4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 567.804
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
..za sada...
Solidno :P
Čeka se 5Ghz
http://valid.canardpc.com/2605618
do kraja ovog tjedna se ide u 5ghz klub :D
http://valid.canardpc.com/2605618
do kraja ovog tjedna se ide u 5ghz klub :D
3999.78 mhz mislim da ovo nije 4ghz
12 | Thermaltake Sonic Tower |
---|---|
0 | Scythe Katana 3 |
http://valid.canardpc.com/2609689
neide na 5ghz ispod 1.5v, tako da odustajem od 5ghz club, ostajem ovdje malo OC-an al na stock voltazi..
http://valid.canardpc.com/2609689
neide na 5ghz ispod 1.5v, tako da odustajem od 5ghz club, ostajem ovdje malo OC-an al na stock voltazi..
*Naponu
Bilo mi dosadno pada se time malo zabavim... na 4,6 i nesto ghz kad udem u bios pocne se gubit slika i smrzava , sta bi ga trebao jos ohladit ( inace u biosu pokazuje oko 10-9 stupnjeva , a na 273 frkvenciju sam stavio i voltazu sam probo stavit na 1.500 V ali opet nista, jel to njegov maksimum ili ga treba jos ohladit jer mi je to prvi ozbiljni overclock ) ... i da hardisk mi je na 5 stupnjeva jel mu skodi sta ?
To su ok temperature.
Sad ozbiljno... nisu ti dobre temperature. Krivo ih senzor očitava. Pogledaj tu druge primjere i koliko su postigli sa kojim naponom pa i ti probaj slično. Ima dosta faktora koji utječu kod overclockanja...
I nije voltaža, napon je. Daj naučite više.
Bilo mi dosadno pada se time malo zabavim... na 4,6 i nesto ghz kad udem u bios pocne se gubit slika i smrzava , sta bi ga trebao jos ohladit ( inace u biosu pokazuje oko 10-9 stupnjeva , a na 273 frkvenciju sam stavio i voltazu sam probo stavit na 1.500 V ali opet nista, jel to njegov maksimum ili ga treba jos ohladit jer mi je to prvi ozbiljni overclock ) ... i da hardisk mi je na 5 stupnjeva jel mu skodi sta ?
Koji cooler imas? To su dosta niske temperature uz taj OC, uz taj OC trebao bi imat neki uber power hladnjak da bi drzao na tim temperaturama. Kolika ti je sobna temperatura?
Na zračnom hladnjaku ne može ni teoretski biti niža temperatura procesora od sobne. Točka.
edit:
ako je proc u toj istoj sobi naravno
Si preselio malo komp na prozor, a :D
Koji cooler imas? To su dosta niske temperature uz taj OC, uz taj OC trebao bi imat neki uber power hladnjak da bi drzao na tim temperaturama. Kolika ti je sobna temperatura?
tvornicki od amd-a , zasto dosta niske za taj oc ? sobna temperatura GARAZA znaci vanjska temperatura
Na zračnom hladnjaku ne može ni teoretski biti niža temperatura procesora od sobne. Točka.
edit:
ako je proc u toj istoj sobi naravno
pa i nije u garazi sam bio
Si preselio malo komp na prozor, a :D
u garazu sam preselio xD
To su ok temperature.
Sad ozbiljno... nisu ti dobre temperature. Krivo ih senzor očitava. Pogledaj tu druge primjere i koliko su postigli sa kojim naponom pa i ti probaj slično. Ima dosta faktora koji utječu kod overclockanja...
I nije voltaža, napon je. Daj naučite više.
senzor ocitava krivo? zaboravio sam napomenut da sam u garazi bio tako da senzor sigurno krivo ne ocitava !
i dal je takva temperatura opasna za HDD? ja sam gledo on moze radit na najnizoj temp a to je 0 stupnjeva...i koliko bi trebao ohladit komp tju proc da mogu na 5 ghz stic ?
Overclock ne ovisi samo o hlađenju, ovisi o primjerku procesora, neki se mogu klokat puno više nego drugi. Mozes ti hladit procesor sa LN2 na -200c i da opet iz njega nemozes izvuci npr 4ghz. Temperatura HDD trebala bi biti od 5c do 60c, prezivjet ce on i manje ali ce mu sigurno skratiti vijek trajanja.
Overclock ne ovisi samo o hlađenju, ovisi o primjerku procesora, neki se mogu klokat puno više nego drugi. Mozes ti hladit procesor sa LN2 na -200c i da opet iz njega nemozes izvuci npr 4ghz. Temperatura HDD trebala bi biti od 5c do 60c, prezivjet ce on i manje ali ce mu sigurno skratiti vijek trajanja.
pa valjda nece riknut ? kako mislis skratit ? ... neznam ja sa 55 stupnjeva ga stavim na 4,5 ghz i tu se rusi :(
Nije bitna temperatura opet ti kazem, pronađi maksimalni takt s kojim moze raditi pod linx-om jedno 4h
Nije bitna temperatura opet ti kazem, pronađi maksimalni takt s kojim moze raditi pod linx-om jedno 4h
ne ja zelim samo za validaciju ne trazim da ga drzim 0/24 nego samo da uspijem na 5 ghz ga pogurat ...
Pa onda digni na 5ghz polako nemoj odma stavit na 5ghz nego postepeno dizi. Kada nebudes mogao upaliti komp malo podigni napon i sve tako. Samo nemoj sprzit procesor prekomjernim naponom.Nista preko 1.5v, preko je jako opasno. Ako nemozes ni do BIOS-a doci onda clearCMOS
Temperatura je bitan faktor za overclocking. Čim više ohladiš cpu više ga možeš dići. Normalno da svaki cpu ima svoj limit ali kako češ znati limit ako ti temperatura to ne dopušta?
Pa onda digni na 5ghz polako nemoj odma stavit na 5ghz nego postepeno dizi. Kada nebudes mogao upaliti komp malo podigni napon i sve tako. Samo nemoj sprzit procesor prekomjernim naponom.Nista preko 1.42v, preko je jako opasno. Ako nemozes ni do BIOS-a doci onda clearCMOS
Procesor se neče spržiti prekomjernim naponom ako ga možeš dobro ohladiti
Temperatura je bitan faktor za overclocking. Čim više ohladiš cpu više ga možeš dići. Normalno da svaki cpu ima svoj limit ali kako češ znati limit ako ti temperatura to ne dopušta?
Temperatura je bitna, ali ne toliko koliko i primjerak procesora, moze on sada njega hladit sa ln2 i nedobit više od ovog sada koliko ima.
EDIT: moze on sad dignut napon na 1.6v i vise ali sta kad vec na ovom naponu ima 55c
ja ga mogu jedino ohladit da ga vani stavim kao i ovaj put i pusem fenom hladni zrak u njega :S ... digo sam napon na 1,5 i vise nisam htio ali opet nije dao da se digne jer frkvenciju sa 272 na 273 ide to je 4,6 ghz i onda mi kockide dolaze u biosu i vidi se da jedva radi pa predpostavljam da ga temp j*** ?

ja ga mogu jedino ohladit da ga vani stavim kao i ovaj put i pusem fenom hladni zrak u njega :S ... digo sam napon na 1,5 i vise nisam htio ali opet nije dao da se digne jer frkvenciju sa 272 na 273 ide to je 4,6 ghz i onda mi kockide dolaze u biosu i vidi se da jedva radi pa predpostavljam da ga temp j*** ?
na koju si foru uspio toliko smanjiti rame da ti proc uspjeva botati na 4.6ghz a imas module od 800mhz?? taj mi dio uopce nije jasan??sry al neznam kak rade rami+proc+maticna na amd platformi heheeh...?
na koju si foru uspio toliko smanjiti rame da ti proc uspjeva botati na 4.6ghz a imas module od 800mhz?? taj mi dio uopce nije jasan??sry al neznam kak rade rami+proc+maticna na amd platformi heheeh...?
a ono na ocetku su bili clockani kako sam dizo frkvenciju na 1400 i nes mhz pa sam mislio da oni koce stavio sam samo jednu plocicu od 2 gb i stavio sam onaj omjer 1:1.44 tako nesto i onda je frkvencija bila manja od tvornicke ( manja od 800 mhz) jel to problem?
ne ja zelim samo za validaciju ne trazim da ga drzim 0/24 nego samo da uspijem na 5 ghz ga pogurat ...
Nećeš uspjeti, ganjaj 4.5GHz možda. Više od toga nisam vidio da ide sa tim procom sa zračnim hladnjakom.
Dobar primjerak! Kad će biti 5GHz?
Uopce vise niste zanimljivi sa tim i7 i i5