Psihološka nesigurnost, nedovoljno uvažavanja od roditelja, zanemarivanje dok ste bili klinci, maltretiranja, frustracije... i puno toga više su negativne odrednice koje nas definiraju kao osobe. I onda bi Interneta i svi pohrliše da tamo ispucavaju svoje komplekse i vrijeđaju jer ovo je anoniman i ultimativno demokratski prostor i tu ti nitko ne može stisnuti šamar preko žice ili ti spržiti ruter ako si mu dosadan.
Ipak to ponašanje kao da ograničenja nema, ta potreba za takvim ponašanjem, zavaravanje da posljedica nema... ne govori li to puno o onima koji sipaju uvrede?
Pokrenuo sam ova thread s namjerom da napišete neke od uvreda koje ste zapamtili da su bile usmjerene prema vama... možete čak i linkati, na ovom ili nekim drugim forumima, ili možda nešto što su vam napisali na Facebooku ili recimo Skypu. Ne mora biti vezano uz inicijalno informatičku temu.
Koliko puta ljudi biraju druge načine osim gledanja oči u oči da nas povrijede ili barem pokušaju?
Također možete navesti i druge oblike komunikacije gdje s nekim niste bili u živo oči u oči... recimo preko telefona ili Skypa?
(...)
Primjer pokušaja uvrede online:
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/aplikacije-mobilnu-kupovinu/62881.aspx
Dakle rasprava je bila oko HGspotovih aplikacijica za mobitele. Po meni zgodna smicalica za lakovjerne, em da im testiraju te aplikacije, em da im uvale onaj svoj spam od članaka koje produciraju i onda uleti lik sa insinuacijama da sam klinac, da mi je džeparac mali, da ja njemu peglam košulje. Osobno me takve stvari zabavljaju. Zabavlja me činjenica kako su ljudi hrabri po forumima, a uživo su (u 99%) manji od makova zrna. Povlačim paralelu sa grupama na Facebooku. Da su svi onoliko hrabri kao u grupama tipa "Stegnite vi remen bando lopovska" već bi nekoliko vlada po tome trebalo pasti u stvarnosti - ali ipak se ništa nije desilo.

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.