Zanima me jel zna netko što je Airsoft?
Što je Airsoft?
- poruka: 98
- |
- čitano: 52.996
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Sve na wikipediji pise... ukucas u google airsoft, i procitas sta je, da ne prepricavam, ako mislis na to
airsoft je ''igranje rata''.
koriste se prave puske i naoruzanja svaka, cak i do tenkova se ide, padobranaca i ostalog, ali se ne koriste pravi metci, nego ćorci, ili umjetna neka streljiva sta ti ne mogu naudit.
kad te ubiju svaka ekipa ima svog ljecnika koji te ''oživljava'' na dodir, osim ako i on nije kilisan
Šta da ? Kako iskacu iz aviona ?Jel netko probao?
Mojih nekoliko frendova se bavi time. Fora je u tome da se koriste kopije pravog oružja - jedan frend je primjerice iz Kine naručio kopiju AK-47, dakle puška je vjerna kopija originala, ali prerađena, pa se kao municija koriste nekakve sitne plastične ili metalne kuglice. Imaju nekakve turnire gdje ih se dosta skupi, podijele se u timove i onda ''ratuju'' po šumama. Koliko znam igra se ''na poštenje'' - ako te pogode moraš se povući iz igre. Inače, dosta ljudi se prilično ufuralo u to - imaju prave vojničke odore, namažu se pastom za cipele po licu itd. A usput, nije baš ni bezazleno.
probaj paintball pa ce ti se ta atmosfera malo predociti
imas i u vec spomenutom sportu turnire di se igraju za ozbiljno s jakim markerima(puskama) i to zna pec
ali za pocetnike su slabiji markeri koji ne peku kad e loptica pogodi
a i sigurno je osim ak bas ne padnes i strgas si kicmu ili tak nekaj
Meni to zvuci opasno dobro.
Gubitak vremena + trošak + rizik od povreda
Gubitak vremena + trošak + rizik od povreda
Zašto ?
Zašto ?
Pricas gluposti ,ako bi htjeo igrati nogomet opet bi morao uloziti u neke dobre kopačke štucne i šta ti ja znam ,isto tako me mogu ozljediti na sto nacina tako da ti teza ne stoji.A to ti je kao da kazeš rekreativnom igracu nogometa ej pa glupo ti je što povremeno napucavaš loptu ili igras nogač idi u profesionalce npr barcelonu pa ces tamo zaraditi novca.
Mišljena sam da bi to trebalo popularizirati i da se što više ljudi uključi.
Airsoft je jaaaako jako zabavan i jaaako jako skup sport. Obično se ljudi zainteresiraju pa im je jako teško nać ekipu za "igranje" jer se rijetko tko odluči kupiti svu opremu.
Štucne i kopačke su kikiriki za cifre u airsoftu.
Pricas gluposti ,ako bi htjeo igrati nogomet opet bi morao uloziti u neke dobre kopačke štucne i šta ti ja znam ,isto tako me mogu ozljediti na sto nacina tako da ti teza ne stoji.A to ti je kao da kazeš rekreativnom igracu nogometa ej pa glupo ti je što povremeno napucavaš loptu ili igras nogač idi u profesionalce npr barcelonu pa ces tamo zaraditi novca.
airsoft je ''igranje rata''.
koriste se prave puske i naoruzanja svaka, cak i do tenkova se ide, padobranaca i ostalog, ali se ne koriste pravi metci, nego ćorci, ili umjetna neka streljiva sta ti ne mogu naudit.
kad te ubiju svaka ekipa ima svog ljecnika koji te ''oživljava'' na dodir, osim ako i on nije kilisan
Zašto ?
Šta je netko ostao bez oka ??Uh kako je to moguce; pa sam cim pucaju jedni po drugima?
Šta je netko ostao bez oka ??Uh kako je to moguce; pa sam cim pucaju jedni po drugima?
Kad gledas te filmice, sve to izgleda super. I ako se mislis airsoftom bavit da nosis brdo opreme i trckaras okolo, to je super. Iako bi tada mogao razmisliti da se radije prijavis u vojsku ili specijalce jer ces tamo to raditi isto, samo bolje i ne samo da neces morat kupovat opremu, nego ces jos dobit i novce za to.
Ako to s druge strane gledas kao igranje rata, i zeljan si pucanja po drugima, onda bi te airsoft mogao razocarati. Iako ovako na filmicima je sve predivno, postoje ozbiljni problemi. Oruzje je prilicno ograniceno glede dometa. Nije samo problem sto kuglice ne lete jako daleko, nego sto se tesko moze registrirati pogodak na vecnoj udaljenosti (20-30m), pogotovo ak si krcat opremom i jos trcis uz to. Naravno, kako je vec spomenuto od prije, cak i ako osjetis pogodak, nista te ne sprecava da ga ignoriras posto za razliku od paintaballa nema boje i nitko nemoze dokazat da si pogodjen. Uglavnom, potencijalna zabava moze vrlo lako zavrsiti frustracijom i medjusobnim optuzivanjem za varanje, itd. Tako da ako si sportski tip, kojem su vazni rezultati i pobjeda, radije se bavi paintballom.
Uz to su bitke na otvorenom dosta nerealne da to tako nazovemo, jer jedan pravi AK47 ima kill range cca. 400m, a airsoft replika 30m i to ako imas srece. Naravno, mozes ti to malo upgrejdat da ima domet 40-50m, ali to onda postaje prilicno opasno a i dalje je prilicno ispod onih 400m.
Make love, not war!
A tako; koliki je domet paintball kuglice jesi se bavio sa paintballom ili airsoftom .Sviđa mi se ovo iskakanje iz aviona i tekovi i slicno!
Koliku količinu gluposti i neistine sam ovdje pročitao, bože pomozi... masi ljudi je airosft ne zanimljiv i bacanje para i to prihvaćam ali širenje nekakvih lažnih činjenica o ovom hobiju neću dozvoliti, osobito jer se njime bavim svaki tjedan skoro godinu i pol dana...
Ni jednom nisam čuo da je BB(naziv kuglice u airsoftu- gramaže od 0,25,28,30,32,35 itd) nekom izbio oko i neka se takve gluposti više ne spominju.
Upravo zbog toga što airsoft zajednica ne želi da se takvi slučajevi dogode nose se ZAŠTITNE NAOČALE dovoljno kvalitetne da izdrže rafale direktno u njih sa pola metra razmaka... u mom klubu, za borbe po zgradama, gdje dolazi do bliskog kontakta nosimo i maske od debele zaštitne tkanine koja se može kupiti u turbo sportu. Od nedavno koristimo i pravilo koje zabranjuje rafale u zgradama. Ne nošenje zaštitnih naočala završava trenutnom diskvalifikacijom iz borbe.
BB kuglica ne boli toliko ko što se misli... od paintball kuglice ti ostane dobra šljiva, a od BB-a ostane famozni "ožiljak" veličine prišta koji uglavnom traje uru vremena, i to ako su te dobrano pogodili.
Što se tiče inventara u airsoftu, počnimo sa tim tenkovima i padobranstvom... Takve stvari kod nas neće doći još godinama. Takvi airsoft scenariji se dešavaju npr. u Švedskoj na Berget V susretu, sa više od 500 natjecatelja. Čak ni tamo nisam siguran da se događaju padobranski desanti, ali lako moguće da toga ima negdje u Kini itd.
Ima zemalja čije ministarstva obrane surađuju sa airsofterima, nažalost ne i kod nas, znači nije "glupost i hrpa ljudi koji se vucaraju po šumi" nego ozbiljan hobby, koji nije sport.
Cijena pušaka varira, od 1000 kuna(Kinez) do 2500 i više(Japanac) nove, polovne od 500-1000 kn... U zadnje vrijeme Kinezi stižu Japance po kvaliteti i definitivno su Best Buy.
Što se tiče uniforme Hreljić --> 100 kn i Pevec naočale za 20-50 kn.
Ako ne vjerujete hr airsoft shop
a tamo ćete ujedno naći i linkove na klubove i timove koji se nalaze u Hr.
btw.
obično se ne dopušta igra ako nemaš 18 godina.
Koja je najbolja puška Kalašnjikov m16 ili neka treca?
Koja je najbolja puška Kalašnjikov m16 ili neka treca?

...mali i maleni osvrt na gore izneseno...što se tiče cijene svaki, hobi košta, samo je pitanje koliko smo spremni platiti, stoga ne nasjedajte na provokacije kibica sa strane koji su tu dežurne babe sumljive moralne upitnosti, poanta je da u hobiju uživa onaj koji se odlučio da se njime bavi i zanima...
...što se tiče gubitka vremena, pa čovjek se u biti cijeli život igra, samo je nekom njegov posao igra pa u njemu uživa, dok je drugom hobi u stvari igra, te on odradi svojih osam sati, te sa preostalim vremenom radi što ga volja...
...rizik od povrede, pa kada pređeš cestu, možeš biti sretan što te nije pogodio samovoz ili kada letiš samoletom možeš biti sretan što se nije srušio, kada koristiš bilo što, što ima veze s elektrikom možeš isto biti hepi, što se strujni krug nije preko tebe zatvarao, kada se netko bavi športom isti tako postoji rizik od povrede, ili pak što reći na sjedilački način život gdje ti se žile šire i sužavaju, pa te udari kap, uf mislim da je najbolje da ostanem doma i da mi ispod vrata guraju hranu, ali ipak ni tamo nisam zaštićen, može se dogoditi požar, poplava, zemljotres, pljačka, nuklearni rat....i tako dalje, pamentom dosta.
...eh sada još malo o samom ersoftu, mišljenja smo da svaki pravi muškarac mora voljeti oružje, osim ako nije topao ili ako ne voli samovoze, pa stoga moraju se muškaraci i igrati rata, nekom to pomaže da se vrati u svoje prirodno stanje ili da prebrodi svakidašnje brige, ali nije za zanemariti ni činjenica da je to u biti i dobra vježba za neke buduće ratove( kao što su se nekada crvendaći igrali cilivne zaštite) kojim naše podnevlje nikad nije oskudijevalo....to je u muškarcu, kao što je u svakoj zdravoj ženi poriv za djecom, ognjištem i ratnikom kojeg onda čega na pragu njihovog doma...
@petric1:
Ovdje ti sve lijepo piše: http://ask-zrinski.hr/hr/index.php?op=Articles;article=7
Pročito sam to i airsoft mi se čini zanimljivim i mislim da ću se, kad ću imati svoju plaću i posao, baviti time. Sada jednostavno nemam novca za to ipak srednja škola i tak to, do prvog posla ću se zadovoljit paintballom jer fakat mi se jaaako sviđaju i airsoft i paintball, u mojim očima airsoft je idealan hobi...
Ako hoćeš početi s airsoftom i imati svu opremu i da je kvalitetna trebat će ti od 3 do 4 tisuće kuna otprilike: puška/pištolj, baterija/punjač/discharger, meci, sve za održavanje puške, zaštitna oprema, odjeća... ali kad počneš i uložiš tolko para troškovi više nisu tako veliki, moraš samo trošiti na metke i sredstva za održavanje puške.
Isss jedva čekam predobro mi se čini, za početak se samo treba skupit ekipa za paintball...
Joj baš bi volio probati pucat iz takve puške tko zna jel trza jel glasna kako izbacuje čahure??Super a jel ima pištolja na kakve metke pucaju pištolji?
Joj baš bi volio probati pucat iz takve puške tko zna jel trza jel glasna kako izbacuje čahure??Super a jel ima pištolja na kakve metke pucaju pištolji?