Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 969.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Kad ce 5ghz?

Werdum Combat Team
14 godina

Vidjet ću sutra hoće li biti validacije na 5.0Ghz sa svih 8 jezgri na ovoj ploči. Ploča me koči, sa boljom pločom ide sigurno na 5.0Ghz, i to benchevi a ne samo validacija.

13 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Pozdrav.

Vidim da kolege u rubrici "Slaganje PC konfiguracija" kažu da se može clockati novi Trinity Athlon x4 740.

Stock je 3,2 GHz , kako bi to teoretski išlo?

Pitam jer kontam šogoru preporučiti taj proc (ima klince koji bi se igrali što više godina na tom kompu) {#}

Hvala.

Nisam ja ništa prčk'o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Vidjet ću sutra hoće li biti validacije na 5.0Ghz sa svih 8 jezgri na ovoj ploči. Ploča me koči, sa boljom pločom ide sigurno na 5.0Ghz, i to benchevi a ne samo validacija.

Da ploča ima LLC bilo bi bolje ://

13 godina
MARKOZD15 kaže...
itomic009 kaže...

Da ploča ima LLC bilo bi bolje ://

Pa koju reviziju ploce ima? Ja imam 1.2 i imam LLC.

Werdum Combat Team
14 godina
odjavljen
KrpaZG kaže...

Pa koju reviziju ploce ima? Ja imam 1.2 i imam LLC.

On ima prvu reviziju ploče i nema LLC.

12 godina
neaktivan
do koliko se moze oc-ati najvise amd fx x8 8320 3.5ghz?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
tiho2606 kaže...
do koliko se moze oc-ati najvise amd fx x8 8320 3.5ghz?

ovisi o ostatku konfiguracije, a za max imas google.hr

I Love Music
14 godina

Dobre ploče i dobar hladnjak je realan clock za 24/7 4.6Ghz do 4.8Ghz. Može i više ako ti nesmeta veća potrošnja malo. Za bencheve možeš i oko 5.0Ghz a sve preko toga je već extremnije clockanje. Do 4.4 ili 4.5Ghz ide svaki za 24/7 ali moraš imati ploču sa dobrom faznom regulacijom i sa pasivnim hlađenjem iste. Minimum ploča za takav CPU je moja ili Asus M5 A97 sa dobrom ventilacijom kućišta.

12 godina
neaktivan
ploca je asus M5A97 R2.0,kuciste je TT V4 Black Edition middle tower,grafa je hd 7850 2 gb gddr5 256 bit,memorija je 2x4 gb 1866mhz kingston cl9 hyperx beast,hard je wd 1tb blue 64mb sata III,napajanje OCZ 500w modxstream pro,valjda ce biti oko do tih 4.4ghz oc?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisi naveo hladnjak. Biti će ok, samo moraš provjeriti hoće li throttlati ploča radi pregrijavanja VRM - a. Clockaj ga na 4.4Ghz i opali OCCT pa prati da li je core clock stalno na 4.4Ghz ili varira. 

12 godina
neaktivan
vidis to sna zaboravija nisan hladnjak uzea nego onaj sta se dobije s procesoron u kutiji standardni iman,ili si ti mislija na ventilator za kuciste?
15 godina

Mislija je na hladnjak za procesor. Računaj dati je to trošak od minimum 200 do najviše 300 kunaili ako oćeš nešto bolje onda i do 500-tinjak kuna.A bito je i kućište tj. kakav ti je protok zraka u njemu.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 15:33 (zeko73).
12 godina
neaktivan
nema se vise para to ce morati sacekati,necu ga onda oc-ati dok ne uzmen hladnjak,nek bude na 3.5 standardno i na standardnom hladnjaku kad uzmen novi onda cu oc-ati,samo mi reci koliko milimetara triba hladnjak za x8 8320?
12 godina
neaktivan
a kuciste je s 2 ventilatora naprido od 12cm nazad od 9
14 godina

Možeš clockati i  sa ovim stock coolerom ako ti buka ne smeta i ako ti ne treba puno napona za tih 4.4 do 4.5Ghz. Piledriver je osjetno bolji termalno od buldozera. Svakako bih ti preporučio da kad budeš mogao da uzmeš novi hladnjak radi buke. Imaš na ovom linku dva AMD hladnjaka na slici, kakav je tvoj ?

12 godina
neaktivan
koji link ja ne vidin nsita?a nije buldozer nego je vishera ovaj 8320
14 godina

Zaboravio sam stavit link, naša taman dobar bio. Uglavnom, jel ti ovajav vent na cooleru ?? 

http://www.overclock.net/t/1352606/amd-fx-8320-cpu

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 19:15 (itomic009).
17 godina
tiho2606 kaže...
nema se vise para to ce morati sacekati,necu ga onda oc-ati dok ne uzmen hladnjak,nek bude na 3.5 standardno i na standardnom hladnjaku kad uzmen novi onda cu oc-ati,samo mi reci koliko milimetara triba hladnjak za x8 8320?

...mozes napravit neku improvizaciju hladnjaka dok ne skupis pare.

Ovako nesto kao na slici {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan
ahahah ne hvala rade cu se strpit a na kraju rkajev ima kuciste 2 ventilatora grafa 2 procesor jedan bice to ok
13 godina
neaktivan

evo ljudi opet mene...posto sam kupio haf932 pokuso sam clockat svoj sa stockom ( skonto sam da mi vise neigra hladenje ulogu dal proc bio na 13 ili 40 stupnjeva rusi se na 4,6 ghz ) mnozitelj stavim na x21,x22,x20 i cim dodem na 4,6 ghz dizuci frkvenciju nemogu uc u bios , komp normalno ide al ne slusa naredbe koje dajem tipkovnicom ni nista, a kad krene bootat windows naravno srusi se.. dal se isplati da skupljam pare za nhd14 i vani ga kloknem da probam na 5 ghz ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Damir1908 kaže...

evo ljudi opet mene...

Ha slušaj, ja svoga držim na 4.0 24/7 sa hyperom 412 slim i temperatura u idleu je 32-34 a u loadu do 55C. Možeš ti kupit nhd14 al što imaš od toga da ga držiš na 5.0? Veća potrošnja struje, a razlika između tvojih sadašnjih 4.6 i 5.0  u prerfomansama je zanemariva. I ne virujen da ćeš ga uopće uspit dignit na 5.0 sa boljim coolerom(jer ne koči njega cooler za veću frekvenciju) ako ga sad ne možeš nagurat na 5.0. Na tebi je, ako imaš para onda kupuj...{#}

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 8:57 (zeko73).
14 godina

Pa nema on stablnost ni na 4.6Ghz, to je samo bootanje u Windows.

14 godina
neaktivan

Pozz..Nadam se da sam sada smjestio u pravu temu {#}

1. Novi sam u ovome i htjeo bih da mi objasnite: kako, zasto ...

Imam procesor: Amd 64 x2 3600+, radi na 1900MHz-a

Htjeo bih da ga malo ubrzam..Vidio sam na videu kojeg cu staviti ispod posta, da je covjek povecao na 2200MHz-a..

1.Da li se tu osjeti razlika ?

2.Moze li se na vise overclockati ?

3.Da li da radim sve po tom videu ?

I jos jedno pitanje..

Cemu sluzi Overclock a cemu unlock procesora ? Sto od toga dvoje trebam napraviti da mi procesor bude malo brzi...

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

ne zelim samo u 5 ghz club i nagurat ga na 5 ghz jer je jedan uspio sa 955 pa zasto ja nebi sa 965 jos je c3 revizija  :) 

13 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Pozz..Nadam se da sam sada smjestio u pravu temu {#}

1. Novi sam u ovome i htjeo bih da mi objasnite: kako, zasto ...

Imam procesor: Amd 64 x2 3600+, radi na 1900MHz-a

Htjeo bih da ga malo ubrzam..Vidio sam na videu kojeg cu staviti ispod posta, da je covjek povecao na 2200MHz-a..

1.Da li se tu osjeti razlika ?

2.Moze li se na vise overclockati ?

3.Da li da radim sve po tom videu ?

I jos jedno pitanje..

Cemu sluzi Overclock a cemu unlock procesora ? Sto od toga dvoje trebam napraviti da mi procesor bude malo brzi...

1. osjetis u igrama i mozda dok se windows dize nakon welcome ako ti je pretrpan( ja sam svoj amd 6000 sa 3,1 na 3,3 i odma sam u gta 4 igrao bez laggova..ali osjetna razlika sumljam da ces ju ti sam vidit ali nista te ne kosta ! :)  

2.moze samo treba znat,imat dobru plocu i cooler da ti bude stabilan

3. nemoj radit jer on ima skroz drugu plocu,ram,cooler ( nagadam i predpostalvjam) ti idi kako tebi sistem moze ali osnova je ista sto znaci mozes ga pratit gledat sta radi ali sumljam da ce ti ici kao i njemu jer ako bude onda ti idi jos dalje i vidi kolko moze sto vise izvuces to bolje  ! :) 

overclock znaci npr auto ti ide 200 km na sat ti ga nabrijes i onda on ide 250, sto znaci da je overclock dizanje frkvencije procesora npr sa 1,9 kao sto ti imas na 2,5 ( pucam ) i tako to ...

unlock znaci odkljucat jezgre procesoru npr imas 3 jezgre i  odkljucas 4tu i imas 4 jezgre samo je pitanje dal ce ti biti stabilan  ! :) i posto ti nemas takav procesor na kojem se odkljucavaju jezgre ti trebas overclcokat procesor da ti bude brzi ! :) 

I ako te jos sta zanima pitaj itomica, djigibao , haf932, quake ( vrhunski overclocker ) itd.. ja ti neznam nista o kompovima samo neke male stvari i premlad sam da bi ista znao ali eto nadam se da sam pomogao, i ako sam gdje pogrijesio neka me drugi isprave ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 13:56 (Damir1908).
15 godina
Damir1908 kaže...
itomic009 kaže...

ne zelim samo u 5 ghz club i nagurat ga na 5 ghz jer je jedan uspio sa 955 pa zasto ja nebi sa 965 jos je c3 revizija  :) 

Mislim da su na nekom natjecanju overklokera taj procesor digli na 7.0 pa probaj {#}. Šalim se! Ne znači da ćeš i ti moć ići na 5.0 ako je on mogao. Ja imam isti procesor kao i ti pa ne znači da ćemo postići iste taktove.  Ovisi o ploči, memoriji, hladnjaku pa i kućištu. Najvažnije je to da je svaki procesor (isti) priča za sebe. Tako da možeš ti probat al ne znači da ćeš uspiti.

Zadar živi vječno!
13 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
Damir1908 kaže...
itomic009 kaže...

Mislim da su na nekom natjecanju overklokera taj procesor digli na 7.0 pa probaj {#}. Šalim se! Ne znači da ćeš i ti moć ići na 5.0 ako je on mogao. Ja imam isti procesor kao i ti pa ne znači da ćemo postići iste taktove.  Ovisi o ploči, memoriji, hladnjaku pa i kućištu. Najvažnije je to da je svaki procesor (isti) priča za sebe. Tako da možeš ti probat al ne znači da ćeš uspiti.

znam znam on je sa istim chipsetom kloknuo ga ali sa 8+2 faznom regulacijom od gigabyte maticna ja imam 4+1 ..kuciste haf932 stvarno 40 stupnjeva proc ali ocito nemam dobar primjerak :S 

14 godina

Ti si očito jako mlad i neznaš još puno stvari {#}. Pa tko još pokušava ići na  5.0Ghz sa 4+1 faznom regulacijom i onda kažeš da nemaš dobar primjerak !! 

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ti si očito jako mlad i neznaš još puno stvari {#}. Pa tko još pokušava ići na  5.0Ghz sa 4+1 faznom regulacijom i onda kažeš da nemaš dobar primjerak !! 

sumljam da bi mi to  pomoglo ali eto planiram am3+ kupit 990xa od gigabyte sta kazete oceli biti sta bolje sa njom ? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice