Po ovome sta si napisao mogu zakljucit da nemas pojma. Za tvoje dobro i dobro tvojeg novcanika. nemoj to pokusavat....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po ovome sta si napisao mogu zakljucit da nemas pojma. Za tvoje dobro i dobro tvojeg novcanika. nemoj to pokusavat....
a gledaj znam da 8+2 je bolja jer za 125w 4+1 i jos clockanjem sve se moze doslovno spalit i nije dobro za napajanje ni za plocu ali pito sam tipa koji je imao tu istu maticnu i rekao je da je bolje mogo klokat sa maticnom ovom koja ima 4+1 faznu regulaciju nego 8+2 ! :)
ako on tako kaže vjerujem mu
Ah malo sam se danas igrao s svojim procom i cilj mi ga je dofurat do 4,4 il 4,2mhz ako je moguce :D
e sada pitanje dana... iritira me voltaza i multiplier... ne mogu naci koja je to opcija u biosu da iskljucim i pustim da proc radi cijelo vrijeme na jednoj voltazi i multiplajeru...
jer trenutno mi skace 3,8-4,1ghz i tako se automatski podesava i voltaza... cak iz nekog razloga kad sam pokrenio prime95 cpu speed u na mahove padao na 3000mhz sto mi nije isto jasno :O
pa eto ako sam preskocio koju postavku u biosu javite mi xD ovaj bios mi je za razliku od onog starog presaren pa se ne snalazim xD
isključi Cool'n'Quiet opciju
isključi Cool'n'Quiet opciju
Vec napravih to :)
Eo ga sad sam na 4,2ghz s tim da sam samo povecao multiplier :) vrtim trenutno prime95 i za sad jos nis :D temp procesora mi je 48c ali u sobi mi je hladnije :D pa kontam da kad dojde lito ako zelim ovo zadrzati morat cu bolji cooler nabavit xD
što si ti fan tetrisa? :D Vjerovatno misliš 4.2 GHz heh. Ja imam stock hladnjak pa isto kao ti bacim clock kad je zima.
Zašto, daleko si ti još od opasnih temperatura. Uostalom, ništa ti negrije CPU kao sintetički P95 test.
što si ti fan tetrisa? :D Vjerovatno misliš 4.2 GHz heh. Ja imam stock hladnjak pa isto kao ti bacim clock kad je zima.
haha nisam skontao thanks :)
Jučer sam kupio Phenoma II X4 955 BE pa me zanima koje su njegove OC mogućnosti. Jel ga netko OC-ao na konfi sličnoj mojoj pa da mi kaže iskustva? Ja bih ga OC-ao na maksimum koliko ide bez ulaganja u dodatni hw, hladnjak i to, čisto da vidim dokle ide a možda bih ga i ostavio na tome. Znači, koliko 955 podnosi bez dodatnog hardwarea?
Jučer sam kupio Phenoma II X4 955 BE pa me zanima koje su njegove OC mogućnosti. Jel ga netko OC-ao na konfi sličnoj mojoj pa da mi kaže iskustva? Ja bih ga OC-ao na maksimum koliko ide bez ulaganja u dodatni hw, hladnjak i to, čisto da vidim dokle ide a možda bih ga i ostavio na tome. Znači, koliko 955 podnosi bez dodatnog hardwarea?
3.5 - 3.6GHz na stock naponu, vise ne sa stock hladnjakom.
U pravilu oko 4.0Ghz sa naponom oko 1.4V se clocka.
U pravilu oko 4.0Ghz sa naponom oko 1.4V se clocka.
Da, 3.9 ili 4GHz, ali bice mu to preglasno sa stock coolerom...
3.5 - 3.6GHz na stock naponu, vise ne sa stock hladnjakom.
Ok, to je po meni zanemarivo, neću se zezat s time. Jel bi išao na 4.0GHz sa boljim hladnjakom i jel treba još šta dodavat da ga dignem na taj takt?
Ok, to je po meni zanemarivo, neću se zezat s time. Jel bi išao na 4.0GHz sa boljim hladnjakom i jel treba još šta dodavat da ga dignem na taj takt?
Isao bi sa boljim cooler-om sigurno, ali opet ovisi kakvu plocu imas.
Ploča ti je pod moj pc iako i nju planiram u nekim boljim danima zamijenit, zbog ddr3. Nego, kad se govori o zamjeni coolera jel se misli na zamjenu samo ventilatora ili na kompletni dio koji ide na procesor, onaj kao kiler? Pretpostavljam da se sve mijenja.
Ploča ti je pod moj pc iako i nju planiram u nekim boljim danima zamijenit, zbog ddr3. Nego, kad se govori o zamjeni coolera jel se misli na zamjenu samo ventilatora ili na kompletni dio koji ide na procesor, onaj kao kiler? Pretpostavljam da se sve mijenja.
Da, sve se mijenja, ne samo ventilator. Pogledaj slike.
Pa kupiš komplet hladnjak drugi.
Ok, to sam i mislio ali nisam bio siguran, hvala. Sad još samo trebam preporuku koji hladnjak da uzmem za ulazak u klub 4.0 i to je sve što me zanima.
Ok, to sam i mislio ali nisam bio siguran, hvala. Sad još samo trebam preporuku koji hladnjak da uzmem za ulazak u klub 4.0 i to je sve što me zanima.
Samo za ulazak u klub ili ga mislis drzati na 4GHz?
Hyper tx4 ili hyper 212 evo...ak imas para odi na mugena 3....
Ja imam 212 evo sa 955 @ 4ghz sa 1.408v i temp su oko 50c u loadu
Držao bih ga 4.0 ili koliko već može maksimalno potegnut a da je sistem stabilan.
Držao bih ga 4.0 ili koliko već može maksimalno potegnut a da je sistem stabilan.
To je ovisno o primjerku cpu-a kako ces ga drzat, okvirno kako je itomic rekao 4ghz sa cca 1.4v bi trebalo radit ak je ok primjerak proca.
Nije ti potreban neki extra cooler za 4.0Ghz osim ako ti netreba jedno 1.5V. Ovi dobri cooleri od preko 200kn su dosta za 24/7 na 4.0Ghz. Samo si onda biraj jel trebaš tišinu ili ne.
pozdrav,da li mi netko moze detaljno opisati postupak clockanja x4 631 fm1,maticna je f1 a75 mle,korak po korak ako nekome nije problem,hvala,lp
Moze mala pomoc, zanam da je u pitanju clocking procesora ali to sam odradio.
Zanima me sta sa RAM-ima da radim, da zatezem latencije, dizem mhz ili da ostavim ovako kako je??
Hvala
mal si fulao temu xD ovo je " Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad) " za intel klikni ovdi
edit :D ah darn :D nisam procitao do kraja xD samo vidio slike :D ignore then :D
Moze mala pomoc, zanam da je u pitanju clocking procesora ali to sam odradio.
Zanima me sta sa RAM-ima da radim, da zatezem latencije, dizem mhz ili da ostavim ovako kako je??
Hvala
mal si fulao temu xD ovo je " Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad) " za intel klikni ovdi
edit :D ah darn :D nisam procitao do kraja xD samo vidio slike :D ignore then :D
moj bed, uzmi u obzir da ja bilo 3 sata ujutro, fulao sam temu