Aha kakva uniforma mi treba koja je najbolja uniforma za nositi?
@petric1:
Kaj ti nas vučeš za nos il si malo ograničen??? Nikad nisam igrao airsoft niti gledao a znam puno o njemu i sve to pomoću interneta... daj zamisli čudo tehnologije google, uostalom na ovom linku kaj sam ti dao piše SVE što trebaš znati.
Aha kakva uniforma mi treba koja je najbolja uniforma za nositi?
čim tanja, po mogućnosti fluorescentna ili barem kričavo žuta... :S
www.airsoft-zagreb.com - Službeni portal Airsoft kluba Zagreb
www.airsoft-hrvatska.com/forum - Službeni forum hrvatske airsoft zajednice
Malo slika sa jednog od susreta
Za sva ozbiljna pitanja stojim na raspolaganju.
Zvuči uzbudljivo, ali izgleda mi i opasno. Možda bih i probao, ali u zadnje vrijeme se nisam baš sastavio sa vremenom i parama...
Zvuči uzbudljivo, ali izgleda mi i opasno. Možda bih i probao, ali u zadnje vrijeme se nisam baš sastavio sa vremenom i parama...
Evo da ne otvaram novu temu dosta sam vremena potrosio na raspitivanje o ovome ''sportu''. Airsoft je laicki receno igranje rata replikama. Danas postoje skoro sve vrste replika. Od svih vrsta pusaka (minigun,bazooka), explosivnih naprava (cak i atomska bomba), dodataka za puske, infracrvene naocale za fajt po mraku, komunikacija itd. Znaci sve identicno samo sto meci nisu pravi vec su plasticne kuglice raznih tezina. Puske su ogranicenog efektivnog dometa koji varira od 30(klasicni SMG) do 70 metara(sniper). Takodjer puske mozete upgrejdat ali to se ne preporuca pocetnicima. Za pocetak bavljenja ovim sportom potrebno vam je min. 3000 kuna da kupite osnovne stvari-puska, maskirna oprema, side arm i zastitne naocale. Inace oni koji se bave airsoftom a nemaju potpunu opremu dobivaju naziv Chobansofteri. :))
Evo toliko sam ja saznao, od prve ruke, kazu decki da to nije za svakoga jer ima slucajeva razbijenih zubi i probijene koze. Pravi adrenalinski sport, ko voli nek izvoli, prvi nofci koji mi sjednu odlazi za ovo i krecem na pravu bojisnicu....da se odmorim od virtualne :D
sve je to super...
nego, momak iznad mene je napisao maskirna odjeća...jel znate di ima u Zagrebu ducan ili tako nesto gdje se ta maskirna roba moz ekupiti...ne pitam konkretno za airsoft, nego ja volim tu robu s tim maskirnim uzorcima...pa ak neko zna gdje bi si to mogao kupiti...
unaprijed hvala
sve je to super...
nego, momak iznad mene je napisao maskirna odjeća...jel znate di ima u Zagrebu ducan ili tako nesto gdje se ta maskirna roba moz ekupiti...ne pitam konkretno za airsoft, nego ja volim tu robu s tim maskirnim uzorcima...pa ak neko zna gdje bi si to mogao kupiti...
unaprijed hvala
ILI
http://www.realsteel.hr/index.asp
sve je to super...
unaprijed hvala
ILI
http://www.realsteel.hr/index.asp
jbg nema gumb hvala, al moram ti se zahvalit...
HVALA
macak ti si idiot nemas pojma o cemu govoris najbolje se stavit pod stakleno zvono pa citat knjige i uci jezike izgleda da nemas pojma sta je adrenalin ,zezancija ,ok ima malo boli ali vise je gusta nego boli a sta se tice ociju nemoze ti nista biti je za to postoje zastitne naocale sta se obavezno nose dok se igra
Glavno da ti znaš
e kako sam se nasmijo na onoj stranici di prodaju oruzja (airsoft)
kaj te sa Zracnim Nozem upikne ?? hehehe
sport/hobi 5+
cijena 1
ak nadem kofer pun novca-------- kupujem streljanu i pravo oruzje heheh
svak cast !
Evo, pošto se uskoro bliži i prva nabavka moje prve replike (za početak polovno, a kasnije čemo vidjet), mogu reći da sam se jako zapalio za ovu igru i jedva čekam da krenem. Ekipa iz ASK Karlovac me već pozvala da sudjelujem na njihvom treningu ove nedjelje, pa ću tako imati i prilike prvi puta i zapucati iz jedne ovakve bebe.
Ono što ja planiram kupiti jest ova ljepotica:
http://images.hobbytron.com/JG-CA-AUG-A2-lg.jpg
Nedostatak kvalitetnijeg ciljnika će zamijeniti neki optički ili red dot ciljnik. No o tome kasnije kada nabavim svu potrebnu opremu za početak.
Živjeli! :)
Evo, pošto se uskoro bliži i prva nabavka moje prve replike (za početak polovno, a kasnije čemo vidjet), mogu reći da sam se jako zapalio za ovu igru i jedva čekam da krenem. Ekipa iz ASK Karlovac me već pozvala da sudjelujem na njihvom treningu ove nedjelje, pa ću tako imati i prilike prvi puta i zapucati iz jedne ovakve bebe.
Nedostatak kvalitetnijeg ciljnika će zamijeniti neki optički ili red dot ciljnik. No o tome kasnije kada nabavim svu potrebnu opremu za početak.
hehe ;) isao sam na dva treninga i bilo je fenomenalno, to je bilo ove zime.. Taman kad smo imali trening je padao snijeg tako da je to doprinjelo atmosferi igranja.. Dobio sam par metaka, no ne boli to jako, jedan sam dobio u ruku i imao sam mali oziljak dva-tri dana..vjerojatno zato sto me netko pogodio na -10°c.
Prijatelj mi je bio posudio pusku ta dva puta, uniformu imam, a naocale mozete koristiti neke cvrste plasticne..
Vjerujem da cu ici na jos koji trening i uzivat ;)
Airsoft je vrlo realan i ako ste u mogucnosti, probajte ;)
Steyr? Dobar izbor!
Moja prva replika je bila G36K..
Alien, sa kojim klubom/timom igraš?
Alien, sa kojim klubom/timom igraš?
Jok, igrao sam prije godinu dana, repliku/e prodao, a Zakonski, ne bih smio niti igrati Ali bilo je dobro dok je trajalo..
Steyr? Dobar izbor!
Moja prva replika je bila G36K..
Hehe, hvala, ali evo ispalo je tako da je dečko muljao nešto sa tom replikom (poslao ju na servis da se reparira dok je meni rekla da je ispravna i čeka moju uplatu, dok ja poznajem dosta dugo servisera iz tog servisa) tako da ju ipak ne budem uzimao.
Odlučih se za novu JG G36C sa gunnera...dotična je oko 1k kn za sve trošarine.
Ipak je novo, novo!
A pošto čitao da puno ljudi zadovoljno istom replikom, nema razloga da mi ista ne bude prva replika.
Priča sa red dot ciljnikom i dalje vrijedi (jedan G&P za 320kn kod Hriste).
Mislim da ću bit i prezadovoljan!
p.s. Nedjelja je jako blizu! wui:
Uglavnom bio i bezveze ispalo neke male kuglice ko dječje to kupiš na pijacu,puške ajd tak tak one g36 tak nešto plastika kineska izgleda full nekvalitetno ,igra se ko fol na poštenje a svi nešto muljaju i lazu pogodio sam lika dva puta on kao nisam osjetio itd.Ma glupost!A neznam ono nišaniš sa optikom ono uopce ne ide kamo treba mali domet nemože dobaciti na pristojnu udaljenost.A neznam nije to baš neki adrenalin!
Ha gle onda nisi doživio dobar fajt... Šteta, jer se bavim airsoftom 2 godine i nije mi žao, često su mi se rukle tresle od šibanja adrenalina.
Uz sve to neki tamo radili sklekove neki balonja tamo kao zapovjednik svi ga slušaju ,ako ne onda se ne smiješ igrat s njima .A mislim stvarno netko je rekao da bi trebalo biti zabavno.......!!!! kad ono stvarno je zabavno da ti neki tamo sa 23 godine ufuran u vojnika a vojske nije vidio!Pojma nemam možda sam prestar!
Uglavnom bio i bezveze ispalo neke male kuglice ko dječje to kupiš na pijacu,puške ajd tak tak one g36 tak nešto plastika kineska izgleda full nekvalitetno ,igra se ko fol na poštenje a svi nešto muljaju i lazu pogodio sam lika dva puta on kao nisam osjetio itd.Ma glupost!A neznam ono nišaniš sa optikom ono uopce ne ide kamo treba mali domet nemože dobaciti na pristojnu udaljenost.A neznam nije to baš neki adrenalin!
Evo ja bio danas cijelo dopodne na svom prvom treningu pa da ti opišem jednuu situaciju.
Danas se igralo 5 scenarija (svaki u prosjeku u trajanju po pola sata, neki i duže).
Lokacija: Ptičarnica Borlin, Karlovac, šumski brdoviti teritorij
Vrijeme: od 10:00 do 12:50
Ekipa: 10 ljudi (9 članova AKS Karlovac + ja) - 2 tima od 5 ljudi
Zadatak
Ubiti Getza (kuje uzele mene na metu jer sam novi )
Naoružanje (moje):
Sačmarica sa slike> http://www.keepshooting.com/productimages/airsoft/shotguns/airsoft-shotgun-m3combo3big.jpg
Tijek
Moj tim od još 4-ero ljudi je branilo kuću koja se nalazi između brda koje okružuje kuću sa 3 strane.
Ja sam se skempao u kući, tak je ekipa rekla da najbolje odgovara pošto imam sačmu.
Kuća je dužine cca 9m, široka 6m. Ulaz u kuću moguć kroz dvoja vrata koja se nalaze na istoj strani. Kuća je okružena sa 3 strane prozorima. Moja ekipa mi je dala jasne upute kako se ne moram brinuti za dalja vrata (kroz koja nismo ulazili) jer su blokirana!
Nakon što su se moji posložili oko kuće na brdu i štitili prilaz kući, ja sam zatvorio i zablokirao ulaz. Skrio sam se u ugao kuće najbliži ulaznim vratima i čučnuo te čekao neprijatelja. Upravo u ovom uglu sam bio neprimjetan jer niti sa jedna od triju strana prozora se nisam vidio. 5 min nakon blokade vratiju čulo se prvo kretanje snijegom negdje oko kuće. Minutu nakon istog su se čuli prvi rafali, moja ekipa počela obranu. Kroz rafale se moglo zaključiti da su se neprijatelji polako približavali kući, naš suborac pogođen, vani me štite još trojica, ja čekam i dalje u uglu.
Kroz minutu se čuju 2-3 čovjeka kako pričaju u daljini, jedan se približio skroz kući. Podignuo sam se iz čučnja i pazio na ulaz vratiju.
Čujem svoga da je pogođen.
BUUUUUM TRAAAAAS BUUUUM !!! (dalja vrata koja su trebala biti zablokirana su bila razvaljena).
Srce kuca 100 na sat, držim uperitu sačmaricu prema ulazu, čekam pola minute, ništa se ne čuje.
Prođe još jedna minuta, gledam i čekam ali nitko ne ulazi, čujem neprijatelja kako puca (ali ne u smjeru kuće).
Nakon što sam skužio da ne ulaze, krenuo sam proviriti. Polako i spremno za paljbu se približavam daljim vratima.
Dođem do ulaza i virim kroz vrata, ne vidim nikoga osim kamermana, kamerman okrenuo kameru prema meni.
Gledam i čekam,ali nikoga nema, polako se vraćam natrag na staru poziciju. Stojim i dalje sa uperitom puškom na razvaljena vrata.
BUM BUM BUM BUM (netko pokuašava jakom silom otvoriti bliža vrata koja sam ja zablokirao) Daske padaju, srce osječam u vratu... vrata se otvaraju. Čekam, nitko ne ulazi, 20ak sekundi nakon vidim BBe (kuglice) kako frcaju u kuću, čekam uperitom sačmom, vidim sjenu na daljim vratima, ulijeće neprijatelj, pucam, promašujem, neprijatelj počeo sa paljbom, repetiram, pogođen sam u desnu ruku! Gotovo!
Automatski je završen scenarij, jedan član našeg tima je jedino preživio, ostali poginuli (skupa sa mnom). Uvjerljivo su bili bolji.
Znam da ćete reći da sam noob, kamper itd...ali nisi primoren drugo raditi u mojoj situaciji jer je sačmarica sa kojom sam igrao bila springer tipa, tj na "feder". Domet joj je kojih 5m precizni, 8 maksimalni.Tako da sam morao tako raditi, jedino što sam mogao je bilo da sam izišao van iz kuće i usmrtio jednog od neprijatelja, ali bi me zato drugi sredili, tako da bi opet bio kraj.
U drugom scenariju sam bio pogođen sa nekih 40m u lijevu ruku tokom napada na jedan hangar.
U trećem scenariju smo branili izviđačku postaju na vrh brda. Ovo mi je bio najdraži scenarij jer sam tu napravio najviše killova (3 kom).
Nakon što je bio moj 3. suborac pogođen, ostavio mi je svoju G36c (tako smo se prijedhodno dogovorili), pa sam mjenjao umjesto sačmarice. Uspješno sam umrtvio 2 neprijatelja, te sam zadnjeg držao na podosta velikoj udaljenosti od postaje. Moj suborac koji je branio postaju nije imao pogled na neprijatelja jer se neprijatelj nalazio ispod brda sa druge strane, ja sam imao samo pogled na njega.
Skrivao se kojih 5min iza debelog drveta dok sam ga ja pokušao riješiti. Na kraju (prije svoje smrti) sam bio kojih 10sek predugo u zaklonu te je on stoga stignuo krenuti trčati do postaje. Uspio je doći već do 1m do postaje dok sam ja izvirio. U isti čas on mene i ja njega. Moj zadnji suborac preživio, obrana uspješna.
Eto, što da vam kažem, meni je bilo predobro danas. Ekipa je odlična, posudili su mi sve što mi je bilo potrebno, od zaštite, municije pa sve do replike. U četvrtak navečer je sastanak ASK Karlovac gdje će me zaprimiti u klub te ću tako postati članom.
Dodijelit će mi status guštera. Nakon 5 odrađenih treninga mi se ukida status guštera i dodjeljuju mi se klubske oznake (da imaju svoje oznake koje se prišiju na ramena)
Članarina mi je 100kn godišnje + 50kn upisnina (za prvi puta) što je i više nego odlična cijena!
Dok mi ne stigne replika kroz neko dogledno vrijeme, oni će mi posuditi klubsku repliku te ću tako moći redovito dolaziti na treninge.
Još jedina stvar koju moram reći: ODUŠEVLJEN!
Jel ima netko preporuku za neku solidnu repliku do 1500-1300 kn..Jurišna puška ako može, nema veze marka(čisto da puca i da se ne kvari, barem ne često ) Nisam sad pri parama, a mislim uzeti u Hristo..
Unaprijed se zahvaljujem!
EDIT: Našao sam jedan UMP SMG. Da li valja šta ovo? Vidim FPS mu je 355, čisto solidno za tu cijenu..
Jel ima netko preporuku za neku solidnu repliku do 1500-1300 kn..Jurišna puška ako može, nema veze marka(čisto da puca i da se ne kvari, barem ne često ) Nisam sad pri parama, a mislim uzeti u Hristo..
EDIT: Našao sam jedan UMP SMG. Da li valja šta ovo? Vidim FPS mu je 355, čisto solidno za tu cijenu..
Meni su preporučili ljudi iz kluba ovo:
Jedino što nećeš dobiti bateriju za nju (dok punjač hoćeš)...neka pravila Classic Army-a.
Meni su preporučili ljudi iz kluba ovo:
http://www.hristo.hr/product_info.php?cPath=21_31&products_id=663&osCsid=b5de829428a8e20ef55036c08f3ba3da
Jedino što nećeš dobiti bateriju za nju (dok punjač hoćeš)...neka pravila Classic Army-a.
Hvala care!
Nisam baš upoznat sa nekim DBOYS, a imaju dobre replike (barem izgledom) za solidnu cijenu..
Da, ja sam gledao tu prvu Dboys H&K 416, ali mi više upala ova gore što sam ti naveo, a i preporučio mi ju je dopredsjednik našeg kluba u Karlovcu, na tu M4 možeš stavit što god hoćeš, lako se upgrejda i dodavaju/skidaju dodaci za nju.
Definitvno sam htio nju uzeti novu, a onda je uletio oglas za JG G36c u zadnji čas. Odmah sam znao da je to to!
Moja prva replika i moj ostvaren san!
http://img14.imageshack.us/i/38355696.jpg/
http://img683.imageshack.us/i/12428278.jpg/
Beba dolazi u srijedu u moje ruke!
Sama crvena točka (red dot) je G&P marke i novi kod hriste dođe 330kn, dok je još jedan dodatni high cap, koji ću dobiti uz standardnu opremu, 135kn. Makar je stara pola godine, prodavač garantira da je puška ispravna i u odličnom stanju. A ni ne bojim se kupovati jer dečko igra u istom klubu, samo što ga još nisam upoznao.
Jedva čekam tu srijedu!
Da, ja sam gledao tu prvu Dboys H&K 416, ali mi više upala ova gore što sam ti naveo, a i preporučio mi ju je dopredsjednik našeg kluba u Karlovcu, na tu M4 možeš stavit što god hoćeš, lako se upgrejda i dodavaju/skidaju dodaci za nju.
Definitvno sam htio nju uzeti novu, a onda je uletio oglas za JG G36c u zadnji čas. Odmah sam znao da je to to!
Moja prva replika i moj ostvaren san!
http://img14.imageshack.us/i/38355696.jpg/
http://img683.imageshack.us/i/12428278.jpg/
Beba dolazi u srijedu u moje ruke!
Sama crvena točka (red dot) je G&P marke i novi kod hriste dođe 330kn, dok je još jedan dodatni high cap, koji ću dobiti uz standardnu opremu, 135kn. Makar je stara pola godine, prodavač garantira da je puška ispravna i u odličnom stanju. A ni ne bojim se kupovati jer dečko igra u istom klubu, samo što ga još nisam upoznao.
Jedva čekam tu srijedu!
WAU! Inače sam imao mehanički ciljnik, ali ovaj red dot izgleda premoćno iako bi prije rekao da je ACOG..
Inače, ja se palim na te M4, SCAR-ove itd.. Još je ona šta si mi preporučio i ona koju sam ja pitao full metal
ACOG ti je zericu veći, razlog zašto sam tak zadovoljan što kupujem ovu repliku je to što taj RD vodootporan, tj neću ga naravno bacati u vodu i gledati kako roni, nego je otporan na kišu i vjerovatno pljusak!
Bio je na forumu (na airsoft-hrvatska) jedan SCAR na prodaju polovni, korišten jako malo, za nekih 700kn, ali mislim da su maknuli oglas jer je bio u krivom podforumu napisan. Izgledao je jako sačuvan i u odličnom stanju, ako se tamo regaš pa se malo raspitaš, možda naletiš na tog prodavača. Samo se nije znalo koje je marke, ali svi su mislili da je Dboys!