a neznam kak podignut voltazu, znam samo u biosu promjenit fsb

OoO...pa kakoo? Ja kad svog stavim na 3.6 gasi se !!!!
Ako ti je sad na 3.2 aj vidi kakve su ti temperature?
a ljepo... doso u bios i stavio fsb na 177 :P
a nemam vise taj komp i bas mi je zao... sjecam se da mi temp nije isla vise od nekakvih 60 pod loadom... al vise nisam mogo ga clockat jer nije mi se dalje htio bootat :/
Pozdrav! Imam intel pentium 4 3.00 GHz, i htio bih ga oc! Već sam monogo tutorijala prošao i pročitao da se to može samo iz bios-a ?!? Da li postoji neki program za to?!? Matična Asus P5ND2 SE napajanje MS-ovo230v 50-60 HZ;grafička ATI Radeon x1650 series RAM kingmax 2x512 mb 800 MHz. Recite mi do kolko GHz bi ga mogo oc? Bi mogo do 3.40 GHz zato jer mi taman treba za far cry 2?! Nadam se brzom odgovoru!
Unaprijed hvala!
ja ti imam pentium 4 530 isto je 3.0ghz ali ima samo 1mb cache, digo sam ga na 3.6ghz i radi stabilno (s tim da nemam stock cooler, nego neki spire?) gle ja mislim da će ti ić na 3.4-3.5ghz sigurno ;)
E ali ono u biosu za clock je zaključano... Kak to otključat?
E ali ono u biosu za clock je zaključano... Kak to otključat?
FSB!? (ili ti front side bus)
Šta FSB? :)
A tak ionak sutra dobivam dual core intel 2.6 GHz novu grafu 512 mb nova matična novo napajanje i 3 gb ram :)))
al svejedno kanim to stavit u neko drugo kućište pa me zato zanima da to napravim. Znači kako otključat to u biosu da ga mogu overclockati? :)
Pozdrav.
E našao sam to piše FSB neš sad ću bubnit 800/1640 a kad sam odabrao onaj prvi onda mi je samo pištalo dolje u kutiji onda sam morao izvadit bateriju i resetst bios? Kaj da odatle odaberem
?
E našao sam to piše FSB neš sad ću bubnit 800/1640 a kad sam odabrao onaj prvi onda mi je samo pištalo dolje u kutiji onda sam morao izvadit bateriju i resetst bios? Kaj da odatle odaberem
?
koju matičnu imaš? MSi, Asus, Asrock, Gigabyte?
ja ti kod sebe poslikam sad pa pogledaj ako imaš msi onda ti je isto a ako imaš neku drugu probaj potražit takve opcije...
Asus P5ND2-SE
Asus P5ND2-SE! Pogle prije mi je ovdje pisalo 3.00 GHz a sada mi piše 1.50GHz. Kad uđem u bios onda pod advanced cpu,piše cpu speed 3.33 GHz?!? Šta je sad to a samo sam neš promijenio sa 800 na 900?!? A u my compu je ostalo isto osim tog šta sam zaokružio da nisam neš sad loše napravio!??
Asus P5ND2-SE! Pogle prije mi je ovdje pisalo 3.00 GHz a sada mi piše 1.50GHz. Kad uđem u bios onda pod advanced cpu,piše cpu speed 3.33 GHz?!? Šta je sad to a samo sam neš promijenio sa 800 na 900?!? A u my compu je ostalo isto osim tog šta sam zaokružio da nisam neš sad loše napravio!??
možeš poslikat bios?
po ovome sa 800 na 900 bi reko da si fsb mjenjo... i to je ok!
EDIT: evo moje postavke, samo nemoj da te brine kod mene ovaj fsb jer moj bios pokazuje pravu vrijednost, a tvoj quad pumped ;)
i za 3.4ghz ne trebaš mjenjat napon, ja sam trebao tek kod samog prelaska sa 3.5 na 3.6 ghz (i to podosta povisit napon)
Znači da sam overclockao procesor? A to ne piše u my cmputeru!?!? :)
Evo sada ću slike... ;)
isključi speed step!
Jesam. A za šta jeto? Čemu služi,ak smijem znat? :)
to je ono da mogu vidjet u my copmuteru jel tak?? :))
Jesam. A za šta jeto? Čemu služi,ak smijem znat? :)
to je ono što ti smanjuje frekvenciju dok se procesor ne koristi (radi manjeg zagrijavanja), ali kada uđeš u igru ili radiš nešto zahtjevno frekvencija se vrati kakva je bila... mislim ne radi to ništa loše, samo da te ne buni :)
Aha. Jer kad sam to isključio onda mi sad u my compu piše 3.59GHz pa zato pitam. Hvala! :)
Bože i mene! 3.50 GHz ;)
Pozdrav svima, zanima me kako bi se dao clockati e2200 na maticnoj asus p5vd2-x pa ako netko vec ima iskustva s tom plocom molio bih vas da to podjli...
BTW: Cooler nece bit problem...
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.93Ghz
maticnu imam GIGABYTE GA-8I915PL-G
moze mi neko pomoc oko overclockinga jer se ja bas nekuzim.. a odem na bios i nemogu nac.. tamo za overclock molim pomoc :D
može mi netko pomoći oko klokanja procesora? ima stvarno bezbroj postova u svakoj temi i jednostavno nemam vremena svaki čitati, a ne smijem prema pravilima foruma otvoriti novu temu sa nazivom procesora koji imam i pitati informacije.
u gomili svih živih i neživih objašnjenja trebam odgovor na samo 2 pitanja:
- kojim besplatnih programom vršim clockanje u windowsima
- koji faktor trebam promijeniti za overclock sa stock hladnjakom, znaći 2.5 GHz bi podigao na 2.8 GHz
Stock cooler može ostati za clock od 300MHz.
Bolje ti je iz BIOS-a, a iz OS-a je EasyTune.
hvala na brzom odgovoru...
još samo reci što moram promijeniti? dal 145x22 karakteristiku ili radni takt?
hvala na brzom odgovoru...
još samo reci što moram promijeniti? dal 145x22 karakteristiku ili radni takt?
Ako ima otključan množitelj/multipler njega diži, a ako nema, diži BCLK do željenog takta.
E ekipa pozz imam jedno pitanje u vezi clockanja.imam relativno slabo napajanje od 280w. testom je utvrdeno da trosi 235w. neki online test dis am unesao sve potrosace u kompu.
Imam sljedece:
Asus P4SD 8ne La verzija maticne koja je srot) a ni moja nije daleko. :D
Pentium 4 3.0ghz
I nekih 768rama.
Sapphire X1600Agp
Po pitanju clockanja na koliko bi mogao dic proc a da je stabilan ako netko ima iskustva? inace temperatura mu je 48 konstantno,u slucaju da se dize ventilator se pocne okretat brze (radi ko budala na max) da ga spusti..
Nemam potrebu za clockanjem i nije ni meni jasno zasto bi ga uopce clockao al nema veze :D tnx
s tim temperaturama i napajanjem, jako malo češ ga clockat... bolje skupi koju paru pa si gigu rama kupiš, to će ti više koristit nego ta 0.2ghz za koje češ dignut proc (+ rizik od crkavanja)