naravno da si overclockao na desktopu! CMOS baterija na matičnoj ploči možda je slaba pa je zato resetirala postake u BIOS-u na default. Jeli ti stabilan bio CPU na 3GHz?
aaaaaaaaaa ta baterija... xd
Pa u OCCT-u nije bilo nikakvih greški,a i u onom vodiču je preporučena temperatura 60 stupnjeva a meni je maximum bila na 50...
aaaaaaaaaa ta baterija... xd
Pa u OCCT-u nije bilo nikakvih greški,a i u onom vodiču je preporučena temperatura 60 stupnjeva a meni je maximum bila na 50...
Onda OK ako je sve bilo stabilo... Vjerojatno je onda do te baterije. Probaj kupiti drugu (kod lokalnog urara ima takvih. Uzmi trenutnu za uzorak)
Jel mogu to kako riješit bez da mjenjam tu bateriju?
Evo baš dižem Pentium 4 3,2 GHz,pa me zanima kako se koristi Prime95 za testiranje stabilnosti (ovo mi je prvi overclock)?
Usput evo digo FSB za 20 MHz.
Evo baš dižem Pentium 4 3,2 GHz,pa me zanima kako se koristi Prime95 za testiranje stabilnosti (ovo mi je prvi overclock)?
Samo pokreneš Prime 95 i to je to...
Samo pokreneš Prime 95 i to je to...
Što misliš dokud bi mogao doći taj proc bez dizanja voltaže? I kolko traje Prime test?
Ne znam koliko bi mogao. Test traje do kada se ne otkrije greška na CPU-u, odnosno do kada ga ti sam ne prekineš... Testiraj barem jedno 30-ak minuta.
Evo digao sam Pentium 4 3.2 GHz na 3.5 GHz!Inače ovo je moj prvi overclock,pa evo da se malo pohvalim!
Baš me zanima dali ide do 4GHz!
Sve testove je prošao odlično bez greške! (vtio ih je 2h)
UPDATE: Evo ga na 3.6 GHz!
Fino to ide, pogotovo zato što je dosta niska voltaža
Da,jako lijepo raste a i stabilan je. Sutra idem dalje!
Da,jako lijepo raste a i stabilan je. Sutra idem dalje!
Sad je loše! OCCT je prijavio grešku nakon 2 minute testiranja! Inače na 3.7 GHz je. Speedfan prijavljuje čudne temperatura - jedneg trenutka je temp 127 °C,a drugoga -27 °C !
EDIT:Sada sam ga spustio na 3.6 GHz pa ću vidjet kako prođe test.
Ljudi zanima me na koliko moglu clockat Intel P4 3.00 GHZ maticna je ASUS P5PL2?????
Ovaj P4 na 3.6GHz prolazi Prime i OCCT bez problema,a na 3.67 GHz nakon što prođe XP-ov boot screen se restarta i tako u infinite.Trebam stavit još voltaže ili? I za kolko da ga povećam?
Dakle slijedećih 2 tjedna imam posla sa Pentiumom 4 na 2.8 GHz. Naravno ja sam OC freak i oću ga overclockirati.Prilažem sliku CPU-Za i zanima me do kolko on ide?
Niko ne moze znat do kolko ide.. Klokaj pa vidi.. Ja nisam znao kolko ide moj Athlon pa sam kloko i doso do 2.6GHz (al nije izdrzao ni za validaciju)..
IMAM PENTIUM 4 HT NA 3.0GHZ I MATIČNU OD ASROCKA P4V88.VEĆ SAM POKUŠAVAO OVECLOCKIRAT ALI U BIOSU NEMAM BAŠ PUNO OPCIJA.IMA LI KO KAKVO RJEŠENJE ZA TO.VERZIJA BIOSA JE 1.7.
imam jedan problem, nemogu u biosu nac gdje se clocka proc... maticna je intel brownsville 2.
dal se na toj maticnoj uopce moze clockat??
stavi u asyc mode pciE na 100 ram na 266 i dižeš polako s 200 naviše trebao bi stići do 240MHz stabilno ,to ti je 3,6GHz
dali netko zna kako overclockat pentium 4 3.0
Jel zna neko koliko se Intel celeron D430 65nm procesori griju?Dobio sam jednog pa si mislim i neku ploču sredit.
Jel zna neko koliko se Intel celeron D430 65nm procesori griju?Dobio sam jednog pa si mislim i neku ploču sredit.
Pa pogledaj na Intelovoj stranici..
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29735
Pise optimalna do 60°C.. Al mogo bi do 70°C izdrzat bez beda..
POz bil bi bilo isplativo da ocam intelov Intel Celeron 2.5 GHz sa maticnom ASUS P4V8X-X i koliko ib mogao nagurat :)
Ovaj P4 na 3.6GHz prolazi Prime i OCCT bez problema,a na 3.67 GHz nakon što prođe XP-ov boot screen se restarta i tako u infinite.Trebam stavit još voltaže ili? I za kolko da ga povećam?
To sa stock coolerm OC-aš ili?
zanima me na kolko najvise mogu overclockat intel celeron 331, maticna je asrock brijem xD
Kako da clockam ovaj procesor.U biosu nemam puno opcija mogu samo podizati fsb a tu dobijem jako malo dignem ga sa 3.0 na 3.1 i dalje ne ide.Da li ima neka shema sa jumperima na matičnoj ili nešto slično.Matična je asrock p4v88
Dobio sam 3,4Ghz Prescott E0 pa reko da ga bacim pod overklok no trebam malu pomoć, dolje kod konf. ću napisat kako sam stavio u biosu voltažu itd. Htio bi ako je ikako moguće stavit da radi na 250FSB a može i više i memoriju da bude 500Mhz jel mi dosad par puta šta sam pokušao nikako ne uspijeva, svaki put neke greške itd. PAT je disejblan u win, a u biosu je enabled pa bi bilo super kad bi netko znao kako da ga opet enablam jel čim fsb dignem iznad 200 on se gasi.
Konf:
proc.: P4 3,4Ghz Prescott E0 u idle-u klokiran na ovoj dole kombinaciji u drugom testu je od 38-41 stupanj, u full loadu se vrti oko 47, ali ne prelazi ju.
Kuler: Scythe katana 3000 (bez reguliranja brzine stalno se vrti na max.)
matična: Asus p4p800-e deluxe (matična ima dosta velik pad Vcore napona kad je procesor u max. loudu)
memorija: 2x1gb ddr400 g.skill Dual Chan. @ 2.65V 1:1 stavljeno DDR400 probao sam stavit Auto i FSB na 250, al izbaci u loudanju win. neku grešku.
grafička:HD3850 Sapphire 512Mb stavljen zalman vf900 (klokirana) Agp Pci Freq. stavljena na 66.66\33.33
hdd: Wd640Gb i seagate 160Gb
napajanje: Seasonic 520W Modular
kućište: CM 590 sa napred dva kulera koja upuhuju zrak, na vrhu dva šta izvlače i iza jedan koji izvlači, ukupno pet.
Testove koje sam napravio:
Prvi Test:
nakon 38 min. orthos baca grešku. FSB - 240 @ 1.5V memorija - latencije 3.4.4.8 na 400Mhz @ 2.65V
Drugi Test:
nakon sat i 10 minuta sam ugasio nije nikakvu grešku izbacio stavljeno FSB236Mhz @1.5V , ddr400 @2.65V , dali može bolje od ovog ? Moja želja je bila 250 da ga stavim i memoriju na 500mhz, no neznam više šta da isprobam nit nemogu nać kolka je max. safe voltage za ovaj proc. ako netko zna nekakvu još kombinaciju da okrenem neka kaže,hvala.
Radi stabilno na ovim naponima i taktu iz drugog testa pa ako bi netko možda znao kakvu kombinaciju da ga još malo dignem, ako bi išo. Samo da napomenem vcore na matičnoj ima dosta velik pad npr. kad stavim u biosu 1.5V pa opet uđem u bios pokazuje 1.44-1.456V kad stavim 1.5125V pa opet uđem piše 1.45-1.47 no u win. kad uđem u CPU-Z mi dobro pokazuje evo sad je na 1.5 i pokazuje tolko kad je idle, al kad surfam il bilošta drugo zna dosta past za 0.50 pa i više.
slika:
http://img194.imageshack.us/img194/7964/slika1kb.jpg